Forum Turystyka Świat Egipt - Hotele
ZMIEŃ
      wszystko

wszystko

(84 wyniki)
    • Hotel rewelacja [enklawa] pustynna z przepiękną rafą , podzielony na dwie części - polecam tą droższą :), jedzenie dobre , choć monotonne , czyściutko . Polecam dla chcących odpocząć od zgiełku miast. Miła obsługa . Daleko do Hurghady - ale te parę dolców warto wydać na spokojne zakupy jak na Egipt ! Będąc w samym hotelu wystarczy parę dolarków naprawdę .
    • Witajcie, na szybko muszę zarezerwować hotel w Sharm i mam do wyboru jeden z trzech: El Faraana Reef Resort (3*) Three Corners St. George Resort (4*) Shores Amphoras (4*?) Wchodzi w grę tylko opcja All i kilka warunków: bliskość plaży z rafą (wyjazd z nastawieniem na naukę nurkowania) nie dalej niż 30 minut jazdy od lotniska i wysoki standard hotelu. Wiem, że Faraana ma tylko 3* ale opinie na Trip Advisor są pozytywne. Najlepiej wypada St.George. A co mogą polecić doświad...
    • Witam serdecznie:) Mam pytanko do tych,którzy byli własnie w tym hotelu. Chodzi mi głownie o plaże- czy rzeczywiście jest ładna i piaszczysta? czy jest dużo miejsca a nie np. wszyscy leżą poupychani jak sardynki? Druga rzecz, to jakie jest wejście do morza?czy cały czasas jest płytko-do kolan? Czy można kąpać się tylko za pomostem, bo tam jest głębiej? Ostatnie pytanie dotyczy wyżywienia: Zastanawiam się nad wersją All stack- ta opcja jest 300 zł tańsza. Czy w przypadku tej formy ...
    • Szukam Informacji na temat tego hotelu!
    • Witajcie! Na poczatku czerwca wybieram sie do Egiptu, ale jeszcze nie zdecydowalam sie na konkretny hotel. Czy możecie polecić, ktore hotele w Sharm el Sheikh są najlepsze dla ludzi młodych, ktorzy wybieraja sie na wakacje bez wiekszej paczki?? Chodzi mi o to, zeby bylo inaczej niz jak w opiniach wiekszosci hoteli - cisza i spokoj juz po 22, hotele dla emerytow lub tez rodzin z dziecmi. Fajnie jakby byly jakies hotele w ktorych sa dyskoteki, bo nie wiem czy bezpiecznie jest teraz wycho...
    • Witam wszystkich ;) Chcialabym zaczerpnac panstwa opinii na temat tego hotelu gdyz wszystkie artykuly ze stron biur podrozy juz znam i jestem ciekawa czy odbiega to od prawdy. Z góry dzieki ;)
    • kiroseiz w sharm beaataa 28.03.08, 08:12 Odpowiedz hotel pięciogwiazdkowy. Właśnie wróciliśmy z pobytu w nim. Jesteśmy b. zadowoleni i chcielibyśmy polecic ten hotel na wypoczynek. Pierwszym plusem był pokój: zamawialiśmy dwójkę z dwiema dostawkami, a dostaliśmy lokum dwupokojowe z 1 łożem małżeńskim i 2 dużymi łóżkami. W pokoju lodówka, TV, suszarka do włosów; klimatyzacja sterowana indywidualnie. Trwa tam remont i do naszego pokoju dochodziły hałasy - od razu zmieniono nam pokó...
    • Szukam informacji na temat tego hotelu. Może ktoś w nim był i jest w stanie go polecić lub odradzić?
    • Co sądzicie o tym hotelu? Proszę o opinie :)
    • Czy ktoś z szanownych forumowiczów był tam ostatnio ? Interesuje mnie wszystko co jest z nim związane... Mam wyjazd z rodziną i znajomymi za 3 tyg. i mocno jesteśmy zainteresowani faktami z pierwszej ręki :). Bardzo serdecznie z góry dziękuje za jakiekolwiek informacje.
    • Witam, Ze względu na sytuację finansową (biedni studenci :P ) interesują mnie raczej tańsze hotele. Nie wymagam wiele, płacąc mało nie spodziewam się luksusów ale mam kilka swoich wymagań: - żeby mi żadne karaluchy po pokoju się nie panoszyły - blisko plaży, max. 500 m - spory basen (10x15m wystarczy) - wyżywienie przynajmniej HB, AI też mile widziany :P Jakby jeszcze był niezadaleko lotniska (max. 1 godz. drogi) to już w ogóle by było super no ale nie można mieć wszystkiego. Je...
    • (cytat: Paula to ja !!!! 24-07-2003 18:15) "Dzisiaj wróciałam z Egiptu, byłam tam 2 tygodnie było naprawdę super. Hotel taki nawet, można korzystać z basenu Alibaby. Jak wykupywać wczasy w tym hotelu to tylko z opcją All inclusive, inaczej nie wypłacilibyście się do końca wyjazdu. Na każdym kroku trzeba dawać bakszysz. Rezydenci rózni: Janek to chyba najlepszy rezydent, on żyje tym Egiptem i jest bardzo uczynny i pomocny, natomiast Adam to zupełne przeciwieństwo, znudzo...
    • Super hotel położony 10 km. od lotniska w Hurghadzie ( ale nie słychać lecących ,lądujących samolotów)obok hotelu Palma de Mirette .Hotel tylko z all inclusive zbudowany w kształcie podkowy ponad 800 pokoi,wszystkie pokoje z widokiem na basen lub morze większość z balkonami lub tarasem.Pokoje bardzo duże z telewizorem,pustą lodówką indywidualną klimatyzacją czyste,sprzątanie i wymiana ręczników 1 raz dziennie.Łazienki duże z wanną .Na terenie hotelu znajduje się duży basen o głębo...
    • Czy może mi coż więcej powiedzieć o tym hotelu??
    • Czy ktoś spędzał zeszłoroczne wakacje w tym hotelu? Jeżeli tak, to proszę o aktualne informacje i opinie. Wiem że jest położony na ślicznej plaży z rafą. [sonda=Moim zdaniem hotel jest:] [*]SUPER [*]DO BANI [*]TAKI SOBIE [/sonda]
    • (cyt. za - Gość: marek 14-08-2003 14:58) Super hotel. Wróciłem tydzień temu. 1. W hotelu są pokoje z widokiem na miasto, czyli na zwałowiska gruzu. Radzę w recepcji załatwić za 5$ pokój z widokiem na morze. 2. Najlepsze pokoje od strony morza na parterze to: 101,102,103,104 i 166,167,168,169. Hotel jest w kształcie litery "U", więc najlepsze są niskie i wysokie numery. Przed pokojami oprócz (168 i 169) jest maleńki trawniczek. Numery 101-110 i 158-169 mają wyjścia bezpośrednio ...
    • (cyt.: KB 17-12-2003 15:47) "Wróciłam z tego hotelu 3 dni temu. Podam Wam kilka info. na jego temat 1. położenie: 15 min od Sakkali 1,15 min od Daharu (nogami), przy samiutkiej plaży 2. Obsługa na b. wysokim poziomie (czysto, sympatycznie) 3. Jedzenie (ALL) b. smaczne, śniadania: jajka (gotowe i smażone na bierząco), parówki burgery wędlina ser ciasta; obiad: 3 rodz mięs frytki, ryż, owoce warzywa; kolacja: sama nie wiem ile - dużo różnorodnych dań opór ciast i dodatków...
    • Na forum nie ma watku o tym hotelu - wiec zakładam")) Czy ktos był może w tym hotelu, podobno leży blisko fanary i faarany. Czy warto go wybrać zamiast fanary?
    • czy ktos byl ostatnio w tym hotelu? jak wrazenia? jakie wyzywienie? czy czysto? glownie chodzi o czystosc i higiene w restauracji. bardzo chcialabym uniknac problemow zoladkowych. wiem, ze nawet w super hotelu sie moga zdazyc ale napewno warto minimalizowac ryzyko wystapienia tych niemilych zjawisk. a moze ktos zna i sea gull i aqua fun i moze porownac wyzywienie w obu hotelach? sea gull znam i uwazam ze jedzenie bylo super. teraz waham sie czy zaryzykowac pobyt w aqua fun, czy ...
    • (cyt.: misio77 27-09-2003 18:19) Byłem z biurem Alfa Star. przelot liniami Air Polonia - bardzo kulturalna i przyjemna obsługa. Na lotnisku po przylocie trochę chaos ale to raczej wina Egipcjan. Z lotniska do hotelu transfer autokarem - naprawdę blisko. Pokoje duże, ładne, przestronne i czyste. Jest sejf (bezpłatny), lodówka, suszarka, ręczniki, klima bez ograniczeń. Śniadania i obiadokolacje - bardzo duża różnorodność w szczególności kolacje. Śniadania mogą po tygodniu trochę ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się