mad_milk_13
02.04.13, 11:30
Witajcie, od miesiąca czytam i czytam i szukam i głupsza jestem niż na początku. Nie mam niestety takich możliwości finansowych, żeby kupować kilka wózków albo wymieniać jeden po drugim, więc chciałabym trafić na odpowiedni wózek z Waszą pomocą.
Dziecko urodzi się na początku sierpnia, jak w temacie.
Do samochodu, sklepu, przychodni itp. wybrałam Quinny Zapp Xtra, da się złożyć do małych rozmiarów, ma rozkładane siedzisko, przodem, tyłem itd. i mam nadzieję, że posłuży do 3 lat.
Szukam wózka do codziennego użytku, nie musi mieć dużej gondoli, chciałabym żeby za to spacerówka rozkładała się w miarę na płasko. Ważne żeby dziecko w spacerówce można było wozić na początku tyłem a potem przodem do kierunku jazdy. Na wiosnę podejrzewam, że i tak przesiądę dziecię w spacerówkę-parasolkę. Wózek nie musi być super lekki, nie będę go wciągać po schodach ale nie chciałabym jakiejś mega ciężarówki. Ważne dla mnie są 4 kółka, trójkołowcem nie umiem jeździć, mam wrażenie, że wózek się przewróci na krawężniku. Dobrze by było, żeby wytrzymał spacer po lesie.
Posiadam po pierwszym dziecku fotelik Jane Strata a od sąsiadki gondolę Quinny Dreami (model sprzed 6 lat). Zastanawiałam się nad wózkiem Jane Unlimit lub jakimś Quinny czterokołowym. Chciałabym kupić wózek używany. Da się pogodzić takie wymagani?