pinik 11.02.13, 23:54 Narazie wstawie kilka fotek (bo juz b. pozno), a jutro lub w najblizszym czasie opisze wrazenia ze spaceru. [img][/img] [img][/img] [img][/img] [img][/img] [img][/img] [img][/img] [img][/img] [img][/img] [img][/img] [img][/img] Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanielka Re: Fotki i recenzja ze spaceru Bumbleride Indie 12.02.13, 08:54 wózek prezentuje się świetnie czekam na recenzję. Odpowiedz Link
pinik Krotka recenzja 12.02.13, 09:23 Zobaczymy, ile mi mala da popisac Nie wiem dlaczego, zawsze mi sie od jakiegos czasu po dwie takie same fotki wgrywaja. Przepraszam, ze tak zasmiecam tymi zdjeciami, ale nie mam pojecia, o co chodzi. Nagle sie tak zrobilo i od tej pory zawsze tak mi sie wstawia (kiedys wchodzilo tylko jedno, a robilam wszystko tak samo). No wiec wczoraj przejechalam sie troche po osiedlu Indie. Wozek bardzo ladnie jedzie. Jest leciutki (czuje sie to pchajac go pod gorke naprawde!). Jedzie pieknie. Cichutenko, miekko. Amortyzacja inna niz w UJ czy Nipper. Nippera uwielbiam i jego amortyzacje. Jest jakby taka "napieta". Indie ma bardziej "sflaczala". Ach, jak pieknie to ujelam! Co rowniez przyczynia sie do tego wrazenia, to to, ze raczka w indie troche jakby pracuje. Nie jest to zupelnie sztywna konstrukcja, jak np. w UJ czy Swifcie. Mnie to troche denerwuje. Wole takie naprawde sztywne konstrukcje tym bardziej, ze czesto musze zjechac/wjechac wozkiem po schodkach. Manewruje sie b. dobrze. Nie podoba mi sie, o czym juz wczesniej pisalam, ksztalt raczki. Troche jak w BJCM. Taka zaokraglona i bez "zlamania". Uwielbiam zlamane raczki, ale tutaj sa bardzo duze przeskoki miedzy pozycjami i juz przy pierwszym zlamaniu w dol raczka robi sie tak nisko, ze dla mnie (165cm wzrostu) juz nie jest wygodnie. Jednak mimo tego ksztaltu i naczylenia raczki, wozek prowadzi sie b. dobrze (po schodach tez niezle zjezdza). Hamulec bardzo dobry (tu wielki plus przy nipperze). Ciekawa jestem, jak wypadnie koszyk, bo jest naprawde duzy z dobrym dojsciem, tylko to dobre dojscie moze byc problemem przy duzym zaladowaniu, bo rzeczy moga z tylu zaczac wypadac (np. przy wjezdzie na kraweznik). Jesli zdazymy, to pobiegne nim dzis na duze zakupy i przetestuje Siedzonko jest naprawde duze. Z tym podnoszonym podnozkiem tworzy sie duza powierzchnia do spania. MOja mala wczoraj zasnela na spacerze, choc byla tak zmeczona, ze pewnie i w taczce wylozonej sianem by sie to zdazylo, wiec miarodajne to nie jest Buda bardzo fajna. Naprawde duza i dobrze oslania. Marne za to to okienko z siatki (troche w zlym miejscu wg. mnie i malo przezroczyste). Z tylu budki mala kieszonka na klucze, telefon itd. Szkoda, ze na tyle oparcia nie ma kieszeni jak np. w nipperze na np. folie (nie kupialam oryginalnej, bo mialam po innym joggerze). Opony Indie ma dosc waskie, jak na 12" i terenowy wozek, ale mysle, ze nie bedzie z tym zadnych problemow nawet w trudnym terenie. Za to w wadze robi to roznice (sa duzo wezsze niz MBUJ czy Nipper). Wozek wydaje mi sie byc lzejszy od nippera. Przekladanie pasow (zmiana wysokosci czy wkladanie spiworka) w troche niespotykany juz sposob, ale jak go wreszcie odkrylam (nie mialam instrukcji i intuicyjnie gdzie indziej probowalam rozwiazania), to nawet szybko mi poszlo. Mila raczka (podobna pianka jak w nipperze). I to chyba na tyle na szybko. Przepraszam za chaos, niezbyt dobry dobor slow i dziwne zdania, ale malutka wisi na mnie i nie bardzo moge sie skoncentrowac. Odpowiedz Link
pinik Re: Krotka recenzja 12.02.13, 09:26 P.S. Moim zdaniem BI jest fajna alternatywa dla Nippera i MB Swift, kiedy te stana sie juz za male dla dziecka oraz dla dlugiego po zlozeniu i drozszego MBUJ. Chyba najpodobniejszy to on jest do BJCE i troche konstrukcja do MC Speedi. Jest jednak znacznie lzejszy od BJCE i ma lepsze siedzonko (oparcie) i budke od Speediego. Odpowiedz Link
marimag85 Re: Krotka recenzja 12.02.13, 21:17 Taki szaaał był na BI na naszym forum, a teraz cisza. Dzięki za recenzję! Czyli wszystko wskazuje na to, że jednak bardziej miękki, niż Nipper. A powiedz - woziłabyś w nim noworodka, czy bardziej byś mi poleciłam Emmę Nitro? Zależy mi na wózku całorocznym, który sobie poradzi w każdym terenie. Swoją drogą piękną masz tą Emmę! I zaskoczyło mnie, że ona wielkościowo podobna do BI! A, mogłabyś zmierzyć jeszcze całkowity (od końca jednej do końca drugiej opony) rozstaw kół tylnych w BI? Dzięki! Odpowiedz Link
marimag85 Re: Krotka recenzja 12.02.13, 21:17 I jeszcze spytam. Nie masz przypadkiem zdjęcia Nippera obok Emmy...? Odpowiedz Link
pinik Re: Krotka recenzja 12.02.13, 21:22 No tez sie tdziwilam, ze taki odzew byl, jak pytalam, ktory kolor, a teraz zupelna cisza Foty nippera obok emmy chyba nie mam. Jutro moze mi sie uda przyniesc nippera z garazu, to zrobie fotke. O takiej emmie rok marzylam. Dopiero kilka dni mam ta tapicerke. Juz jej dostac nie mitna. Odpowiedz Link
marimag85 Re: Krotka recenzja 12.02.13, 21:46 Będę Ci naprawdę wdzięczna za takie zdjęcia porównawcze Nippera i Emmy. A jeszcze jakbyś Nippera obok BI też postawiła, to też byłoby super. Eh, idę wzdychać do tego różu. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Krotka recenzja 12.02.13, 21:26 mnie własnie (i nie tylko mnie) indie kojarzy się na pierwszy rzut oka ze speedi, a ze speedi kocham, a przy tym bumbleride ma lepsze rozwiązania (chćby oparcie niemal na płasko i lepsza budka) od speedi to chętnie bym nabyła. PINIK, twój kolor śliczny, mnie się jeszcze sea grass podoba Odpowiedz Link
kkitka Re: Krotka recenzja 12.02.13, 21:56 Pinik a czy da się ustawić siedzenie w pionie w tym wózku? I jak ze składaniem w porównaniu do nippera? Tak się zastanawiam czy nie sprzedać nippera i nie kupić bumlerida, bo w kombinezonie i śpiworze to już trochę ciasno się robi w nipperze.. Odpowiedz Link
pinik Re: Fotki i recenzja ze spaceru Bumbleride Indie 12.02.13, 22:34 Przynioslam z garazu nippera (musze go spakowac i wyslac do serwisu na naprawe hamulca). Ma teraz mokre kola od sniegu, ale mysle, ze jutro zrobie fotki porownawcze nippera i indie itd. A nippera naprawde kocham. Dawno go nie prowadzilam i az mi sie milo zrobilo, jak go ten kawalek przepchalam Uwielbiam nim jezdzic! Indie sklada sie latwiej niz nipper (technicznie latwiej to zrobic). Kkitka, no wlasnie nipper jest super, ale w pewnym momencie dzieci z niego wyrastaja. TEraz ich bardzo malo do kupienia (chyba nawet wcale) nowych, wiec moze szybko sprzedasz w dobrej cenie, to moglabys sobie na Indie wymienic. Odpowiedz Link
marimag85 Re: Fotki i recenzja ze spaceru Bumbleride Indie 12.02.13, 22:42 To ja Ci powiem, że mój Nipper dopiero co wrócił z naprawy hamulca i teraz hamulec działa bajecznie, bo został zmieniony jego cały hamulec (tak mi przynajmniej powiedziano). Odpowiedz Link
pinik drugi spacer i nowe spostrzezenia :-) 12.02.13, 23:55 Dzis poszlysmy na zakupy BI. Kupilam bardzo duzo stosunkowo ciezkich rzeczy. Nie znosze wkladac dziecka do auta, wozka do auta, zapinac fotelikow itd, wiec wlasciwie od kiedy mieszkam w Pradze (prawie rok) robie zakupy na nasze 5 osob wozkiem (oprocz mleka i picia). Wkladam wiec prawie codziennie sporo rzeczy do roznych koszykow w wozkach. Indie ma jeden z najlepszych koszykow. Dobry dostep (nawet bokiem na koncu daje sie cos wlozyc) i kosz bardzo pojemny. Wozek obladowany bardzo prowadzi sie nadal b. dobrze. Na zakupach spotkalam kolezanke, ktora zaraz po przywitaniu zaczela sie zachwycac kolorem wozka i polaczeniem z rozowym spiworem No i dzis napadalo mnostwo sniegu. Jak szlysmy, to tez padalo. Folii nie wzielam. Byl spiwor, naciagnelam budke i spokojnie mozna bylo tak isc. Na mala nie padalo. Mialam tez otwarte to okienko z siatki na gorze, ale snieg przez nie nie przelatywal. Po sniegu juz takim udeptanym na twardo (bo po swiezym to wiadomo) jedzie bardzo ladnie. Latwo mi sie go pchalo mimo duzego zaladunku (zakupy) pod gore, pod ktora zawsze ide wracajac do domu. Ksztalt raczki w praktyce wcale mnie nie denerwuje (a tego sie obawialam). Odpowiedz Link
wanielka Re: drugi spacer i nowe spostrzezenia :-) 13.02.13, 00:22 mówiłam, że będziesz zadowolona Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: drugi spacer i nowe spostrzezenia :-) 13.02.13, 10:21 pinik - napisz proszę jakie wózio ma wymiary oparcia, siedziska i podnóżka, jaka jest powierzchnia spania, na jakiej wysokości jest rączka, jaki jest rozstaw tylnych kół i jaka jest średnica kół? Czy amortyzacja jest taka jak w Nipperze czy gorsza? Mi bardzo się ten wózeczek podoba i przy kolejnym dziecku to prawie pewniak [miał być BJC Elite ale on jest bardzo dużym wózkiem a ja drobna jestem]. Ten sklep, w którym zakupiłaś wózek znajduje się w Czechach ale wysyłają do Polski, tak? A jak z gwarancją i serwisem wtedy będzie? Możesz coś napisać na ten temat. Dla mnie ogromnym plusem tego wózka jest regulowany podnóżek (to rzadkość wśród trójkołowców) a przy tym duuża buda Czekam na kolejne fotki Odpowiedz Link
tereferefretka Re: Fotki i recenzja ze spaceru Bumbleride Indie 13.02.13, 10:39 Rety, piękny kominek )) wózek ładny,ale Emma i tak wymiata Odpowiedz Link
pinik Re: Fotki i recenzja ze spaceru Bumbleride Indie 13.02.13, 12:27 Przyciagnelam dzis do domu wszystkie nasze joggery (ewidentnie lubie nimi jezdzic, patrzac na ilosc...). Mam: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie. No i ktos tez prosil o zdjecie porownujace z Emma nitro, choc ona tu do zestawu malo pasuje, ale tez ja przyciagnelam. Zaraz poprzegrywam fotki i musze szybko te wozki z domu powywozic, bo jak ktos wejdzie, to sie przerazi (a mamy jeszcze kilka...). Zaloze chyba osobny watek z tymi fotkami. Zlozylam Bumble obok Nippera. Jest sporo krotszy, choc moze nieco wyzszy po zlozeniu (bez zdejmowania kol w zadnym i ze spiworami). Z tym, ze Bumble sklada sie tak, ze ten spiwor chowa sie jakby w siedzonku wiec bardziej powinien zle sie skladac, a w nipperze spiwor zostaje jakby "dookola" wozka zlozonego. Odpowiedz Link
