Forum Turystyka Polska Góry
ZMIEŃ
      wszystko

wszystko

(134 wyniki)
    • Zmobilizowała mnie weekenda do podjęcia wątku o jedzeniu na szlaku. Nie tym, które trzeba mieć ze sobą aby przetrwać, ale tym, co serwowane w schroniskach, stacjach górskich czy po prostu sklepach i jadłodajniach czasem sprawia nam wspaniałą niespodziankę i przyjemność, a czasem wprost przeciwnie. Wiemy już też, że niektórzy z nas mają ulubione miejsca spożywania ulubionych potraw - ja, np. jajecznicę na patelni na Rysiance, Wobo piwo w Komańczy i rogala w sklepiku w Rytrze i ...
    • Witam, jedziemy w kila osób do Szklarskiej i niewiemy jak ogarnąć wszystko co chcemy zobaczyć czyli: Kamieńczyk, wodospad szklarki, Krucze Skały, Zakręt Śmierci,Chybotek, Wysoki Kamień, Szrenica, Śnieżne Kotły. Mamy na to właściwie tylko 2 dni bo potem jedziemy do Pragi. Napiszcie co pierwszego dnia a co następnego. Dzięki
    • od dzisiaj już oficjalnie jako gospodyni tego forum. Pozdrawiam Wszystkich i życzę nam wszystkim miłej współpracy oraz do zobaczenia na szlaku! :)
    • Będąc ostatnio w Tatrach po raz pierwszy natknęłam się wysoko na grani na zapalone znicze... Jestem przeciwna zapalaniu zniczy na szlakach. I odnoszę wrażenie, że Ci, którzy tam zostali, również.
    • Hej, pozdrawiam wszystkich milosnikow Jasiela. Znow tam bylem w sierpniu - jak zwykle cicho i slicznie. Posiedzialem calkiem sam dwa dni, nikt sie nie pojawil. Czy ktos jeszcze tutaj zna Jasiel...? pozdroweinia, Luki
    • Jak w praktyce wygląda turystyka w Wysokich Taurach? W Wikipedii czytam [i]"Większość szczytów jest dość trudno dostępna, na niektóre prowadzą drogi odpowiednie dla bardziej doświadczonych turystów."[/i] Są szlaki? schroniska? Czy noclegi można dostać "z marszu" ? Kwatery? Bez rezerwacji? Które pasma górskie w Alpach uważacie za najbardziej atrakcyjne? Najbardziej dostępne turystycznie? Jaki budżet dzienny? Kornel
    • Szukam fajnego pensjonatu w ok. Zakopanego (Bukowina, Białka, itp.). Zależy mi na ładnym widoku na Tatry. Poza tym - powinna być możliwość wykupienia wyżywienia (przynajmniej śniadania i obiadokolacje) i blisko do stoków narciarskich, odpowiednich dla dziecka. Obejrzałam kilka fajnych, polecanych tutaj pensjonatów (U Ani-Zakopane, Orlik-Bukowina) i wszystko ok tylko nie mają widoku na Tatry :-( Fajnie byłoby gdyby były jakieś atrakcje dla dzieci ale nie jest to konieczne.
    • Witam górołazki i górołazów w tej kategorii wiekowej. Zaglądam tu od czasu do czasu i trudno tu Was spotkać. Być może niektórzy zbliżają się do wyższej kategorii wiekowej (ja również) i nie śmią naprzykrzać się "młodzieży". Nie zważając na to,życzę wesołych i pogodnych Świąt wszystkim sympatycznym forumowiczom.W moich Małych Górach śniegu też brak. Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy w górach byli i tych, którzy tam się wybierają.
    • W jakiej miejscowości najlepiej zatrzymać się na Słowacji, żeby było blisko do ciekawych miejsc.A może ktoś mi poleci konkretny pensjonat. Nigdy nie byliśmy na Słowacji i nie wiem jak zabrać się do szukania noclegów. Pomóżcie.Chcielibyśmy przejechać się wyciągiem, może gorące źródła i jaskinie.
    • Witam przeszukiwalam forum ale nie znalazlam odpowiedzi na swoje pytania.Chcialabym dowiedziec czy znajde tam mile knajpki na wieczorny odpoczynek po dziennych wedrowkach. Jakis basen? jaka jest temperratura wody w jeziorze wybiEram sie pod koniec czerwca i zastanawia sie czy kapiel bedzie juz mozliwa/? Dziekuje za wszystkie odp POZDRAWIAM
    • Gdy Rumcajs gromadził swoje nowoczesne mapy, ja – wykorzystując długi weekend – wyruszyłem Głównym Szlakiem Sudeckim. Z piątku na sobotę dotarłem autobusem do Jeleniej Góry, potem autostop do Świeradowa Zdroju. Wystartowałem o 6 rano. Trasa szlaku sudeckiego jest tu wszystkim znana, przypomnę tylko, że wytyczono go przez Góry Izerskie, Karkonosze, Rudawy Janowickie, Góry Kamienne, Wałbrzyskie, a dalej Góry Sowie, Stołowe, Orlickie, Bystrzyckie, Masyw Śnieżnika i Góry Złote. Tra...
    • Witam, Wybieram się pod koniec czerwca w Tatry wraz z rodzicami (ok 55 lat), którzy nigdy nie chodzili po górach. Poradźcie proszę kilka szlaków od łatwych na początek wędrówek do średnio trudnych. Rodzice są bardzo sprawni fizycznie :) ale nigdy po górach nie chodzili, więc nie chciałbym ich zniechęcić czymś trudnym na początek. Bardzo dziękuję za pomoc znawców tematu, hirudo
    • Bieg Rzeźnika - brzmi strasznie? :) Tak naprawdę to jeden z najtrudniejszych biegów górskich w Polsce. W ciągu jednego dnia zawodnicy mają za zadanie pokonać blisko osiemdziesięciokilometrową trasę, która prowadzi głównym bieszczadzkim szlakiem z Komańczy do Ustrzyk Górnych. Biegacze startują już o 3.30 rano! Biegaliście kiedyś w nocy? Jest Wam wówczas wygodniej niż w dzień? Czy podjęlibyście się udziału w morderczym Biegu Rzeźnika?
    • Witam wszystkich. Poszukuję towarzystwa na kilkudniowy wypad w góry. Mam 42 lata, mieszkam w Białymstoku, kocham góry, chociaż do tej pory niewiele po nich chodziłam. Ostatnio - w zeszłym roku w Tatrach. Teraz marzą mi się Pieniny. Mam wolne od 31 lipca do 3/4 sierpnia. W domu muszę być najpóźniej 4 sierpnia wczesnym popołudniem. Jechałabym pociągiem - niestety nie jestem zmotoryzowana. Może ktoś chętny się dołączy?
    • witam szukamy i myslimy co tu robic w wakacje i tak sobie myslimy ze moze do Zakopanego troche pochodzic po szlakach tylko pytanie mam czy z 8- latka damy rade. Wczesniej były małe wypady z nia do Karpacza.jakie jeszcze atrakje dla dziecka mozna tam znalezc? z góry dziekuje
    • Witam, będąc z dzieckiem w sanatorium w Rymanowie Zdroju (31 lipiec- 20 sierpień) chciałam trochę z córką pochodzić po górach.Czy ktoś coś wie na temat komunikacji, np. prywatne busy które krążą pomiędzy małymi miejscowościami? Sprawdzałam już na stronie www.beskidniski.pl ale tam jest tylko informacja o busach do dużych miast. Chcąc np. jechać do Komańczy ( może dlatego że jest to inny powiat) jest problem,ponieważ trzeba jechać z dwoma przesiadkami przez Miejsce Piastowe i Moszczaniec lub p...
    • Słuchajcie pojawił się nowy Atlas Gór Polski, świetna pozycja, WSZYSTKIE pasma górskie wydane w pięknej oprawie. Osobiście polecam :) Szczególnie jako prezent na święta :) A co Wy sądzicie o nowej pozycji wydawnictwa ExpressMap?? :) Czekam na komentarze. Aha... Z tego co wiem na hasło GAZETA można dostać 20 % rabatu na stronie www.e- map.pl Wtajemniczeni niech korzystają :) Pozdrawiam
    • Pan Józef Nyka obchodzi dzisiaj swoje urodziny :) Dzięki niemu zobaczyłam w Tatrach ścieżki i kierunkowskazy... dziękuję Wszystkiego co najlepsze Panie Józefie!
    • Jak mie moge jechać to mnie cos skręca, ale tak sie składa ze jutro juz tam będę. To inny swiat, tam wszystko jest proste!!! Hej!
    • Znacie tę inicjatywę z Poznaj Swój Kraj? kgp.amos.waw.pl/wykazszczytow.htm byliście na wszystkich?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się