Dodaj do ulubionych

Klasyczna gondola peg perego

16.03.13, 14:29
Zauwazylam, ze sporo osob sprzedaje takie wozki. Sa w stosunkowo niskiej cenie, przy czym ladnie wygladaja. Tu przyklady aukcji:
allegro.pl/peg-perego-wozek-gondola-gleboki-i3092329946.html
allegro.pl/wozek-dzieciecy-peg-perego-classe-4-primo-nido-bdb-i3085016440.html
tablica.pl/oferta/wozek-peg-perego-gondola-spacerowka-ID1D4Zp.html#817e56e080;r:;s:
tablica.pl/oferta/wielofunkcyjny-wozek-peg-perego-gondola-spacerowka-obnizka-ceny-ID1uG93.html#817e56e080;r:;s:
tablica.pl/oferta/wozek-peg-perego-ID23AyT.html#817e56e080;r:;s:
Czy ktos z Was uzywal taki wozek? Jak sie sprawdzaly? jaka zwrotnosc, podbijanie, amortyzacja? Czy wozki mialy podnoszony oparcie? Czy warto szukac cos z tej marki, czy lepiej nie?
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: Klasyczna gondola peg perego 16.03.13, 14:41
      Amortyzacja jest napewno duza
      i idzie pobujac
      gondolka napewno starczy na dlugo bo jest duza
      w dodatku jest to gleboka gondolka ktora napewno da rade zima
      a peg perego co jak co maja trwale tapicerki
      a za tak kase to juz w ogole mysle ze sa ok
      jedyne co to mysle ze jak juz przesiadziesz dziecko napewno poszukasz zgrabniejszej spaceroweczki smile
      ale jako wozek z gondola bardzo fajny
      • twitti Re: Klasyczna gondola peg perego 16.03.13, 16:33
        Dzieki za info. Raczej spacerowki nie planuje kupowac z prostymi kolkami, bo sie zatacham. Mam parasolke mamas & papas tempo (ale to raczej na wiosne/lato/jesien) i pewnie bede szukac spacerowki na zime, z pelna raczka, ktora da rade spokojnie jezdzic po sniegu, ktora bedzie bardziej zabudowana. Ale spacerowka to na razie zbyt odlegly temat. Na razie tylko gondole mnie interesujasmile
        • mama1dawidka Re: Klasyczna gondola peg perego 16.03.13, 17:15
          Nie no jak na gondolke to jest bardzo dobry wobor
          I tam nawet byl jeden ktory bodajze roku nie mial
          Pisalo po jednym dziecku
          • twitti Re: Klasyczna gondola peg perego 16.03.13, 17:28
            Ale jeszcze niestety nie kupujesad dopiero w maju najwczesniej. Ale poogladac sobie mozna chociazsmile
            • pomilak1 Re: Klasyczna gondola peg perego 16.03.13, 17:48
              twitti ja myślę, że to super pomysł z taką gondolą smileżałuję, że nie kupiłam sobie takiej klasycznej gondoli dla córki, taki miałam plan a potem w ciąży jakoś się zapatrzyłam na xlandera i kupiłam go chyba hormonami tongue_out
              Peg perego to bdb firma, u mnie po osiedlu jeździ, z gondolą bardzo mi się podobał, teraz spacerówka już nie koniecznie, ale gondola była b. fajnasmile
              • martuska1982 Re: Klasyczna gondola peg perego 16.03.13, 20:58
                jeśli chodzi o ten 2w1 z tablicy za 350 to wystawiany jest ok wakacji i nie poszedł. wink
                Mnie się bardzo podoba i jakbym była w ciąży to bym którys z tych brała, tak jak pisze MamaDawidka jako gondolę.Spacerówka mi nie podchodzi, ale w wersji spacerowej jest tyle zajebistych wózków, że bez płaczu bym się takiej klasycznej gondolki pozbyła. wink
    • ewa-krystyna Re: Klasyczna gondola peg perego 17.03.13, 07:37
      to ja moge sie wypowiedziec,bo uzywalam przy corce i teraz przy synu od grudnia smile choc zmieniam teraz na Emmy,to moge z czystym sumieniem ci polecic Peg Perego smile
      solidna marka,wygodne wozki dla zarowno dziecka jak i matki ; mozliwosc dokupienia akcesoriow jak rowniez czesci czy tapicerki nawet kilka lat wstecz. Ja bylam bardzo zadowolona, a zmieniam tylko i wylacznie dla kaprysu i zamilowania do wozkow...
