wszystko

(101 wyników)
  • Nałęczów jest piękny. Byłem przez trzy tygodnie w październiku 2005 r., w Szpitalu Kardiologicznym. Zakwaterowanie, wyżywienie bardzo dobre. Personel bardzo miły i życzliwy. A że pogoda dopisała więc było bajkowo, tymbardziej , że byłem z moją Ukochaną Elżunią. Polecam wszystkim pobyt w Nałęczowie.
  • Apeluję do wszystkich wczasowiczów. Wymagajcie rachunku za zapłacone pieniądze! Bo kwaterodawcy oraz pensjonaty tak dziwnie jakoś tego unikają. Biorą pieniążki do kieszeni jako czysty zysk nie rozliczając się z podatku z urzędem skarbowym . Wy natomiast drodzy wczasowicze nie macie potwierdzenia,że zapłaciliście. W zasadzie mogą się wyprzeć tego,że zapłaciliście i wręcz was wywalić w każdym momencie z pobytu. Bywałam w wielu kwaterach i pensjonatach. Wszędzie wręcz unika się wystawiania rachu...
  • „Młyn nad Barbarką” Rudzisko na zdjęciach wyglądał bardzo atrakcyjnie, opis sugerował klimatyczne, sielskie i ciche miejsce. Niestety rzeczywistość [b]srodze nas rozczarowała[/b]. Gospodarze (sympatyczni , owszem) zupełnie zapomnieli że agroturystyka to nie tylko pobyt na wsi w rodzinnej atmosferze, ale również rodzaj usługi, za którą goście płacą i to wcale nie mało ( 100 zł za nocleg z wyżywieniem od osoby w tym gospodarstwie). Nasze osobiste odczucia są bardzo ne...
  • Witajcie! Jestem już człowiekeim - przynajmniej jak na internet - starej daty. Znajoma pokazała mi ostatnio zdjęcia z jednego z miast Finlandii (język nieludzki, więc i nazwy nie pomnę) z Festiwalu Rzeźbienia w Lodzie. Usłyszałem ostatnio, że coś podobnego odbya się też w Poznaniu. Jako, że mam niedaleko (Gorzów Wlkp) i mam czas (to jest ta dobra strona bycia emerytem), chciałbym się tam wybrać. Czy zna ktoś może jakies miejsce w internecie ze zdjęciami z poprzedniej edycji? Albo termin...
  • Fajnie przeczytać miły artykuł o mieście urodzenia :) Wszystkich, zwłaszcza z Warszawy, zapraszam do Tarnowa!
  • Pytam z czystej ciekawości, więc proszę nie pisać, że za tą samą cenę można spędzić czas w Tunezji, Grecji... - wiem o tym :-) Ale ciekawi mnie, czy są takie hotele, że można zjeść coś o każdej porze - np. ciastko co godzinę ;-)
  • pod koniec stycznia jadę pierwszy raz w góry (świętokrzyskie) zimą. nie planuję ani jeździć na nartach ani snowboardzie, bo nie umiem, nie zamierzam też uskuteczniać żadnej ekstremalnej wspinaczki- ot takie łatwe 'spacerowe' trasy dla wyrobienia kondycji (czyli raczej wyprawy całodniowe). wycieczka będzie trwała 12 dni mam: buty trekingowe, kurtkę zimową typowo górską, czapkę i rękawice z polaru, dwie polarowe bluzy, polarowy szalik. nie bardzo uśmiecha mi się kupowanie specjalnych s...
  • Witam! Niedawno wróciłem z czegoś co w Sieci zostało bezpodstawnie nazwane ośrodkiem wypoczynkowym gdzie spędziłem 8 dni jako uczestnik obozu sportowego dla dzieci oraz dorosłych i mam zamiar zrobić wszystko by zapobiec podobnym rozczarowaniom ( a być może nieszczęściom ) kolejnych turystów. Pierwsze godziny pobytu w pensjonacie nie wróżyły niczego złego. Co prawda już od wejścia warunki lokalowe robiły przygnębiające wrażenie mieszanki starzyzny z prowizorką ale nie zniechę...
  • Witam :) Wybieram się z dzieciakami (sztuk 38 - dwie klasy, kl. VI) do Poznania w II połowie wrezsnia. Słyszałam o nowej słoniarni. Czy ktoś mógłby podać szczegóły : - ile zwiedza się słoniarnię - jak tam dotrzeć - ceny wstępów - inne sugestie mile widziane :) Dziękuję z góry - Małgorzata
  • Szukam noclegów na druga połowę sierpnia i zauważam, że duża ilość pensjonatów czy nawet niektórych miejsc mieniących sie hotelami wymaga przy rezerwacji bezzwrotnego zadatku średnio 30% wartości pobytu oraz płatności reszty należności w dniu przyjazdu. To, że jakiś zadatek się daje rozumiem, ale uważam, że powinien on z grubsza odpowiadać kosztowi jednego noclegu. A płacenie z góry uważam za nonsens, jak śniadań nie da się jeść to mam za nie płacić do końca pobytu? A jak się nie da spać to t...
