wszystko

(40 wyników)
  • Co to za poruta, nikogo na forum[b] od 4!!! dni???[/b]
  • Jestem pol Polka, pol Wegierka i mieszkam na Wegrzecz, nie za bardzo dobrze mowie po Polsku ale moge wszystko rozumiec. Ja znam Wegier dobrze i jak macie jakis pytanie moge was pomagac. Ja sie ciesze jak moge pomagac Polakow. Mozecie pytac wszystko o Budapest, Balaton: jak tam tanio dostac, gdzie dobrze zjesc, co zobaczyc, gdzie wyhodzic, gdzie spac i tak dalej... Napisz mi tu na forumie albo do mojego maila: magdalenateheti(malpa)yahoo.co.uk Pozdrowienia z Budapesztu!
  • Witam! Za parę dni ruszam na camping do Tiszaujvaros pod namiocik i to I-szy raz wogóle na Węgry więc chciałbym "zaciągnąć świerzego języka" w paru sprawach odnośnie tej miejscowości. I tak: czy można gdzieś uchwycić na wifi internet? Gdzie najbliższe duże markety ze wszystkim? Może ktoś wie na jakich bankomatach najlepiej można tam wybrać kasę kartą maestro z PEKAO SA, jeśli tak to gdzie najbliżej (ew. może ktoś wie gdzie są bankomaty UNIKREDYT BANK)? Gdzie najbliżej można zata...
  • Witam Wybieram się do Pragi ale słyszałam że z powodu remontu była zamknięta złota uliczka, czy wie ktoś może czy już jest otwarta. Pozdrawiam
  • Był ktoś z was może w apartamentach UwielbiamBudapeszt w Budapeszcie koło Oktogonu? Zastanawiamy się nad wakacjami w tym roku właśnie tam, bo cena jest bardzo kusząca i standard też wydaje się całkiem dobry.. Ale wolelibyśmy się upewnić opinią kogoś, kto tam był. Chodzi o te apartamenty: uwielbiambudapeszt.com/_rezydencja_astoria
  • witam nie wiem jak sie mowi pogardliwie na slowakow, na czechów, wiem - pepiczki ale mnie wkurzyli dziady tyle razy przegladalem cennik i nie widzialem ze od wczoraj wchodza nowe ceny niby nie duzo, ale 100SK od osoby, robi roznice w dotychczasowym budzecie wiecie moze, czy bardzo przestrzegają zasady, ze nie mozna sie kapać w dłuzszych spodenkach kąpielowych, typu bermudy i bokserki? bo też teraz dopiero przeczytalem o tym
  • Serdecznie zapraszam wszystkich do Budapesztu! Mam pokoje i mieszkanie do wynajęcia w centrum miasta. Znam język polski, dzięki czemu mogę pomóc każdemu Polakowi w zorganizowaniu super pobytu w węgierskiej stolicy. Nad Balatonem tez mam pokoje i dom na wynajęcia: Proszę napisz mi jak planujesz przyjazd do Węgier, ja chętnie pomagam w wszystko i odpowiadam każda pytania: reservation@budapesting.com !
  • Co można zjeść na Węgrzech, ale raczej lekkostrawnego i lekkiego w kalorie.
  • Zapraszamy do udziału w konkursie na relacje z wakacji. Napiszcie gdzie warto jechać, co zobaczyć, jakich miejsc unikać i dlaczego. Nagrodą w konkursie jest aparat cyfrowy Olympus MJu 720 SW. Zadanie konkursowe polega na opisaniu na tym forum, historii zawierającej wiele przydatnych dla innych turystów informacji dotyczących miejsca odwiedzonego przez Was w czasie wakacji. Konkurs trwa od 28 sierpnia 2006 roku do 10 września 2006 roku. Szczegółowe informacje na jego temat znajdują ...
  • Witam, Bede przejazdem w Debreczynie i zamierzam tam spedzic noc. Czy to miasto ma cos do zaoferowania? Dzieki
  • Planuje niedługo wybrać się do budapesztu i jestem ciekawy czy ktoś już tam był. Czytałem już pozytywne opinie na temat mieszkania i Martina ale szukam więcej informacji na temat tego miejsca (www.superroom.fw.hu).
  • Czy ma ktoś informację czy na basenach w Gyuli na bilet wejścia można wejść, wyjść i ponownie wrócić ( opaski na rękę ) . Tak jak jest w Egerze, Mezokovesd.
  • Witam serdecznie, jadę z rodzinką na wakacje do Francji, bedziemy przejeżdżać przez Słowacje, Austrie, Włochy i docelową Francję. Gdzie najlepiej i najtaniej kupować winiety? Czy najlepiej zaopatrzyć się już w Polsce, czy taniej wychodzi kupować na granicach? I czy można płacić kartą czy gotówką i czy przede wszystkim kasy czynne są całą dobę? Z góry dziękuję za podpowiedzi!
  • Proszę o informację czy jest sens z takim brzdącem jechać do tego ośrodka. Chodzi mi przede wszystkim o to, czy tak mała dziecko skorzysta wiele z atrakcji oferowanych w tym ośrodku. Słyszałam gdzieś że do basenów dziecięcych mogą wchodzić tylko dzieci, ale wiadomo że takiego malucha samego nie mogę zostawić - i co wówczas? Druga sprawa czy 2 tygodnie to nie zadługo , czy nam się tam nie znudzi.
  • Hej, nie chce mi się szukać po necie kwater w ciemno. Liczę na Waszą pomoc i doświadczenie. Byłam baaaardzo dawno temu w Novej Lesnej w domku u Romów i mam bardzo pozytywne doświadczenia z tego okresu. Niestety nie mam do nich kontaktu. Chciałabym tam wrócić na długi weekend majowy. Czy ktoś może ma jakiś sprawdzony kontakt? Niekoniecznie tam- moze być Smokoviec, Tatrzańska łomnica, Poprad. Grunt, zeby było w miarę blisko do pociągu- pamietam, że jeżdżiły tam takie śmieszne elect...
  • Witam wybieramy się niebawem do Pragi, fakt że samochodem, ale mamy zamiar na miejscu przemieszczać się komunikacja metrem itd. Porszę o jakieś informacje o biletach dostępnych(dobowych i innych), kosztach, ew. może macie jakichś ciekawy nocleg blisko metra żeby nie trzeba było się przesiadać naście razy.
  • Hej, Właśnie wróciłem z weekendu na Słowacji. Był to już mój kolejny wypad do Naszych południowych sąsiadów. Tym razem wybraliśmy się w 11 osób) w okolice Rużemborka. W kilku zdaniach chciałem podzielić się wrażeniami. Okolica super, chata wyposażona idealnie. Trochę trzeba pojeździć samochodem ale niezbyt daleko i głównie jazda autostradami więc nie jest to problem - Aquaparki (Besenova, Tatralandia), góry, doliny itp. Za mało czasu mieliśmy żeby wszystko zobaczyć. Już planujemy ...
  • Mam kilka pytan zwiazanych z Praga. Mam nadzieje ze ktos zorientowany mi pomoze :). Na poczatek trzy pytania: Czy dobrze zrozumialem? Bilety 24-godzinne, 3-dniowe, 7 dniowe itp. mozna po skasowaniu wykorzystywac we wszystkich srodkach komunikacji miejskiej? Do której godziny, kursuje metro? do 23.00, 24.00? Czy jest taki dzien tygodnia w Pradze w ktorym zwiedzanie muzeow jest darmowe?
  • Witam! Wybieramy się z rodzinką nad Balaton na przełomie sierpnia i września. W związku z tym mam parę pytań i nie ukrywam że miło by było gdzyby ktoś dobrze poinformowany odpowiedział mi na nie:)...To może zacznę po kolei: 1. Czy pogoda nad Balatonem w tym okresie jest dobra, czy jest przeważnie ciepło? Bo nie wiem jakie ubranka zapakować córci... 2. Przydałyby mi się namiary na tanią kwaterę na północnym brzegu- najlepiej z dostępem do kuchni... 3. Jakie są tam atrkakcje dla m...
  • jaki jest stan drog w tych krajach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się