Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      zdrowy

zdrowy

(13 wyniki)
    • Witajcie, ja mam dwoje dzieci( podkreślam zdrowych dzieci)i mam hashimoto od 8 lub 9 lat(przynajmniej wtedy mi stwierdzono),w ciazy tylko trzeba byc po stała kontrolą endo i robic raz na miesiac badania tsh ,ft4 i ft3 w razie czego lekarz natychmiast podwyza dawke hormonu. Posluchajcie dziewczyny, na poczatku ciazy zawsze ma sie tsh w normie bo inaczej by sie w nia nie zaszlo tylko potem moze skoczyc w górę ale Wy wiecie o swojej chorobie wiec bedziecie pod opieką lekarza,probl...
    • zdarzył sie cud na rekolekcjach z Charyzmatykiem,moja tarczyca jest zdrowa nie musza brac leków.
    • mimoizmoj poziom h.tarczycy jest w normietomam refluks i lekkie obrzeki,i zauwazylam przypadkowo zej uz 12,5 mcg eurothyxu mi pomaga na te objawy,lepiej sie czuje i wygladam,czy taka dawka moze mi zaszkodzic i zablokowac tarczyce?
    • Witam serdecznie; kilka tygodni temu lekarz ogólny zalecił mi badanie, ponieważ mam objawy niedoczynności. Moje wyniki to: TSH 4.34 norma [0.27-4.20] fT3 2.81 pg/ml norma [2.02-4.43] fT4 1.11 ng/ml norma [0.932-1.71] Objawy, które u mnie występują: szybki wzrost masy ciała (23 kg w ciągu roku), masowe wypadanie włosów, poważna depresja i stany lękowe, ciągłe zmęczenie, senność, brak komncetracji i ochoty na cokolwiek, mrowienie, odczuwanie zimna,...
    • zalozmy ze poziom h.tarczycy ma w normie, ale blizej dolnej granicy, przez to szybko puchnie itp,czy moze np 25mcg eurothyxu brac?
    • 27.02.2008 o 14.21 przyszedl na swiat przez cesarskie ciecie nasz synus Jan Lukas (cesarka, bo lezal posladkowo). Wazyl 3750g i mierzyl 55cm (glowka 38cm). Maly dostal 10pkt. Jestesmy przeszczesliwi! Dziekujemy wszystkim z forum za dobre rady i wskazowki w czasie ciazy! Pozdrawiamy!!
    • co o tym myślicie?. Tess
    • .....oby nasze "kochane hashi" zapadło w długi sen zimowy ...na zawsze....
    • Marzeń, które chcą się spełniać, pragnień, które chcą się ziścić, radości, które pchają się drzwiami i oknami na nadchodzące Święta- życzy Nika
    • cześć pytanie w temacie pewnie jest głupie i pewnie nie można generalizować ale jednak zastanawiam się nad tym jak rodzą dziewczyny z hashi? czy przeważają porody przez CC czy SN? Dzieci rodzą się raczej w terminie, przed czy są "przenoszone", są duze czy może przeciwnie mają niedowagę? Orientujecie się jak jest? Można pokusić się o takie uogólnienia? pozdrawiam
    • Witam, chciałam się podzielić radosną nowiną - mój syn już jest z nami. Wygląda na to, że wszystko z nim w porządku, dostał 10 pkt i na razie jest bardzo pogodny. Pobrano mu też krew na badanie przesiewowe na tarczycę - jeśli nie przyślą żadnego wyniku to znaczy, że wszystko w porządku i z tarczycą. Na razie nurtuje mnie jedna rzecz (jeśli już było na forum to sorry - nie znalazłam): Czy któraś z Was zetknęła się z jakimkolwiek wątkiem nt. niedoczynności/ nadczynności tarczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się