zdrowy

(13 wyniki)
  • Witam wszystkich. Dziś byliśmy na wizycie u urologa, przypomne że w ciąży stwierdzone poszerzenie ukm, na furaginie od 6 tygodnia życia, przeszlismy cystografie, urografie i rok czekaliśmy na wykonanie renoscyntygrafi diuretycznej i żeby nam ją opisali /strajki/ potem oczekiwanie na wizyte!!!Podejżenie było przeszkody w odpływie moczu, podmiedniczkowe zwężenie moczowodu. Wizja operacji i to okropne oczekiwanie jak na jakiś wyrok. Zmieniali nam terminy. Ale doczekaliśmy się najl...
  • Dzisiaj dostałam najpiekniejszy prezent Mikołajkowy w życiu!!!!! Wczorajsza cystografia i dzisiejsza wizyta u dr.Stefanka wykazały że reflux II/III do prawej nerki zniknął i Zuza jest zdrowa.Gdy piszę ten list to płaczę-ze szczęścia:))))Dawno mnie nie było ale kiedyś w swoim poście napisałam że mam nadzieję że nadejdzie dzień że krzyknę WYGRAŁYŚMY!!!! I to jest właśnie dzisiaj!!! Zuza miała ZUM w Wigilię 2006, styczniowa cystografia wykazała II/III do prawej nerki.Leczyłyśmy się ...
  • Przez ostanie 1,5 roku nasze życie było jak koszmar. Mała miała pierwszy ZUM kiedy skończyła 6 miesiecy, pozniej zdiagnozowno reflux jednostronny III stopnia i zwęzenie cewki moczowej no i się zaczęło. Wystarczy poczytac tematy na tym forum, żeby wiedziec co przeszliśmy przez te półtora roku; nieustanne kontrole moczu, posiewy, antybiotyki, kóre lubią uczulać, cystografie, cystoskopia:( itd. Dziś byliśmy na kolejnej cystografii i refluksu nie ma i wierzę, że już nie będzie.Pozdraw...
  • Obustronny refluks II i III/IV minął :))))))))))) Od początku. W 4 dobie życia u Adasia na usg wyszły nieprawidłowości w ukm. Karetką przewieziono nas do CZD w Miedzylesiu. Opiekował się nami dr Gastoł. W szpitalu byliśmy tydzień. Wykonano cystografie, w której wyszedł refluks i olbrzymi moczowod. Poza tym badanie urodynamiczne. Zastanawiano się nad przetoka, ale zrezygnowano. To bylo na początku czerwca 2006. W listopadzie ZUM po nim zamiana furaginu na urotrim. Na usg widać b...
  • Odebrałam wynik cystografii - Zosia zdrowa!!! "obserwacja w kierunku odpływów pęcherzowo-moczowodowych ujemna", "Odpływów nie stwierdzono, brak zalegania moczu po mikcji, pęcherz i moczowody prawidłowe". Posiew jałowy :-) Ogromny kamień z serca i aż dziwnie :-))) Już koniec z Siralidenem, z posiewami co miesiąc, mogę dziecko wykąpać w basenie bez konsultacji z urologiem, super!!! I na koniec chciałam Wam wszystkim podziękować za wsparcie i informacje które zawsze tu od Was dostał...
  • Drogie Mamy! Urodziłam się z wrodzoną wadą nerek, mam podwójny układ kielichowo-miedniczkowy po prawej srtonie, wadę tę zdiagnozowano przy okazji wykrycia obustronnego refluxu, co okazało się być o wiele bardziej groźne. Miałam około 6 lat, gdy zaczęłam mieć nieustające infekcje dróg moczowych, za tym poszły niesamowicie nieprzyjemne, nieraz bardzo bolesne badania. Po trzech latach w szpitalach, ciągłych badań okazało się, że mam już nefropatię trzeciego stopnia, tylko 40% czynnego mią...
  • Czy różni się czymś od uczenia zdrowego dziecka? Kupiliśmy Zosi (20 mies.) nocnik - czy mam go jakoś specjalnie traktować, wyparzać, czy wystarczy normalnie myć? Przepraszam jeśli pytania są głupie, nie chciałabym czegoś zrobić źle.
  • Jestem mamą 2 letniej Amelki. Obecnie leczymy jak w tytule. W posiewie wyszła E.Coli, badania ogólne (jedno z tej samej próby, drugie 3 dni później) bardzo liczne bakterie. Lekarka przepisała nam Furagin na co najmniej m-c. Mam do Was pytanie: Co robić dalej - jakie badania - mój mąż twierdzi, że jak zwykle przesadzam i robię chore dziecko ze zdrowego - ale ja chcę mieć czyste sumienie, że niczego nie zaniedbałam - że to tylko zapalenia. Ja sama borykam się od co najmniej 10 lat ...
  • Dawno nas nie było, bo byłyśmy 2 mies. na wakacjach. Alicja cały czas zrdowa no i prognozy są dobre, ale to nigdy nie wiadomo. Zapisani jesteśmy na 27. października. Niestety nie będę mogła być przy Alicji, bo jestem w 3 miesiącu ciąży:) Rutka powiedział, ze prognozy dla drugiego dziecka nie są dobre no i cekawe, czy po raz drugi będziemy to przechodzić. Jestem dobrej myśli. Trzymajcie kciuki za cystografię i zdrowie drugiego maleństwa.
  • No to chyba powoli trzeba zaczynac ;)))))
  • Alek pierwszay raz miał ZUM w wiku 4 tygodni. W wieku 5 miesięcy po usg i cystografi werdykt brzmiał reflux II stopnia prawostronny. Teraz Alek ma niespełna 2 lata i w CZD dostaliśmy po ostatniej wizycie najlepszą możliwą informacje że Alek jest zdrowy :)). Dziękuje Wszystkim za wsparcie i rady, napewno dalej będę tu zaglądać, bo takie forum dla młodego rodzica to nieoceniona pomoc. Jeśli będę umiała pomóc lub coś doradzić napewno to zrobię. Pozdrawiam i Wszystkim życzę takiego sz...
  • Kochane strasznie dużo wiedzy i wsparcia Wam zawdzięczamy. Po dzisiejszej cystografii mamy diagnozę "brak cech odpływów pęcherzowo- moczowych" Po 20 miesiącach Urotrimu i zakwaszania. Badaniu posiewu co miesiąc, po wizytach u różnych specjalistów - możemy odstawić działkę "refluks" w zapomnienie. Refluks lewostronny 3/4 stopień z powiększeniem miedniczki sam sie cofnął. Cuda się zdarzają. Nie wiem czy już w to wierzę. Z radości chyba pójdziemy na basen :) Pozdrawiamy Was i ży...
  • kartki.albercik.pl/index.php3?id=Rm0wzkBvgCUrZYJ9

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się