Dodaj do ulubionych

jest już moja Sola :)

11.06.12, 17:12
jest! już jest! smile smile smile

otwierając pudło aż wstrzymałam oddech,bo od rana myślałam intensywnie nad tą czerwienią czy to była dobra decyzjabig_grin odpowiedź brzmi: TAK! smile ta czerwień jest idealna-taka stłumiona,mąż mówi,że to czerwień ferrarismile tapicerka jest z bardzo fajnego materiału,te paski na siedzisku też są takie bardziej zgaszone,bo na zdjęciach w necie wydawała mi się ona bardziej wyrazista. Generalnie jestem zadowolona z koloru i mój chłopiec pięknie w nim wyglądabig_grin
póki co udało mi się zrobić jeden krótki spacer,ale wrażenia po przejażdżce po nierównych chodnikach są pozytywne. W miejskim terenie sprawdza się na pewnowink Amortyzację ma na tyle koła i jest ona dość wyczuwalna. Kosz na pierwszy rzut oka wydaje się dość płytki,ale całe zakupy udało nam się szczęśliwie dowieźć do domubig_grin
Mały od razu zasnął więc chyba mu wózek odpowiadasmile
To tyle póki co,teraz niestety musiałam opuścić mój nowy nabytek,więc pewnie dopiero ok środy wyruszę na kolejne testy i postaram sie wtedy zrobić zdjęcia smile

podsumowując : jestem bardzo zadowolonasmile

(być może mój post jest dość chaotyczny,ale jestem jeszcze podekscytowana tongue_out )
Obserwuj wątek
    • ani_aania Re: jest już moja Sola :) 11.06.12, 17:37
      super, ja też jestem zakochana w mojej soli i uważam, że to fantastyczny wózek smile i jaki ładny..ja mam prześliczny kolor - flora wink) na razie mało osób chyba ma ten wózek, ale wierzę, że wiele osób się do niego przekona.. smile
      • pomilak1 Re: jest już moja Sola :) 11.06.12, 17:51
        supersmile czekam zatem na fotkismile
        mi się ta czerwień też podobasmile
      • sylki Re: jest już moja Sola :) 11.06.12, 18:17
        wcale nie tak mało, w Szczecinie co raz częściej się na nią natykam smile
    • saras-wati Re: jest już moja Sola :) 11.06.12, 18:27
      gratulacje i mam nadzieję, że będzie Ci się ją miło użytkowałosmile ja się do niej przymierzałam, ale moja mała miała wtedy już dwa lata, więc ostatecznie rozsądek wygrałsmile no, ale dalej mi się ten wózek bardzo podobasmile

wklej jakieś fotki, najlepiej plenerowesmile
      • lukkoye Re: jest już moja Sola :) 11.06.12, 18:59
        pomilak ja generalnie nie przepadam za czerwienią,a ten odcień wyjątkowo mi się podobasmile
        zdjęcia będą na pewnosmile pamiętam,że któraś prosiła też o zdjęcia złożonego wózka,więc i takie wykonam smile
        • myrra1 Re: jest już moja Sola :) 12.06.12, 08:48
          Ach, sola to moje marzenie - śliczna jest. Jednak my dużo jeździmy po wertepach, bruku, nierównych bardzo chodnikach i bałam się czy da radę sad Więc rozsądek zdecydował i będzie gt. Jednak sola cały czas za mną chodzi wink
          • pinik Re: jest już moja Sola :) 12.06.12, 09:56
            Nie wiem, ale ja bym nawet na gorsze chodniki chyba sole wybrala, jezeli masz male dziecko, bo ma obracane siedzonko i jakies tam amortyzatory. Wydaje mi sie (nie wiem napewno!), ze gt zadnych amortyzatorow nie ma, a kolka jego sa nie wiele wieksze od soli raczej.
            • saras-wati Re: jest już moja Sola :) 12.06.12, 10:27
              gt ma amortyzowane przednie koło, ale te koła są bardzo twarde, więc na nierównościach i tak trzęsie dzieckiemsad solą niestety nie jeździłam, ale często ją widuję, więc chyba staje się popularnasmile
            • clio1979 Re: jest już moja Sola :) 12.06.12, 12:19
              Miałam Solę i dopiero po 3 naprawie miała jakąś tam amortyzację, pierwsze dwa stelaże były twarde jak cholera, małą na klasycznym, polskim chodniku trzęsło. Niestety.
    • pomilak1 Re: jest już moja Sola :) 16.06.12, 19:40
      Ach Ty!piękna jest!no chyba muszę ją mieć tongue_out czekam jeszcze na fotki pink koloru plum smilesmile
      • lukkoye Re: jest już moja Sola :) 16.06.12, 19:45
        oj piękna jest to prawdasmile
        • magdashero do lukkoye 16.06.12, 20:00
          kochana no to jak tak sprawnie ci poszło do może jeszcze dla porównania zdjęcia syneczka w mylo? mi mylo ciągle siedzi w głowie, a który lepiej ci się prowadzi, zdziwiło mnie zdanie że sola jest większa po złożeniu niż mylo, myślałam że odwrotnie...proszę jak dasz radę wstaw zdjęcia z mylowink a synuś uroczywink
          • pomilak1 Magdashero:) 16.06.12, 20:32
            Widziałam dziś mylo-spotkałam się z forumkąsmile
            moje spostrzeżenia jeżeli chodzi o porównanie do stokke-co prawda nie potestowałam tak jakbym chciała bo moja mała pierdoła zasnęła przed wyjściem na umówione spotkanie uncertain
            Stokke:
            +siedzisko -jego wielkość i wyprofilowanie
            +buda- większa i bardziej osłania
            +torba na zakupy większa i lepszy dostęp
            +kółka z bardziej twardego materiału

