zdrowy

(3 wyniki)
  • Witam, piszę na tym forum po raz pierwszy. Dowiedziałam się wczoraj, że mój 6 letni syn nie ma jednej nerki. Tak stwierdzono po jego pobycie w szpitalu (przy okazji innego schorzenia) na podstawie dwóch USG i scyntygrafii. Diagnoza - wada wrodzona. Druga nerka i jej funkcje prawidłowe. Wszystko rozumiem, ale... W ciążu kilkakrotnie miałam robione USG - nikt nie zauważył braku jednej nerki u dziecka (przyjrzałam forum, taką wadę zauważają u kilkunastotygodniowych płodów. Kied...
  • W 17 tygodniu ciąży poszliśmy z tatusiem naszej fasolki zobaczyć jak wygląda i kim jest? (chłopcem czy dziewczynką), okazało się, że będziemy mieli synka ale bardzo szybko nasza wielka radość przeszła w niepokój, lekarz powiedział, że maluszek ma nieco szersze miedniczki nerek, matka od razu czuje... Kolejne usg to już nie było dla nas miłe, jak dla większości przyszłych rodziców, w 32 tyg, dowiedzieliśmy się, że Kubuś ma torbielowatą nerkę newą, dostaliśmy skierowanie na echo ser...
  • My bardzo pragniemy mieć większa rodzinkę niż tak modny w naszych czasach Model 2+1, niestety choroba Filipka napawa nas niepokojem i obawami jeżeli chodzi o planowanie kolejnego dziecka. Po pierwsze u nas pewnie bedzie trzeba czekać aż Fil będzie po operacji bo po co w ten sposób fasolkę na złe wibracje poprzez mój stres, po drugie obawa o to czy ta choroba albo nie daj boże jeszcze coś gorszego dotknie rodzeństwo a ja bardzo nie chciałabym narażać dzieciątka na takie cierpienie....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się