Dodaj do ulubionych

Wózek spacerowy dla niemowlaka

10.07.13, 12:18
No własnie - gdybyście musiały szybko wybrać wózek spacerowy dla prawie 5 m-cznego dzieciaczka, mając przy tym ograniczenie takie, że musi mieć on przekładane siedzisko lub rączkę i budżet do 1000 zł, to co byście wybrały? smile

Najlepiej gdyby do tego ten wózek nie był zbyt duży, coby oprócz niego w bagażniku zmieściły się wakacyjne bagażewink No i jeszcze siedzisko musi się rozkładać na płasko.

Będę b. wdzięczna za pomoc!
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 10.07.13, 12:22
      ja dla takiego malucha wzięłabym buzza z kołem terenowym i piankowym siedziskiem.Ono dla maluszka jest bardzo rpzytulne, no ale to kubełek,nie rozkładane na płasko.
    • maja1406 Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 10.07.13, 13:01
      peg perego pliko switch lub switch easy drive używanych jest kilka na all
      • mama_ditte Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 10.07.13, 16:03
        ja bym polecała Peg perego Uno ,idealnie się sprawdzai jako gondolkai spacerówka ,po złozeniu małych rozmiarów ,rozkłada się na płasko ,nowy kosztuje ok. 1200 a używany za połowę albo i mniej mozna trafić na all ,żałuję że sobie nie kupiłam ale już nie bedzie okazji
        • martuska1982 Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 10.07.13, 16:16
          uno na forum ma średnie opinie.Swego czasu podczytywałam, bo mi się podobał,ale dziewczyny pisały, ze tragicznie się podbija.
          • maja1406 Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 10.07.13, 16:23
            z tym podbijaniem to praktycznie wszystkie pegi, delikatnie mówiąc, nie powalają
    • kar-ula re 10.07.13, 17:52
      Mój 5-cio miesięczniak(dziśsmile) jeździ Buzzem takim własnie,jak napisała Martuśka:z piankowa wkladka i terenowym kolem.Pewnie sporo zalezy od wygladu i sprawnosci dziecka.Moja mala jest b.dluga,szczuplutka,baaaardzo ruchliwa,przewraca sie na brzuch,turla i probuje siadac.W naszym przypadku spacerowka rozkladana na plasko nie zdaje egzaminu,bo mloda szarpie sie,wscieka,ze nic nie widzi,podnosi.Uniesienie plecow do pozycji pollezacej jest natomiast niefizjologiczne i bardziej niekorzystne niz kubelek.Do tego przy takim drobnym dziecku spacerowka by musiala miec malutkie,waskie siedzisko,mozliwosc niskiego osadzenia pasow,nie za bardzo oddalony pas kroczny.Moja Emma niestety nie spelnia zadnego z tych kryteriow.
      Co do kubelka to bilam sie z myslami,zwlaszcza ze woze mloda odkad skonczyla 3-3,5mies.(na zmiane z gondola).Dlatego zabralam Buzza do fizjoterapeuty,do ktorego wiedzy i kompetencji mam pelne zaufanie.Obejrzal dokladnie,podotykal i stwierdzil,ze absolutnie nie szkodzi malej to siedzisko,zwlaszcza
    • rukolka Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 14.07.13, 23:57
      Bardzo dziękuję za odpowiedzi!

Nie sądziłam wcześniej, że wyszukiwanie i oglądanie wózków tak mnie...wciągnie wink)

Skończyło się jak na razie na tym, że nadal nie mam wózka na wyjazd. Ale! za to już wiem co mi się podobasmile A mianowicie wózki o takiej linii jak ma np. Casualplay s4. Nie wiem gdzie w W-wie i okolicach mogłabym się do niego "przymierzyć", ale jakbym to zrobiła, to nie miałabym takich oporów, żeby kupić przez net. Tylko jego wersję z przekładanym siedziskiem jakoś trudno namierzyć.
      Mam spacerówkę M&P, teoretycznie z opcją zrobienia gondolki, ale dziecko jest w jakieś dziwnej pozycji, dlatego chciałam kupić coś innego, a tę zostawić na później, na podróżowanie normalnie, przodem do kierunku jazdy.
      Quinny wydaje mi się jakiś wielki?! Czy to tylko złudzenie?
      Ja jestem niewysoka i nie chciałabym zbyt "kolumbryniastego" wózka....
      • kar-ula Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 15.07.13, 00:16
        Wielki? Nieee...U mnie w domu na Emmę mąż i córka mówią "duży" (choć Nitro też jakaś wielka nie jest-wąska i dosć krótka) a na Buzza "mały".
        • martuska1982 Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 15.07.13, 01:23
          quinny buzz to w miarę zgrabny i nieduży wózek. smile Na pewno będzie pasował wizualnie do drobnej mamy. smile
          • rukolka Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 15.07.13, 08:36
            Mówicie?

A może być taki bez koła terenowego?
            Na co powinnam zwrócić uwagę szukając takiego Buzza? Mam jeszcze kilka dni, może coś znajdę. Na pewno chcę go przed kupieniem zobaczyć, dotknąćwink
            A te wkładkę o której pisalyście trzeba dokupić, czy powinna być z wózkiem?

A może kojarzycie jakiś wózek w takim "kształcie" o jakim pisałam który by się nadał?

Ps. Martuśka, czy Ty czasem nie prowadzisz bloga?
            • rukolka Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 15.07.13, 09:16
              Słuchajcie, a jak dziecko w takim kubełku wygląda? Ma cały czas nóżki uniesione do góry?
              To mu się chyba z czasem robi nie za wygodnie?

• afroddytta Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 15.07.13, 09:43
                Casuale to moim zdaniem takie wielgaśne są i mało zgrabne, niby spore koła, dużo ramy a siedzisko malutkie uncertain Buzz na prawdę jest bardzo zgrabnym wózkiem i takim lekkim z wyglądu, jak dla mnie, choc jednocześnie dobrze sobie radzi.
                Co do kubełków to podobno są takie przypadki które kubełków nie trawią i już, moja 3. dzieciaków korzystała z kubełka na zmianę z normalnym siedziskiem (kubełek w podwójnym wózku, normalne siedzisko w pojedynczym) i nigdy żadnemu to nie przeszkadzało, czy miał kilka mies. czy nawet ponad 3lata (mój najstarszy sypiał w kubełku prawie do 4 rż smile) Ogólnie podobno anatomicznie to kubełek korzystniejszy szczególnie dla małego dziecka, poza tym u mnie było tak, że w normalnym siedzisku to tylko na siedząco, a pochylenie do spania, natomiast w kubełku chętnie polegiwały w pozycji pośredniej.
                • rukolka Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 15.07.13, 11:03
                  afroddytta napisała:

> Casuale to moim zdaniem takie wielgaśne są i mało zgrabne

Mi się w necie podobają, ale nie widziałam na zywo...

Co do kubełków to podobno są takie przypadki które kubełków nie trawią i już my jeszcze nie sprawdziliśmy upodobań dzidziusia. Ale biorąc pod uwagę, że całkiem na leżąco to juz nudy może mu się spodobać.

A tak w ogóle to zaczęłam właśnie przeszukiwać net i opinii o wózkach I'Coo. Co myślicie?

• gosia_mrufka Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 15.07.13, 14:23
                    I'coo bardzo fajne i porządne wózki, ale niestety większość modeli dość ciężka.
            • martuska1982 Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 15.07.13, 11:39
              rukolka napisała:
              > Ps. Martuśka, czy Ty czasem nie prowadzisz bloga?

prowadzisz wink
              • rukolka Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 15.07.13, 12:09
                martuska1982 napisała:

> rukolka napisała:
                > > Ps. Martuśka, czy Ty czasem nie prowadzisz bloga?
                >
                > prowadzisz wink

czytałam smile

• koala0405 Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 15.07.13, 12:24
                  a jakieś namiary można prosić?
                • monika_kas Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 15.07.13, 12:28
                  jaki blog? linka proszę też chętnie poczytam smile
                  • martuska1982 Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 15.07.13, 12:36
                    w moim profilu jest odnośnik wink
                    • kar-ula Re: Wózek spacerowy dla niemowlaka 15.07.13, 20:40
                      Znamy, czytamy smile

Co do kubełka - maluch nie wygląda jakby miał nogi w górze, bo on MA nogi w górze (jak śpi w łóżeczku, to też sa przecież lekko ugięte, pupa lekko w górze). Natomiast wygoda to kwestia indywidualna-moje dziecko, które jest strasznie ruchliwe, marudne i baaardzo szybko się nudzi, wytrzyma w kubełku moze z godzinę, a potem wrzeszczy, próbuje uciekać (ma 5 mies. smile). Ale tak samo jest:1.w gondoli, 2.na podłodze,3.w łóżeczku,4.w foteliku, 5.itd. Po prostu bardzo często trzeba jej zmieniac pozycję, miejsce, widok przed oczami. No i chyba przez to, ze tak się szybko nudzi, zaczęla pełzać, próbuje siadać. Dobrze, ze mamy dwa wózki, bo troszkę tu, troszkę tam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka