Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      wszystko

wszystko

(98 wyników)
    • Siostra wyjeżdża do Norwegii na stałe, nigdy tam nie była, zabiera dzieci jadą autem, jak, napiszcie, jakie tam sa drogi, czy łatwo sie poruszać, jak jest z policją, na co zwracać uwagę, a na co nie, czy daja mandaty, czy jest luz CHODZI O OKOLICE BERGEN I co tam jeszcze chcecie to piszcie, czy życie jest drogie, mąż zarabia 20.000zł pracując w nOrwegii miesiecznie czy to dużo. Jak szybko mozna nauczyc sie norweskiego, ma dzieci w wieku szkolnym. Jaka tam jest pogoda? ...
    • Witam, Chciałabym pozwiedzać troszke Berlin, mam w związku z tym klika pytań. 1. czy do muzeów można kupić jakąś zbiorową wejściówkę? 2. Czy komunikacja miejska jest droga, i czy sa jakieś bilety np tygodniowe na wszyskie linie (merto, tramwaj , autobus.) 3. Co koniecznie trzeba zobaczyć 4. Co koniecznie trzeba ominąć w zwiedzaniu. Bardzo dziękuję za pomoc
    • BILET ABONAMENTOWY na 6 przejazdów za 5zł??? Bardzo interesująca propozycja, tylko niech dziennikarze GW napisza jeszcze gdzie taką nierealną ofertę znaleźli!
    • Na stronie: www.hotelformule1.com/gb/hotel-2539-formule-1-hotelf1-paris-pte-de-montmartre/index.shtml wypełniłem formularz rezerwacyjny podając nr karty kredytowej Visa oraz jest termin ważność (bez żadnych dodatkowych numerów). Otrzymałem mailem od razu nr rezerwacji i to wszystko. Karta kredytowa nie została obciążona, nie dostałem już innego maila. Czy mam rozumieć że rezerwacją została dokonana bez obciążania mnie, tzn. czy rzeczywiście mam zarezerwowany pokój? Niestety nie mają żadne...
    • Ja w tym roku pierwszy raz będę w dolinie Zillertal -w fugen, proszę wszystkich bardziej doświadczonych narciarzy aby wpisywali swoje wrażenia, doświadczenia nabyte podczas pobytu w zillertal. My jedziemy swoim samochodem, nocleg+wyżywienie -hotel cristall.
    • Witam, Mam pytanko do wszystkich, którzy odwiedzili ten park rozrywki o ich wrażenia? Wybieram się na majówkę i zaczynam bać się o moje serduszko :) Pozdrawiam
    • hej, Serbia dla wielu ludzi brzmi przerazajaco ale to jedno z najpiekniejszych miejsc w Europie w ktorym bylam :) a troche podrozuje... Polecam wszystkim Belgrad, Festiwal Exit, Beer Fest, Guca Festiwal, Tango Festiwal...i niezliczona ilosc innych fantastycznych miejsc... jesli chcecie poczytac o moich przygodach w Serbii polecam blog zuzannawojcik.blox.pl ciao
    • Kiedyś próbowałem prosić o wskazówki zwiedzania kraju, który dotychczas służył mi jak trasa tranzytowa - Niemiec - bez odzewu. W tym roku zamierzam założyć bazę w Schwarzwaldzie i w okolicy przełomów Renu. Oczywiście studiuję przewodniki i fora, ale może ktoś ma własne doświadczenia?
    • Czy wiecie czego nie ma w Niemczech i co mogłoby byc atrakcyjnym prezentem. No i co warto kupić bo jest tańsze.
    • Chciałbym tu zapytać o transport publiczny w Norwegii. W Oslo pojawię się 20 czerwca wieczorem a lot powrotny mam 26. Mam 5 pełnych dni na Norwegię z czego połowę chciałbym przeznaczyć a Oslo i połowę na jakiś północny region(przeżyć zjawisko biłych nocy). Pytanie: czy z Oslo dojadę jakimś nocnym pociągiem czy autobusem w ciągu dajmy na to 10-12 godzin tak daleko na północ by osiągnć krąg polarny? Patrząc na mapę wystarczyłoby chyba dojechać do Bodo lub Narviku; oczywiście najchętni...
    • Może ktoś się podzielić swoją wiedzą? Zarezerwowałam przez neta pokój w hotelu. Cena mi odpowiadala - otrzymałam potwierdzenie. Ale następnego dnia otrzymałam już z hotelu e-mail, ze przepraszają , ale oni zmnienili ceny, tylko ze akurat na tej stronie gdzie ja rezerwowalam jeszcze tego nie zaktualizowano. No i wynajmą mi pokój ale za cene o 50 % wyższą. Sprawdzałam - i faktycznie na stronie ich hotelu - ceny sa znacznie wyższe ( nawet od tej ktora mi zaproponowali ). Zaczełam sz...
    • Chciałbym poczytać opinie doświadczonych podróżników, którzy zaliczyli turystyczny przejazd własnym samochodem(nie wypożyczanym na miejscu)z Polski do Portugalii. Wykupiłem wczasy 12 dniowe na Algarve(Ferragudo)przez niemieckie biuro podróży dla 4 osób za 800 euro za mieszkanie 3 pokojowe z kuchnią, WC i łazienką, TV Sat oraz tarasem w małym domku(tylko do naszej dyspozycji). Do plaży 400m. Od osoby wychodzi po 200 euro. Jedzenie we własnym zakresie no i oczywiście zapewnić muszę ...
    • Witam, prosze o linki dotyczace komunikacji na Malcie, mapy dojazdow, ceny biletow. I praktyczne info dotyczace tamtejszych autobusow
    • Wita. Zamierzam zrobić żonie niespodziankę i zabrać ją w rocznicę ślubu do Rzymu na 3-4 dni. Chciałbym zwiedzić jednocześnie Watykan i inne ciekawe miejsca. Ze względu namiejsca które zamierzam odwiedzić chcę zabrać dzieci ( 14 i 9lat). Proszę o informacje jakie są ceny hoteli w Rzymie. Czy znajdę hotele w cenie do70euro za nas wszystkich. Czy warto jechać w "ciemno", czy lepiej rezerwować miejsca przed wyjazdem. zastanawiam się nad wyjazdem samochodem, ale to wydłużyłoby podróz o...
    • Lisbona(9)

Czesc wszystkim!! Wlasnie dotalam od mojej ukochanej siostry, pracownicy biura podrozy propozycje wyjazdu do Lisbony! Ma to byc nasza podroz przedslubna(slub 14 sierpnia) Chcemy wyjechac na poczatku sierpnia. Napiszcie na jaka pogode moge liczyc, temperature wody, jakies ciekawe plaze, miejsca, ktore warto zobaczyc. Dodam, ze jedziemy tylko na tydzien(co by corunia nie tesknila) wiec chemy je wykorzystac na 100 %. Czy znacie jakies tanie pensjonaty, hotele w centrum Lisbony? Jak z...
    • Wyjeżdżam 26.05 na weekend do Amsterdamu,spanie już mam załatwione na campingu Zeeburg. Byłabym jednak wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki co do atrakcji, które można by było zwiedzić lub zobaczyć w samym Amsterdamie a także po drodze - będziemy jechać od strony Berlina. Czekam z niecierpliwością na podpowiedzi i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
    • Mam problem. Rezerwując miejsce w hotelu przez internet pada sakramentalne pytanie o nr karty kredytowej. Nie wszyscy ją mamy...Macie pomysł jak to ominąć i JEDNAK ZAREZERWOWAĆ to miejsce? hej!
    • Warto jechać do Kopenhagi w drugi dzień świąt wielkanocnych? Zastanawiam się czy duńczycy pracują w tym czasie i czy cokolwiek jest wtedy owarte. Pozdrawiam
    • Witam wszystkich! Planuję wyjazd na Słowacje(Słowacki Raj)w majowy weekend. Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi doradzić, która miejscowość jest najlepsza do spędzenia czasu w ciszy, spokoju, oczywiście interesuję mnie aktywny wypoczynek a szczególnie ciekawe trasy z pięknymi widokami. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za wszelkie info... Zbujnica
    • Czy ktos przekraczal granice w Szwecji na dowod starego typu książeczka ,musze tam jechac a nie mam paszportu.Prosze o informacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się