Dodaj do ulubionych

Mini piekarnik czy kuchenka mikrofalowa

15.03.10, 11:47
Kochani mam pytanie, zamierzam kupić kuchenkę mikrofalową, ale wiekszość osób
twierdzi ze odgrzewane jedzenie z niej jest niedobre, gumowate i najczęsciej
używają jej do np przyrządzania popcornu.Zastanawiam się czy nie lepiej kupić
takiego mini piekarnika o mocy ponad 1000 Vat może byłby lepiej wykorzystany
niż mikrofala i jedzonko podgrzewane czy np. pizza byłyby lepsze.Jeśli ktoś
posiada taki mini piekarnik i mógłby udzielić podpowiedzi to bardzo proszę.Z
góry dziekuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • ola_pozytywna Re: Mini piekarnik czy kuchenka mikrofalowa 16.03.10, 08:54
      To zależy ile kasy chcesz przeznaczyć na zakup. Bo jeśli nie za wiele, to kupisz
      za to mikrofalę bez funkcji dodatkowych i ona rzeczywiście nadaje się gł.do
      podgrzewania, odmrażania, a jeśli chodzi o gotowanie to smacznie wychodzi tylko
      ryz i warzywa na parze. Pizza, zapiekanki są moim zdaniem niejadalne (zarówno
      gotowe jak i włąsnoręcznie zrobione), rozciapane i niesmaczne.Wiem bo w pracy
      mieliśmy taką prostą mikrofalę.
      Jeśli planujesz wydać więcej, to godna uwagi jest mikrofalówka z grillem i
      funkcją Crisp (tak się ta funkcja nazywa w kombajnach Whirlpoola, wiem, że jest
      też w niektórych innych firmach pod inną nazwą, ale nie wiem jaką). W skrócie,
      polega to na tym, ze masz dodatkowy talerz Crisp, który wyglada jak forma
      teflonowa z niskim brzegiem i uzycie funkcji Crisp powoduje, że potrawa jest
      chrupka jak z piekarnika - np.szybka zapiekanka jest pyszna czy pizza. Mając tę
      funkcję mozna upiec pizzę od zera,tj.z surowego ciasta, pieczenie trwa 11 min.
      (a u mnie lubią na grubym spodzie;).Możesz piec ryby, mięso. proste ciasto typu
      placek ze śliwkami tez się da. Ja jestem pewna, że gdy padnie mi mój 11letni
      Whirlpool z Crispem, kupię ponownie mikrofalę z tą funkcją, u mnie akurat na
      samej pizzy się zwróci. Słowem, taki kombajn jest najbardziej uwniwersalny. Ale
      jeśli zamierzasz wydać mniej pieniędzy a zalezy Ci np.na podgrzewaniu pizzy na
      chrupko, to lepiej sprawdzi się sam mały piekarnik.Moja ciocia (singiel) ma taki
      piekarnik i jest zadowolona, tyle, że to maleństwo jest, akurat na jedną
      osobę.Ten mój kombajn jest z kolei dość duży, to też weź pod uwagę, sam talerz
      Crisp ma ok.31cm średnicy, a całe pudło jest duże. Myślę, że najlepiej zrób
      listę potencjalnych zastosowań urządzenia i zadecyduj.
      • joanna9629 Re: Mini piekarnik czy kuchenka mikrofalowa 16.03.10, 13:17
        Dziękuję bardzo za odpowiedż co nieco mi to rozjaśniło.Pytałam o takie kuchenki
        i pan właśnie zaproponował mi z takim talerzem do opiekania na chrupko tyle ze z
        firmy Samsung.
    • aina40 Re: Mini piekarnik czy kuchenka mikrofalowa 17.03.10, 00:19
      To są 2 zupełnie odmienne urządzenia zaprojektowane do całkowicie
      różnych zastosowań.
      W piekarniku pieczesz np. wszelakie mięsiwa, ew. wszelakie ciasta.
      W mikrofali odgrzewasz.

• Gość: Kebs Re: Mini piekarnik czy kuchenka mikrofalowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 12:41
      Dla mnie to straszne gadanie że Odgrzewane rzeczy w mikrofali są gumowate i nie
      dobre.
      Mówią to osoby które nie potrafią używać chyba sprzętu.
      Ja kupiłem sobie mikrofalówkę marki Candy która ma 8 funkcji.
      Trzeba wiedzieć jakiej funkcji używać.
      Większość osób używa jednej funkcji. Nawet nie mają pojęcia jak rozmrozić mięso.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka