Forum Turystyka Turystyka rowerowa
ZMIEŃ
      wszystko

wszystko

(18 wyników)
    • Cześć Planujemy latem w parę osób wybrać sie do Austrii i Węgier trasa rowerowa wzdłuż Dunaju. Zacząć chcielibyśmy w Linz (chyba nieco lepszy dojazd z Polski niż na przykład do Passau) a koniec planujemy w Budapeszcie. Czy ktoś może podróżował ta trasa? Jeśli tak to będę wdzięczny za wszelkie praktyczne informacje. Szczególnie interesują nas koszty takiej eskapady. Planujemy nocować w schroniskach młodzieżowych, ew jakiś gospodarstwach agroturystycznych. Czy ktoś może podać jakie są ko...
    • witam! Wybieram sie rowerem na Nordkapp. Czy ktos, kto był na takiej podróży mógłby się podzielić doświadczeniem? Jak sie przygotować, czego się spodziewać, itp. Serdecznie pozdrawiam. www.wyprawa.byd.net.pl
    • Witam i mam pytanie; ma ktoś jakiś sprawdzony patent przed kradzieżą rowera który pozostaje w nocy poza namiotem? Pozdrowionka dla Wszystkich pozytywnie zapedałowanych :)
    • Ponieważ sam jeżdzę na rowerze naprawdę dużo i bardzo lubię ten środek transportu zawsze darzyłem rowerzystów walczących o swoje prawa w Warszawie dużym szacunkiem.Darzyłem bo dziśiaj po żenującym widowisku Masa Krytyczna po prostu was znienawidziłem Jak można na 20 minut sparaliżować całe centrum Warszawy,zmusić do czekania na przejsciu dla pieszych całe grupy ludzi.Nie dziwcie się że ludzie przestają was lubić.Narzucanie swojej woli zawsze odnosi odwrotny skutek a rozjeżdzanie pieszy...
    • Wrażenia ogólne Plan był taki: przez dwa tygodnie objechać rowerem kawałek Francji- Dolinę Loary, zwiedzić 10 zamków, przejechać ponad 300km. Plany mają to do siebie, że w trakcie realizacji ulegają często zmianie, w związku z prognozami pogody na drugi tydzień ( deszcze nieustające, z tego co wiem prognozy sprawdziły się) skróciliśmy pobyt nad Loarą i przenieśliśmy się w bardziej suche i ciepłe rejony Francji. Gdybyśmy jechali bez dzieci, pogoda nie zrobiłaby na nas większego wraże...
    • Witam, jak w temacie.Prosze o opinie na temat rozwiazania napedu typu nexus - (tryby w tylnej piaście).Jak porównacie je z tradycyjnymi, kasetą czy wolnobiegiem.Czy sa to wydajne przełożenia? czy mozna takim rowerkiem wybrac sie w dość wysokie góry? Jak wygląda sprawa awaryjnosci i ewentualnej naprawie w trasie? Będe wdzięczny za wszystkie wypowiedzi i sugestie.
    • Chętnie skorzystam z Waszych doświadczeń. Powiedzcie, co Waszym zdaniem, koniecznie trzeba zabrać na powiedzmy 21 dniową zagraniczną wyprawę rowerową. Nie licząc roweru i pieniędzy, oczywiście:)
    • Byl ktos?, nadaje sie ten kraj na rowery?
    • Wybieram się z rodziną (4 osoby) na wycieczkę rowerową wzdłuż Dunaju, z Passau do Wiednia. Zamierzamy przywieźć rowery do Wiednia samochodem, który zaparkujemy na którymś z parkingów na obrzeżach miasta. Do Passau pojedziemy z rowerami pociągiem. Jadąc na rowerach do Wiednia nie chcemy objuczać sie bagażem, dlatego nie będziemy zabierać sprzętu do spania. Liczymy na możliwość nocowania w schroniskach i kwaterach. Pytanie do forumowiczów; czy ktoś ma już podobne doświadczenia z t...
    • 28 maja wyruszam z Koszalina w wyprawę dookoła Polski, to będzie tylko 17 dni i aż ok. 3 tyś km . Może jest ktoś chętny zmierzyć się z tymi liczbami i przeżyć myślę ciekawie ten czas? Sakwy, namiot, jak najmniejsze koszta, pokonać ten dystans i choć czasu mało zobaczyć i poznać jak najwięcej ...
    • Witam, Jesli masz juz plany na wakcje to nie czytaj dalej ...ale jesli nie to mam dla Ciebie propozycje spedzenia kilku tygodni w milym towarzystwie i w ciekawym otoczeniu. Organizuje wyprawe do Rumunii. Oczywiscie wyprawa jest rowerowa i nie komercyjna. Bedzie trwala 2-3 tygodnie a srednie dystanse beda oscylowaly w granicach 100 km z tym, ze wazniejsze bedzie aby zwiedzic wszystko co ciekawe a nie utrzymac "zakladany" dystans. Poki co sa 4 osoby w srednim wieku ale z prz...
    • Czesc! Posiadamy z męzem rowery MTB, hardtaile, sportowa geometria. W tym roku wpadlismy na pomysl, aby pojechac gdzies turystycznie na 2 tygodnie, z namiotem i calym turystycznym sprzetem. Musimy wiec przerobic nasze wyscigowe rumaki na juczne konie. W zasadzie mamy 2 rozwiazania: - kupic bagazniki i sakwy - kupic przyczepke do roweru Jak sadzicie, co lepiej sie sprawdzi? pzdr, Ola
    • Witam Jak sie przewozi rower w wagonie do tego przeznaczonym? Trzeba wszystko odczepiac, czy spoczywa tam razem z sakwami???
    • Szukam licznika z funkcją wysokościomierza, czy ktoś ma coś wypróbowanego? Proszę o opinie.
    • Witam,od dluzszego czasu marzy mi sie wieksza wyprawa rowerowa,jest tylko taki problem ze nie mam pojecia o budowie roweru,jak i co sie naprawia,konserwuje,nawet jak nazywaja sie co poniektore czesci roweru...Wstyd sie przyznac,ale coz,w razie potrzeby zawsze korzystalo sie z serwisu.W przyszlym roku chcialbym pojezdzic sam po Wschodniej Europie i nie wiem czy sa jakies strony internetowe lub ksiazki z ktorych moglym dowiedziec sie podstawowych rzeczy o rowerze? Z gory dzieki z...
    • Wybieram sie na tydzien nad morze do Ustki, pogode zapowiadaja dobra, kwatera jest, niby wszystko ok. Brakuje jeszcze tras. Ktos smigal w tamtych rejonach ? Prosze o info. PZDR
    • Mam nadzieję, że administrator mnie nie wyrzuci, bo ja znowu z zaproszeniem.. :) Tym razem chcę Was zaprosić na letnią wyprawę na Litwę i Łotwę, zwaną roboczo "Wielką Obwodnicą Augustowską", organizowaną przez Stowarzyszenie Podróżników Crotos jako alternatywa dla wyprawy olimpijskiej BaltiCCycle 2008. Start i finisz w Augustowie, trasa wiedzie przez Wilno do Rygi, a następnie wybrzeżem Bałtyku do Augustowa. Czas: rowno miesiąc, od 27 czerwca do 27 lipca. Tym razem odcinki bę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się