      na trzech aukcjach masz model Young gondoli i chyba Elegante spacerowki ( nie jestem pewna) i one sa na stelazu Classe 4 ( wszystkie 4 modele) na pompowanych kolach; te trzy identyczne sa z po 2005 roku; a ten czarno bezowy jest sprzed 2005 i jest to mopdel primo nido ( chyba) ;moge sprawdzic jutro jak chcesz;
      Gondola jest duza 76cm wewnatrz i szeroka - mala wozilam do 8 miesiaca do wyjazdu do Polski ( mialam model z innym starszym stelazem nie na klick; teraz mam tez Velo na klick); do stelaza wepniesz tez fotelik ( ja bede sprzedawala moj pod koniec sierpnia,jak bede wracac do Kanady - jest z 2008 roku uzywany przez Adrianne 18 miesiecy tylko i wylacznie w samochodzie i teraz Gabriel nim jezdzi od polowy grudnia - sprzedaje,bo w Kanadzie nie moge go juz uzywac - jest razem z baza - pisz jesli jestes zainteresowana); zarowno gondola jak i fotelik i spacerowka moga byc montowane w strone mamy lub ulicy; siedzisko rozklada sie na prawie plasko i mozesz uzywac spokojnie do 3 lat; te modele jeszcze maja te fajne pasy.ktore nie wychodza z oparcia - zapewniaja dziecku bezpiczenstwo jednoczesnie dajac swobode ruchu ( bardzo je lubilam); wszystkie materialy oprocz tapicerki zewnetrznej gondoli mozesz zdjac i wyprac w pralce na delikatnym cyklu w zimnej wodzie; sa suche po nocy lub nawet szybciej; dopieraja sie super smile w nowych modelach nie mozna ich prac w pralce a z budy nie mozna zdjac materialu; na prawde polecam ci ten wozek razem ze spacerowka smile tylko dokup do tego stelaz Caravell 22 - on jest ze skretnymi kolami i mozesz w niego wpiac wszystko co w ten stelaz ze zdjec ( tutaj masz link do wloskiego ebay'a z gondola na Caravell www.ebay.it/itm/CARROZZINA-PEG-PEREGO-ORIGINALE-BEIGE-PRAM-BABY-NEONATO-CUSCINO-INFANZIA-USATO-/271162326602?pt=Altro_Infanzia_e_Premaman&hash=item3f2288be4a ) ; gondole i fotelik rowniez wepniesz w Pliko Switch,ale spacerowki juz nie;
      na prawde majac komplet : gondola + siedzisko + klasyczny stelaz + stelaz ze skretnymi kolami wystarczy ci na cale wozkowanie jesli nie chcesz zmieniac; ja do samochodu mialam jeszcze Pliko P3 i Navette - w ogole mialam kilka modeli tego zestawu; jutro bede robic zdjecia ( jesli bedzie slonce) moich Pegow,bo je sprzedaje i wstawie tu jesli jestes zainteresowana; rowniez w te stelaze wepniesz Navette smile - tez ja uzywalam do 8 miesiaca malej smile
      i jeszcze w gondoli jest regulowane oparcie oraz "klimatyzacja" - dno ma regulacje dziurek na lato i zakrycie ich na zime -rowniez w Navetta
      Mam nadzieje,ze nie namieszalam smile Jak masz jakies pytania to pytaj smile
      Jeszcze z akcesoriow,ktore bardzo lubilam to sun canopy ( letni daszek do spacerowki); tacka dla mamy na rame Caravell; ja mam siedzisko Converse - w nim sie wysuwa przednia barierka i na nia mozna zalozyc tacke dla dziecka;
      tu masz linka do moich zdjec m.in. Peg Perego - na blizniaczym wozku jest wlasnie zainstalowana sun canopy ( uwielbialam ja ) mam ja tez do Pliko P3; na tych zdjeciach sa modele ze starym systemem mocowania,ale gondola i siedzisko sa dokladnie takie same jak te z twoich linkow : fotoforum.gazeta.pl/uk/wozki,ewa-krystyna.html
      i jeszcze wszystkie te elementy mozesz rowniez wpiac na rame dla blizniakow jesli masz dzieci rok po roku - niestety na najnowsza rame nie wejda dwie gondole lub Navety jesli potrzebujesz dla blizniakow....
      zdjecia beda jutro wieczorem u mnie ( Kanada)
      • ewa-krystyna Re: Klasyczna gondola peg perego 17.03.13, 07:43
        na podwojna rame wepniesz: gondole lub navette i siedzisko; albo dwa siedziska; albo siedzisko i fotelik; albo dwa foteliki;albo fotelik i gondole lub navette; i oczywiscie w dowolnym kierunku jazdy smile
        jesli potrzebujesz moge poprosic kolezanke o zdjecia,bo ona ma wlasnie taki zestaw smile ale to potrwa smile
        • twitti ewa krystyna 17.03.13, 12:31
          Bardzo dziekuje ci za bardzo wyczerpujace radysmile bardzo podoba mi sie tez ten stary wozek pp, ktory masz w galerii , czyli ten na bialych oponachsmile Ogolnie chyba nie podobaja mi sie zbytnio te kola skretne. Ale powiedz, czy wozki pp na tych skretnych kolach maja tez taka super amortyzacje? czy tylko na bezskretnych? Bo powiem szczerze zalezy mi na bardzo dobrej amortyzacji w gondoli.
          • twitti Re: ewa krystyna 17.03.13, 12:37
            Jak bedziesz miala zdjecia swoich wozkow, to przeslij mi link, albo na gazetego. Ale ja bedzie kupowac wozek na przelomie czerwiec/lipiec.
    • zurekgirl Re: Klasyczna gondola peg perego 17.03.13, 10:43
      Fantastyczne sa te gondole, ja mam chyba z 2004 roku, wiec wyglada nieco retro, ale poza tym buja jak hamak (wahacze), gondola wielka, gleboka, z podnoszonym oparciem, bardzo przytulna, ja pod spodem mam metalowy koszyk i mozna w niego mnostwo zakupow naladowac (ja mam tam teraz wpakowane siedzisko spacerowe, parasolke i dwie folie plus jakas torba i dwa spiworki). Super wozek dla noworodka moim zdaniem, ja z moim ze wzgledu na wyglad na zewnatrz nie wyjde, ale mam nadzieje, ze zastapi mi kolyske, jesli mi sie maly krzykacz trafi.
      • mama1dawidka Re: Klasyczna gondola peg perego 17.03.13, 11:22
        a wlasnie chcialam zapytac
        bo ja mam w sumie stara inglesine
        i ona nie ma lozysk w koolach
        hesba ktora mialam przez chwilke miala w cholere lozysk (az m sie zdziwil)
        i mam pytanko czy w tych pegach sa kola lozyskowane?
        i do porownania czy roan marita ma tez lzyskowane kola?
    • mamalusi Re: Klasyczna gondola peg perego 17.03.13, 13:44
      wózeczki fajne, sama na taki poluję, ale
      w nr 2 (490zł) nie ma przykrycia na gondolę- w opisie brak, na zdjęciach też, a może sie przydać dla zimowego wózkowania

takie wózki najlepiej brać z odbiorem osobistym- obejrzec sobie na spokojnie, bo zdjęcia często przekłamują i można sobie złomka zakupić (przkonałam się na własnej skórze)
      • twitti Re: Klasyczna gondola peg perego 17.03.13, 16:55
        Ja chyba wlasnie bede szukac w okolicach zamieszkania. Boje sie kupic bez obserwacji
        • martuska1982 Re: Klasyczna gondola peg perego 17.03.13, 18:56
          Ten 2w1 za 350 jest taki ładny (przynajmniej dla mnie), ze za te 350 jakby chcieli wysłać za pobraniem bym zaryzykowała tak czy siak. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka