Dodaj do ulubionych

Concord Neo - wysokość rączki

01.09.13, 22:02
czy ktoś mi może powiedzieć, czy dla wysokiej osoby to jest dobry wózek?

a druga sprawa - wiem, że siedzisko kubełkowe, ale ja ono się ma do siedziska Fusiona?
Bo w Fusionie jest ogromne, jak się przy tym ma Neo? Chodzi mi o powierzchnię spania czyli taka całkoita długość, nie samo oparcie (choć to kubełek więc oparcie też ważne czy długie)

mam pomysł żeby go sobie kupic na zimę dla dwulatki - to dobry pomysł czy pomyłka?
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Concord Neo - wysokość rączki 02.09.13, 00:03
      myślę nad tym samym, mój synek ma prawie 15 miesięcy, ale chyba wygląda na dwulatka...
      wydaje mi się że to siedzisko jest wąskie sad ale na żywo nie widziałam

orientujesz się może ile ten wózek waży?

właściwie to nic o nim nie wiem, nie wiem jak się podbija i czy jest wygodny...

Bebetto nico chodzi za mną, ale szkoda mi 800zł na jedną zimę, no i ciężki jest, bo 13,5kg trzeba liczyć. Używany nie wchodzi w grę, bo chciałam z czarnymi kołami, a ta opcja dopiero od niedawna jest w sprzedaży
      • maja1406 Re: Concord Neo - wysokość rączki 02.09.13, 08:52
        concord neo ma identyczne siedzisko jak jane rider. Miałam jane i chyba nawet podawałam wymiary. Dla mojej córki to siedzisko było bardzo wygodne, tylko ona z tych drobniejszych.
        • maja1406 Re: Concord Neo - wysokość rączki 02.09.13, 08:54
          tutaj forum.gazeta.pl/forum/w,101614,143126228,,jane_rider.html?v=2 są wymiary
          • martuska1982 Re: Concord Neo - wysokość rączki 02.09.13, 08:56
            a nie jest głębsze? Takie wrażenie sprawia, no ale ja tylko jane widziałam w sklepie a concorda przelotem na ulicy.
            • magda79pn Re: Concord Neo - wysokość rączki 02.09.13, 10:11
              jane rider jest nawet fajny,, tylko budkę ma fatalną

wiecie ile ten neo waży? szukam czegoś w granicach 10kg, no powiedzmy 11, bo jak widzę 14kg to mi się odechciewa, w takim przedziale wagowym jest milion wózków, wygodnych, z fajną amortyzacją itp
              • pstrabiedronka Re: Concord Neo - wysokość rączki 02.09.13, 10:35
                to on tak waży w okolicach 10, może 11

dzięki za wymiary maja smile
                • magdashero Re: Concord Neo - wysokość rączki 02.09.13, 12:10
                  znam barfdzo dobrze neo i ridera, siedziska mają identyczne i ja swojej 2,2 latki z obecną wagą 10,7 kg nie widzię w tym wózku zimą... siedzisko jest wąskie, dzieciak teraz siedzi wciśnięty dosłownie, na długość by teraz wystarczył, ale moja ciuszki na 86cm
                  • maja1406 Re: Concord Neo - wysokość rączki 02.09.13, 16:03
                    Neo waży ok 11,5 kg
                  • pstrabiedronka Re: Concord Neo - wysokość rączki 02.09.13, 16:34
                    aha - czyli jednak poluję dalej na Fusiona wink
                    moja tez nosi 86, trochę tez 80 ale do zimy jeszcze trochę i ja nie lubię dziecka sardynki, zreszta "na sardynkę" to ją moge wbic do parasolki a taki większy to własnie chciałam jakbym szła gdzies dalej albo w porze drzemki i właśnie o wygodne spanie mi chodziło.
                    • magdashero Re: Concord Neo - wysokość rączki 03.09.13, 00:33
                      tak poluj na fusiona, ja strasznie żałuję że sprzedałam go po synku i to za 400 zł koleżance, żeby mieć trodki na zakup śpiworka do stokke... fusion jeśli chodzi o wygodę spania bije wszystkie wózki na rynku, jest ogromny, podobnie jak nomad, ale moim zdaniem lepiej się prowadzi dzięki przednim pojedynczym kołom
                      • pstrabiedronka Re: Concord Neo - wysokość rączki 03.09.13, 08:59
                        włąśnie wiem smile
                        miałąm Nomada i dlatego wiem co oznacza ta powierzchnia smile
                        i tak podejrzewałam żę Fusion się lepiej prowadzi

a może wiesz w takim razie czy Fusion jest wyższy od Nomada? bo to był jedyny minus - ie dla mnie ale dla męża, on jest bardoz wysoki a Nomad miał nisko rączkę
                        • martuska1982 Re: Concord Neo - wysokość rączki 03.09.13, 11:11
                          pod względem wysokości rączki nomad i fusion są podobne, nie zauwazyłam jakiejś zasadniczej róznicy, ale nie mierzyłam, wiec jeśli jakaś jest to pewnie kwestia 2-3cm.
                          Wydaje mi sę też jednak, że fusion ma wyższe oparcie.
              • maja1406 Re: magda79pn 02.09.13, 16:06
                magda79pn napisała:

> jane rider jest nawet fajny,, tylko budkę ma fatalną
                >
                A co Ci się nie podoba w tej budce? Dla mnie była ok, fajnie osłaniała dziecko. Neo ma taką samą budkę jak jane, chyba, że myślisz o tym starym neo
                • magda79pn Re: magda79pn 02.09.13, 16:38
                  ta budka (nowa) w pozycji leżącej jest okropna, dziecko ma ją zaraz nad twarzą i generalnie leży w tym wózku całe odsłonięte, tylko ma budkę nad głową

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka