Dodaj do ulubionych

Boski Nipper :)

18.10.12, 13:39
I mój Nipper w końcu do mnie dotarł wczoraj, co prawda nie szary jak chciałam tylko granat, ale bardzo mi się podoba. Prawdziwa ekstaza nastąpiła jednak dopiero podczas spaceru - niesamowita lekkość prowadzenia, zwrotność, wygoda dla dziecka, stabilność (o którą się obawiałam), amortyzacja sprawiły,że się zakochałam. Mało tego w tejże ekstazie pozostaje moja 78 letnia mama,którą jazda Nipperkiem również zachwyciła, a była bardzo sceptyczna do 3 kołowca.Jednym słowem chciałam Wam podziękować za cenne rady i sugestie dotyczące wyboru wózka. Nie pozostaje mi nic innego jak tylko wysprzedać moją stajnie tj. Inglesinę Magnum i Inglesinę Trip(na gwarancji), a może któraś chętna???
Pozdrawiam, Ania
Obserwuj wątek
    • pomilak1 Re: Boski Nipper :) 18.10.12, 13:47
      no i super, że jesteś zadowolona smile
      Mi już się znudził questtongue_out prześlij mi fotki trip'a tongue_out big_grin
    • aga7-77 Re: Boski Nipper :) 18.10.12, 14:04
      Fajnie, że grono fanek nippera rośnie smile
    • twinkle9 Re: Boski Nipper :) 18.10.12, 14:35
      poprosimy o zdjecia smile
    • sztucznamrowka Re: Boski Nipper :) 18.10.12, 20:43
      A gdzie kupiłaś Nippera?
      • 25-judyta Re: Boski Nipper :) 18.10.12, 21:01
        Gratuluję zakupu smile Do mnie też właśnie dotarł i tak samo się nim zachwycam smile Ja chciałam czarny ale niestety nie było i też mam granatowy i prowadzenie to jest poprostu REWELACJA prawda smile
        • sztucznamrowka Re: Boski Nipper :) 18.10.12, 21:52
          Jeżeli kupiłaś Nippera na allegro za 899zł to dziwne, że masz granatowy - ja się pytałam sprzedawcy i pisał, że ma tylko czerwone i szare.
          • sole78 Re: Boski Nipper :) 18.10.12, 22:54
            Tak, właśnie kupiłam za 899+90 zł kosz. Zamówiłam szary(to było w środę tydzień temu) i w pt pan zadzwonił, że przy pakowaniu paczki okazało się, że fizycznie na stanie nie ma szarego, chociaż w systemie ma 1 szt. Więc zdecydowałam się na tego granatowego, bo reszta wózków które miał to były czerwone. Może zaszła jakaś poomyłka na madazynie
            • agusia041 Re: Boski Nipper :) 19.10.12, 15:15
              Też zamówiłam "boskiego" nipperka smile Zachwyt nad nim jest po prostu zaraźliwy. Teraz dręczą mnie oczywiscie wyrzuty sumienia bo niby po co mi kolejny wózek, w dodatku podobny do gt, którego mam m.in. na stanie. Wymyśliłam sobie usprawiedliwienie, że jednak nipper lepiej się prowadzi smile Mam nadzieje, że rzeczywiście tak jest...
              • sole78 Re: Boski Nipper :) 19.10.12, 23:10
                Oj nie będziesz zawiedziona, ja dzisiaj zrobiłam 15km, jutro idziemy w góry smile Młody też zachwycony, ani nie zamruczał. Mąż mój nawet się przekonał (bo jak się dowiedział, że kupuję znowu wózek to focha strzelił) ale stwierdził,że w końcu porządny wózek w domu wink Nawet mu pozwoliłam zabrać auto na cały weekend,bo będziemy wózkiem śmigać. Więc nie miej wyrzutówwink
                • agusia041 Re: Boski Nipper :) 25.10.12, 17:55
                  Nie jestem zawiedziona smile Nareszcie mam wózek, który pojedzie po pobliskich polach i łąkach i nie wytrzęsie dziecka a przy tym jest tak lekki w prowadzeniu. I naprawdę wygląda ładniej niż na zdjęciach smile Spodziewałam sie jakiejś pokraki a nipper jest mały i zgrabny, jak na terenówkę oczywiście.
                  Jedyne co mnie zaskoczyło to wysokość siedziska, nie liczyłam na to, że jest tak nisko. Tak więc do tego muszę się przyzwyczaić.
                  I całe szczęście, że kupiłam nippera teraz, a nie jak planowałam dopiero na lato smile Nie mam wyrzutów, bjcm gt posiada wiele innych zalet, których nipperowi brak, ale jednak prowadzi się go dużo gorzej.

https://lh5.googleusercontent.com/-NU3Y0x0HDlI/UIlR0n7NbiI/AAAAAAAAALI/FxFzOJSUhnA/s640/P1020074.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-DCCuI3aUPxU/UIlTcpkLQbI/AAAAAAAAALc/z0kXBn9zWzo/s640/P1020080.JPG
                  • sole78 Re: Boski Nipper :) 25.10.12, 23:15
                    Przepiękniesmile,też myślałam o tym śpiworku, fajny? Myślisz,że na zimę wystarczy przy dobrze ubranym dziecku? Ja póki co jestem zaspokojona i nie mam pragnień wózkowych, chociaż bjcm wypożyczyłabym na jeden spacer. Nipper wciąż mnie zachwyca, tylko się boję, że mi niedługo dziecię wyrośnie z niego.
                    • marimag85 Re: Boski Nipper :) 25.10.12, 23:30
                      Ten śpiworek nie jest AŻ tak ciepły, żeby go przy mrozach używać, tak uważam. My go teraz używamy na względnie ubrane dziecko, tj. przy 8 stopniach rano, gdy dziecko ma na sobie body z długim, dzianinową kamizelkę i kurtkę z grubszego polaru oraz jeansy.
                      • gorligorligor Re: Boski Nipper :) 26.10.12, 00:48
                        A mnie ciekawi jak się nipper sprawdza w górach wink swoją droga, widziałam beżowego Nippera w sklepie, na początku tego roku jako świeżynkę sklepową i sprzedawca bardzo zachwalał przede wszystkim lekkość (miałam w łapach i rzeczywiście fajny) i zwrotność. Tylko jakoś 1200zł kosztował, czy coś koło tego i na samą spacerówkę tyle wydaćsad/nie pierwszą/)
                        • agusia041 Re: Boski Nipper :) 26.10.12, 08:17
                          Też myślę, że śpiworek zdecydowanie jesienny pomimo zawartości 10% wełny w składzie. Na zimę koniecznie trzeba coś cieplejszego.
                          A nipper w górach poradzi sobie znakomicie, tego jestem pewna. W końcu to " wózek do zadań specjalnych" jak napisała któraś z forumek smile
                          • sole78 Re: Boski Nipper :) 26.10.12, 08:57
                            To w takim razie muszę pomyśleć już raczej o zimowym śpiworku,może od forumowej Magdy, skoro ona szyje pod konkretny wózek i na wymiar.
                  • visiond Re: Boski Nipper :) 08.12.12, 19:20
                    A możesz mi napisać co to masz za torbę do wózka? Bo taka zgrabna smile Też mam Nippera - kupiłam na allegro za 769zł, do tego super ciepły śpiworek i dziś znalazłam kosz do wózka za 39,90 w kolorze wózka, czyli czerwony smile
                    • aga7-77 Re: Boski Nipper :) 08.12.12, 19:40
                      Jeśli masz na myśli ten kosz z allegro to zwróć uwagę, że to jest kosz do tej starszej wersji nippera. Zapniesz go też w nowej wersji wózka, ale hamulec, który teraz jest usytuowany pośrodku przeszkadza i nie wygląda to za fajnie. Ja najpierw też kupiłam ten kosz, ale nie za bardzo mi się on podobał i szurał po ziemi, kiedy był obciążony, dlatego jednak dokupiłam na markafoni ten okrągły kosz dedykowany do nowej wersji nippera.
                      • visiond Re: Boski Nipper :) 09.12.12, 18:58
                        O jaa.. rzeczywiście to jest do starego... to nic, można zwrócić zakupiony przedmiot bez podania przyczyny więc oddam jak przyjdzie smile Albo napiszę jeszcze dziś do sprzedającego w tej sprawie...
                      • visiond Re: Boski Nipper :) 09.12.12, 20:02
                        Napisałam już do Sprzedającego prośbę o anulowanie zakupu (można odesłać towar do 10 dni bez śladów użytkowania, więc nawet jak nie anuluje, to jakoś później dam radę z tego wybrnąć...)
                        A mogłabyś mi podesłać zdjęcie jak wygląda ten nowy kosz? Chyba że w sieci jakieś foto znajdziesz, bo ja szukałam nawet na stronie producenta i nie znalazłam tam kosza do Nippera... Ale jakąś torbę mają, więc zapytam w sklepie w którym kupiłam wózek, czy mają takie torby smile
                        • aga7-77 Re: Boski Nipper :) 09.12.12, 20:07
                          Ten nowy kosz jest taki zaokrąglony, zupełnie inaczej się go zapina do wózka.
                          Mam nadzieję, że link dobrze mi się wklei www.bambinodirect.co.uk/Out_N_About_Nipper_Double_Storage_Basket_360_V2__-_Black_BASK02V2B/version.asp
                          • visiond Re: Boski Nipper :) 10.12.12, 09:48
                            Super! Ogromnie dziękuję smile
                            • aga7-77 Re: Boski Nipper :) 10.12.12, 11:27
                              Proszę bardzo smile Ja też długo szukałam właśnie czerwonego kosza do nippera i niestety nikt nie chciał mi sprzedać samego kosza nawet dystrybutor. Udało mi się go kupić i to w bardzo przystępnej cenie dopiero w jednej z akcji na markafoni, więc niestety chyba będziesz miała problem z dokupieniem samego kosza - do starej wersji wózka można je dokupić, a do nowej już nie. Ale może jednak spróbuj w 4kids (dystrybutor) - może teraz już można u nich kupić sam kosz, ja pytałam jakieś pół roku temu i wtedy takiej opcji nie było.
                              • visiond Re: Boski Nipper :) 10.12.12, 16:53
                                Dzwoniłam do sklepu w którym kupiłam niedawno Nipperka - www.matama.pl
                                Kupiłam go przez Allegro. Mają różne rzeczy do niego - niestety nie wystawiają tego w sklepie ani na allegro, ale można mailowo złożyć zamówienie - mają kosze do Nipper V2 smile (czarny chyba też kolorystycznie spasuje do czerwonego wózka) po 69zł. Szkoda że nie mają moskitier, bo też by się przydała, a na 4kids są po 159zł - straaasznie drogo mi się wydaje, ale będę śledzić allegro - może do wiosny się pojawią, bo póki co to Małej insekty, pszczoły i in. nie zagrażają wink
                                A'propos - czy te sprężyny z tyłu to tylko jakaś ściema czy w Waszych wózkach się uginają?? Bo u mnie amortyzują głównie te wielkie dmuchane koła...
                                • aga7-77 Re: Boski Nipper :) 11.12.12, 10:38
                                  To super, że udało Ci się z tym koszem smile
                                  Amortyzacja bardziej daje się zauważyć, jeśli dziecko jest cięższe, ale w nipperze te sprężyny są raczej sztywne i tak jak zauważyłaś nie uginają się za bardzo.
                                  • kkitka Re: Boski Nipper :) 11.12.12, 14:16
                                    Amortyzacja wyrabia się z czasem, przynajmniej u mnie tak było, no może nie buja jak w roanie, ale wyczuwam a synek raczej lekki. A dzisiaj byłam jedyną z wózkiem na naszych zaśnieżonych uliczkach: śniegu masa, a po zablokowaniu przedniego koła wózio pomykał aż miło smile
                                    • visiond Re: Boski Nipper :) 11.12.12, 18:02
                                      My niestety na kilka dni będziemy musiały pozbyć się Nipperka sad Zepsuł się nam hamulec, ale dzwoniłam już do sklepu i maja przysłać po niego kuriera. Z tego co się dowiedziałam, to potrwa to 5-6 dni buuuu!
                                      My dziś też spacerowałyśmy, troszkę ściągało na prawo jak szłyśmy zaśnieżoną ulicą... Zostanie nam chusta do dyspozycji (ewentualnie teutonia, ale Mała w niej słabo jeszcze siedzi, a w Nipperka słodko wpada, otulona śpiworkiem z każdej strony), chociaż trochę się boję z chustą, bo ślisko miejscami i samemu ciężko czasem utrzymać równowagę, a co dopiero z Maleństwem...
                                      • pomilak1 Re: Boski Nipper :) 11.12.12, 20:06
                                        Niestety hamulec to chyba wada tych wózkówuncertain Ja tez miałam raz w naprawie, a teraz widzę, że chyba M znowu go popsuł uncertain
                                        • kkitka Re: Boski Nipper :) 11.12.12, 21:18
                                          Nam po naprawie hamulca wszystko działa bez zarzutu, a trochę czasu już minęło.
                                          • sole78 Re: Boski Nipper :) 12.12.12, 10:43
                                            a co konkretnie się w tym hamulcu zepsuło? mnie dwa razy tak jakby przeskoczył i nie dało się go zaciągnąć, ale sama sobie to naprawiłam. Ogólnie hamulec w nipperze jest trochę lichy i trzeba się z nim delikatnie obchodzić.
                                            • aga7-77 Re: Boski Nipper :) 12.12.12, 11:33
                                              U mnie też raz się tak zdarzyło (hamulec tak jakby za bardzo przekręcił się do przodu tzn. chodzi mi o ten czerwony element), ale mąż mi to szybko naprawił. No niestety hamulec to w nipperze słabe ogniwo, wymaga dużo delikatności smile
                                              • pomilak1 Re: Boski Nipper :) 12.12.12, 17:18
                                                No własnie mi teraz się tak przekręcił do przodu uncertain a poprzednio nie umiałam go w ogóle zablokować mimo że był "na swoim miejscu" smile
                                              • visiond Re: Boski Nipper :) 13.12.12, 18:24
                                                Doookładnie to samo - tak jakby się chciał przekręcić. Ale Mężu przyjechał z pracy i zreperował wink Tak więc nie oddaliśmy Nipperka do naprawy i dalej spacerujemy, nawet mróz nam nie straszny smile
                    • agusia041 Re: Boski Nipper :) 09.12.12, 07:07
                      Ta torba to organizer Babymel smile
    • marimag85 Re: Boski Nipper :) 14.12.12, 23:23
      I do mnie dziś wreszcie dotarł Nipperek. smile Na spacerze jeszcze z nami nie był, ale... jak tylko go złożyłam: Dzieć się w nim rozsiadł i godzinę nie dał się wyjąć. wink Jak tylko próbowałam - od razu była awantura. wink Więc widać to wygodny dla dziecka wózek. smile
      • visiond Re: Boski Nipper :) 16.12.12, 14:39
        No to super smile Gratuluję zakupu!
        Zanim kupiłam Nippera nie sądziłam, że mogą być aż takie różnice w prowadzeniu wózków... Na Teutonię narzekać nie mogę, bo gondolka i nosidło jest ok, wózek dość lekki, zwrotny, wąski, ale ta spacerówka - nie spodobała mi się, ale dowiedziałam się o tym dopiero jak nam była potrzebna, bo wcześniej nie zwracałam uwagi na szczegóły. Uznałam że wózek to wózek, na dodatek nie tani, to powinien być dobry.
        Na szczęście teraz mam Nippera i nie zamienię go na żaden inny wóz!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka