wszystko

(42 wyniki)
  • [b]Witajcie, postanowiłem rzucić wszystko w cholerę i wyruszyć przed siebie. Pierwszym krokiem są oczywiście przygotowania. Stąd moje zapytanie i prośba o pomoc. Chcę wyruszyć koleją transsyberyjską do Pekinu. Czytałem różne opinie na temat wiz oraz cen biletów ale prawdopodobnie połowa z nich jest już nieaktualna. Chciałbym się na początku dowiedzieć jak wygląda sprawa z pociągiem Warszawa - Moskwa. Czy faktycznie bilet kosztuje 280zł? Jak wygląda przejazd przez Białoruś?...
  • Tez bym chciala tak podrozowac ale raz nigdy nie bylam zagranica zarabiam tylko 1500 zł i kurcze i angielski znam tylko tak ze dogadam kupie bilet, sprawdze o ktorej jest pociag zalatwie sprawe w sklepie hotelu na ulicy , ale juz w knajpce nie jestem w stanie rozmawiac przy piwie bo mam za malo slownictwa Jak to jest u Was czy wszyscy mowicie super po angielsku bo ja nawet nie umiem przeczytac stron o wyprawac po angielsku :(
  • witajcie!!! mam 26 lat i od zawsze marzyly mi sie podroze po calym swiecie.uwielbiam poznawac nowe miejsca i czuje ze nadszedl czas aby powoli to marzenie realizowac. jak ze w naszym kraju ciezko jest zarobic nawet na godziwe utrzymanie nie mowiac juz o tym zeby odlozyc na wakacje postanowilem ze wyjade pracowac i zyc w uk....taki mam plan na zarabianie kasy i zycie na jakims w miare godziwym poziomie.... mam do was prosbe czy moglibyscie wpisywac tutaj ile kosztwala was wa...
  • LIzbona(5)

Witam. planuje wyjazd do Lizbony w okresie koniec marca początek kwietnia. Wybieram sie sama, jezeli ktoś posiada informację jak naklepiej wszystko zorganizować,czy jest bezpiecznie,to prosze o pomoc. planuje wylot do madrytu z w-wy, a nastepnie przelot lub przejazd do Portugalii.Nie wiem od czego zaczac, jak zarezerwować nocleg itd. Troche informacji znalazłam w necie ale jeszcze nie wszystko wiem.
  • Czy wybieracie sie do Nepalu w listopadzie 2007? Planuje wyprawe trekkingowa, raczej z biurem podrozy, chyba, ze znajdzie sie grupa chetnych. Jezeli juz byliscie w Nepalu - moze jakies cenne rady? Z jakim biurem podrozy? Z gory dziekuje!
  • Jedno wielkie WARTO. Cudnowny kraj - ludzie przemili, krajobrazy zaskakujace, architektura tez, a lemury bardzo sympatyczne :))). Fakat, ze wycieli wszystkie drzewa, ale odslonili ladne gory. Mnostwo pol tarasowych. Żadnych problemow z podrozowaniem - bardzo bezpiecznie. Drogi te co sa - dobre, te co ich nie ma tez, bo twarde (ale tylko w sezonie suchym, o mokrym nie ma co myslec). Spokojnie mozna jezdzic samemu jako kierowca (chociaz tylko jedna wypozyczalnia daje samochody bez ki...
  • Witam, mam do Was takie pytanie: szukam pracy/zajecia dajacego mozliwosc szeroko rozumianego podrozwania po swiecie. Grzebalem juz dosc ostro w tym temacie i jak narazie poza branza turystyczna niewiele znalazlem. Swego czasu powaznie myslalem o ,,karierze" pilota wycieczek zagranicznych, jednak w tym wypadku podstawowa przeszkoda jest czas i doswiadczenie, jaki trzeba przebyc, aby zlapac odpowiedni staz i wyjezdzac np gdzies poza Europe czy Bliski Wschod, czyli tam, gdzie mn...
  • Witam pare przydatnych informacji z podrozowania po Wietnamie: a) lot - najtaniej bedzie przez emiraty, kuwejt, arabie saudyjska b) podrozowanie po Wietnamie predkosc podrozna - 40 km/h nawet autobusem czy taksowka motorynka - mozna wszedzie pozyczyc, najlepiej z automatycznymi biegami (trzeba mowic, ze chodzi o automatic) - koszt ok 12 usd/dzien - kaski wliczone samochod - tylko z kierowca, inaczej sie nie da autobus - genialna i tania instytucja "open bus ticket" np www.sinhca...
  • wybieram sie we wrzesniu na pobuszowanie po drugiej stroni kuli ziemskiej, mam pytanie jak sobie radzicie z przechowywaniem sporej sumy pieniedzy w podrozy? tam gdzie jedziemy z kartami moze byc roznie, a podobno niezle kradna.. z reszta turysta wszedzie jest na to narazony jakies ciekawe pomysly na schowki, zakamarki itp?
  • Planuje w przyszlym roku - koniec czerwca-lipiec wyjazd na okolo 4 tygodni do Kanady-Stanow i pokonanie trasy: Anchorage-Calgary-Yellowstone-Chicago- St.Lluis-Memphis-New Orlean-Miami. Jestemy para (wiek ok 33 lat) i szukamy najchetniej pary do dolaczenia do nas celem zmniejszenia kosztow. Wyjazd wg zasady - duzo zwiedzania(parki narodowe, miasta, wszystko co ciekawe), niewiele wylegiwania i w miare mozliwosci nieduzym kosztem. USA i Kanade znamy dosc dobrze - organizacje wyjazdu (...
  • Witam serdecznie W życiu przydarzają nam się historie, których nie potrafimy wytłumaczyć, nazywamy je przypadkiem lub zbiegiem okoliczności. Jednak wiele z nich nie da się zrozumieć ani zlekceważyć, to takie małe cuda.. Prorocze sny, dziwne wydarzenia, niezapomniane spotkania, ostrzeżenia od losu.. Jeżeli ktoś z Państwa przeżył taki mały cud i chciałby sie nim podzielić w programie Miasto Kobiet, zapraszam do kontaktu, udzielę też bliższych informacji dla wszystkich zaintere...
  • Na forum ogólnym nie dostałem zadowalającej odpowiedzi, spróbuję tutaj: Z końcem września zaczynam Annapurna Circuit, brakuje mi paru szczegółów do puzzla. Ludzi dobrej woli proszę o info: 1) czy to prawda, że wejście do rezerwatu A. (30$) należy opłacić w Katmandu albo Pokharze, bo na szlaku biorą 2xstawka (nie mówię oczywiście o maoistach ...). Czy do tego potrzebny jest jakiś formularz / foto ? 2) Czy wypełnienie wniosku wizowego ściągniętego z internetu przyśpiesza procedurę ...
  • Czesc wszystkim podroznikom, tym co nie moga usiedziec dlugo w domu i tym co tylko palcem po mapie podrozuja bojac sie podjac wyzwanie:) Moje pytanie do was: czy ktos z was byl w Tatarstanie? jesli tak to bede wdzieczna za wszelkie informacje, pozdrawiam!!!
  • "I tym razem tradycji stalo sie zadosc, gdyz wczesniej dlugo planowalismy podroz do Indii, a jak przyszlo co do czego to w ostatniej chwili zdecydowalismy sie na Japonie." kolumber.pl/g/4419-Dyskretny%20urok%20Japonii Ciekawa i pieknie sfotografowana opowiesc :) Polecam
  • Mam prośbę do forumowiczów. Jadę na 4 dni do Moskwy i chcę w tym czasie jak najwięcej zobaczyć/zwiedzić/poznać/posmakować. Czy znacie jakieś atrakcje Moskwy , których nie znajdę w przewodnikach, a których nie wolno przegapić? Z góry dziękuję za pomoc.
  • Kochani Podroznicy, mnie wiadomosc o chorobie Kingi niezwykle zasmucila. WIem, ze wielu z Was sledzilo podroz Kingi i Chopina autostopem dookola swiata i wiem, ze teraz sledzicie dalsze ich losy. Kinga jest powaznie chora, poczytajcie dwa listy zamieszczone ponizej: - - - - - -- - - - - - - - - Witajcie, Dzisiaj piszemy w sprawie zupełnie wyjatkowej i nadzwyczajnej. Przed chwila dostalismy informacje, ze Kinga Choszcz - znana chyba wszystkim globtroterom i milosnikom podrozy w ...
  • Od poltora tygodnia jestem w Meksyko City, szukam kompanow/ kompanek, planuje zostac tu jeszcze ok. 3 tygodni.
  • Witam. Zwracamy się o radę do wszystkich Podróżników. Pobieramy się 5 kwietnia i chcielibyśmy zaraz po ślubie pojechać w jakieś ciekawe miejce. Pytanie - gdzie? Interesują nas egzotyczne miejsca, w które zapewne nie wybralibyśmy się na "zwykłe" wakacje. Chcemy jak najwięcej zobaczyć, ale nie pogadzilibyśmy też popołudniem lub dwoma na miłej plaży. W grę wchodzi 10 dni do dwóch tygodni. Gdzie można pojechać, aby zobaczyć coś niezapomnianego, a jednocześnie nie natknąć się na tajfun, monsun lub...
  • Czy wyjadę z dzieckiem 6-letnim na dowód?
  • Czy ktos z was byl moze w Wietnamie? Mnie najbardziej interesowaloby czy mozna wybrac sie tam na jakis trekking w gory - nigdzie nie moge znalezc informacji na ten temat...bede wdzieczna za wszystkie informacje. A moze ktos zna jakies linki do ciekawych stron na ten temat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się