adamp54 07.04.04, 10:30 Jedziemy na Dominkanę i aby używać "europejskiej" (220/230V) kamery potrzebujemy konwertera napięcia. Na Dominikanie jest standard amerykański 110V. W jakim sklepie dostane takie urządzonko ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola33333 Re: Adapter 110-220V 14.04.04, 20:09 czesc! nie wiem, gdzie taki adapter mozna kupic, bo ja mam taki od suszarki do wlosow, ktora kupilam w ofercie specjalnej w Aldim w Niemczech. Tego adaptera uzylam w Dominikanie w styczniu tego roku do ladowania telefonu komorkowego i sie obylo bez problemow. Co jest wazne, taki adapter ma tylko taka funkcje, ze wtyczka pasuje do kontaktu, ale on nie zmienia pradu na 110V. Suszarke do wlosow na przyklad trzeba przestawic - tam jest taki guzik, ktory trzeba przekrecic. Telefonu komorkowego nie da sie przestawic, ale mojemu prad 110V nie zaszkodzil. Lepiej sprawdz w instrukcji obslugi kamery, czy ona zniesie 110V.. Aha, mam jeszcze jeden adapter (tez z Aldiego) ale go jeszcze nigdy nie uzywalam. On tez nie zmienia pradu na 110V, tylko adaptuje wtyczke.. Pozdrowienia Ola Odpowiedz Link