zdrowy

(4 wyniki)
  • Witam:) Jak w tytule zastanawiam sie nad jedna rzeczą. Przejrzałam wszystkie swoje wyniki z ciąży i po ciązy...w ciązy wyszła mi naprawdę niewielka niedoczynność stwierdzona na podstawie ft4 rożnica była w dziesiatych punkta od wartości prawidłaowych. Ale dostałam euthyrox75 i brałam go do samego końca . Tydzień po porodzie wyniki miałam idealne ale na usg lekarz stwierdziła Hashimoto...TPO i TG miałam bardzo prawidłowe.w listopadzie Moje tsh było ok 0.29 przy nirmie od 0.2...
  • Witam! Mężczyzna, 31 lat, 3 razy w tygodniu wysiłek fizyczny (joga, siatkówka, pilates), ostatnio sporo stresów i mały dołek ;). Lekarz pierwszego kontaktu stwierdził u mnie nerwicę, powiedzmy - początki nerwicy. Od miesiąca biorę Bellergot 1 tabletka. Jako, że mam parę objawów, które są wspólne i dla nerwicy i dla niedoczynności, postanowiłem zrobić zestaw obowiązkowy dla osób podejrzewających u siebie niedoczynność. Przy okazji zostałem królikiem doświadczalnym w sprawdzaniu ...
  • Witam. Przeszła mi chęć pisania na forum po tym jak pisałam dużo, dużo ciekawych rzeczy odnośnie leczenia a posty moje były kasowane ( oczywiście nie na tym forum) Od pewnego czasu moje wyniki znacznie się poprawiły a w tej chwili musiałm odstawić zupełnie eutyroks. Cóż chyba zdrowieje. Czy to wynik tych wszystkich moich upartych dążeń do wyzdrownienia. A dziwne bo lęki ustały, depresja poszła gdzieś, mięśnie mnie nie bolą normalnie żyje. Pisałam swego czasu o tym jak bardzo chc...
  • Chce uczulic wszystkich ,ze mimo iz podaje sie górna granice dla kobiet [b]18ml[/b] to objetosc rozni sie w różnych fazach cyklu miesiecznego, w ciąży powieksza się i w okresie zimowym. Podaje tez link do badan w Hiszpanii, w badaniu tym wybrano osoby zdrowe (z TSH<2.5, bez przeciwciał, z prawidlowa echogenicznoscia) i objetosc u kobiet doroslych srednio wynosila [b]6.5ml[/b]: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11972289 Tak wiec nie wkrecajcie sobie ,ze macie zmniejszone tarczyce! Wartosc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się