Dodaj do ulubionych

Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge....

24.08.11, 16:35
A może na sprzedawców w Warszawie, sama nie wiem.
W lipcu mówili że ma być pod koniec miesiąca, w sierpniu że pod koniec sierpnia a teraz mówią że w wrzesniu......Już dawno kupiłabym coś innego a teraz to juz chyba wypada poczekać bo sie znowu wsciekne jak sie pojawią tydzień po tym jak kupie inny wózek.
Chodzi o nowego Scootera S.....
Pamiętacie może czy również z takim poślizgiem wprowadzali inne modele?
Na ich stronie napisane terminy dostawy, z których wynika ze już są w Polsce...
Naprawdę jestem wściekła i mam ochote kupić coś innego ale szczerze mówiąc to chyba nie ma nic co by mi równie pasowało jak ten Scooter.... Może coś polecicie?
Obserwuj wątek
    • duraczek Re: Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge.... 24.08.11, 17:16
      jak jestes napalona na scooteras - to mogę polecic Ci tylko: herbatkę z melisą na uspokojenie smile
    • gomilu Re: Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge.... 24.08.11, 19:04
      Może zadzwoń do salonu w Gdańsku to jest bezposredni przedstawiciel w PL może tam powiedza Ci cos konkretnego.
      • dima1312 Re: Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge.... 24.08.11, 19:08
        Tak oni przecież mogliby ci wysłać do domu,albo jeśli mieliby tego co chcesz to ty zamowisz go przez sklep z twojego miasta
    • justyna2262 Re: Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge.... 24.08.11, 19:27
      Spokojnie zamów w sklepie firmowym, ja tak zamawiałam city crossa i na drugi dzień miałam w domku, płatność przy odbiorze, wysyłka na ich koszt. Kara gwarancyjna wysyłana jest pocztą priorytet polecony, jak kurier da znać, że towar odebrany. W sumie chyba 2-3 dni od dostania wózka to trwało.
      • aamarzena Re: Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge.... 27.08.11, 21:33
        Ja swoją emme zamawiałam tak: napisała maile do kilku sprzedawców, że jestem zainteresowana, jakie ceny proponują itd. itp. Później wybrałam takiego, który miał dobrą cenę i szybką wysyłkę (tzn. miał przede wszystkim wózek na stanie).
      • tempera_tura Re: Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge.... 29.08.11, 11:54
        Powiedzieli że nie wysyłają.........?
    • tempera_tura Re: Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge.... 29.08.11, 09:03
      Napisałam do sklepu firmowego w Gdańsku. Zero odzewu................................................
      Czekam do tego 5 września (wtedy ostateczznie mają się pojawić w Warszawie), jak nie będzie to rezygnuje. Mam dość.
      • gomilu Re: Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge.... 29.08.11, 09:28
        Moze zadzwoń. Byłam w sobote w Mamija w Gdańsku i wydawało mi się ze był juz tam ten wózeczek co prawda na cenie było napisane City Cross ale to była na pewno pomyłka bo stelaż był z tymi kółeczkami Jednak nie mogłam zapytać bo było strasznie dużo ludzi w sklepie i wszyscy sprzedawcy byli zajeci a ja nie miała zbyt duzo czasu.
        • justyna2262 Re: Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge.... 29.08.11, 10:03
          Zdecydowanie zadzwoń i ustalisz wszystko z taką bardzo miłą Panią. Ja jeszcze tego samego dnia miałam potwierdzenie o wysyłce. Zdecydowanie lepiej jest telefonicznie wszystko ustalić i potem zaraz ewentualnie meilem potwierdzić dane do wysyłki.
      • dima1312 Re: Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge.... 29.08.11, 10:43
        a po co napisałaś? zadzwoń
        • dima1312 Re: Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge.... 29.08.11, 10:53
          jest dostępny w sklepie w Gdańsku dzwoniłam i pytałam,podaję ci nr. 583414142
          • tempera_tura Re: Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge.... 29.08.11, 11:43
            Zadzwoniłam (wielkie dzieki za telefon) i Pani powiedziała że nie wysyłają, że trzeba przyjechać.........???
            • tempera_tura Re: Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge.... 29.08.11, 11:48
              Była zdziwona wogole bo to sklep stacjonarny..... Może to nie ten numer albo Wy zamawiałyście gdzieś indziej?
              Albo znowu trafiłam na jakiegoś debilnego pracownika...
              • dima1312 Re: Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge.... 29.08.11, 12:11
                ona taka sztywna jest ta babka... zadzwoń do np. mamaija albo bobowozki w Gdyni oni zadzwonią do Skarszew to jest za Gdańskiem całe przedstawicielstwo na Poskę i tam mają te wozki jak będzie kolor to zamowią i ci wyślą
                • tempera_tura Re: Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge.... 29.08.11, 12:19
                  Gadałam z gosciem ze sklepu w którym wstepnie zamówiłam (solidarnosci), z tego co rozumiem nie ma ich jeszcze u importera i czekają, maja być w przyszłym tygodniu. Importer mi to potwierdziła, powiedział że bedą po 5 września.
                  Wkurza mnie takie podejscie do klienta (sklepy), na stronie sklepu na solidarności napisane że jest DOSTEPNY do nabycia w sklepie (nie wysyłają).
                  D..pa nie dostepny, nawet nie mają pewności że będzie.
                  • dima1312 Re: Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge.... 29.08.11, 12:30
                    zadzwoń do Skarszew czy mają na stanie 585880883
                    • dima1312 Re: Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge.... 29.08.11, 12:34
                      juz tam dzwoniłam,pan mi powiedział ze dostali parę kolorow tego nowego i mają w tym swoim sklepie stacjonarnym,a dostaną wszystkie za parę dni i wtedy zaczną je rozprowadzać po sklepach... amen
                      • tempera_tura Re: Ale jestem wściekła na tą Emmaljunge.... 29.08.11, 12:52
                        smile Amen
                        • mamula_to_ja I co w końcu? 02.09.11, 19:46
                          Już?
                          • tempera_tura Re: I co w końcu? 02.09.11, 20:50
                            A jak myslisz?tongue_out
                            Doopa. Ma być we wtorek.......... Nie wierzę.
    • froobek Tempera_tura! 04.09.11, 21:00
      Do M1 wczoraj przyjechał czarno-niebieski Scooter!!!
      Miłego oglądania smile
      • tempera_tura Re: Tempera_tura! 04.09.11, 21:18
        Oj Kochana wiesz jak jest ze mną....smile Co to jest M1?
        Ale ten nowy Scooter?
        • froobek Re: Tempera_tura! 04.09.11, 21:19
          No w Świecie Dziecka w centrum handlowym M1.
          Dojedziesz od nas 190 z Konarskiego albo 112 z Kazubów.
          Chyba nowy...
          Wczoraj przywieźli.
          A po czym poznać, czy nowy czy stary? Miał nieskrętne koła na to zwróciłam uwagę i nisko umieszczone siedzisko - dla mnie za nisko.
          • tempera_tura Re: Tempera_tura! 04.09.11, 21:24
            Oczywiście, ja nie wiedziałam że to M1smile
            Bardzo Ci dziękujęsmile
          • tempera_tura Re: Tempera_tura! 04.09.11, 21:26
            Oj nowy jest ze skrętnymismile Niczym innym się nie różni
            • froobek Re: Tempera_tura! 04.09.11, 21:28
              A to przykro mi...
              Nie możesz obejrzeć starego, a kupić nowego, jak tylko tym się różnią?

Transporter mi się podoba, stoi w fajnej cenie w M1 smile
              • tempera_tura Re: Tempera_tura! 04.09.11, 21:31
                No chciałabym i bez oglądania tylko ciagle nie ma ich w Polsce....
                Podobno beda we wtorek, czekam na razie.

I jak rozstaw kół? Wielki czy nie? Ile chcą? Który kolor ładny? No i napisz coś jeszcze o nim.
                • froobek Re: Tempera_tura! 04.09.11, 21:37
                  Mnie rozstaw nie przeraził "na oko", ale żałuje, że nie zmierzyłam.
                  Dla mnie nie jest wielki i przede wszystkim jest leciutki.
                  Jakoś 1150 PLN... To oczywiście ze śpiworkiem.
                  Ja bym brała Grey, ale fiolet jest przepiękny. Tam z pięć ich stoi.
                  Lekki, lekki i jeszcze raz lekki, oparcie bliskie pionu w najwyższym ustawieniu, dobrze się reguluje, słaby kosz (tak jak w tym filmie, co podlinkowałaś - ma za niską tylną ściankę), mam wrażenie, że trochę słabe podbijanie. Buda dosyć zabudowana. Bardzo ładna tkanina, trochę tak jak w Nomadzie - gruba z lekkim połyskiem.
                  • tempera_tura Re: Tempera_tura! 04.09.11, 21:41
                    Faktycznie cena zachęca. Fajnie że oparcie prawie do pionu, to dla mnie ważne.
                    A siedzisko? Jest miejsce dla dwulatka w kombinezonie?
                    • froobek Re: Tempera_tura! 04.09.11, 21:43
                      > Jest miejsce dla dwulatka w kombinezonie?

Tu właśnie mam pewną wątpliwość...
                      Tzn. w siedzisku się zmieści na bank, tylko może się ewentualnie nie zapiać w pas biodrowy.
                  • tempera_tura Re: Tempera_tura! 04.09.11, 21:42
                    a co z podnóżkiem?
                    • froobek Re: Tempera_tura! 04.09.11, 21:45
                      Ja za bardzo nie zwracam uwagi na podnóżek, ale coś tam się regulowało. Na pewno dosyć wygodnie w dół (tj. dla dużego dziecka - jak A czy M), ale chyba najwyższa pozycja nie jest idealna dla niemowlaka. Nie tak jak w Nomadzie, gdzie podnóżek był w najwyższym ustawieniu skierowany w górę i robiło się takie gniazdko wink
                      • tempera_tura Re: Tempera_tura! 04.09.11, 21:50
                        Z dnia na dzień bardziej mi się podoba.
                        Z tym pasem to w sumie nie jest taki kłopot, jak już chłopaki wsiądą w tych kombinezonach to nie wyskoczą tak łatwosmile Bać sie o nich nie trzeba w tym wieku.
                        A napisz jeszcze jak (mniej wiecej oczywiście) wysokie jest to siedzisko?
                        No i czy naprawde tak super sie składa?
                        • tempera_tura Re: Tempera_tura! 04.09.11, 21:57
                          strollerqueenreviews.blogspot.com/2009/12/mutsy-transporter-review.html
                          na sniegu sie dobrze prezentujesmile
                        • froobek Re: Tempera_tura! 04.09.11, 22:02
                          > Z tym pasem to w sumie nie jest taki kłopot, jak już chłopaki wsiądą w tych kom
                          > binezonach to nie wyskoczą tak łatwosmile Bać sie o nich nie trzeba w tym wieku.

Też tak myślę, ale jednak w autobusie, to wolę zapinać...

> A napisz jeszcze jak (mniej wiecej oczywiście) wysokie jest to siedzisko?

Nie bardzo wiem, jak bym to miała opisać.
                          Dla mnie dobre smile

> No i czy naprawde tak super sie składa?

Nie składaliśmy. Tak szybciutko go obejrzeliśmy.
                          Skoro mają taką cenę, to pewnie bym kupowała u nich, więc w razie czego jeszcze posprawdzam.
                          • tempera_tura Re: Tempera_tura! 04.09.11, 22:06
                            Masz racje z tym autobusem. Ale ja mysle ża sie jakoś zapnie, o chłopakach można różne rzeczy mówić ale na pewno nie to że mają duże brzuchysmile
                            Poszukam info z wysokościa oparcia.
                            Jak się zdecydujesz po obejrzeniu innych które masz oku to pisz co w końcu masz.
                            • froobek Re: Tempera_tura! 04.09.11, 22:21
                              Jeszcze muszę zobaczyć Swifta.
                              Z Ozone to chyba odpuszczę, bo nie będę się o niego zabijać, to jakiś absurd.
                              W Solidarności mogą sprowadzić, ale za zadatkiem, czyli musiałabym najpierw być zdecydowana, że go chcę - błędne koło. Jakbym była zdecydowana, to bym go sobie kupiła przez internet, a nie sprowadzała do sklepu. Mają do mnie jeszcze dzwonić, może coś wynegocjuję.

Zasadniczo przewaga Swifta jest taka, że ma pompowane koła i jest najlżejszy.
                              Ale muszę jeszcze pomacać.
                              Transporter ładniejszy.
                              • tempera_tura Re: Tempera_tura! 04.09.11, 22:36
                                Tez bym Ozone odpuściła bo to sensu nie ma.
                                Transporter ładniejszy niz Swiftsmile

A co do Scootera to napisałaś że dla Ciebie za niski. On idealnie (mierzyłam) jak Aria ma poddupnik. Myślisz że za nisko nawet dla dwulatka?
                              • saras-wati froobek 04.09.11, 23:02
                                no co Ty, swift jest ładniejszywink zobacz, jaki jest zgrabny, jaki ma cudowny profil - no piękno i prostota oraz funkcjonalnośćbig_grin a transporter, jak transporter wyglądasmile
                                • froobek Re: froobek 04.09.11, 23:11
                                  Ło matko, i mieszają kobiecie w głowie...
                                  Saras, jest jakiś post, w którym podsumowujesz Swifta, opisujesz szerzej tę funkcjonalność?
                                  Jak nie, to uprzejmie proszę o wysmarowanie tutaj smile
                                  Dla mnie w tej chwili rozgrywka toczy się pomiędzy Swiftem a Transporterem, ewentualnie Ozone, jak uda się go zobaczyć. Priorytetem jest niska waga, poza tym ważny duży kosz, nie za wielkie rozmiary, łatwe składanie, siedzisko kładzione na prawie płasko i stawiane do prawie pionu (tu chyba słabo, co?), oczywiście pompowane koła są super. Największa wada Swifta to brak możliwości wpięcia fotelika, pomniejsza to słabe kolory.
                                  • saras-wati Re: froobek 04.09.11, 23:22
                                    Czy jest gdzieś taki post? Pewnie tak, bo wygłaszam peany na cześć tego wózkasuspicious Tylko nie zalinkujęwink

Kolory...flint jest super, bo każda wkładka pasujesmile Pani Helenka szyje rewelacyjniewink

Z oparciem do pionu do pionu nie jest dobrze, ale może pasażer polubi taką jazdę? Młoda, jak coś chciała lepiej zobaczyć, to łapała się pałąka i wyglądała z wózka, a jak miała ochotę na relaks, to opierała się i zasypiała, a wtedy ten wózek przyjemnie bujasmile
                                    Składa się prosto i po złożeniu ma niewielkie rozmiary(jest płaski) - mieści się do corsy bez ściągania kół(po ściągnięciu kół udało się jeszcze zmieścić pełną torbę zakupów z ikei, tak tą wielkąwink);
                                    Jest mały i zgrabny - wszędzie wjedziesz tym wózkiemwink Koła pompowane, ale nie są olbrzymie - akuratsmile Po lesie jeździ, aż miło. Zobacz, jakie ten wózek ma obciążenie, 36kg, przecież nie każdy producent może sobie na coś takiego pozwolić - jak moja 5 latka się zmęczyła na spacerze, to też wskakiwała do tego wózka, a on nie tracił na swojej zwrotności i lekkości prowadzeniawink

Może być spokojnie jedynym wózkiem(jeśli nie ma się maniisuspicious)
                                    • froobek Re: froobek 04.09.11, 23:28
                                      Do corsy powiadasz...
                                      Mam nadzieję zmienić samochód, ale póki co brzmi interesująco wink
                                      A podobno jest długi po złożeniu, a to przecież największy problem w corsie...?
                                      • saras-wati Re: froobek 04.09.11, 23:52
                                        jest długi, ale wchodzi, tylko trzeba pamiętać, by wkładać częścią, gdzie jest metalowy podnóżek, potem wykonać półobrót wózka i włożyć resztęwink; brzmi skomplikowanie, ale po kilku razach dochodzi się do wprawy i zajmuje to kilka sekund...ja niew iem, jakie wózki poza questem i tego typu wchodzą do corsy bez problemusad nawt cybex onyx musiał być wkładany pod kątemsad

wóz szczerze polecam(swifta, nie corsęsuspicious)
                                    • froobek Re: froobek 04.09.11, 23:32
                                      > Z oparciem do pionu do pionu nie jest dobrze, ale może pasażer polubi taką jazd
                                      > ę? Młoda, jak coś chciała lepiej zobaczyć, to łapała się pałąka i wyglądała z w
                                      > ózka, a jak miała ochotę na relaks, to opierała się i zasypiała, a wtedy ten wó
                                      > zek przyjemnie bujasmile

No cóż, z pasażerem docelowym jeszcze się nie znamy, więc trudno cokolwiek powiedzieć.
                                      Pasażer tymczasowy raczej nie polubi.
                                      Przy czymś takim, jak piszesz, trzeba co chwila regulować pasy...

> Koła pompowane, ale nie
                                      > są olbrzymie - akuratsmile

Właśnie to mnie zachwyca. Są grube, ale nie olbrzymie.
                                    • froobek Re: froobek 04.09.11, 23:49
                                      Możesz jeszcze napisać, do jakiego wieku / wagi / wzrostu mieści się tam dziecko w zimowym kombinezonie i/lub śpiworze? Rodzę w grudniu, więc zakładam, że dziecko będzie jeszcze potrzebowało wózka zimą, która przypadnie na początek trzeciego roku życia. Da radę?
                                      • saras-wati Re: froobek 05.09.11, 06:45
                                        wg mnie da radę, choć jest o nim opinia, że jest mały...może 3-latek, to tylko w kombinezonie, niekoniecznie w śpiworze, ale nie powinno być problemuwink najwyżej będziesz miała pretekst, by jeszcze kupić jakiś fajny wózekwink
                                        a tak na poważnie, to nie wiem...zależy pewnie od dzieckawink jak już wspominałam, czasem wkładałam do tego wózka 5-latkę, gdyby nie jej długie nogi, które wystawały z wózka, to miałaby naprawdę komfortowo(choć i tak wolała jechać w wózku siostry, niż iść na pieszo). Na forum Isabel też woziła większe dziecko, może poszukaj jej postów?

wg mnie swift, to jeden z najwspanialszych wózkówwink
                                        • froobek Re: froobek 05.09.11, 21:44
                                          > może 3-latek, to tylko
                                          > w kombinezonie, niekoniecznie w śpiworze,

Nie no, trzylatek w śpiworze to już by było ciekawe zjawisko wink
                                          Pojeździmy tym wózkiem do wieku 2 lat i 3-4 m-cy, do wiosny.

> wg mnie swift, to jeden z najwspanialszych wózkówwink

No już dobrze, dobrze, przecież się zastanowię, obiecuję smile
                                          Waga to dla mnie absolutny priorytet, więc jeśli faktycznie waży poniżej 10 kg, to ma u mnie duże szanse smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka