Dodaj do ulubionych

Spacerówka dla niesiedzącego

29.07.13, 17:26
Przymierzyłam dzis mojego synka do spacerowki jaka mam tj teutonia mistral i porazka bo sie zsuwa i mam wrazenie ze mu niewygodnie, caly ciezar ciala na biodrach
pomyslalam o kubelku, albo czyms w rodzaju kubelka, tzn siedzisko musialoby byc lekko pod katem jak w foteliku
czy mozecie cos polecic, aha i dziecko jest duze, wiec to nie moze byc ciasny typowy kubelek , tym bardziej ze zima przed nami oraz zalezy mi na dobrym zawieszeniu i duzych kolkach
cena tak do 2 tys mysle
Obserwuj wątek
    • pomilak1 Re: Spacerówka dla niesiedzącego 29.07.13, 18:27
      Miałam joolza i byłam b. zadowolona, amortyzacja ok, prowadził się bosko, a mała w nim super siedziała, ale nie wiem jak zimą uncertain
      Może jeszcze zobacz Baby Jogger City Versa allegro.pl/wozek-baby-jogger-city-versa-gt-palak-gratis-i3402999193.html (pierwsza lepsza aukcja) Osobiście tego wózka nie miałam, dziewczyny piszą że jest dość twardy, ale najlepiej sobie w sklepie sprawdzićsmile

Moja córka jak miała 5 m-cy jeździła bugaboo cameleonem ale rzadko kiedy można kupić samą spacerówkę no i mi się zimą ten wózek nie sprawdził (śniegi) po za tym byłam zadowolona smile
      Potem był stokke - też mega wygodny kubełek dla dziecka ale w teren niezbyt polecam smile
      • marcowa_aprilla Re: Spacerówka dla niesiedzącego 29.07.13, 19:12
        wizualnie joolz mi podchodzi
        a baby jogger mniej ale pewnie lepszy w teren
        cena podobna....
        • afroddytta Re: Spacerówka dla niesiedzącego 29.07.13, 20:30
          Możesz jeszcze zobaczyć Urban Jungle, też wózek typowo terenowy, on nie ma siedziska typowo kubełkowego, ale samo siedzisko jest sporo pochylone do tyłu i przez to dziecko fajnie w nim siedzi, no i jest duże starczy na pewno do końca. Może jakąś używkę kupisz.
          • marcowa_aprilla Re: Spacerówka dla niesiedzącego 29.07.13, 21:06
            no dobry pomysl, tylko on jak widze ma opcje tylko przodem do swiata a dopoki dziecko male bym potrzbowala przodem do mnie
            ale dzieki, zapisany do rozwazenia
            • pomilak1 Re: Spacerówka dla niesiedzącego 29.07.13, 21:23
              Ja młodą woziłam w tym okresie jeszcze w nipperze, w sumie siedziała spoko, ale kubełku o wiele stabilnej smile Także na okres od 5-10 m-cy u mnie 100% wygrywał kubełek smile

Teraz jeździmy UJ i młoda jako 2 latek siedzi super, ale jakoś nie widzę tam takiego małego niemowlaka uncertain a może się mylę smile
    • gosia_mrufka Re: Spacerówka dla niesiedzącego 29.07.13, 21:26
      Polecam Britaxa Affinity. Kubełek, montowany w dwie strony, przyzwoita amortyzacja. Wymieniłam BJ Versa na Affinity i jestem zadowolona.
    • kar-ula Re: Spacerówka dla niesiedzącego 29.07.13, 21:55
      Zajrzyj tu:
      forum.gazeta.pl/forum/w,101614,145630251,145630251,Wozek_spacerowy_dla_niemowlaka.html
      • kar-ula Re: Spacerówka dla niesiedzącego 29.07.13, 22:05
        I jeszcze tu:
        forum.gazeta.pl/forum/w,101614,145348908,145348908,Kubelek_dla_7miesiecznego_szkraba.html
        Wątki o podobnej tematyce.
    • marcowa_aprilla Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 10:16
      dziekid ziewczyny
      czyli jak na razie
      1. Joolz
      2. Quinny buzz 4
      3. Britax affinity

rozumiem ze wszystkie maja przekladane siedzisko ale zaden nie ma przekladanej raczki zeby w razie jazdy w terenie duze kola byly z przodu?

