-
Pewnie nie ja jedna miałam problemy przy odprawie na lotnisku, choć sama latałam wiele razy, jak do tej pory - zawsze odbywało się to w moim przypadku bez żadnych zarzutów, aż do ostatniego razu. Z góry przepraszam za rozległy tekst, ale nie udało mi się inaczej.
Trzy dni temu wracałam wraz z dwiema koleżankami z Rzymu do Polski. Miałyśmy wykupione bilety na Wizz Air. Na lotnisku w Rzymie - Fiumicino stanęłyśmy sobie "na pewniaka" w kolejce, no bo przecież zdawało nam się nie mamy się cze...
-
witam dzisiaj dzodzwonilam sie do linii central wings. mialam leciec
z shannon do katowic po czym wysłali mi smsa ze moj lot został
odwolany. zadzwoilam do nich i okazalo sie ze te linie beda latac
tylko na południe. przeniesli mnie do dublina jednak dzisiaj kolejny
telefon ze ten lot tez został odwołany i ze zwróca miw ciagu
miesiaca pieniadze. musiałam znalesc inny lot. i znalazłam tyle ze
duzo droższy!! oni nie ponosza za to zadnych kosztów. nie odchodzi
ich jak ludzie beda w...
-
Nie bijcie od razu za moje pytanie ale pierwszy raz będę leciał samolotem. W związku z tym należy nabyć bilet. I tu zgłupiałem.
W tym samym dniu mam 3 loty do Paryża. Przewoźnik: LOT, Ceny biletów: od 278 zł do 2100 zł.
Wszystkie loty klasa ekonomiczna.
Słuchajcie, co wpływa na taką rozbieżność cen?
-
Wracam tydzień temu z Wysp Dziewiczych i miałam dwie przesiadki. Najpierw w Miami, a później w Newark i z Newark do Warszawy. Niestety wszystkie loty do i z Newark były odwołane co było spowodowane pogodą. W związku z tym żeby nie siedzieć w Miami do końca roku poprosiłam o zmianę lotu z Miami do Londynu i z Londynu do Warszawy. Jednak babka przy zmianie powiedziała, że muszę zadzwonić do LOTu i to potwierdzić bo to zmiana linii lotniczych (z Londynu do Warszawy miałam lecieć British Airways ...
-
Czy nie macie wrazenia, ze od czasu katastofy TU-154 gazeta.pl zaczela nas zalewac informacjami o usterkach w lotnictwie? Co 2-3 dni jakis artykul, ze gdzies tam jakis samolot ladowal awaryjnie... Kogo to obchodzi? Jako ze dalej to z takim zamilowaniem publikuja, sadze, ze te artykuly maja duze zainteresowanie. Usterki w lotnictwie byly, sa i beda a takie awaryjne ladowanie to nie jest jakims niesamowitym wydarzeniem, zeby pisac o tym na portalu.
-
Witam. Za tydzień mamy wylot, rezerwację biletu w
Rayanair
załatwiał nam ktoś inny i on tez robił opłatę, dostałam teraz wszystko i okazało
się że ta osoba popełniła błąd w imieniu to znaczy zamiast pełnego imienia
wpisała jego skrót na zasadzie np. jakby zamiast Jarosław wpisać Jarek. Jestem
teraz pełna obaw bo w paszporcie jest pełne brzmienie imienia i jak to będzie
wyglądać na lotnisku, czy nie będzie z tym problemu. Spotkała się może któraś z
Was z taką sytuacją? Przyznam , że je...
-
Wróciłem z Zimbabwe, gdzie polecieliśmy z Londynu (BA). Wszelkich w ogóle MYŚLĄCYCH o lataniu jako turysta do tego "egzotycznego" kraju gorąco przestrzegam! Niestety wiele opowieści o negatywach związanych z załamaną gospodarką i przestępczości okazały się kompletną prawdą. Bezrobocie w tym kraju sięga 95%, a niepracujący widzący białego albo chcą go okraść, albo zabić. Dosłownie wszystkie ubrania, jakich nie mieliśmy założonych akurat na sobie, zostaliśmy zmuszeni do sprzedaży ich za uliczne...
-
Proszę o opinię na temat linii lotniczych Small Planet-Charter -Egipt- Hurghada.
-
drugi poważny przewożnik ucieka z balic,a patrząc na waszą stronę to
sukces goni sukces.Zmieńcie się w nowym roku.
-
Witam wszystkich serdecznie!
mam pytanie odnośnie tych linii. Orientuje się ktoś jak wygląda
proces rekrutacji oraz sama praca w tych liniach? doczytalam sie, ze
nie potrzebuja zadnego doswiadczenia, co mnie bardzo zdziwilo. Sama
nie wiem czy zle cos zrozumialam, czy o co chodzi:) Bardzo prosze o
informacje i pozdrawiam serdecznie!
-
Witam,
niedługo lecę z dzieckiem (infant do 10kg) do Pekinu, z Warszawy przez Moskwe;
linie Aeroflot; bilety rezerwowałam przez skytours.
trasa Warszawa-Moskwa tez liniami aeroflot, ale obslugiwane przez LOT.
W opcji e-biletu (odnosnik od skytours) nie moge znaleźć zakładki gdzie mogę
zglosić prośbę o kołyske (a trzeba to zrobić odpowiednio wcześniej, a nie przy
odprawie). A może po prostu napisać e-maila do Aeroflot.
Podejrzewam, że na ten krótki lot (ok 2 h) Warszawa-Moskwa nie b...
-
Opis dotyczy podróży rozpoczętej w dniu 01/12/2009
na trasie Warszawa -Nowy Jork lot LO 06 odlot z Warszawy 12,35
niestety zgodnie z tradycja pomimo pięknej pogody startujemy
z 50 minutowym opuznieniem ,przyczyna podana przez kapitana
samolotu-zwrócenie bagżu pasażerowi ,który z powodów nie wiadomych
nie został wpuszczony na pokład samolotu.Po zajeciu miejsca nr.14A
zapieciu pasów wreszcie wystartowalismy.Niestety moja radosc trwała
krótko,poniewarz nasz samolot był bardzo z...
-
mam pytanie. od niedawna w liniach wizzair obowiązuje podział bagażu podręcznego na mały (bezpłatny) i duży (10 euro). mam zarezerwowany lot do londynu, zaznaczyłam opcję „małego bagażu podręcznego”, czy mogę jeszcze zmienić opcję na „duży bagaż podręczny” online w cenie 10 euro?
bardzo proszę o odpowiedzi,
pozdrawiam serdecznie:)
-
ludzie, prosze o pomoc
kupilam ebilet w locie, wydrukowalam wszystko, powtwierdzone, cacy
nie mam na tych biletach ceny
wpuszcza mnie?
sorry za durne pytanie, ale do tej pory latalam z obstawa i obstawa robila
wszystko za mnie, teraz pierwszy raz lece sama:)
-
Mam pytanie związane z bagażem, a mianowicie jak dokładnie zabezpieczyć swój plecak turystyczny aby nikt nie podrzucił mi czegoś niechcianego do bagażu np. jakichś narkotyków?
Obwinąć go w jakaś folię i obkleić czy może pozakładać tylko małe jakieś kłudki na suwaki aby nikt nie rozsunął mi kieszeni i nic tam ne podrzucił, sęk w tym, że mam w plecaku jeszzce kieszenie, które nia mają suwaków więc jak się dobrze zabezpieczyć aby czuć się pewniejszym o swoje bezpieczeństwo.
-
Witam.
Planuję lecieć WIZZem do Paryża BVA. Czy witryna www przewoźnika wyświetla
całkowitą cenę z uwzględnieniem podatków i opłat lotniskowych?
Wiem, że do każdej rezerwacji należy doliczyć "opłatę rezerwacyjną" i osobno
zapłacić za bagaż rejestrowany. A jak właśnie jest z opłatą lotniskową i podatkami
-
tylko sie nie udlawcie:
www.pasazer.com/artykul.php?lp=1632
-
Witam wszystkich forumowiczów;)
w lipcu lece z kraków-balice do bolonii we włoszech.
lece tanimi liniami,odprawe mam online.bagaz tylko podreczny.
z tego powodu bardzo prosilabym o opisanie gdzie mam sie kierowac po przyjechaniu na lotnisko-tak krok po kroku,jesli ktos by mogl...
chcialabym sobie oszczedzic dodatkowego stresu i zamieszania...
dziekuje wam za pomoc ;)
-
Niech mi ktos cos wyjasni przylecialem do Tajlandii wylot mialem z wawy o 20, potem przesiadke o w finlandii i o 00:00 lot do Tajlandii. Wyladowalem o 14:00 czasu tajskiego.
Teraz mam powrot o 8 z Bangkoku a w wawie bede o 19:30 sa to godziny z wydruku w checkmytrip wiec jak mam je rozumiec godzina 8:00 to czas panujacy w Tajlandii czy to czas podany dla Plski.
Nie chce sie zamotac i spoznic moze na samolot takze wyjasnijcie mi to
-
witajcie :)
mam pytanie dotyczace biletow lotniczych tanich linii. Probuje zarezerwowac lot do Bristolu, ale.... no wlasnie. Wszystko byloby ok (pomijajac ze cena ktora podaja nie ma nic wspolnego z faktyczna cena, ktora jest 3 razy wieksza, ale to juz nie o to chodzi) do momentu platnosci za rezerwacje. Kaza wpisac wszystkie dane karty itd. wpisalam wszystko ale okazalo sie ze moja transakcja zostala odrzucona. Nie bardzo rozumiem co znaczy odrzucona, przeciez ja dokonuje rezerwacji a placi...