zdrowy

(56 wyników)
  • historia jakich wiele. Ale ja sie wkurzam, wkurzam sie,ze wszyscy mysla,ze mi to jest tak latwo w zyciu! Zaczelo sie latwo, bo od kompleksow. jako nastolatka byla gruba, potem zapisalam sie na silownie i 10 kg poszlo, zostalo nastepne 10, tez z czasem poszlo. przy 172 cm najmniej wazylam 63. najwiecej 85. Teraz 72. przez 2 miesiace chodzilam do kosztownej dietetyczki, jednak baba nie miala ochoty wziac pod uwage,ze ja nie chce jesc jogurtow, bo mam nietolerancje laktozy i chce byc wegetariank...
  • Hej! Znacie jakieś zdrowe, smaczne potrawy, przegryzki, żeby jeść chętnie i zredukować wyrzuty Chciałąbym utyć tak ze 3 kg, ale nie wiem co jesć....
  • Witam kochani ! Jestem Monika i od 5 lat choruje na anoreksje.Byłam teraz na rekolekcjach przez 2 tyg. i zmieniłam swoje myślenie.. Przyjechałam do domu i teraz chce wyzdrowieć na 100% ! CHCE ŻYĆ! Chce pokonać demona.. Dlatego szukam osóbek które są już zdrowe na 100% :) wyszły z anoreksji i chciałyby mnie wesprzeć w mojej drodze ku normalności i człowieczeństwu :) 333 54 81 więc jeśli wyszłam z tego piekła i chcesz troszke podpowiedzieć jak to zrobić to zapraszam do rozmowy ! "...
  • Zwracam się z ogromną prośbą do tych panienek które próbują wprowadzić nas bulimiczki na dobrą drogę.Jeżeli macie ochotę wygłaszać własne spostrzeżenia to proszę najpierw przewertować literaturę dotyczacą chorób typu bulimia czy anoreksja, bo czytając czasami co takie panny piszą czuję się mocno obrażona.Jeżeli ja nie znam tematu to po prostu milczę.Dziękuję bardzo za dostosowanie się.
  • czy ktoras z was chorych,na bulimie czy anoreksje chce byc zdrowa? ZDROWA? jesli tak to co to znaczy DLA WAS BYC ZDROWA?
  • Do wszystkich bulimiczek....nalezy sie leczyc i wierzyc w to, ze sie wyjdzie z choroby,a nie teksty , lekarz nie pomoze, psycholog psychiatra, terpaia 10 tygodniowa w szpitalu tez nie pomoze....wy chcecie wyzdrowiec czy sie dolowac?kazdej z was problem polega na tym, ze chcecie wyzdrowiec, ale w to nie wierzycie,kazda tu przychodzi i pisze swoje...albo sie wyzala , albo po prostu pyta...a ja sie pytam dlaczego pytacie, skoro nie wiele z was cos z tym robi? dlaczego nie wierzycie...
  • ma proźbę, do wszystkich zdrowych dziewczyn nie piszcie swoich głupich opinii, co wy możecie wiedzieć!!! jak tak bardzo chcecie to czytajcie, ale nie wypisujcie takich głupot jakie wypisujecie!!!!!!!!!!!! nigdy nie zrozumiecie chorych dziewczyn
  • i wcale nie twierdzić jak to robi większość osób że to już anoreksja.Ja jestem szczupła, dobrze się z tym czuję,mam okres,nic mi większego nie dolega i jest ok.Jem mało i zdrowo.I tak powinno być.Osoby zakompleksione na punkcie swojej wagi i zazwyczaj trochę z nadwagą komentują jedynie wagę 48 kg przy 170 że to już anoreksja.Ludzie,trzeba być też trochę szczerym wobec siebie.To normalna waga i bardzo zdrowa.Bo być zdrowym to tzn szczupłym.Pozdrowionka dla pocieszających się.
  • Wracajac do mojego watku 9 letniej bulimi musze podzielic sie z Wami pewnym "cudem", ktory zdarzyl sie rok temu. Mianowicie przez ponad 3 miesiace nie tylko wogole nie wymiotowalam, ale nagle (i wiem ze dziwnie to zabrzmi) bylam zdrowa! I pisze to z pelna swiadomoscia poniewaz prze te 3 misiace: - nie mialam nawet przez moment ochoty tego zrobic - jadlam slodycze (w normalnych ilosciach jak wszyscy) - zaczelam smazyc na tluszczu i smarowac chleb maslem - potrafilam jesc wszystkie "...
  • czy zdajcecie sobie sprawe ze jedzenie bardzo malo ale zdrowo, z odpowiednim poziomem bialka i witamin, wydluza mlodosc i zycie, zwalnia proces starzenia, gdyz obniza metabolizm i tym samym temp ciala ajak wiadomo naukowcy udowodnili ze spdek temp o 1 stopien wydluzylby zycieo ok 50 lat:). wiec nie zmuszajcie sie do wymiotow , jedzcie mala ale nie z amlo, najwaznijesze to dobra multiwitabina i odp. ilosc bialka, jesli czujecie wstret do jedzenia kupcie sobi ebialko serwatki w pros...
  • Dlaczego wchodza na to forum dziewczyny ktore sa zdrowe i nigdy nie mialy do czynienia z anoreksja czy bulimia? A jesli juz musza tu wchodzic to dlaczego nas obrazaja i wyzywaja? One nigdy tego nie zrozumieja jak to jest, wiec po co w ogole wyrazaja swoja opinie? Zrozumialabym opinie w sensie doradzenia komus, czy spytania sie o cos, ale dlaczego takie opinie maja czasto obrazliwy charakter? Wedlug nich to My jestesmy zakompleksione - to czemu My nikogo nie obrazamy? Powiem szczer...
  • mam dosc waszych glupich komentarzy w stylu: to zamiast rzygac umów sie z kolezankami do parku i powygłupiajcie sie jak dzieci, to ci napewno pomoze albo: czy ona nie widzi do czego sie doprowadza, ze to ma takie i owakie skutki, i tak dalej w tym stylu i ze anoretyczki wygladaja obrzydliwie, ze to kosciste szkieletory ze najlepiej pilnowac takiej aby jadła, nie chodzila do toalety skoro jestescie zdrowe to nie mowcie nam co dla nas najlepsze, bo g... wiecie nie dziwcie sie tak temu...
  • Mialam idealny plan po tym jak poznalam mojego chlopaka wszystko sie zmienilo swiat nabral kolorow wszystko bylo takie piekne... on dodawal mi sily i powoli udawalo mi sie wychodzic z any. Niedawno poklocilismy sie i teraz wszystko jest ok:) Ale tu chodzi o moja matke... boshe dlaczego ona mi to robi. Odbiera mi to co kocham to co najcenniejsze. Moja cala dusza jest malowanie a ona uznala to za strate czasu i bezsensowne bazgroly po czym moje rpace znalazly sie w piecu:( Moje szkice spr...
  • 23 listopada podjelam leczenie w Centrum Psychiatrycznym a 22 listopa zwymiotowalam ostatni raz.Od 3 marca jestem na psychoterapii grupowej na oddziale dziennym.Lecze sie nie tylko z bulimii ale tez z nerwicy,stanow depresyjnych i lekowych.Szczerz mowiac jest coraz lepiej.A jesli chodzi o wymioty to w ogole nawet nie prychodzi mi to do glowy nawet jak czuje,ze zdjadlam za duzo.Mam jednak jeszcze jeden problem.Napady nie zniknely,nie umiem sobie z nimi poradzic.Do konca terapii poz...
  • Co spowoduje, że nagle przestanę myśleć o tym co jem, przytyję i będzie ok? Jaki impuls jest mi do tego potrzebny? Życie jest takie fajne, a choroba nieraz mnie ogranicza w korzystaniu z niego, jak zerwać z tym problemem. Chcę przytyć, ale jedzenie często mnie przeraża.
  • Co to znaczy "wyleczyć się z anoreksji"?Pierwszy raz wykaraskałam się sama, drugi raz ratowali mnie lekarze. Od kilku lat mam kontakt z psychologiem -odchodzę i wracam. Mam tysiąc pomysłów na życie -wszystkie okazują się iluzją. Nie potrafię jeść normalnie -pokarm jest moim orężem w walce ze światem i sobą samą. Cykliczne depresje, głodzenie przerywane napadami obżarstwa(z przewagą tych drugich).Zioła przeczyszczające bez których trudno mi się obyć. Wierzyłam w to, że po długiej psychot...
  • Pomogę każdej z Was.Chorowałam na anoreksję i bulimię przez ok 10 lat. Teraz żyję ))).
  • Mam 25 lat przez 10 lat chorowałam na bulimię od roku praktycznie jestem zdrowa, ale cena za to było przytycie 10 kg obecnie mam olbrzymia nadwagę 156 cz wzrostu i 56 kg wagi proszę podajcie jakieś zdrowe sposoby na schudnięcie nie chcę wracać do choroby. Dodam, ze intensywnie ćwiczę (7 razy w tyg 1-3 h kardio i siłownia) ale niestety odkąd to robię przytyłam.
  • jem 3gratki danon(takie jogurty)duze dziennie czasami wiecej5 i od tego(do kazdego)alko3wasy z sezamem(w kawalkach)lub6luzek(tych do zup)platkow fitnes(OCZYWISCIE TO WSZYSTKO WYMIESZANE Z JORURTEM)CZY TO JEST NIE ZDROWE??lubie zborzowe rzeczy:)mam19lat 158cm wzrostu i 45kg(jestem chora na anorexie od3lat
  • po jakim czasie można powiedzieć, że jest się zdrowym? Czy jak już się nie ma objawów? nie działa sie na swoją szkodę? nie wymiotuje, nie głodzie etc? a jak tak to ile czasu? waga jest w normie? Co odgrywa znaczenie czas ? czy coś innego? uważam że ed wraca jak chorobą nowotworowa, szczere boję sie tego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się