  • Marek Waśkiel napisał: [i]"Do dziś Bieszczady są uznawane za góry bezludne, dzikie i trudno dostępne."[/i] To raczej odczucia osób, które rzadko bywają w górach. Szukający spokoju, bezludnych, niezagospodarowanych miejsc, łatwiej znajdą je w Beskidzie Niskim niż w rozdeptanych Bieszczadach. [i]"Większość połonin jest objęta ochroną przez Bieszczadzki Park Narodowy"[/i] Hm. A które połoniny nie są objęte ochroną przez BdPN? [i]"Rzeka Osława i jej dopływ Osławica [...] W dolinie ty...
  • Unikajcie jak ognia tak zwanej Villi Podzamcze w Zachełmiu w Karkonoszach. Strona internetowa pokazuje miłe czyste miejsce, a rzeczywistość to pseudostylowe brudne i ciasne klitki. A cena astronomiczna, jak za normalny czysty hotel. Właściciele mili, ale infrastruktura fatalna. Daliśmy się nabrać na obrazki w internecie i mieliśmy spieprzony cały wyjazd.
  • ...wszystko pieknie ale... na górze nie było dwóch pokoi i salonu tylko dwa małe pokoiki służące może jako sypialnie i korytarz z klatką schodową. Na dole tak jak w opisie. Mieszkałem tam od 1968 - 1990. Obecnie posiadam tam wielu znajomych i rodzinę . Pozdrawiam wszystkich z "Wilka" rocznik 1968 !!!
  • Witam wszystkich, mam bardzo konkretne pytania do osób, które już tam były - jak jest z obłożeniem (na początku września, raczej w środku tygodnia)? Jakie są ceny w restauracjach? Szukam czegoś na mini podróż poślubną, zainteresował nas pakiet dla nowożeńców. Jednak jest on dość drogi i niekoniecznie wszystkie zabiegi nas interesują, dlatego zastanawiamy się czy nie wyjdzie nam taniej i lepiej dla nas zapłacić za nocleg i osobno wybierać zabiegi. Cena bodajże 6500zł za 5 dni, ale z całodz...
  • Owszem, krókie wycieczki jak najbardziej jednak urlop juz na pewno nie. Mnóstwo osób z pewnościa myśli odwrotnie mam nadzieję jednak że nie będziecie mnie tu za ostro atakować ;-) Przede wszystkim jeżdze zagranicę bo: -uwielbiam wszystko egzotyczne, mało znane, lubię być ciągle zaskakiwana czymś nowym, -mogę jednocześnie być nad morzem w i w górach -kiedy jadę na południe mam gwarancję pogody niemal na 100% -mogę podszkolić język obcy. -dosc się najeździłam po Polsce z rodzicami kiedy...
  • Zapraszamy do udziału w konkursie na relacje z wakacji. Napiszcie gdzie warto jechać, co zobaczyć, jakich miejsc unikać i dlaczego. Nagrodą w konkursie jest aparat cyfrowy Olympus MJu 720 SW. Zadanie konkursowe polega na opisaniu na tym forum, historii zawierającej wiele przydatnych dla innych turystów informacji dotyczących miejsca odwiedzonego przez Was w czasie wakacji. Konkurs trwa od 28 sierpnia 2006 roku do 10 września 2006 roku. Szczegółowe informacje na jego temat znajdują ...
  • Witam. Na przełomie lipca i sierpnia będę spędzał tydzień urlopu pod Rzeszowem w ramach pilnowania mieszkania siostry która wyjeżdża na wczasy. Żeby nie siedzieć bezczynnie chciałbym przy okazji coś zwiedzić.Bieszczady które same się nasuwają ze względu na lokalizację znam już dość dobrze ale nigdy nie byłem w Przemyślu a podobno warto.Z Rzeszowa to ok.70 km więc w sam raz na całodzienny wypad. Co polecilibyście do obejrzenia,zwiedzenia,podziwiania w tym mieście lub jego okolicach? Wiele ...
  • Chcę ostrzec wszystkich przed zajazdem Baba Jaga w Św.Katarzynie w Górach Świętokrzyskich. W szczególności grupy dzieci i młodzieży. Pomimo informacji o zielonych szkołach i przyjmowaniu koloni kierownikowi ośrodka i jego ekipie pobyt młodzieży najwyraźniej przeszkadza. Dlatego jeśli chcecie: - mieć zimą wodę już o 22 - mieć zimno w pokojach (bo kierownik wyłączył ogrzewanie, ponieważ zauważył że w pokojach są otwarte okna) - a przy wyjeżdzie być oskarżonym o celowe uszkodzenie...
  • witam wszystkich! kto poleci mi najlepszy rodzaj transportu =bezpośredni i najtańszy :)z centralnego na okęcie? (2 os z bagażem)z góry dzieki..jesli wiecie to podajcie przyblizone ceny
  • Mamy zamiar na ferie. Warto z 11-latką? Jeździ na nartach, łyżwach. Ale przede wszystkim chce się wyspać i odpocząć od szkoły dlatego w tym roku odmówiła wyjazdu na obóz narciarski. Ja natomiast na nartach nie jeżdżę i nade wszystko nie lubię spędów pod Tatrami a ferie mamy "mazowieckie"sad Co można oprócz muzeum fajek i dzwonów zwiedzić? Jakiś teatr dla dzieci?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się