zdrowy

(7 wyników)
  • Nie wiem, czy mnie pamiętacie. Jakiś czas temu pytałam Was, czy lepiej wiedzieć już podczas ciąży o tym, że dziecko będzie miało rozszczep(mój mąż urodził się z tą wadą). Otóż, chciałabym Wam powiedzieć, że moja córeczka urodziła się zdrowa. Nie piszę tego, po to aby się pochwalić ale po to, żebyście wiedzieli, że Wasze dzieci mogą i na pewno będą miały kiedyś zdrowe dzieciaczki. Pozdrawiem Was i Wasze Skarby! PS O tym, że mam zdrowe dziecko dowiedziałam się już przy samym porodzi...
  • Witam .Moja corcia ma rozszczep podniebienia . Konczy 7 mcy niedlugo .Za dwa tygodnie operacja i ... wlasnie sie przeziebila ;( .Ma katar i goraczke , bylam juz u lekarza , dostala leki . Ale szaleje z niepokoju , czy nie wypadniemy z grafiku operacji przez ta chorobe ...Tak na nia uwazalam , zeby nie chorowala . Przez 6 mcy byla zdrowa jak ryba ...a teraz bach - infekcja . Mamy operacje w IMiDZie 21.10.2008 . Prosze ,o rade co mam zrobic, czy ktos byl w takiej sytuacji i co chirurdzy ...
  • Urodziłam sie z rozczepem wargi i podniebienia a teraz sama jestem w ciąży i martwie sie o dzidziusia czy jego tez to czeka co mnie?Dziewczyny napiszcie cos?
  • Dzien dobry, myslimy o adopcji niemowlecia, ktore ma gleboki rozszczep podniebienia. Nie wiemy jeszcze, czy nam sie uda - z przyczyn zupelnie nie zwiazanych ze zdrowiem malej. Od kilku dni przegladam forum, brakuje mi jednak takiej zupelnie podstawowej wiedzy. Moje pytania sa naiwne, nie chce nikogo zirytowac, ale z drugiej strony jakie maja byc, jesli nigdy wczesniej nie slyszalam o rozszczepie? Chcialam szczegolnie prosic o pomoc rodzicow, ktorzy maja takze dziecko zdrowe - na...
  • Kilkakrotnie spotkałam się na forum z wątpliwościami dotyczącymi niedoboru kwasu foliowego jako przyczyny rozszczepu podniebienia u naszych maluszków. Ja też czasami doszukuje się mojego błędu w ciąży, ale uwierzcie mi , to nie ma większego sensu, tym bardziej, że jak mówi prof. Dudkiewicz lekarze nie znają przyczyn tej wady. A pani ta wie co mówi, bo rozszczepami zajmuje się od 20 lat. Jak mówią lekarze przyczyny mogą być różne, ale głównie odpowiedzialne za to jest skażenie środowiska...
  • Cześć Właśnie jestem po wizycie w IMID-zie i pierwszych konsultacjach z p. dr Boczar. Wyznaczyła nam termin operacji na początek lipca. Myślałam, że będzie to wszystko szybciej, np. w marcu, ale skoro w lipcu, to cóż, postanowiłam czekać. Teraz poczytałam Wasze wypowiedzi i jestem lekko dobita - ten termin może być przesunięty przez IMiD?? Myślałam, że jak mały będzie zdrowy, to termin jest zaklepany. To ja się pytam jak to jest - często przesuwają? i o dużo??? pozdrawiam A...
  • Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja" Patryczek z rodzicami i siostra Natalką

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się