Mylo:
            +rączka -mi się lepiej trzymało jest pokryta przyjemną skórką
            + składanie i wielkość po złożeniu
            + milszy materiał, taki mięciutki

Co do prowadzenia i podbijania, niestety przy siedzisku przodem do mamy, rozłożonym na płasko prowadzi się średnio a podbija źle-gorzej niż stokke. Wg mnie mylo z naszymi dziećmi będzie się prowadzić i podbijać podobnie jak stokke.
            Ogólnie wizualnie bardzo fajny, taki inny smile (a takie lubię)
            • magdashero Re: Magdashero:) 16.06.12, 21:17
              dzięki pomilak za relacjęwink, czyli wychodzi na to że zamiana była by chyba tylko dla samej zamiany big_grin (bo mi się znudził) i dla sposobu składania wózka, no ale design ma bardzo fajny, jakby miła zmienić stokke to już prędzej mylo niż sola, jak dla mnie
              • pomilak1 Re: Magdashero:) 16.06.12, 21:43
                Magda tak, wg mnie wymiana tak tylko dla samej wymianysmile a ja specjalnie wymagań nie mam, oprócz tego że ma mieć obracane siedzisko i ma mi się podobać tongue_out kupuję ten wózek na 2-3m-ce i jestem tego świadoma tongue_out
                o w mylo jest jeszcze fajny ten zagłóweczek/poduszeczka ale to dla mniejszych dziecismile dzisiejszy model miał 6m-cy i na prawdę fajnie leżał na siedzisku smile
    • magdashero Re: mylo&sola 16.06.12, 21:20
      dziękuję za zdjęcismile są super! a w sumie dlaczego kupowałaś solę? dla samej idei? w sumie to jeśli chodzi o funkcje to ten sam rodzaj wózka, oba wielofunkcyjne i dość duże
      • lukkoye Re: mylo&sola 16.06.12, 21:37
        miałam akurat możliwosć zakupu-wolne fundusze były i chciałam cos kolorowego na latosmile dodatkowo w rodzinie będzie maluch,a że rodzice nie mają za ciekawej sytuacji to im wypożyczymy no i najważniejszy argument staje się wózkomaniaczką i chciałam wypróbować cos innegobig_grin
    • tereferefretka Re: mylo&sola 16.06.12, 21:43
      jak dla mnie, mylo jest swietnyyy smile))
    • sylki Usuniete wpisy 17.06.12, 00:22
      Dla informacji,
      na prosbe lukkoye zostaly usuniete wpisy w ktorych były zdjęcia jej oraz jej rodziny...

na przyszłość - dziewczyny robiac fotki nie robcie ich z dziecmi czy tez ze soba, ewentualnie zawsze mozna ładnie buzie wypikselowac, jezeli ktos tego nie umie, służę pomocą smile
      • lukkoye jeszcze raz zdjęcia 17.06.12, 09:20
        przepraszam za wprowadzenie zamieszania,mój błąd. Tak więc naprawiam go i wstawiam zdjęcia samych wózków i będę o tym pamiętać na przyszłośćsmile
        Sylki dziękuję bardzosmile

http://img208.imageshack.us/img208/6672/p1090641.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img842.imageshack.us/img842/850/p1090640d.jpg

http://img256.imageshack.us/img256/7220/p1090638f.jpg

http://img846.imageshack.us/img846/5840/p1090637x.jpg

http://img267.imageshack.us/img267/4549/p1090635d.jpg

http://img225.imageshack.us/img225/9158/p1090632.jpg

http://img571.imageshack.us/img571/1220/p1090629r.jpg

http://img341.imageshack.us/img341/2924/p1090626v.jpg

http://img31.imageshack.us/img31/2163/p1090558a.jpg

• pomilak1 Re: jeszcze raz zdjęcia 17.06.12, 10:02
          Lukkoye dzięki jeszcze raz za fotkismile pokazałam mojemu M i jemu znowu się bardziej mylo podoba tongue_out no i już sama nie wiemtongue_out a jak oceniasz łatwość prowadzenia i podbijania w tych dwóch wózkach? w sensie który lepiej mylo czy sola?smile
          • lukkoye Re: jeszcze raz zdjęcia 17.06.12, 10:43
            Pomilak mój mąż tez woli mylo on generalne jest wielkim fanem tego wózka i jak idziemy razem na spacer to bierzemy mylo,bo on zazwyczaj powozibig_grin mówi,że jego jest mylo a moja sola big_grin
            jak dla mnie prowadzenie obu wózków jest łatwej,ale wydaje mi się,że sola jest bardziej miękka niż mylo i chyba trochę lepiej podbija-przynajmniej ja mam takie odczuciasmile z innych różnic to mogę wymienić jeszcze :
            - w mylo dziecko siedzi wyżej ( co kto lubitongue_out )
            - mi bardziej odpowiadają materiały tapicerki mylo niż soli,ale jeszcze nie sprawdzałam jak się sola zachowa w takie duże upały,bo mylo zdało egzamin na 5 smile
            - mylo jest trochę mniejsze po złożeniu
            - sola ma większy kosz,ale w mylo jest znów zapinany
            - lepiej składa mi się chyba mylo niż solę,ale to może kwestia wprawy,bo mylo dużooo roazy składałam,a solę dopiero ze 2 big_grin

z podobieństw:
            - w obu wózkach bardzo łatwo przemontować siedzenie w drugą stronę
            - w obu mój półroczniak ma wygodnie i nie zsuwa się z siedziska ( w mylo dodatkowo ma fajny dodatkowy zagłówek)
            - oba nie trzeszczą big_grin
            - są wykonane z dobry materiałów

ja lubię je oba i jakbym miała się zdecydować na jeden to chyba byłoby mi ciężkosmile najlepiej jakbys mogła je oba przetestować,bo każdemu pasuje co innego - to co dla mnie jest plusem dla Ciebie może być na minus i w drugą stronę smile
            • pomilak1 Re: jeszcze raz zdjęcia 17.06.12, 11:32
              Najgorsze jest to że sama nie wiem co chcętongue_out na pewno skończy się tak, że jak kupię jeden to po m-cu stwierdzę, że mogłam wziąć ten drugi obojętnie czy będzie to sola,mylo czy neotongue_out niestety tak mam i dopóki nie pojeżdżę wszystkim co mi się wizualnie podoba będę miała niedosyt tongue_out
              • lukkoye Re: jeszcze raz zdjęcia 17.06.12, 11:38
                no to zaczynaj od któregoś i wymieniajbig_grin wybierz na początek np ten którego najbardziej jesteś ciekawa albo ten którego kolory Ci się najbardziej podobająbig_grin jakiś punkt wyjścia musisz mieć smile
                • pomilak1 Re: jeszcze raz zdjęcia 17.06.12, 12:53
                  I wybieram ten, który mogę kupić używany czyli neo smile tongue_out na limago czy markafoni czasami się zdarzają fajne ceny na mylo to wtedy może zakupię właśnie m&P smile
                  • calineczka793 Re: jeszcze raz zdjęcia 20.06.12, 06:19
                    Pomilak od dzisiaj Sola jest na Markofoniwink
                    • calineczka793 Re: jeszcze raz zdjęcia 20.06.12, 07:03
                      za 950tongue_out
                      • pomilak1 Re: jeszcze raz zdjęcia 20.06.12, 11:15
                        Calineczka dziękismile właśnie kupiłam smile
                        • lukkoye Re: jeszcze raz zdjęcia 20.06.12, 11:57
                          no to co Pomilak czekamy teraz na Twoje fotybig_grin

a jaką w końcu wybrałas? smile
                          • funnybaby Re: jeszcze raz zdjęcia 20.06.12, 12:03
                            Ile takie promocje trwają? Myślicie że w lipcu jeszcze będzie?
                            • tygisek Re: jeszcze raz zdjęcia 20.06.12, 12:10
                              takie promocje trwaja kilka dni zazwyczaj, trzeba sie zalogowac do serwisu...czesto sie zdarza, jesli towar ma atrakcyjna cene, to znika szybko wink wiec okazje sa po to zeby je lapac! jak to okazje wink ale zdarza sie ze sie powtarzaja co jakis czas, wiec jak sie zalugujesz bedziesz otrzymywac na mail newsletter
                              ja jestem madrala, ale jeszcze nic nie kupilam przez taki serwis wink kiedys mialam nawet probe, ale odpadlam na placeniu karta, bylo zbyt skomplikowane, bo nie taka ale siaka, lekko sie zniechecilam, ale teraz zdaje sie jest chyba przystepniej to zorganizowane
                              • funnybaby Re: jeszcze raz zdjęcia 20.06.12, 12:20
                                kurka rurka no konto właśnie założyłam i widzę że jeszcze 5 dni trwa promocja i dupa siup bo narazie funduszy u mnie brak a myslałam że po wypłacie lipcowej zakupię. No nic poczekam na następną promocję i tyle sad a który kolor soli brałybyście dla dziewczynki smile tzn spacerówka podoba mi się plum i gondola kremowa lub ta turkusowa smile
                                • pomilak1 Re: jeszcze raz zdjęcia 20.06.12, 13:45
                                  lukky pisałam w wątku o neosmile ale napiszę i tutongue_out chciałam plum ale za nim dotarłam do banku żeby wpłacić na konto kasę (jeszcze za stokke leżały w domu) to już plum nie było i kupiłam red smile
                                  Funnybaby m&p już kilka razy było, więc na pewno promocja się jeszcze pojawismile dla dziewczynki wzięłabym plum (sama taki chciałam).
                                  • lucyna_1980 Re: jeszcze raz zdjęcia 20.06.12, 13:54
                                    Mozna wziąć za pobraniem - towar wysylają do 14 dni od zakonczenia kampanii, więc jeśli zamówisz za pobraniem to masz ok 2-3 tygodni na skombinowanie kasy.
                                    Pomilak, i po co Ty szła do tego banku??? suspicious ... fioleta Ci sprzatnęli tongue_out
                                    • pomilak1 Re: jeszcze raz zdjęcia 20.06.12, 14:52
                                      Lucyna no bo właśnie na koncie lekkie pustki, (zazwyczaj wybieram więcej i mam w domu na zakupy, bo często robię zakupy w małych sklepikach gdzie kartą nie mogę zapłacić) no i kasa za stokke też sobie w domu leżakowała. A nie wiedziałam że można za pobraniem, wtedy bym sie nawet nie zastanawiała. No głupia i nie doczytałam uncertain będzie redsmile jeszcze miałam plan zadzwonić jak już do mnie dotrze i zapytać czy mogę wymienić kolor tongue_out a nóż będą mieli fiolecik, bo też ktoś zwróci tongue_out
                                • gaga-sie Re: jeszcze raz zdjęcia 20.06.12, 13:52
                                  Ale chyba możesz zamówić za pobraniem, czyli płatność się odwlecze do momentu dostawy.
                                  • gaga-sie Re: jeszcze raz zdjęcia 20.06.12, 13:54
                                    Sprawdzałam, masz koszt dostawy darmowy, dopłacasz 5 zł za pobranie.
                                    • lukkoye Re: jeszcze raz zdjęcia 20.06.12, 16:22
                                      Pomilak cos mi na oczy padło,bo nadal nie mogę odnaleźć wątku o neobig_grin
                                      tak więc fajnie,że tu mi napisalas raz jeszczesmile
                                      • pomilak1 Re: jeszcze raz zdjęcia 20.06.12, 16:27
                                        tu tongue_out forum.gazeta.pl/forum/w,101614,136602746,136602746,Concord_Neo_czy_M_P_Sola.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka