Dodaj do ulubionych

IKEA - pranie pokrowców na sofy.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
Hej, zastanawiam sie nad kupnem sofy dwuosobowej KLIPPAN z Ikei. Jak za
darmo, tylko 550 zł! i zdejmowane pokrowce do prania. Ktoś ma jakieś
doświadczenia w tym temacie? Jak to sie spisuje i jak wyglądają te pokrowce
po praniu, nadmieniam, że interesuje mnie białe obicie więc.... będę prała
często:)
Obserwuj wątek
    • Gość: janna Re: IKEA - pranie pokrowców na sofy. IP: *.adsl.inetia.pl 21 lat temu
      tej konkretnej sofy nie znam, mam jakis wiekszy model, tez ze zdejmowanymi i
      piernymi pokrowcami. Nie zbiegly sie, dopraly, ale rzeczywiscie musialam prac
      wszystkie razem niezaleznie od stopnia zabrudzenia - i te z poduszek, i
      z "korpusiku" - bo odrobine jasnialy przy kazdym praniu, ale widzial to tylko
      ten, kto bacznie obserwowal stan przed i po. Ale jesli chcesz biale pokrycie,
      to ten problem znika. U mnie odpada - pies i dziecko w drodze ;)
      • Gość: asia Re: IKEA - pranie pokrowców na sofy. IP: *.stacje.agora.pl 21 lat temu
        Ikeowe pokrycia dobrze się piorą, tylko weź pod uwagę jedno - rozmiar...
        pralki. Ja mam małą, płytką pralkę (w małej łazience tylko taka się mieści) i
        za Chiny nie wepchnę pokrycia sofy do bębna (nie pamiętam nazwy, bardzo
        popoularny typ sofy, pokrycie przepikowane, na czymś w rodzaju flizeliny).
        Pokrycie jest białe, w domu małe dziecko, nie ma tygodnia bez rozsmarowania
        pamiodora albo marchewki po kanapie. W końcu sofę przykryłam kapą i piorę samą
        kapę...
    • jaga112 Re: IKEA - pranie pokrowców na sofy. 21 lat temu
      Moje doswiadczenie z sofami ikea: miałam juz 3 i wszystkie sa rozwalone, nie
      były tanie a kazda z nich nie była tansza niz 1500 zł, najdrozsza ok 3000. Nie
      polecam ich sof momo ze pokrowce swietnie sie piorą. Taka sofa bez sprezyn za
      kilkaset złotych po kliku latach nie nadaje sie do siedzenia -
      siedzenie "odjezdza" do przodu.
      • pia.ed Re: IKEA - pranie pokrowców na sofy. 21 lat temu
        Jak ktos skacze po sofie, to nawet sofa za 3000 zl nie wytrzyma...
        • Gość: rozyczka Re: IKEA - pranie pokrowców na sofy. IP: *.cpe.netcabo.pt 21 lat temu
          To fakt, sofy z IKEA sa ladne, inne rzeczy zreszta tez ciekawe i oryginalne,
          ale jesli chodzi o jakosc...pozostawia wiele do zyczenia. Dbam o sofe i meble,
          ale po 2 latach praktycznie wszystko nadaje sie do wymiany. Plus za pomysly dla
          IKEA, ale wielki minus za jakosc. Pozdr
          • Gość: anda Re: IKEA - pranie pokrowców na sofy. IP: *.netcontrol.pl 21 lat temu
            nie tylko minus za jakosc, ale i za bezpieczenstwo a wlasciwie jego brak.
            nie doczytalam ze aluminiowa lampka nadaje sie tylko dla zarowek 40 wat,
            obudowa stopila sie - na szczescie na moich oczach - rozgrzana zarowka spadla
            na moje glupio nadstawione rece i sie niezle poparzylam...ale zarowke
            uratowalam :)... w USA mialabym porzadne odszkodowanie :)
            innym razem krajarka do sera o malo nie wyciela mojemu lubemu oka.
            Ale coz, wzornictwo maja na naszym slabym rynku najlepsze i wygrywaja.

Znajomy kupil sofe na ktorej codziennie spia, i po roku zaczela sie rozpadac.
            Mozna zamowic sofe na wzor ikei u sprawdzonego rzemieslnika, wtedy beda
            sprezyny i gites.
            Ale z drugiej strony, za 550 nic lepszego nie kupisz. Jesli lekko wydasz 500
            stow to warto kupic mebel na kilka lat a potem i tak sie moze znudzic.
            • Gość: nata Re: IKEA - pranie pokrowców na sofy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
              Dziękuje za wszystkie odpowiedzi, bardzo mi pomogły. Reasumując jasne obicia
              nie są złe gdy nie ma się dzieci i zwierzaków:) I racja 500 zł to nie tak
              ogromny wydatek, ja przecież nie chce tych sof (2) mieć na całe życie! Myśle że
              przez 5-6 lat jakoś przetrwają (nie są rozkładane więc nie ma ruchomych
              elementów), a potem jak się już opatrzą kupię nowe:)
    • Gość: asia Re: IKEA - pranie pokrowców na sofy. IP: *.sebastiana.ceti.pl 21 lat temu
      witam, ja kupialm rok temu sofe kremowa, taka najzywklejsza, za jakies 900 zł,
      nie narzekam, nic sie nie psuje, jest to glowny mebel w moim domu do siedzenia
      i do spania, pokrowca jeszcze nie pralam, bo kladlam kape zawsze, ale nadszedl
      czas ze trzeba bedzie go uprac, zastanawialm sie nad pralnia, bo obawiam sie o
      pralke, mam duza ( 6 kg ), ale pokrowiec tez spory.

pozdrawiam
    • Gość: ferdek Pokrowce IP: 31.130.110.* 11 lat temu
      To że są zdejmowalne wcale nie oznacza że jest szansa na ich wypranie.Z reguły wchłaniają dużo wody i pralka nie jest wstanie zakręcić bębnem. Pokrowce do kupienia w firmie krawpol
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka