Forum Turystyka Europa Hiszpania
ZMIEŃ
      wszystko

wszystko

(135 wyników)
    • cześć poproszę o informacje na temat tego kempingu oraz dojazd z Wrocławia autem czas faktyczny a nie z internetu ??to jest czas tylko jazdy a jak ktoś jechał jak to wyszło,jakies fajne miejsca do odpoczynku po drodze coś zjeść zatankować paliwo i wo gule
    • Czy na czas podróży korzystacie z ubezpieczenia turystycznego? którego ubezpieczyciela polecacie? chciałabym ubezpieczyc naszą rodzinkę na czas tygodniowej podróży. Chodzi mi szczególnie o ubezpieczenie od nagłej konieczności pobytu w szpitalu, nieszczęśliwego wypadku, konieczności pójścia do lekarza itp.
    • Przylatujemy na Majorke 23 kwietnia 2011. po godz. 22.00 1/jak i gdzie oraz tanio najlepiej wynająć auto dla 5 osób tak aby od razu z lotniska pojechać do hotelu samochodem.Kiedyś brałem auto w Hertzu ale nie oddawali mi depozytu przez 5 dni i powiedziałem nigdy wiecej...(tak na marginesie to ceny aut na Majorce wydają mi się dwa razy wyższe niz na Kanarach gdzie już kilka razy wypożyczałem samochód) 2/czy w Wielkanoc w Port d`Alkudia kupię gdzies rano coś na śniadanie,czy też wszyst...
    • Chciałabym za rok lecieć na wczasy do Hiszpani, najchętniej Costa Brava, lub Costa de Sol ...ale mogą być inne..proszę o odpowiedź kiedy wy rezerwowaliście swoje wczasy, jakie biuro, hotel, cena. interesuje mnie 1tydz lub 2tyg z opcją all clu dla 2os dorosłych i 1dziecka 4lata. Jaki byłby najtańszy kosdzt takiego pobytu, kiedy trzeba rezerwować.
    • [b]Lotnisko Girona[/b] Można spokojnie nocować, jest mało ław do spania. Na podłodze dość dużo miejsca, ale budzą ok godziny 4 i 6. Lotnisko jest otwarte 24h. Lotnisko jest bezpieczne nie zauważyłam kradzieży lub bezdomnych. Nocuje na nim dużo młodych ludzi. Wieczorem pojawiają się służby porządkowe na obchodzie. Cena wody 0.5l 1.4euro. Jedzenie jak to na lotniskach dość drogie. W strefie bezcłowej ceny raczej nie są atrakcyjne. Niektóre są zbliżone do sklepowych, a niektóre np jeśli cho...
    • pilnie poszukuje taniej wypozyczali aut w hiszpani - pomocy .Londuje w Maladze za tydzien :(
    • Witam wszystkich. Mam pytanie o plaże ale pod względem płytkości morza. Podobno w np. w Santa Suzana od razu jest głęboko. Jak jest w Calelli. W której miejscowości na Costa Brava ( ale do Blanes - na przebiegu kolejki) są w miarę płytkie plaże bez gwałtownych uskoków głębinowych. Pozdrawiam
    • Proszę o porade czy lepiej wypozyczyc na lotnisku samochod w maladze czy bezposrednio w miejscowosci ktorej bede co sie bardziej oplaca ile kosztuje kaucja? dzieki za wszystkie porady
    • CZY KTOŚ Z WAS ORIENTUJĘ się KTÓRE AUTOSTRADY SĄ PŁATNE I JAKIE TO SĄ KOSZTY ? Piszcie proszę ,kto jaką jechał i ile płacił - dzięki :)
    • Witajcie! Mam problem z rezerwacją biletów do Alhambry. Wypełniłam wszystko na stronie: www.servicaixa.com/nav/landings/en/mucho_mas/alhambra/alhambra.html - ale po podaniu imienia i nazwiska, e-mail, tel i nr karty kredytowej nie pojawiła się kolejna strona, np. zakończenie transakcji, potwierdzenie czy numer. Teraz martwię się że mi pobiorą z karty 26E a ja nie mam żadnego potwierdzenia że zamówiłam bilety. Co robić? Czy ktoś miał takie problemy??
    • Witam wszystkich! W połowie stycznia wybieram się na Kanary przez Madryt. W związku z tym mam 3 pytania: 1) Do zagospodarowania mamy 2 popołudnia (lądowanie w Madrycie koło 13-tej, wylot następnego dnia po 6-tej). Jak myślicie, czy jest sens po dojechaniu do hotelu w Madrycie zostawić bagaż i śmignąć popołudniowym busem do Toledo (zdjęcia zrobiły na mnie wielkie wrażenie), czy lepiej poświęcić ten czas na zwiedzanie Madrytu? Hotel mamy przy Puerta del Sol. Toledo niby nie jest daleko, a...
    • Proszę o radę , jak zaplanować kierunek objazdu autobusami z Malagi? Czy lepiej od razu zacząć od Rondy , potem Sevilla, Cordoba , Granada i odlot z Malagi? Czy może doświadczeni doradzą inaczej?Planuję taki wyjazd , raczej bez wynajmu samochodu (kłopoty z parkowaniem).Przyjmuje wszelkie sugestie.To mój pierwszy raz do Hiszpanii i jestem jak dziecko we mgle , zbieram każdą wiedzę.
    • We wrześniu lecę na Ibizę z Biurem Itaka. Wiem, że tam jedzie się przede wszystkim imprezować. Chciałabym jednak też pozwiedzać i poleniuchować na ładnej plaży. W ciągu dwóch tygodni tylko imprezy to może się znudzić i nadszarpnąć poważnie wyjazdowy budżet. Jeżeli ktoś z czytających forum był na Ibizie poproszę o polecenie miejsc godnych zwiedzenia i ładnych plaż. Jeżeli ktoś był z Itaką poproszę o jakieś wskazówki i polecenia dot. podróży z tym Biurem Z góry dziękuję i liczę na licz...
    • Mamy beznadziejną godzinę odlotu z Alicante - wylot o 6:50. Dla Hiszpanów to środek nocy - czy słusznie obawiam sie iz na lotnisku tez wszystko zamknięte? Chyba jedyny sposób na dotarcie tam o tej porze to wynajęcie auta. Jeśli będziemy mieszkać tak jak planujemy w Benidorn, to aby być 2 godziny przed odlotem a jeszcze wcześniej zdarzyć zdać auto do wypożyczalni to oznacza iz musielibyśmy zrywać dzieci z łóżek koło 3 w nocy. Nie są z tych co obudzone zaraz zasną wiec będą marudzić z niewy...
    • Bylismy 2 tyg z ReinbowsTours. Kupiłam wycieczkę na 2 dni przed wylotem z portalu wakacje.pl tu wszystko ok (zreszta jak całe wakacje). Wycieczki fakultatywne bardzo drogie u rezydenta, polecam wypożyczyć auto, jednak do tego potrzebna jest karta KREDYTOWA, nie płatnicza) lub wykupić tańsze wycieczki w lokalnych biurach , zaraz przy hotelu jest takowe, wykupilam jedna wycieczke i było ok, choć przewodnik tylko po francucku,włosku,angielsku, hiszpansku,niemiecku (to jedna i ta sama pani:)). ...
    • Witam! Wybieram się w grudniu na Fuerteventurę. bARDZO PROSZĘ O INFORMACJE JAKIE CIUCHY ZABRAĆ? JAKA TAm jest temperatura? CZy w miejscowośco Antiqa jest jakiś supermarket? Czy macie może informacje o promie na Teneryfe i jakie to są koszty z Fuertaventury (ludzie plus auto)?
    • Mam pytanie o możliwości wynajęcia samochodu na lotnisku w Barcelonie i zwrotu go w Loret De Mar .Jaki jest koszt takiej operacji np. na 2 lub 3 dni ? Może ma ktoś jakieś w tym względzie doświadczenie?
    • Witam, mam pytanko odnośnie transportu z [b]Calella do Girony (lotnisko)[/b]: [b]-[/b]jaki transport polecacie?(chodzi mi głównie autobus lub bus jakiej firmy lub jaki numer autobusu?) [b]-[/b]jaki jest koszt takiego transferu? [b]-[/b]z jakiego przystanku w Calella odjeżdza?(jeśli to autobus,autokar lub coś podobnego) Za wszystkie odpowiedzi i sugestie bardzo dziekuje :)
    • Ze zgrozą przeczytałam na forum,że smrodek z kanału czuć w hotelu - czy to prawda? O jakie zresztą kanał chodzi? Jaki nr pokoju byłby najlepszy, żeby nie było czuć tego smrodku i żeby balkon niee wychodził na kanał tylko na drugą stronę? Czy wszystkie pokoje mają balkony i widok na morze? Czy w pokojach jest suszarka i żelazko? Czy posiłki są smacze i urozmaicone? Czy pokoje są duże czy raczej malutkie? Jak często zmieniane są ręczniki? Jakie są wasze opinie na temat tego hotelu, b...
    • Mam pytanie do tych, którzy byli w tym roku bądź wcześniej w San Antonio na Ibizie. Czytałam na internecie, że do dyskotek są bardzo drogie wstępy (30-60 euro). Czy to prawda? Czy wstępy do wszystkich dyskotek kosztują? Czy wszystkie są takie drogie? Wogóle jak to tam wygląda? Z góry dziękuję za wszystkie informacje. Chcemy się wybrać tam z koleżankami, ale jeżeli jest tak drogo, to chyba wybirzemy inne miejsce. W tym roku byłyśmy na Krecie w miejscowości Hersonissos (nazywane gr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się