wszystko

(86 wyników)
  • słuchajcie byłam prawie zdecydowana. chcę lecieć z 2 dzieci ale większośc osób mówi ż eto błąd bo na tej wyspie wieje i wieje ...chce lecieć w maju. czy waszym zdaniem nie lepiej wybrac grand canarię albo maderę?? nie lubie wiartu chce trochę słońca
  • witam, zarezrwowałem wyjazd z belina do hotelu balcon del mar w tej miejscowości sporo sobie poczytałem, ale będę wdzięczny za świeże info od ludzi, którzy tam byli mam opcję bez wyżywienia, wiec przyda się przde wszystkim info na temat knajpek z dobrym jedzeniem pzdr
  • To co napiszę niżej, to są moje spostrzeżenia i jeśli ktokolwiek ma inne zdanie, może o tym napisać. Jeszcze raz podkreślam - to są moje subiektywne odczucia. Na Fuerteventurze byłem pierwszy raz, choć nie był to mój pierwszy pobyt na Wyspach Kanaryjskich. Muszę zauważyć, że ta wyspa jest inna. Zdecydowanie spokojniejsza i dla innego klienta, niż Teneryfa, czy Gran Canaria. Byłem w hotelu Fuerteventura Playa w Costa Calma (recenzje napisałem na innym forum - tu: forum.gazeta.pl/forum/f,54...
  • wybieramy sie do Loro Park i przy okazji rozważam zakupienie twin ticket żeby pójść też do Siam park(chodzi mi o rozrywkę dla dzieci)czy jest tam dużo atrakcji z których 6-latek nie może skorzystać np ze względu na wiek wzrost itp (spotkałam już takie ograniczenia w innym parku w Tunezji )spodziewam się kolejek komercji itp Więc pytanie do doświadzczonych forumowiczów czy warto? Ile czasu jedzie się samochodem z Costa Adeje do Loro Park i czy gdzieś znajdę mapki z trasą Z góry ...
  • Interesuje mnie wszystko, podobno jest jakiś podział na niebieskie i żółte autobusy tylko czego on dotyczy? Jakie są bilety? Kilkudniowe, tygodniowe? Ile kosztują? Gdzie się je kupuje? Czy mają jakieś swoje nazwy? Coś o rozkładach jazdy. Będę się poruszać głównie po Las Palmas. Będę też chciała wyjechać poza. Napiszcie proszę co wiecie. Interesuje mnie wszystko. PS. temat wypożyczalni samochodów już przerobiłam.
  • Witajcie, Planuję wybrać się w 3 osoby na Lanzarote (lub Gran Canarie) w najbliższym czasie. Chciałbym już teraz zaplanować wolny czas, żeby jak najwięcej skorzystać. Przede wszystkim chciałbym wynająć samochód, aby w ciągu dwóch dni dokładnie zwiedzić wyspę - zobaczyć najlepsze krajobrazy, zrobić dużo zdjęć. Następnie planuję wybrać się na własną rękę na Fuertaventure i dam zamówić również blisko portu samochód, żeby cały dzień pojeździć po wyspie i zobaczyć jej uroki. Jeżeli poleci...
  • Wróciłem z Playa de las Americas, hotel Tropical Playa, pytajcie - odpowiem na wszystko!
  • Lecimy pierwszy raz na Teneryfę,mało tego pierwszy raz zupełnie na własną rekę z booking.com i mam małego cykora:),ale małego ,bo chęć przeżycia fajnej przygody jest wieksza.Wypożyczamy samochód na cały pobyt i mamy zamiar troczę poplażować na różnych plażach i też pojezdzić po wyspie.Na razie czytam przewodnik Marko Polo i zapoznaję się z treścią tego forum-ciekawa lektura:) Może ktoś ze stałych bywalców Wysp coś mi doradzi? Będziemy z dziećmi,syn starszy,ale córka ma 5 lat,więc nie wszystko...
  • Powoli przymierzałam się do wycieczki na Kanary. Zastanawiałam się która wyspa itd. A tu nici. Triada i Rainbow odwołały ten kierunek (może i jakiś inny tez - nie wiem). Zostaje Itaka (z tych większych). Co będzie jak się wszyscy rzucą do Itaki? Pozostaje chyba zmienić kierunek wyjazdu :(
  • witam, jestesmy juz kompletnie skolowani... rozpoczelam ostatnio watek pt. teneryfa vs. madera; ktory niestety nie spotkal sie z waszym entuzjazmem... decyzja zostala wiec podjeta... madere zostawimy sobie na pewen wiosenny tygodniowy urlop. zdecydowalismy wiec, ze pojedziemy na teneryfe i wtedy - zaczelam czytac o innych wyspach. wiem, ze tu na forum pelno jest watkow typu "ktora wyspa najladniejsza, najciekawsza itp." - przeczytalam je wszystkie. przydaloby mi sie jednak ko...
  • Czy warto jechać na Fuertaventurę gdy chce się spędzić czas nie tylko na pięknych plażach? Co można tam zobaczyć, zwiedzić?
  • Witam, wybieramy się pod koniec marca do hotelu costa calma beach resort. Czy ktoś niedawno był w tym hotelu? Poproszę o opinie. Czy w tym hotelu jest jeszcze polska animatorka w mini klubie? Pozdrawiam
  • z ItaKĄ jestem drugi raz i po raz drugi jesteśmy "wywaleni" z hotelu o 10.00, a wyjazd na lotnisko o 19.00 - czy to jest w porządku? małe dzieci, umęczeni rodzice, koczowanie w recepcji- dlaczego to spotyka tylko Polaków? Ja po przylocie skłądaM SKARGĘ na prześladowanie ze względu na narodowość. Kto ze mną?
  • Cóż właśnie przymierzałem się do snu na walizkach, o 5 wstawanie i odjazd do Warszawy, a tu telefon o tej już nocnej porze - okazuje się, że dzwoni jegomość z Itaki i upszejmnie mnie informuje, że aktualnie nie ma lotów na Fuerte, aktualny przewoźnik nie ma lotów.. Zdębiałem.. no szkoda, że nie powiedziano mi na Okęciu.. w sumie niewielka różnica. Wg otrzymanych infromacji - niestety na chwilę obecną lotu zastępczego nie ma, być może w Warszawie zabawię zatem o kilkanaście godzin dłużej, a ...
  • Będziemy na Playa de Las Americas,wycieczka z biura z którym jedziemy kosztuje ok 60 EURO,na stronie parku widzialam,ze wstep na caly dzien kosztuje 31 EURO. Czy oplaca sie bardziej jechac tam na wlasna reke a jesli tak to w jaki sposob i czy warto jechac na caly dzien,bo patrzac na zdjecia w internecie mam wrazenie,ze tak :)
  • Prosze o info, które wypożyczalnie zezwalają na przewożenie auta promami auta pomiędzy wyspami. Chcę wypożyczyć auto na Teneryfie i przewieźć je na La Gomerę i Gran Canarię. Taniej jest wziąć auto np. na 12 dni niż na każdej wyspie wypożyczać osobno, nawet w tej samej firmie. Wiem, że ORCAR nie zezwala na przewóz, chciałem zrobić rezerwację w CICAR, ale nie znalazłem na ich stronie tej infromacji, a na maile, nawet kilkukrotnie wysyłane, nie odpowiedają. Z góry wielkie dzięki za wszelkie inf...
  • Jade w czerwcu z moim(wtedy będzie miał 1,5 roku) synkiem do hotelu Barcelo club el Castillo na Fuerteventra i zastanawiam się jak jest z jedzeniem dla takiego małego dziecka.Czy spokojnie coś wybiore dla niego czy raczej zaopatrzyc sie w Polsce(tylko jak:)). Jeśli ktoś był w tym hotelu z dzieckim prosze o jakies informacje dzięki.
  • Witam serdecznie! za parę tygodni wybieramy się na GC z niemowlakiem, w związku tym mam pytanie o dostępność w tamtejszych sklepach rzeczy typu: pieluszki jednorazowe, mleko modyfikowane, kleiki, jakieś słoiczki... da radę kupić czy ciągnąć wszystko z kraju? z góry dziękuję za pomoc :)
  • Witam wszystkich poszukujacych informacji. Wróciłam z podróży na Lanzarote z Itaką (termin 28.07- 04.08). Pobyt w Mension Nazaret. W Wielkim skrócie: - Wylot nastapiła z powodu Prima Charter dzień pożniej (czyli nie sobota 17.45 jak nas telefonicznie powiadomiono w czwatrek- przypominam wylot miał pierwotnie nastąpić w sobotę o 8.10) - niestety po przejsciu wszystkich bramek i podczas oczekiwania na samoolot juz po 17.45 poinformowano nas ,że wylotu dzisiaj nie będzie teraz t...
  • Chcialabym dowiedziec sie czy nie ma problemu na ww. wyspach z taksowkami. Jest to dla mnie wazne, gdyz bede na wyspach goscic podczas rejsu, a co za tym idzie moj czas bedzie skurczony do okolo 8 godzin na jedna wyspe. Wybralam sobie do zwiedzenia na Lanzarote park Timanfaya i chcialabym wiedziec czy bez problemu dojade do niego taksowka lub autobusem z Arrecife? Natomiast na Teneryfie park Teide i sytuacja analogiczna czyli czy z Santa Cruz dojade taksowka do Teide? I jakie kwoty wcho...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się