Dodaj do ulubionych

częstochowska wersja nuny :P

21.08.13, 21:58
Ciekawe jaki ten wózekjest w ręku.Ta osłona na nogi dodawana do zestawu taka czestochowska,koła też,ale mam wrażenie, że to taka trochę wieksza wersja nuny miała być. W każdym razie nie mogę się oprzeć wrażeniu, ze autor tego wózkowego projektu nuną się inspirował.
Tak jakby nuna zmiksowana ze scoonerem.

euro-cart runner

https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/1_f_zps04b01215.jpg

Obserwuj wątek
    • gniesia007 Re: częstochowska wersja nuny :P 21.08.13, 22:07
      Ja tu czuje jeszcze posmak Lirysmile
      • martuska1982 Re: częstochowska wersja nuny :P 21.08.13, 22:08
        nooo, ta kolorystyka.A te nakładki na pałąku kojarzą mi się z xlanderem w najnowszej wersji.Generalnie Częstochowa. wink
    • sztucznamrowka Re: częstochowska wersja nuny :P 22.08.13, 10:31
      Patrzyłam na opis i tak:
      siedzisko ma 25cm głęb. i 34cm szer.,
      oparcie 48 cm wys.,
      podnóżek 14cm dług.
      rozstaw kół to 54cm
      pełna i regulowana rączka
      No szukam wózka o takich parametrach! big_grin wink tongue_out
      tylko nie podają wagi - pewnie spora
      Ale nie wiadomo jaka jakość????
      • martuska1982 Re: częstochowska wersja nuny :P 22.08.13, 10:52
        sztucznamrowka napisała:

> Patrzyłam na opis i tak:
        > siedzisko ma 25cm głęb. i 34cm szer.,
        > oparcie 48 cm wys.,
        > podnóżek 14cm dług.
        > rozstaw kół to 54cm
        > pełna i regulowana rączka
        > No szukam wózka o takich parametrach! big_grin wink tongue_out
        > tylko nie podają wagi - pewnie spora
        > Ale nie wiadomo jaka jakość????

pewnie jak całośc - częstochowska. wink
        Przy jednym dziecku jako nie jedyny wózek na pewno ci się nie rozpadnie, tak sądzę.
      • martuska1982 Re: częstochowska wersja nuny :P 22.08.13, 11:02
        Gdybyś Sztucznamrówko skusiła się przetestować jakośc tego wózka to koniecznie zdejmij ta nakładkę z folią. wink
    • pomilak1 Re: częstochowska wersja nuny :P 22.08.13, 10:53
      Dla mnie za masywny. W ogóle nie gustuję w takim typie wózków - wolę prosty design, bardziej wyszukany tongue_out wink
      mam wrażenie, że to kopia kilku wózków -tak jak Martuśka pisała i coś z nuny i z xlandera ... tongue_out
      • martuska1982 Re: częstochowska wersja nuny :P 22.08.13, 11:00
        a ja dopiero teraz się dopatrzyłam, ze ta kolorowa nakładka na pałąku ma folię!!! O fuj. Paskudztwo.
        Rozumiem, że praktyczne,ale są rzeczy których nie można upraktyczniać do oszpecenia.Np.moja tesciowa na świateczny stół na obrus zawsze kładzie folię. uncertain
        Surówki podaje kupne w plastikowych kubeczkach z etykietami, w święta!!!
        Rozumiem, ze to praktyczne, ale w święta? Boże Narodzenie i Wielkanoc, a u nich wszystko ofoliowane i co się da kupne.

Tak samo własnie te folie na pałąkach i podnóżkach.
        Zapobiega brudzeniu,ale jest takie tandetne. uncertain
        • gniesia007 Re: częstochowska wersja nuny :P 22.08.13, 11:09
          Ehh co to za praktyczność, tak jak w wózkach właśnie te podnóżki mają zafoliowane, głupota, chroni to materiał, którego i tak nie widać bo jest folia na stałe, która nota bene i tak musisz czyścić, ona pęka i obrzydliwie to wygląda.
          Z teściową nieźle pojechałaś, miejmy nadzieje że mąż tu nie zagląda:-p
          Ale fakt po coś wymyślili miski i mieseczki, ale po co brudzić, jak jest plastik-fantastic, współczuje spożywanych posiłków u teściowejsmile
          • martuska1982 Re: częstochowska wersja nuny :P 22.08.13, 11:11
            mój mąz wie jakie mam na ten temat zdanie. wink
            A co do współczucia - cóż, zawsze u teściów oszczędzam miejsce w żołądku by najeśc się pyszności u mamy. tongue_out
            U mojej mamy nic nie jest na plastiku i folii i nic nie jest kupne. tongue_out
            • gniesia007 Re: częstochowska wersja nuny :P 22.08.13, 11:25
              No u mnie na szczęście i u teściowej i u mamy smaczniesmile u mnie zreszta tez:-p
              • pomilak1 Re: częstochowska wersja nuny :P 22.08.13, 16:23
                Martuśka pojechałaś big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin Lubię czytać Twoje posty tongue_out big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

A co do tych ohydnych folii też tego nie umiem znieść, bleeee, a najbardziej mnie obrzydza jak na podnóżku folia (no bo praktycznie i czysto) a siedzisko tak uwalone że można zwymiotować uncertain bleee
    • sztucznamrowka Re: częstochowska wersja nuny :P 23.08.13, 11:31
      Ja też lubię czytać posty martuśki smile przeważnie się przy nich uśmieję big_grin wink
      A ten wózek już widziałam na all do kupienia jako używka (kupiona 17-07-2013), widać właściciel szybko się nim "znudził" he he he
      Oczywiście Dziewczyny jeszcze nie oszalałam i nie zamierzam go kupować, rozważam teraz kilka modeli ale nie wiem co zrobię....
      • sztucznamrowka Re: częstochowska wersja nuny :P 23.08.13, 11:33
        Dowiedziałam się, że waży 10kg - to więcej niż GT....
    • sztucznamrowka Re: częstochowska wersja nuny :P 23.08.13, 11:36
      Ale wiecie co Dziewczyny - mnie najbardziej razi jak widzę inne użytkowniczki wózków nie tyle "byle jaka" marka wózka co brudny wózek (tapicerka), poplamiony, porwany, okruchy jedzenia itp. itd.
      Widziałam ostatnio mamuśkę z takim "cudem estetycznym" - ohyda, jak można z czymś takim pokazać się na ulicy i jeszcze własne dziecko wozić w takim syfie...uncertain
      • martuska1982 Re: częstochowska wersja nuny :P 23.08.13, 11:52
        oj to fakt.Kiedyś nawet dawno temu o ile dobrze kojarzę była tu rozmowa na ten temat.
        Nic nie jest przyjemniejsze dla oka jak czysty zadbany wózek, bez względu na markę.Natomiast nawet stokke czy joolza albo bbu można zeszmacic syfem i wtedy patrzenie aż boli.
        Na szczęście nie spotkałam się z przypadkiem zasyfionego markowego wózka, chociaż dosyc sensowna srednia półka jak np.buzz czy mutsy zarastające brudem widywałam. wink
        • pomilak1 Re: częstochowska wersja nuny :P 23.08.13, 12:03
          bleee w żłobku gdzie chodzi moja córa stoją dwa takie syfyconfused Nawet pytałam mamę co to za rodziny i ponoć dziecko i rodzice czyści, więc się dziwię, że nie patrzą do czego tego malucha wsadzają brrrrrr
    • gochalodz Roan Bebe Beni Izzy 23.08.13, 13:07
      A od kiedy chiński euro-cart jest polską marką?

Do Nuny bardziej podobny jest już Roan Bebe Beni Izzy

dino.sklep.pl/nowy/wozek-bebe-beni-izzy-spacerowka-p-12968.html
      • martuska1982 Re: Roan Bebe Beni Izzy 23.08.13, 17:47
        a to marka euro-cart jest chińska czy masz na myśli produkcję chińską?
        Bo marka to marka,maxi cosi holendreska, deltim polska etc. ale produkcja wszystkich chińska. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka