Forum Turystyka Europa Grecja i Cypr
ZMIEŃ
      wszystko

wszystko

(561 wyników)
    • Witam wszystkich miłośników Grecji:) Ja w te wakacje pierwszy raz wybieram się do Grecji i przyznaję, że mam nie mały problem z wyborem miejsca pobytu: ( Wiem na pewno, że chcielibyśmy polecieć na jedną z Greckich wysp, gdzie w pobliżu hotelu będzie ładna piaszczysta plaża (mamy córeczkę 3, 5 roku). Dodatkowym atutem byłyby dodatkowe atrakcje dla dzieci w hotelu lub w pobliżu. Dodam, że wybieramy się z czwórką przyjaciół, którzy nie mają dzieci i jadą się zabawić. Musi, więc to b...
    • Przede wszystkim zdrowia życzę i jeszcze więcej Grecji w przyszłym roku :)) Pzdrawiam
    • Dla wszystkich tutejszych greko- i kreteno- i wyspo- lubów i dla Gospodarza Gala, szczere i gorącę – o polskim czasie: Kala Christouyenna!!! A tu dla wiedzy oglónej..J grecja.home.pl/boze_narodzenie.htm
    • Wakacje przed nami, a ja niestey z wielu powodów jednoczesnie, nie wybieram sie nigdzie i bardzo, ale to bardzo mi z tego powodu przykro....:( Zagladam na to forum, gdyz bylam rok temu na Krecie w Rethymmno- zakochalam sie w tej wyspie choc wszystkiego jeszcze nie wiedzialam....Bylam z Itaka w hotelu Minos. Jesli macie jakies pytania chetnie odpowiem (jesli tylko bede wstanie), a przez to poczuje sie jakbym to ja szykowala sie do wyjazdu!!!:) Pozdrawiam wszytkich bardzo serdecz...
    • dzieki;p
    • Wszyscy którzy spędzą urlop w okolicach Chani i nie tylko powinni zapoznać się ze stroną www.wolf-5.website.pl/kreta2002/idx.html (wyszukał ją Barni) Jest to świetny opis rejonu Chani i wycieczek, do tego super zdjęcia. Trzeba tylko zarezwować trochę czasu bo jest co poczytać. Ja jestem "pod wrażeniem" i w przyszły roku jeżeli będę na Krecie (a byłby to 3-ci raz)to tylko w tym rejonie. W/w adres wyszukałam w wątku "50-ka i Kreta...." i podaję dla tych, którzy go pominą. Pozdrawiam.
    • Hej!W październiku wybieram się z Socratesa na Rodos i chciałabym uzyskać kilka informacji o których nie mówią na uczelni: 1.Jak wygląda tam życie studenckie? 2.Gdzie najlepiej zjeść i co? 3.Czy ceny różnych produktów rosną w momencie gdy kupuje je obcokrajowiec czy są to stałe ceny? 4. Jak wygląda na Rodos zima? 5. ile kosztują bilety dla studentów w komunikacji publicznej ? 6. co watro ze sobą wziąć? 7. czy jest internet w akademikach? 8. jak wygląda sprawa z nurkowaniem-gdybym ...
    • Kefalonia(28)