jakies uwagi do powyzszych? cenowo podobnie, pytanie jak z jakoscia
      obawiam sie ze w Bydgoszczy nie bede miec szans na porownanie tych wszystkich wozkow wiec musze kupic przez neta
      • afroddytta Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 10:21
        Jak moja koleżanka wybierała pomiędzy Buzzem i Joolzem to dziewczyny zdecydowanie doradzały Joolza ze względu na lepszą jakość, koleżanka nabyła używany zestaw 2w1 i po 6mies. jest nadal b. zadowolona smile
        • kar-ula Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 10:43
          W Bydgoszczy najwiekszy wybor to chyba jest w hurtowni SMYKUS,ale nie sadze zeby mieli Joolza.Sprawdz na stronie www.
          Nie znam Britaxa,z Buzza jestem coraz bardziej zadowolona,ale marze o Joolzusmile
          • marcowa_aprilla Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 10:52
            na stronie smykusia nie ma, napisalam do nich maila, znalazlam joolza w abc, zobaczymy

mi tez najb joolz podchodzi i tanszy niz buzz

o rany, a jak kupowalam wozek zanim sie dziec urodzill bylam przekonana ze starczy na caly okres wozkowania i ze co najwyzej jakas tania parasolke dokupie na jakies podwozki dla starszego, hle hle, a tu widze ze sie dopiero zacznie smile
    • ania.rene Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 10:53
      ja mam joolza. dla niesiedzacego super, dla siedzacego zreszta te
      teraz szukam czegos drugiego.
      • kar-ula Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 11:12
        Do Smykusia zadzwon z doswiadczenia wiem,ze na mejle nie odpisuja.
        Dziwne-Joolz nowka tanszy niz Buzz,ale uzywki odwrotnie.Widac trzyma wartosc.
        • marcowa_aprilla Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 11:28
          joolz jest w abc, wlasnie mi odpisali wiec pojade obejrzec, jak sie mlodemu spodoba to chyba go biore, jupi
          o quinny buzie napisali ze juz nie produkuja, prawda to?

smykus mi zawsze odpisywal, moze nie od razu, ale po czasie tak.
          • pomilak1 Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 12:00
            ee buzza nie produkują? aż mi się wierzyć nie chcesmile Może przerzucają się na modda? smile

Ja miałam joolza all black i był cudny! Myślę że jak zobaczysz go w tej wersji to oszalejesz tongue_out Ja z mojej strony mogę polecić naszą forumową Lucynę (coś ostatnio nie zagląda) ja u niej kupowałam i byłam mega zadowolonasmile

Z odwracanym siedziskiem i przekładaną rączką masz bugaboo cameleona, ale musiałabyś kupić 2w1 lub szukać używki - trafiają się same spacerówki - ja tak kupiłam smile
            • marcowa_aprilla Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 12:12
              all black, w sensie stelaz tez czarny? jak z rysowaniem sie?
              co u niej kupowalas? wozek czy jakies dodatki homemade?
              • pomilak1 Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 12:36
                Tu moje cudo smile

https://img211.imageshack.us/img211/8994/dsc0276i.jpg

A u Lucyny kupowałam wózek smile W tamtym roku tej najnowszej wersji u mnie w mieście nigdzie nie było smile Więc zamówiłam u niej z fajnym rabatem wink smile

Stelaż mi się bardzo nie rysował, ale ja o niego bardzo dbałam big_grin to mój (chyba wink) najlepszy wózek jaki miałam dla córki smile
                • marcowa_aprilla Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 12:42
                  tez chce all black smile u mnie jest za 1900, znajde taniej?
                  czy warto uszyc jakas wkladke na siedzisko? ona jest przyjemna w dotyku?, na lato bedzie ok, nie jest potliwa?

jak sie z ta Lucyna skontaktowac?
                  • pomilak1 Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 13:52
                    Ja nie szyłam wkładki, dla mnie ten materiał był ok. Woziłam młodą właśnie latem i wszystko było ok smile
                    Zobacz do wątku dla sprzedawców tam chyba Lucyna wrzucała swoje namiary. Ale ona w ciąży jest, nie wiem czy już nie końcówka, bo już dawno jej nie "widziałam" smile
                    Już nie pamiętam ale płaciłam chyba 1800zł z wysyłką albo 1700zł?? Kurcze no nie wiem uncertain

Ja uwielbiam czarne wózki, więc dla mnie było oczywiste jaki kolor wziąć tongue_out Ale ten dżinsowy też mi się podobał smile
                • monika_kas Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 14:14
                  PIĘKNY!! Ja chcę taki.... smile
            • afroddytta Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 12:26
              Lucyna może rodzi suspicious
              Jak ja nagle też zniknę to spodziewajcie się że wrócę już z nową testerką smile

Dziś dotarła do mnie gondolka do EW duo w kolorze silver, trochę się obawiałam tej wersji kolorystycznej bo na fotkach wygląda jak folia aluminiowa smile, a w rzeczywistości świetny kolor, fajny stonowany, ale nie ponury. Wszystko oprócz zewnętrznego obicia zdejmowane (łącznie z budą), już się pierze, materacyk ma chyba z 5 cm grubości, głęboka bardzo, choć nie za szeroka, ale może córa będzie zgrabna wink
              Poza tym mąż ma dziś mi montować pałąk od cama 3 (ten fajny obracany) na tym moim bbo, więc ciekawy wieczór mnie czeka smile
              • pomilak1 Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 12:38
                Afro bardzo możliwe, że już gdzieś w drodze na porodówce smile
                Wy miałyście chyba podobne terminy, co nie?
                Na kiedy masz dokładnie termin? Super, że gondolka Ci się spodobała smile
                MamaDawidka też chyba jakoś wakacyjnie miała rodzić smile

Ech aż mi się dzidziusia zachciało big_grin Na pewno bym joolza kupiła smile No i parę innych też tongue_out big_grinbig_grinbig_grin:
                • martuska1982 Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 13:13
                  mi też się zachciało jak czytam od pewnego czasu o spodziewanych powiększeniach wózkomaniakowej rodziny. tongue_out

Na razie jednak skupiam się na ratowaniu małżeństwa,ale obecnie jestem bliżej powiększania rodziny niż rozwodu, choć niedawno było na odwórt.Jak widać i faceci potrafią się nawrócić na rozsądek i dojrzałośc. tongue_out
                • afroddytta Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 13:22
                  Ja mam termin na 5 sierpnia, mamadawidka to chyba dopiero na koniec września.

Gondolka EW na prawdę profesjonalna, mam też moskitierę, folię p/deszczową obie rzeczy super dopasowane z okienkami, rzepy, suwaczki itd., na prawdę perfekcyjnie zrobione smile
                  • pomilak1 Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 13:54
                    Afro czyli ty też "już, już" smile Kurcze, super! Fajnie się tak czyta smile
                    Daj koniecznie znać jak już przyjdzie na świat królewna smile
        • martuska1982 Re: Spacerówka dla niesiedzącego 30.07.13, 11:39
          Może chodzi też o to, że buzz jest popularniejszy, a tym samym rynek wtórny jest buzzami zasypany, wiec aby sprzedać trzeba zejsc z ceny.
    • marcowa_aprilla Wygrał Joolz 26.08.13, 11:53
      Dzięki dziewczyny a szczególnie pomilak, kupilam joolz all black
      i ja i syn zadowoleni smile nie musze w koncu celowac w spacer w porze drzemki, mlody oglada swiat z pozycji polleazacej i w pewnym momecie zasypia a wtedy pochylam oparcie na plasko

obawiam sie tylko ze zima nie da rady, moj mlody jest duzy i jakos go nie widze w tym wozku w kombinezonie, mam wrazenie ze sie nie zmiesci,
      zobaczymy, najwyzej zime przejezdzimy teutonia

aha i ludzie az szyje wykrecaja za wozkiem, mieszkam na zadupiu i momentami az mi glupio,
      • anjaka1983 Re: Wygrał Joolz 26.08.13, 12:13
        świetny wybór big_grin nasz też blisko miesiąc temu przesiadł się do joolzowej spacerówki mimo że jeszcze nie siedzi i od razu wielka radość była smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka