Forum Turystyka Turystyczne Porady
ZMIEŃ
      wszystko

wszystko

(36 wyników)
    • Witam wszystkich, ostatnio znajomy mi polecił nowy portal lostravelos.com Właśnie wrócił z Egiptu i powiedział mi, że nie miał problemów z kupnem wycieczki tam na stronie. Nigdy nie kupowałem wycieczki przez internet, dlatego nie wiem czy jest to bezpieczne. Może wypowiedzieć się ktoś, kto poleciał już gdzieś z nimi? Proszę również o rady i spostrzeżenia odnośnie kupna wycieczki przez internet. Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź
    • hej, ..przeglądałem oferty pośredników na wyjazd do serengeti / ngorongoro a potem tydzien w zanzibarze.. rozrzut cenowy jest dość spory..więc pomyślałem, że dlaczego po prostu nie polecieć tam i na miejscu sobie coś zorganizować? pytanie: zakładam, że ktoś z Was już coś takiego zorganizował na własną rekę... jakieś dobre rady?. sprawdzone kontakty?.. orientacyjny rozrzut cenowy? z góry dzięki ze wszelkie porady :-) pozdro, mau.
    • Czy ktoś się może orientuje od kiedy można robić rezerwację w Eurocampie na rok 2010? Niestety w biurze nie byli mi w stanie powiedzieć. Macie doświadczenia jak było to w latach poprzednich?
    • Witam serdecznie, przyznaję od razu, że jestem zupełnie zielona w tym temacie. Muszę zaplanować 5 dniowy pobyt dla 15 osobowej grupy seniorów. Największym problemem jest znalezienie miejsca z 2 osobowymi pokojami(na parterze)w cenie do 50 zł z wyżywieniem. Rejon moich poszukiwań to przede wszystkim Roztocze lub województwo mazowieckie. Będę wdzięczna za każdy namiar na miłe i spokojne miejsce do wypoczynku dla osób 50+. Pozdrawiam serdecznie :-)
    • Witam! Poszukuję informacji co należy zrobić, gdzie pójść po przyjechaniu do hotelu, jak wyglądają śniadania, kiedy się płaci, jak wygląda wymeldowanie. Nigdy nie miałem okazji skorzystać z hotelu i stąd moje pytania :) Czy może jest jakiś poradnik w internecie?
    • O wakacjach czas pomyśleć... no właśnie... Podpowiedzcie jaką walizkę zanabyć? Potrzebujemy dużą, ale lepiej zainwestować (od 300 pln w górę) czy kupić coś w supermarkecie za zdecydowanie mniejsze pieniądze? Wiem jak obchodzą się z bagażami na lotniskach... Jakie są wasze doświadczenia?
    • Witam! Jak wam sie podoba nowa stronka fostertravel.pl ? POzdrawiam D
    • witam, czy moge prosic o opinie. pozdrawiam.
    • Słuchajcie, czy wiecie coś na temat tego hotelu? Znalazłam ofertę w biurze Bon Voyage na Dominikanę. Myślę nad jej kupnem, ale chciałam najpierw sprawdzić czy może ktoś ma już doświadczenie z tym biurem, a przede wszystkim z tym hotelem. Oferta wygląda rewelacyjnie, ale chciałam skonfrontować z rzeczywistością. :) Będę wdzięczna za opinie.
    • W lipcu tego roku bylam z przyjaciolmi na wakacjach w Liptovskim Mikulasie na Slowacji.Musze przyznac ze wakacje w Polsce to nie to samo.Cisza, spokoj, przede wszystkim tanio!Polece Panstwu strone z zakwaterowaniem u bardzo milych wlascicieli www.penziontalia.sk/index.php?sekcia=chata&page=informacie lub inna strona www.nocowanie.pl/slowacja/bodice/17_1/ do dyspozycji jest caly ogrod,szczegolnie polece to rodzicom jadacym z dziecmi, poniewaz moga korzystac z roznorodnych rzecz...
    • Witam, jesli planujecie wypad w nasze piekne zakątki, zdecydowanie odradzam pensjonat "U Michoła w Ustroniu... wlascicielka wystawila nas po chamsku do wiatru... na miejscu wyparła sie ze nie bylo zadnej rezerwacji, po czym dowiedzielismy sie ze inni goscie nagle przedluzyli pobyt... az trudno uwierzyc ze ludzie zarabiający w ten sposob maja taki brak szacunku dla wlasnych klientów...! szkoda gadac! radze sie zastanowic zanim zespujecie sobie wypoczynek... ...
    • Wda… wstęp Wda bez wątpienia nie jest najpiękniejszą rzeką w Polsce. Nie ma tej magii co Czarna Hańcza i nie przynosi tylu emocji co Drawa, a jednak co roku przyciąga wielu kajakarzy. Powodem jest z pewnością nienaruszone współczesną cywilizacją piękno (rzeka przepływa przez urokliwe parki krajobrazowe i nieliczne tereny wiejskie) i wspaniałe pola namiotowe. Wda jest rzeką o długości ok. 200 kilometrów. Polecam jednak ograniczenie pokonywanej trasy do odcinka Lipusz – Tle...
    • Kokkino Nero – opis miejsca, jak tam dotrzeć, gdzie i w jakich warunkach zamieszkać 1. Położenie i charakterystyka… Kokkino Nero leży w Tesalii, około 150 kilometrów na południe od Salonik. Powiedzenie, że wchodzi w skład Riwiery Olimpijskiej – a można znaleźć takie opisy na stronach biur podróży – to spore nadużycie, bo z Olimpic Beach i Paralią Kokkino nie ma nic wspólnego. W tym regionie turystyka zaczęła się rozwijać około 30 lat temu i dawni rolnicy wpadli ...
    • czy ktos korzystal w Europie z kempingów z Eurocampu z Wroclawia? Prosze o opinie
    • jw, możecie poradzic? jedziemy w najbliższy piątek (oczywiście jak wylecimy)na 5 dni, co obowiązkowo należy zobaczyc? mam już wstępny plan na każdy dzień, ale może jeszcze coś mi umknęło? z góry dziękuje za sugestie;
    • Skorzystałam ze strony hostelclub. Wybrałam nocleg, wpłaciłam zaliczke 10e za pomoca karty, przez internet. Dostałam maila od hostelu- zarzadal bym podala im moj adres, nr ID, i... nr karty kredyt., date jej waznosc,i potwierdziła ("authorization"),ze zezwalam im wyplacic ok.100 euro za noclegi, ktore zamowilam na luty. I co, jak to wyglada,oni sobie sciagna sami te 100 e? :| dziwne to troche, brzmi niebezpiecznie... a jak se wiecej sciagna?:| na czym to polega??
    • Wybieram się w lutym do Izraela - podróż będzie obejmowała kilka miejscowości : Betlejem, Cezarea, Hajfa, Nazaret,rejs po Jeziorze Galilejskim,Jerozolima, pobyt nad Morzem Martwym i Czerwonym . Nie wiem jaka będzie pogoda czy wszędzie taka sama? Jakie ubrania mam ze sobą zabrać. Z góry dziękuje za pomoc.
    • Mam pytanie, czy ktoś z Państwa juz rezerwowal hotel na stronie www.hotelclub.pl? Mam trochę podejrzen, bo strona wygląda profesjonalnie, ale warunki rezerwacji brzmią tragicznie,w sumie to nikt za nic nie odpowiada, nawet za wirusy na stronie. Poza tym informacja o wlascicielu strony jest napisana tak mętnie, nie ma też zadnych telefonów kontaktowych, ze wygląda mi to podejrzanie... Proszę o komentarze.
    • Podpowiedzcie proszę gdzie kupię rogala do spania na podróż dla osób dorosłych? Wiem, że są w Ikea, ale zupełnie mi nie podrodze. Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam podróżników:).
    • Proszę o poradę, gdzie najlepiej się udać na urlop rodzinny z 5- letnim dzieckiem - na Wyspy Kanaryjskie czy na Majorkę Przyznam, że interesuje mnie przede wszystkim piękna, piaszczysta plaża, piękne lazurowe morze (stawiam na leniuchowanie na plaży niż na zwiedzanie) Jakie miejscowości i hotele byście polecali, żeby było bliziutko do tej wymarzonej plaży z opcją All Inclusive Będę wdzięczna za wszelkie sugestie Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się