Proszę o informacje dotyczące Kefalonii. Gdzie warto pojechać? jaka miejscowość? co zwiedzić? zobaczyć? Jakie tam są plaże? Z jakim BP? Proszę o każde info
    • byłem ze znajmomymi w faliraki na rodosie w lipcu tego roku. nasz wiek 27-28 lat. super wakacje! co do wypożyczalni - na auta i skutery wystarczy tylko polskie prawo jazdy, bez paszportów itp. trzeba uważać - ubezpieczenia, prawie wszędzie takie same generalnie nieczego nie obejmują! naturalnie grak powie ci że insurance jest "all inclusive" ale nie ma co mu wierzyć - na samej polisie ubezpieczeniowej więcej jest podanych wyjątków kiedy ubezpieczyciel nie ponosi odpwoiedzialności ...
    • Witam. Prosze o opinię wszystkich którzy byli z BP Selectours na Krecie (wybieram się do hotelu Alkyon). Czy wszystko było w porządku? Czy zamienili Wam wykupiony hotel? Czy skrócili pobyt? Itd. itp. Z góry bardzo dziekuje za wszystkie informacje. Pozdrawiam Bożena
    • Witam wczoraj wróciłem z Thinalosa na Korfu - ITAKA. Odpowiem na pytania , wyślę fotki
    • czemu wszyscy podniecaja sie taka komerchą jak rodos czy kreta....pelno tych waztkow tutaj...przeciez to zwykle kurorty zawalone turystami gdzie grecje prawdziwa zobaczysz jak sobie narysujesz... przeciez sa inne wyspy cudne gdzie naprawde mozna zobaczyc wyjątkową grecje i zakosztowac slicznych plaz itp. czy zakynthos, mykonos, thassos, kos, korfu,santorini - czyli mnie popularne wyspy, sa gorsze?moim zdaniem o wiele piekniejsze. a wszyscy pchaja sie do tych wyklepanych rodos i kreta, g...
    • Prosze o opinie o tej miejscowosci. Troche poprzegladalem w wyszukiwarce i widze, ze tam tylko dwie tawerny, a plaza raczej kamienisto-zwirkowa. To co, kamienie,czy drobny zwir? A sa tam miejsca do snoorkowania? Jak okolica itp? A moze tez ktos byl w hotelu Futura? Niestety nic "swiezego" nie mozemy znalezc o tym obiekcie:( W zeszłym roku bylismy na Krecie Wschodniej, teraz szukamy noclegu po drugiej czesci wyspy. Dziekuje serdecznie za odpowiedz.
    • ..napisal ksiazke o jedzeniu greckim,knajpach,klimatach,wszystkim.Jacku1f-do dziela!!!!!!
    • Na łamach tegoż Forum Chciała bym podziękować: twórcy wątku planowanie urlopu... czyli 82piterek za to iż pokazał że można samemu zorganizować sobie urlop i wszystkim bez wyjątku pomaga bezinteresownie w zorganizowaniu zaplanowaniu super przygody. Dziękuje mojej nowej "wirtualnej" koleżance simari1980 która podrzucała propozycje hotelowe i doradzała no i nie tylko ;-) No i oczywiście pozostałym j1mmy, ritazien,w_isienka, bebiak, martina-0 i wielu wielu osobom które pomogły dodały odwagi i p...
    • Dlaczego niemal tylko tam? Grecja to tysiące możliwości. A inne wyspy? Egina, Poros, Hydra...Santorini...całe Cyklady....Piękniej niż na Krecie:))
    • gdzie byczy od niedzieli. Co do zasady byczy się na swojej wyspie Kos, ale dziś popłynął rano o 5-tej delfinkiem na wyspę Leros. O tak wczesnej porze udało mu się sfotografować platan w mieście Kos bez żadnych plączących się ludzi (osiągnięcie niezłe). Delfinkiem u wybrzeży Leros bujało nieźle, co spowodowało, że Gale przypomniał sobie, iż na śniadanie wszamał tiropitę:-)))
    • Witam Już wcześniej dużo było powiedziane o hotelu Alexandra Beach a teraz o Astris Sun. To także jak innych grekomaniaków mój kolejny wypad do Hellady i znów bardzo udany. Wyspa naprawdę mała, warto jazwiedzić w kilka dni żęby potem wylegiwać się na cudownych plażach. W hotelu Astris sun byłam 2 tyg, śniadania i obiadokolacje w cenie. Śniadanie monotonne ale bądźmy szczerzy za takie ceny czego siespodziewać, ja napychałam sieulubionymi Cornflejksami z mlekiem i twarożkiem. Co ...
    • Przejrzałam kilka katalogów i w zasadzie nic mnie nie zachwyciło w 100%. Jeśli znacie jakiś hotel spełniajacy moje oczekiwania, dajcie znać: - plaża piaszczysta (nie piaszczysto-żwirowa) przy ośrodku (bez przechodzenia przez jakieś ulice itp.); - ładne baseny ze słodką wodą koniecznie, zwłaszcza brodziki; - all inclusive; - klimatyzacja indywidualnie sterowana; - plac zabaw i mini-klub; - w miarę blisko do jakiejś miejscowości (spacer, ew. autobus); - pokoje rodzinne, koniecznie ...
    • "wszyscy kreteńczycy to łgarze" no może tak źle nie jest ale ... jak jest - może ktoś napisze kilka słów o mieszkańcach Krety, zwyczjach? Na początek jak to jest z tym wchodzeniem przez kobitki do kafenionów - to wielki nietakt czy raczej nie-takcik?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się