zdrowy

(30 wyników)
  • Dziewczyny chciałabym aby sie tu wpisywały te, które nie miały żadnych problemów zdrowotnych związanych z zajściem w ciążę. Ile trwały wasze starania o dzidzię.Wiem ,że nawet te które są zdrowe nie zawsze mają efekt już po pierwszych staraniach,dlatego jak możecie to piszcie jak to bylo u was!!!
  • ..., które mimo to mają problemy z zajściem w ciaże? ja z mężem staram się już od 4 lat.robiliśmy szereg badań.ja jestem okaz zdrowia mąż też.nie ma przyczyny naszej niepłodności. cykle jak w zegarku 28 dni, owulacja 14dc, maż plemniki superr, hormony, wrogość śluzu i wiele innych badań tylko nam (leczącym się w tym kierunku) znanych - wszystko pięknie - tylko CIĄŻY BRAK!!!
  • dziewczyny, nastraszyly mnie roznorakie artykuly w gazetach (nie tylko polskich), ze dzieci po inv maja czesciej wady genetyczne i inne choroby. jak to jest naprawde? czy znajde gdzies jakas uczciwa statystyke?
  • kiedy milam ok.15 lat milam klopoty.z wlasnej winy.zaczelam miec upławy,raz krwotok ale ale wstyd wzial gore bo wstydzilam sie o tym mowic i nie leczylam.kiedy poszlam do ginekologa okazaalo sie ze mam grzybice pochwy i drożdżaki.balam sie ze kiedys nie bede miala dzieci ale mam.19 lat mialam jak urodzilam karole a 26 jka martynke.teraz mam 31 i znowu bede mamusią.kobiety przy takich dolegliwosciach nie martwcie sie na zapas!kolezanka dlugo nie mogla zajsc w ciaze,probowali z meze...
  • Witam, Jestem tu nowa ale zauważyłam, że można dokonać tu pierwszych konsultacji w sprawie wyników. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mi wytłumaczył co mnie dalej czeka. Wyniki są z 21 dnia cyklu. Prolaktyna 93.79 ng/ml norma to ponoć do 29.9 Progesteron 20.70ng/ml i bardzo niski estriadol Co Wy na to bo ja to już się zaczynam martwić
  • Czesc dziewczyny! Ostatnio Wam pisalam ze sie udalo i jestem w ciazy..tak jestem,ale stalo sie cos strasznego...Mialam blizniaki...drugie dziecko okazalo sie ze zamieszkalo w moim lewym jajowodzie... wszystko bylo dobrze do zeszlego piatku kiedy to sie obudzilam i poczulam straszny bol w brzuchu a jak wstalam nastapil krwotok, pogotowie zawiozlo mnie na Lutycką, badanie wstepne wykazalo ze ciaza jest i ze poronienie moze nastapic, dali mi srodki przeciwbolowe i polozyli na oddzial...niestet...
  • Cześć, a co możecie poradzić całkiem zdrowej parze, której nic z tego nie wychodzi już prawie 3 lata. Straciłam chyba właśnie cierpliwość do lekarzy i ich sugestii, że mam się uspokoić. Po takich rozmowach to ja się właśnie staję nie tyle niespokojna, co wręcz wkurzona. Zrobili mi juz miliony badań i wszystko jest OK. No i co dalej???
  • Moja siostra nie miała żadnych szans na ciążę. Tak orzekło kilku lekarzy jednogłośnie, w tym jeden był profesorem. Powód: fatalne nasienie męża. Nie miał żadnych plemników w klasie A, w pozostałych klasach jakieś znikome i do tego strasznie wadliwe. Leczył się ale leczenie przynosiło wręcz odwrotny skutek. Dziś siostra do mnie zadzwoniła i powiedziała, że jest w ciązy. Usg pokazało zarodka i ciałko żółte. Nie było jeszcze widać serca ale to dopiero 6 tydzień. Lekarka powiedziała, ...
  • kochane dziewczyny. oby te swieta byly dla nas wszystkich czasem glebokich przezyc duchowych:) sciskam mocno:)
  • Witam. Własnie dziś odebrałam wynik z HSG. Wynik: "jama macicy o budowie dwurożnej, poza tym prawidłowa. Podany do jamy macicy kontrast przedostaje się do jamy otrzewnej przez oba drożne jajowody. Innych zmian nie uwidoczniono". Przyznam się szczerze, że nie miałam pojęcia, o co dokładnie chodzi z ta dwurożnością, ale po info uzyskanych z netu wpadłam w przerażenie. Czy mamy szanse na naszą Dzidzię??? Czy jest szansa na jakieś leczenie? Wizyte mam dopiero za 3 tygodnie i chyba osz...
  • fsh(4)

Wiem, że było wyniki były wielokrotnie wałkowane, ale... 2dc: testesteron 0.72 nmol/l (norma do 3.9) estradiol 20.56 pg/ml LH 4.73 mlU/ml FSH 7.29 mlU/ml DHEA-SO4 236.00 ug/dl Znajoma pielęgniarka twierdzi, że taka relacja LH:FSH jest fatalna i w ogole taki poziom FSH świadczy, że już ciut za pózno na dziecko. W trzeciej dekadzie lutego poroniłam, ciąża obumarła, teraz chciałam rozpocząć starania, ale może faktycznie już za późno? i gdyby nawet się jakims cudem u...
  • życzę Wam zdrowych i spokojnych Świat. Wspaniałych prezentów, uśmiechu na buzi i wszystkich marzeń spełnienia. Ja wyjeżdżam i przywitam Was dopiero w Nowym Roku:) Gosia.
  • Witajcie. Wróciłam wczoraj od ginekologa i cały czas płaczę. Jestem w 30 tyg drugiej ciąży(pierwsza zakończyła się poronieniem) - od poczatku na zwolnieniu - najpierw ryzyko ciąży pozamacicznej (wyszło, że mam zwęzony jajowód, ale jajeczko się przepchało); potem obumarłej; w kolejności: krwiak, bóle podbrzusza, napinanie się macicy; rozwarcie (które na szczęście po leżeniu zniknęło). Wczoraj mimo, że czułam się rewelacyjnie usłyszałam, że macica znowu napięta i Fenoterol został z...
  • Witajcie Po nieudanych próbach inseminacji, z in vitro wiąże duże nadzieje. Oprócz zespołu PCO i trochę zwiększonej produkcji prolaktyny wszystkie wyniki wraz z badaniami genetycznymi są idealne. Męża również. A jednak ciąży nie było. Zdecydowaliśmy się na in vitro z PGD. W połowie listopada miałam transfer w INVICIE i ku mojemu zaskoczeniu z 4 zapłodnionych (9 było pobranych) komórek tylko jedna przeszła test PGD pozytywnie. Niestety była to ta najgorzej wyglądająca i rozwijająca się z oz...
  • Po jednym z burzliwych watkow na tym forum, zreszta nie tylko mam wrazenie ze czlowiekowi jest ciagle malo, ze zamiast cieszyc sie z tego co ma ciagle widzi tego czego nie ma i chce wiecej niby sie ciesze z tego ze mam kochajacego meza, rodzicow zrobiacych dla mnie wszystko, ze jako tako mi sie uklada i ze jestem zdrowa dzis wlasnie dzis i nie mysle o tym ze to dzis, jutro moze byc juz nie wazne, ze ktos bliski moze odejsc, ze ja smiertelnie zachoruje codziennie wstaje rano i jest...
  • czy ktoś urodził zdrowe dziecko, mają wysoką toksoplazmozę?????? napiszcie proszę.
  • Chcialabym podzielic sie z Wami jeszcze innym rozwazaniem na temat in vitro- i dac rade zaraz na poczatek- jesli jestescie gotowe na nagorsza z diagnoz to nie ma sprawy, ale jesli nie- pozwolcie lekarzom na podanie sobie w czasie transferu tylko jednego embrionu... Lekarz zapytal wtedy: jeden czy dwa? Dwa oczywiscie! Bo wieksza szansa no i radosc! Podeszlismy do wizji blizniat bardzo naiwnie- w zasadzie- to cudowne miec dwoje dzieci- beda do tego jeszcze rozne. I choc wiaze ...
  • Witam dziewczyny!!! Mam pytanie i prośbę o odpowiedź - Wczoraj o godzinie 14 miałam podany Pregnyl!Czytałam że do owulacji dochodzi po 36 godzinach ale to pewnie nie regóła??? Przytulaliśmy się wczoraj wieczorkiem i teraz nie wiem czy zrobić dziś przerwę i próbować dopiero we wtorek(jutro) czy działąć dziś???? Dodam jeszcze że miałam torbiel 3cm i nie ma po niej już śladu :-)))) i to przed podaniem Pregnylu!!!Bardzo się z tego powodu cieszę bo byłam tą torbielą bardzo przestraszona!...
  • witam czy słyszałyście o jakimś złym związku między zaziębieniem partnerów (katar, bóle gardła itd) a zapłodnieniem?? Czy może to miec szkodliwy wpływ na dzidzie??
  • Jestem w 24 -tym tygodniu ciąży po ICSI . Po paru latach walki w lutym urodzi sie nasza córeczka. Lekarz prowadzący zasugerował rozwiązanie przez cesarkie cięcie ,żeby wykluczyć ryzyko ewentualnych komplikacji dla dzidziusia. Z ciążą wszystko O.K. dziecko jest również zdrowe , nie ma żadnych wskazań medycznych , które determinują decyzję o cc. Dr . twierdzi ,że po prostu jest mniej komplikacji dla dziecka przy takim rozwiązaniu niż przy porodzie naturalnym . Co Wy o tym sądzicie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się