pinik Indie po kilku tygodniach 03.03.13, 19:03 Jak zamowilam ten wozek, to tak bardzo przekonana jakos nie bylam, czy go zostawic (najbardziej denerwowala mnie raczka, ktora nie mogla byc "zlamana"). Teraz uzywam tego wozka kilka tygodni i musze powiedziec, ze coraz bardziej sie lubimy. Malej wygodnie (moja widze musi jezdzic joggerami lub kubelkowymi siedzonkami: wozki typu teutonie, emmaljungi z rozkladanym na plasko siedzonkiem jakos ja denerwuja), mnie przyjemnie sie go prowadzi. Kocham jego kosz, a przedewszystkim dostep do niego. Mozna wrzucic wielka torbe bez problemu. Buda jest fajna, naprawde dobrze chroni. Sklada sie latwo i wchodzi nawet do malutkiego bagaznika! I tym mnie wczoraj bardzo ujal! Wszedl bez problemu do bagaznika skody yeti zostawiajac jeszcze sporo miejsca na inne manatki. Bylismy na wycieczce do starego miasta w Czechach (pelno kostki na ulicach), a pozniej do miejscowosci narciarskiej (snieg). Kilka razy bylo skladanie, rozkladanie wozka i wkladanie do bagaznika. Mimo skory owczej i spiworka naprawde grubego, wozek dobrze sie skladal. Uwielbiam jego miekka jazde. Polecam! TAkze po kilku tygodniach. Nawet bardziej niz przedtem Odpowiedz Link
agusia041 Re: Indie po kilku tygodniach 03.03.13, 19:17 Pinik, a powiedz na co Twoim zdaniem najlepiej wymienić nippera jak mi synek z niego wyrośnie na indie czy na urbana? Który z nich jest większy, ma wyższe oparcie i na dłużej wystarczy? Rozważam też bj elite, ale to już w ostateczności, miałam gt i jakoś mi te bj nie do końca pasują. Odpowiedz Link
pinik Re: Indie po kilku tygodniach 03.03.13, 19:29 Nie testowalam indie z duzym dzieckiem. Urban jest super dla duzych, tylko strasznie dlugi po zlozeniu. Odpowiedz Link
maria.szymanowska Re: Indie po kilku tygodniach 04.03.13, 08:57 Ja w sumie od jakiegos tygodnia jezdze Indie, bo wczesniej dzieciaki byly chore, i musze powiedziec, że bardzo mi sie wozek podoba. Wczesniej z trojkolowcow mialam P&T Vibe, ktory w porownaniu z Indie wypada blado. Indie jest zgrabny, lekki i jest super miekki. W zasadzie w ogole nie czuc wagi dziecka. Jedyne co mi przeszkadza to to, ze nie moge opuscic siedziska do pozycji lezacej jak dziecko jest w wozku, ale wydaje mi sie ze to jest kwestia wyrobienia tasmy, bo w moim starszym Indie Twin, siedzisko sie super opuszcza jedną ręką. Odpowiedz Link
marimag85 Re: Indie po kilku tygodniach 04.03.13, 14:53 Pinik, a teraz już możesz się odnieść, który bardziej miękki? Nipper czy BI? Odpowiedz Link
pinik Re: Indie po kilku tygodniach 04.03.13, 15:06 Inne Nipper ma bardziej sprezysta amortyzacje, BI bardziej "sflaczala" (nie umiem tego lepiej opisac). Odpowiedz Link
gorligorligor Re: Indie po kilku tygodniach 04.03.13, 21:06 dziewczyny, a ja tak tylko spytam na wszelki wypadek: czy do Polski przesyłają z tego sklepu, w którym kupowałyście Indie? i ile orientacyjnie trzeba dopłacić za przesyłkę do Polski? Ps. wózek bardzo fajny i chyba lepiej, że starczy na dłużej, niż Nipper (no i wnioskuję, że hamulec też jednak lepszy w Indie?)pozdrawiam!. Odpowiedz Link
pinik Re: Indie po kilku tygodniach 04.03.13, 21:14 Ten dystrybutor ze Slowacji przesyla do PL z tego co wiem tez za darmo. Mnie do Czech za darmo wyslali. Wysylaja GLS'em. Wozek idzie max dwa dni. Ja placilam przy odbiorze. Hamulec Indie ma bardzo dobry. Odpowiedz Link
escapezone Re: Indie po kilku tygodniach 04.03.13, 21:36 Piękny wózek a jaka jest dluugosc pozycji do spania? Ehhh jak patrzę na te piękne zdjęcia kuchni kominka i tej podłogi to juz marzy mi się budowa domu tylko szukam idealnego projektu , linii to był gotowy projekt? Przepraszam ze tu pytam bo nie mam jak inaczej Odpowiedz Link
pinik do escapezone 04.03.13, 22:11 Nie mierzylam dlugosci do spania, ale dluga dosc jest (rowniez przez ten podnoszony podnozek). Dziekuje za mile slowa odnosnie "domu". Smiesznie, bo sa to dwa domy Jeden moich rodzicow, w ktorym kiedys sama mieszkalam, a drugi nasz obecny. Jeden w Niemczech, drugi w Pradze Wozek "wedrowal" Co masz na mysli z gotowym projektem? Domu? Kuchni? Czego? MOzesz do mnie napisac na gazetowy, bo to nie wozkowy temat Odpowiedz Link
maria.szymanowska Re: Indie po kilku tygodniach 04.03.13, 23:25 Do Polski wysylaja za darmo, ale niestety nie mozna placic przy odbiorze (o czym sie dowiedzialam jak juz wybralam tę opcję). Zamawiajac z Polski albo placisz przelewem, albo paypalem (obie opcje niestety platne, sprawdz, ktora tansza dla Ciebie). I przy płaceniu przelewem czekaja z wysyłką, aż dojdą pieniądze do nich na konto (około 2-3 dni). Odpowiedz Link
pinik Re: Indie po kilku tygodniach 04.03.13, 23:31 Maria, pewna jestes z tym paypalem? Paypal jest ekspresowy i zwykle placi otrzymujacy pieniadze (chyba, ze na stronie pista, ze np przy zaplacie paypalem 3 eur doplaty itd). Pinik forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=12633469&a=16469939 Odpowiedz Link
maria.szymanowska Re: Indie po kilku tygodniach 04.03.13, 23:40 No niestety chyba dystrybutor Bumbleride nie lubi paypala Przy wyborze platnosci przy paypalu bylo napisane, ze opcja jest platna Ale nie wiem jak jest z wysylka przy placeniu paypalem, byc moze wysylaja od razu. Odpowiedz Link
roga.laa Re: Indie po kilku tygodniach 05.03.13, 16:48 a nie wiecie czy będzie jakaś dodatkowa promocja w związku z nową kolekcją? bo marzec już się zaczął a na stronie same stare kolory. warto czekać czy też nie? Odpowiedz Link
pinik Re: Fotki i recenzja ze spaceru Bumbleride Indie 05.03.13, 23:04 Tu jest nowa kolekcja. Mozna zobaczyc kolory. Podobno tego z rozowym ma ten dystrybutor na Slowacji nie miec. Ogolnie zmienil sie podnozek. Dystrybutor pisal, ze przy okazji skrocila sie powierzchnia do spania (bo podnozek jest inacze skonstruowany). Ja mojego indie z kazdym dniem bardziej lubie. Odpowiedz Link
maria.szymanowska Re: Fotki i recenzja ze spaceru Bumbleride Indie 05.03.13, 23:21 U słowackiego dystrybutora nowa kolekcja będzie w sprzedaży najwcześniej pod koniec marca/na początku kwietnia. Nowsza wersja ma być też droższa (przynajmniej tak twierdzi dystrybutor) ----------------------------------------------------------------- Zapraszam na mojego bloga: mamygadzety.pl Odpowiedz Link
pinik Re: Fotki i recenzja ze spaceru Bumbleride Indie 05.03.13, 23:28 Zwykle nowsze kolekcje sa drozsze. Ciekawa czy duzo. A ty, Maria, dalej zadowolona? Bo tak dlugo nic nie pisalas, ze myslalam, ze cos ci nie przypasowalo. Odpowiedz Link
maria.szymanowska Re: Fotki i recenzja ze spaceru Bumbleride Indie 05.03.13, 23:43 Ja jestem bardzo zadwolona, ale tak jak pisalam chore dzieci mocno opoznily testowanie wozka (teraz dla odmiany chora jestem ja, wiec nadal nie wychodze na spacery). Bardzo lubie wage i miekkosc Indie - zwlaszcza jak go porownuje z Vibem, ktorego mialam wczesniej. Poza tym kolor jest super I pomyslec, ze na poczatku Aqua była na ostatnim miejscu na mojej liscie Dwa tygodnie temu udało mi się pojezdzić Indie w głębokim śniegu i jechał naprawdę super. Padał śnieg i wiał boczny wiatr, więc nawet mocno zaciągnięta budka nie dała rady ochronić dziecka przed sniegiem, ale mam folię przeciwdeszczową do Indie, wiec rozwiązałam problem ----------------------------------------------------------------- Zapraszam na mojego bloga: mamygadzety.pl Odpowiedz Link
roga.laa Re: Fotki i recenzja ze spaceru Bumbleride Indie 06.03.13, 09:06 A powiedzcie mi, czy ten Aqua łatwo łapie brudek? bo mam dość szybko brudzących się wózków, i myślę co prawda o fogu, ale ten aqua też do mnie gada Odpowiedz Link