Dodaj do ulubionych

wkładkowy niewypał

29.05.12, 11:53
Zamówiłam wkładkę u p. Helenki - uszyta super, pasuje idealnie do mojego BJ. Ale wybrane kolory zdecydowanie mi nie wyszły. Strasznie mi to przyjemność jazdy psuje wink. Głupio mi kolejny raz p. Helenkę pytać o nowe materiały - wiecie może czy w najbliższym czasie jakieś nowości będą?

https://www.suwaczki.com/tickers/atdchdge2sild9t7.png
Obserwuj wątek
    • pstrabiedronka Re: wkładkowy niewypał 29.05.12, 11:56
      musisz co kilka dni na stronę z materaiłami wchodzić - moga się pojawiać w każdej chwili.
      p. Helenka to moja mama wink - kupuje róznie - czasem jakas okazja, czasem coś ładnego po prostu wynajdzie więc trudno tak powiedzieć "kiedy będą"

picasaweb.google.com/103512785850797726049/MateriaY
      • isabel_o pstrabiedronka 29.05.12, 14:14
        Gratuluję zdolnej i przesympatycznej mamysmile Byłam u Pani Helenki ze 3 razy i zawsze miło nam się gawędziło wink
        • dziennik-niecodziennik Re: pstrabiedronka 29.05.12, 14:45
          a jak mozna zamówic wkładkę od pani Helenki? mozna mailowo?
          • pstrabiedronka Re: pstrabiedronka 29.05.12, 14:51
            tak - napisz na ten adres:
            marrienka@gmail.com
            • saras-wati Re: pstrabiedronka 29.05.12, 15:16
              dodam, że pani Helenka jest bardzo cierpliwawink Ja ze wszystkich wkładek byłam i jestem bardzo zadowolona i już sobie upatrzyłam kolejnąsmile tylko jeszcze nie wiem, do jakiego wózkasmile
              • dziennik-niecodziennik Re: pstrabiedronka 29.05.12, 15:20
                a - przepraszam - ile taka wkładka srednio kosztuje?... tak mneij wiecej, w przedziale cenowym? smile
                • sylki Re: pstrabiedronka 29.05.12, 17:00
                  tak mniej wiecej srednio +/- 75
            • saras-wati calineczka, email 19.06.12, 16:35
              pstrabiedronka napisała:

> tak - napisz na ten adres:
              > marrienka@gmail.com
              >
      • czarna784 Re: wkładkowy niewypał 29.05.12, 15:45
        czy takie wkladki mozna zamowic do kazdego rodzaju spacerówki?smile
        • dima1312 Re: wkładkowy niewypał 29.05.12, 17:32
          ja bardzo zadowolona jestem ze swojej kolory wybierałam strasznie długo podobały mi się różne ale mi zawsze pasować wszystko musi do ubrań a do czarnego wózka wszystkie grają (do ubrań dziecka oczywista nie moich) wystaw na sprzedaż i zamów nową
        • dziennik-niecodziennik Re: wkładkowy niewypał 29.05.12, 17:52
          no wlasnie wlasnie. czy one sa uniwersalne, czy trzeba podawac jakies wymiary? i jak długo sie czeka? smile
          • saras-wati Re: wkładkowy niewypał 29.05.12, 17:58
            trzeba podać wymiary, dzięki temu idealnie leżą, nie zsuwają się i są fantastycznesmile
            • dima1312 Re: wkładkowy niewypał 29.05.12, 18:00
              ja od zamówienia koło tygodnia
            • czarna784 Re: wkładkowy niewypał 30.05.12, 18:59
              czy jest jakas oficjalna strona p.Helenki??smile
              • saras-wati Re: wkładkowy niewypał 30.05.12, 19:25
                czarna784 napisała:

> czy jest jakas oficjalna strona p.Helenki??smile

to chyba oficjalna strona: helenablogspotcom.blogspot.com/
              • pstrabiedronka Re: wkładkowy niewypał 30.05.12, 23:23
                czarna784 napisała:

> czy jest jakas oficjalna strona p.Helenki??smile

to co saras-wati podała to blog, rzadko aktualizowany ale jest tam kontakt mailowy, trochę prac
                Ale prace (również materacyki) lepiej obejrzeć w tej galerii:
                picasaweb.google.com/103512785850797726049
                mozna zamawiac mailowo różne produkty, można też kupowac w galerii Pakamera - tam sa wystawione rzeczy, które są dostępne od ręki:
                www.pakamera.pl/helena-kaminska-0_s12029310.htm
                • sylki Re: wkładkowy niewypał 30.05.12, 23:28
                  O jak miło, zdjęcie wkładki na moim BJCM w pakamerze smile
                  • pstrabiedronka Re: wkładkowy niewypał 30.05.12, 23:51
                    sylki napisała:

> O jak miło, zdjęcie wkładki na moim BJCM w pakamerze smile

ale "miło" naprawdę "miło" czy nie chciałabyś aby tak było?
                    jeśli to drugie to przepraszam w mamy imieniu - Twoje zdjęcie jest w galerii materacyków na picasie, podejrzewam, że mama uznała, że może się nim tez posłużyć w innym miejscu - ale chyba powinna Cię spytać czego raczej nie zrobiła skoro jesteś zdziwiona.
                    daj znać - jutro usuniemy jeśli chcesz
                    i jeszcze raz przepraszam
                    • sylki Re: wkładkowy niewypał 31.05.12, 00:02
                      No miło miło big_grin przeca się uśmiechnęłam tongue_out
                      Ja wiem, że czepialska jestem wink ale nie w tym wypadku smile...szkoda, że ładniejszego nie zorbiłam, ale to tak na szybko było, grunt że ładność wkładki oddaje smile
                    • sylki Re: wkładkowy niewypał 31.05.12, 00:08
                      Aaaa i nie przepraszaj, no co ty, lubię gdy moje zdjęcia są używane, naprawdę...zwłaszcza jak kogoś znam choćby wirtualniesmile

Nie usuwaj, zresztą, pewnie niedługo będzie kolejny materacyk do uszycia smile i kolejny wózek w galerii
                      • pstrabiedronka Re: wkładkowy niewypał 31.05.12, 09:02
                        smile
                        no to ok - nie no bo miałabys przecież prawo nie chcieć
                        • sylki Re: wkładkowy niewypał 31.05.12, 09:06
                          No niby tak, ale zdjęcie sama wysłałam Twojej mamie smile
                          Poza tym jak już pisałam, tu to co innego niż obca osoba na allegro wink
    • martuska1982 Re: wkładkowy niewypał 29.05.12, 20:33
      Ostatnio na dniach jakieś nowe materiały zdaje się przybyły w galerii Pani Helenki. wink
      • tygisek Re: wkładkowy niewypał 29.05.12, 20:59
        sfotografuj te wkaldke i ja wystaw do sprzedazy, i zamowisz sobie taka jaka Ci bedzie bardziej pasowac...ja chetnie rzuce na nia okiem wink a moze mi podpasuje? smile
    • myrra1 składanie wózka 18.06.12, 22:17
      Żeby nie mnożyć wątków podepnę się pod ten smile Posiadaczki wkładek - napiszcie mi proszę jak Wam się składają wózki z wkładkami. Konkretnie będę szyć wkładkę do gt i nie wiem na co szczególnie zwrócić uwagę. Czy wkładka sprawia jakieś problemy podczas składania baby joggera? I czy lepsza z bocznymi "skrzydełkami" czy bez?
      • tygisek Re: składanie wózka 18.06.12, 22:46
        moim zdaniem lepiej w GT uklada sie wkladka bez boczkow, napewno warto, by miala troczki do przywiazania w zalamaniu wozka (sa tam takie koleczka plastikowe wewnatrz siedziska), wtedy wkladka jest na miejscu i nie zjezdza, mozna tez pokusic sie o dziurki na przewleczenie paska do skladania, wtedy wkladka bedzie superstabilnie umocowana (moze wtedy nie potrzeba troczkow nawet - ale tego nie wiem, bo nie mam takiego udogodnienia), no i nawet jak nie ma tych dziur, zebyprzewlec pasek do skladania, to i tak sklada sie fajnie, wystarczy wlozyc reke pod wkladke - zrobic to mozna bez problemu, i skladasz normalnie wozek...wkladka do GT musi byc nieco szersza niz do mini zwyklego, no ale to Pani Helenka juz napewno wie smile ja mam do mojego GT wkladke z poprzedniego mini i tez jest dobrze, troszke jej brakuje na szerokosci, ale nie ma dramatu wink mam tez taka z boczkami, tez jej uzywam, ale bardziej wole w GT te bez boczkow....
        • xy979 Re: składanie wózka 19.06.12, 22:18
          wszystko co pisze tygisek się zgadza, bo mam taką wkładkę od p. Helenki i jestem bardzo zadowolona
          co do boczków to gdy dziecko głównie siedzi to faktycznie są one zbędne bo i tak gdzieś się zawijają, że ich nie widać
          https://i793.photobucket.com/albums/yy211/xy979/DSC07944.jpg

jednak gdy ma się dziecko jak u nas, które na spacerach sporo śpi to boczki się przydają bo główka na nich sobie spoczywa
          https://i793.photobucket.com/albums/yy211/xy979/DSC08062.jpg
      • dele_mele Re: składanie wózka 19.06.12, 07:11
        Nie sprawia żadnych problemów. Ja mam z boczkami i żałuję. Gdzieś się zawijają, wcale nie są potrzebne. Może dla młodszego dziecia, jak sobie śpi w wózeczku to boczki lepsze, bo przyjemnie jak sobie główkę oprze, ale teraz już nie. A, ja mam CM4.
    • zona.102 Re: wkładkowy niewypał 18.06.12, 23:05
      No właśnie mi żaden materiał nie leży sad Chciałabym jakieś kolorowe paski dla chłopca a tam większość materiałów dla dziewczynek sad A Ty jaką masz wkładkę? Pokaz smile
      • myrra1 Re: wkładkowy niewypał 18.06.12, 23:45
        Tygisku - dzięki smile
        Będę szyć sama, stąd moje pytania wink bo doświadczenia z wkladkami żadnego nie mam.
        • tygisek Re: wkładkowy niewypał 19.06.12, 00:31
          Zona poszukaj tygiskowego GT w watku o GT, takim obszernym, tam zamieszczalam zdjecia, ale sprobuje jeszcze raz, czekaj...moja wkladka jest z jednej strony cala turkusowa a z drugiej w moro, ale moro juz Pani Helenka nie ma, szkoda bo jest naprawde fajny i bardzo pasuje do GT dla chlopca wink
          moj GT
          • pstrabiedronka Re: wkładkowy niewypał 19.06.12, 08:45
            o troczki mozna poprosic

mi sie dobrze układa ale ja nie mam z bokami, nie podobaja mi sie boczki i moim zdaniem do niczego nie sa potrzebne, ale co kto lubi.
            • saras-wati Pstrabiedronko OT 19.06.12, 13:51
              Napisałam email do Twojej mamy, ale nie mam odpowiedzi od kilku dni, a raczej zawsze odpisywała szybko. Może nie dotarł albo nie jest teraz dostępna? Nie wiem, czy słać kolejne, czy cierpliwie zaczekaćsmile
      • m7-7 Re: wkładkowy niewypał 19.06.12, 10:13
        ja polecam z takiego materiału dla chłopca: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3096798,2,2,P1030283a.html szyłam do swojego nippera. tylko nie wiem czy p. helenka ma jeszcze ten materiał - bardzo fajny, milutki w dotyku (taka jakby flanelka) i wesoły wzorek - ożywiający wózek.
    • ju_mi Wkładka do Quinny Zapp Xtra 19.06.12, 13:01
      Czy ktoś zamawiał może u Pani Helenki wkładkę do Quinny Zapp Xtra? Chciałabym wkładkę, ale boję się, że coś źle wymierzę uncertain
      • pstrabiedronka Re: Wkładka do Quinny Zapp Xtra 19.06.12, 14:34
        saras-wati - a pisalas na gmail czy na o2?
        najlepiej na gmail pisac teraz.
        może napisz raz jeszcze - mama jest, nie wyjechala nigdzie ale wiem, ze jest "zawalona" robotą - mogło jej coś umknąć.

"ja polecam z takiego materiału dla chłopca: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3096798,2,2,P1030283a.html szyłam do swojego nippera. tylko nie wiem czy p. helenka ma jeszcze ten materiał"

no tego to nie ma na pewno. Faktycznie - był świetny - piekny i super jakość. Ale był tylko mały kawałek.

Niestety - nie jest łatwo kupic ładne wzory, bo ja juz się coś znajdzie to za naprawdę duże pieniądze i cena wkładki musiałaby być dużo wyższa i się mamie nie opłaca kupować... Bo takie najładniejsze wzory to trzeba z zagranicy sprowadzac....
        • saras-wati Re: Wkładka do Quinny Zapp Xtra 19.06.12, 14:51
          na o2 pisałam, idę poszukać w takim razie innego adresusmile
          • saras-wati Re: Wkładka do Quinny Zapp Xtra 19.06.12, 15:06
            saras-wati napisała:

> na o2 pisałam, idę poszukać w takim razie innego adresusmile

znalazłam, napisałamsmile Dziękujęsmile
          • calineczka793 Re: Wkładka do Quinny Zapp Xtra 19.06.12, 15:36
            Też pisałam na o2 i bez odzewu - nawet pomyślałam, że Pani Helenka wakacje sobie zrobiła.

Biedronko możesz podać email do mamy?wink
            • pstrabiedronka Re: Wkładka do Quinny Zapp Xtra 19.06.12, 17:40
              calineczka793 napisała:

> Biedronko możesz podać email do mamy?wink

marrienka@gmail.com

ten na o2 też sprawdza, ale gmail wygodniejszy i mama próbuje się już całiem na niego przerzucic
              • sylki Pstra 19.06.12, 19:29
                POWIEDZ mi czy ten pomarańcz
                picasaweb.google.com/103512785850797726049/MateriaY#5309627244360442850
                pasował by do różowej budki takiej www.matama.pl/files/produkty/org/0/1308991412bugaboo_bee_budka_pink1.jpg
                by osiagnąć o taki efekt kolorystyczny
                www.deezee.pl/obuwie_damskie/koturny/koturny_slk55_orange_fuschia.html
                • pstrabiedronka Re: Pstra 19.06.12, 21:45
                  chyba nie do końca...

ten materiał pomarańcz. jest mniej intensywny niz to na butach. Nie jest aż taki żywy i ostry. Bardziej stonowany
                  • pstrabiedronka Re: Pstra 19.06.12, 21:46
                    mam bluzkę w identycznym kolorze różowym jak ta budka - jak będe u mamy, to mogę zrobić zdjęcie bluzki z materiałem i Ci wysłać.
                    Ale - nie wiem kiedy będe u mamy, takze to może potrwać smile
                    • sylki Re: Pstra 19.06.12, 22:00
                      hehe, ok
                      i tak póki co nie zamówię, no chyba, że trafię na materiał w odpowiednim tonie, co też raczej szybko nie nastąpi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka