Dodaj do ulubionych

Błagam...BI czy UJ?

06.10.13, 19:13
Pomóżcie bo zwariuję chyba...już 3 tydzień biję się z myślą.
Co mi posłuży do przyszłego lata dla prawie 3latka (w styczniu skończy) - 98cm wzrostu, 15kg.
Czy BI będzie dobry czy lepiej UJ, który ma wyżej budę ?
Widziałam na babyjungle że UJ jest w promo powystawowy i myślę, choć BI też w promocji.
Potrzebuję, żeby dobrze się wciągał po schodach jak "mały" zaśnie i super jeździł po śniegu, miał dobrą amortyzację i dobrze podbijał (bo TŻ mnie ubije jak wymienię PT na coś co będzie miało kiepską amortyzację wink )
Obserwuj wątek
    • aga_1980_31 Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 19:21
      Uj świetnie jedzie ba płynie ale amortyzacji jako takiej nie ma niestety, ja miałam UJ teraz mam Terraina i ten drugi amortyzuje o niebo lepiej. BI nie miałam ale chyba dziewczyny pisały, że amortyzacja jest wyczuwalna.
    • agusia041 Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 19:42
      UJ jeździ właściwie sam, podbijanie go to bajka, ale tak jak napisała aga amortyzacją nie grzeszy, to dość twardy wózek. Na pewno po śniegu pojedzie super, po schodach też da się wciągnąć smile Jeżeli jednak M lubi miękkie wózki, bierz BI ( na pewno Cię nie ubije wink)
      Na wiosnę też wybierałam między UJ, BJ elite i BI, wybrałam urbana, ale jakoś BI ciągle nie daje mi spokoju i muszę go wypróbować smile
      • jesuisunpapillon Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 19:50
        Już miałam brać BI tylko boję się, czy on nie jest mniejszy od UJ - że dziecię mi na wiosnę nie wejdzie w niego albo będzie stukać głową o budę (a on uwielbia sobie zaciągnąć budkę na oczy)
        i pytanie o głębokość siedziska, bo PT sprzedaję głównie dlatego, że siedzisko jest głębokie na 20cm tylko a ja chcę trochę więcej, co by w kombinezonie nie wylatywał mi z wózka.
        • jesuisunpapillon Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 19:55
          Prosiłabym OGROMNIE MOCNO gdyby któraś z Was mogła podać mi wymiary siedziska
          BI i UJ
          1) długość siedziska
          2) długość do budy
          3) głębokość siedziska
          4) szerokość siedziska

jak sobie porównam jeden i drugi to może będzie mi prościej. Koszmar, nigdy nie dumałam tak który wybrać wózek, zawsze wybór był dla mnie prosty ... a to wg M to już ostatni mój wózek (a druga okazja na wózek dopiero przy 2 dziecku którego nie ma nawet w planie najbliższego zagospodarowania) wink więc nie mam co przebierać big_grin.
          • gosia_mrufka Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 20:12
            BI ma dobrą amortyzację, naprawdę dobrze pracuje a przy tym dobrze się prowadzi. W babyjungle jest nadal ten UJ? Nie widziałam go ostatnio, a sprawdzalam czy cena jeszcze nie spadła.
          • pomilak1 Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 20:22
            Sama nie wiem co Ci doradzić tongue_out
            UJ prowadzi i podbija się bosko, ale BI wcale nie jest gorszy big_grin
            Na pewno amortyzacja lepsza w BI.

Wymiary:
            Głębokość siedziska 26cm, a z podnóżkiem 46cm
            Szerokość siedziska 30cm
            Wysokość oparcia 50cm
            Szerokość oparcia 32cm

Te wymiary mogą być +/- 0,5cm bo mam założony śpiwór.
            Co do wysokości do budy nie umiem tego zmierzyćuncertain
            Nie wiem co masz na myśli "długość siedziska" i "długość budy"
            • martuska1982 Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 20:28
              długośc siedziska to pewnie wysokośc oparcia smile ja tak to zrozumiałam
              a długość do budy to chyba od pupki do budy, czyli ile miejsca ma siedzące dziecko zanim głowa przytrze? Strzelam, sama nie do końca wiem o co chodzi.
              • martuska1982 wymiary Uj 06.10.13, 20:32
                ode mnie UJ

głębokośc siedziska 20cm
                szerokośc siedziska 32cm
                wysokośc oparcia 52cm
                wysokośc od pupki dziecka do budki (przy budce rozłożonej, bo zrozumiałam, że chcesz sprawdzić czy dziecko nie będzie tarło głową o budkę) 62cm

Jeśli chodziło jednak o coś innego to prosze o doprecyzowanie. smile
                • martuska1982 Re: wymiary Uj 06.10.13, 20:33
                  jak widać BI wygrywa i to znacznie głębokością siedziska. Ja sama nie ukrywam, ze jak patrzę na mojego syna w UJ, gdy ma już kurtkę i pomyślę, że kurtka będzie grubsza, dojdzie spiworek, to średnio to widze. uncertain
                  • gniesia007 Re: wymiary Uj 06.10.13, 20:41
                    Martuska dokladnie, nasze dzieci wyjdzie na to, ze zima będą na sankach jeździły zamiast w wózku, ten BI tez mnie kusi wymiarami, tylko zeby pomilak pomierzyła jeszczesmile ja co najwyżej zimą młodej zdejme budę i jakoś ją przymocuje wyżejsmile i tak przygłądam się cały czas temu podnózkowi co by go nie rozkręcić i jakos inaczej umocować zeby nózki mialy więcej swobodysmile
                    • pomilak1 Re: wymiary Uj 06.10.13, 21:57
                      Gniesia ale co mam jeszcze zmierzyć? Żeby zmierzyć dokładnie wysokość oparcia to bym musiała zdjąć śpiwór, bo go zawiązałam u góry do budy,żeby mi nie zjeżdżałtongue_out Raz mi wyszło 50cm a potem 51cm więc wolę troszkę zaniżyć wink
                      Jutro zmierzę odległość od siedziska do rozłożonej budy i powierzchnię spaniasmile
              • gniesia007 Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 20:35
                Ja mam córkę dokładnie tych samych proporcji co ty syna no ciut mniejsza tak koło 1cm, mam Uj i niestety uważam, że dla tak dużego dziecka nie masz się co zastanawiac, jest za mały a mianowicie buda moim zdaniem jest za nisko, jesli juz to elite, albo ten Bi pod warunkiem, ze pomilak zmierzy nam wysokość do budy, ale jak patrze na wózek tez wydaje się nie być super wysoko zamontowanauncertain
                • flower_v Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 20:47
                  moja prawie 3 latka ma duzo miejsca w BI.
                • jesuisunpapillon Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 20:49
                  Dzięki dziewczyny, ogromne dzięki. Dużo już wiem.
                  Widzę, że UJ jednak ma za płytkie siedzisko (chociaż wysokość jest super do budki, w PT o tyle byłam happy, że budę sobie regulowałam "góra-dół"), mały nie usiedzi w kombinezonie na pewno...nie wspominając o śpiworze. Tym bardziej, że on marudny jak za mało miejsca ma. Chyba mu taczkę kupię...

Pomilak dzięki, chodzi mi o to w tym wymiarze, że od pupy do miejsca jak rozłożysz budkę - czy buda nie będzie leżała na głowie dziecka.

Elite mi się nie widzi za bardzo sad nie wiem czemu ale Joggery nie upodobały mi się...a widzę, że ten Elite większy jest jednak chyba.
                  A ciekawa jestem jak terrain (niby napisane na stronie, że do 6roku zycia...pytanie dla jak dużego dziecka) chociaż chciałam zmieścić się w niższej cenie.
                  • martuska1982 Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 20:56
                    Mój Adam ma koniec głowy niemal równo z końcem oparcia w UJ, wiec do budy ma te 10cm. Gdyby ten UJ miął głębokośc siedziska jak BI to byłby super, a tak jest za płytki.Zobaczymy jak to nam wyjdzie w praniu.
                  • gniesia007 Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 21:00
                    Ponoc od UJ pasuje tapicerka do terrain znaczy się, że siedzisko maja takie same, Aga ma terraina to napisze czy tak jest.
                    U mnie w galerii masz fotki młodej w wózku więc ja bym się z tą wysokością budki tak nie cieszyła bo 62cm to naprawdę małouncertain
                    Moja np ma czape na zimę z takim wielkim pomponem i teraz tak sobie mysle jak ja go pod tą budą tam zmieszczeuncertain najgorzej jednak jest jak spi w wózku bo wtedy mamy oparcie tylko te 52cm i 20 siedzisko więc moja młoda głowę jakoś tak bokiem układała.
                    W sumie dawno nie jechałam wózkiem bo dopiero co do domu zajechałam, a młoda podczas pobytu poza domem odzwyczaila się od dziennych drzemekuncertain więc nie sądze abym wózkiem teraz często jeździłauncertain
                    • gosia_mrufka Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 21:58
                      W BI wysokość do budki też 62 cm, o ile dobrze zrozumiałam co mam zmierzyć wink
                    • aga_1980_31 Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 21:58
                      Terrain ma 63cm i to nie jest wcale tak mało moja prawie 7 letnia córka nie dotyka jeszcze głową budki ( musi być naciągnięta oczywiście ) Córka ma 128cm smile

http://iv.pl/images/43126371520757931981.jpg

http://iv.pl/images/69645300849375972023.jpg

http://iv.pl/images/73415117667487772604.jpg
                      Moja córka 2l i 10 miesięcy ma jeszcze sporo miejsca mierzy 92cm
                      • pomilak1 Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 22:01
                        Aga super zdjęcia smilesmilesmile
                      • gniesia007 Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 22:05
                        Być może w tych nowszych modelach uj budka jest wyzej zamocowana, ja jutro założe ten odpowiedni drut i zobacze jak moja młoda tam wygląda, porobie jej fotki w grubej kurtce spiworku i czapie, na zime spiworek tylko polarowy pod pupe dam bo wiekszy się chyba nie zmiescismile
                        • jesuisunpapillon Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 22:22
                          Rewelacyjne fotki, dzięki, faktycznie bardzo wysoki ten terrain. Chociaż głębokość siedziska też widzę chyba taka sama jak w UJ. Terrain ma fantastyczne koła - uwielbiam takie smile.
                          Powoli zaczyna mi się podobać Elite - fajne ma funkcje wink chociaż nigdy nie podobały mi się te wózki...
                          Nadal myślę nad BI, tylko mam dylemat z tą budką, czy mały nie będzie miał jej na głowie jak ubierze czapę.

Na babyjungle jest UJ ale z 2012
                          • gniesia007 Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 22:27
                            Jutro zrobię fotki to sobie zerkniesz, moim zdaniem nadal te 62cm to mało, Aga ja nie wiem jak Twoja 7latka się tam zmieściła, ale widać że jest drobniutka, moja jest dość długa w tułowiu może stąd u nas problem w tej odległości do budki, jak ma zasunięta budkę to mało co widziuncertain
                            • martuska1982 Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 22:36
                              Gniesia, ja tak własnie obstawiam.Patrząc na mojego syna i jego zdjecia w bee plus z testów sprzed prawie roku i obecnie widzę, że urosły mu głównie nogi.
                              Na zdjęciach Agi widać, ze siedmiolatka w nogach nie ogarnia wózka, a w tułowiu tak. Być może twoja córa jest wyjątkowa pod tym względem i wysoka, bo ma długi tułów, a wtedy to wiadomo, że w wielu wózkach szybciej się nie zmieści niż jej rówieśnicy będący nawet tego samego wzrostu, ale majacy krótszy tułów a dłuższe nogi.
                              • aga_1980_31 Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 22:40
                                No moja córka ma długie nogi po mamusi wink tongue_out
                                • jesuisunpapillon Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 22:44
                                  nogi jak modelka smile
                          • gosia_mrufka Re: Błagam...BI czy UJ? 06.10.13, 22:48
                            Jeszcze kilka dni temu był za tę cenę z 2013 roku, ale bez pałąka.
                            • jesuisunpapillon Re: Błagam...BI czy UJ? 08.10.13, 06:31
                              gosia_mrufka - był był tylko też się zastanawiałam, potem zniknął i 2dni nic nie było wink
                              gniesia - robiłaś fotki? smile
                              pomilak - błaaaaagam o wymiar (chodzi mi o ten tak jak na BJ podają: www.babyjogger.com/images/Specs/Summit-XC-Spec.jpg (2) ...że nie długość samego siedziska a siedzisko z rozłożoną budką - jak od pupy do budy rozłożonej jest wysoko
                              ps. jak BI sprawuje się na chodnikach? najbardziej martwią mnie te nasze realne polskie chodniki wink

przymierzam się trochę do Baby Joggera, Summit X3 jest trochę węższy w kołach i mąci mi w głowie(pytanie czy nie za wielki jak na moje miejskowiejskie potrzeby), albo Elite (za to elite martwi mnie jak z pchaniem, bo potrzebuję czegoś co będzie mi płynęło gdyż mieszkam tak, że park i atrakcje mam pod sporą górką i czuć pchanie wózka). Jak na złość nigdzie Baby Joggerów u mnie w mieście nie ma...

siedzę i jęczę wszystkim dookoła o wózku...i nadal mam problem, choć summit x3 bardzo mi się spodobał, to TŻ jojczy, że obawia się, że za duży może być i nie zmieszczę się z nim wszędzie (w zasadzie rozstaw kół ma taki sam jak PT, choć koła ogromne są); za to Bumbleride boję się, że może na wiosnę budka być za nisko i będę psioczyć a Baby Joggery są jakoś obszerniejsze jak widzę....
                              a najbardziej już martwi mnie ich trójkołowość wink (chodzi mi o to, czy dobrze się wsiada do autobusu co jest dla mnie akurat mega ważne - widzę, że X3 ma blokadę koła u góry więc to chyba byłby lepszy pomysł)
                              • jesuisunpapillon Re: Błagam...BI czy UJ? 08.10.13, 06:45
                                ale rozpacz, nie ma już BI w promo...
                                • gniesia007 Re: Błagam...BI czy UJ? 08.10.13, 07:55
                                  Hej
                                  Zaraz wezme się za fotki, wczoraj zdjęłam podnóżek i zamocuje go dużo niżej narazie mam tylko na paskach zamocowane ale mąż musi mi dziurkę wywiercić i na śruby przykręce tak jak u góry było.
                              • gosia_mrufka Re: Błagam...BI czy UJ? 08.10.13, 07:39
                                > pomilak - błaaaaagam o wymiar
                                podawałam: 62 cm, chyba że chcesz potwierdzenia pomilak wink
                                BI bardzo dobrze sprawuje się i na chodnikach i na drodze żwirowej, na której przeważnie telepie wózkami.
                                Miałam Summita XC i według mnie ma bardzo dobrą amortyzację, siedzisko ma z pewnością wyższe, ale wydawał mi się większy. BI jest zgrabniejszy, poręczniejszy.
                                • jesuisunpapillon Re: Błagam...BI czy UJ? 08.10.13, 07:59
                                  sorry mrufka, nie nie chcę potwierdzenia big_grin dziekuję bardzo, jakaś jestem rozkojarzona zyciowo wink
                                  hmm...no fakt zgrabniej wygląda, chociaz kusi mnie ta przestrzeń w wózku, co do jego wielkości to w sumie nie zależy mi mocno (ważne bym nie zajmowała całego chodnika) bo P&T też krowa a pod biurko go chowam jak nie używam i stoi, a na szybkie wypady mam Micralite
                                  • pomilak1 Re: Błagam...BI czy UJ? 08.10.13, 08:03
                                    Mi też tak wyszło- 62cm. Chociaż uważam, że może być i 64cm bo przecież dziecko nie siedzi jak struna tylko lekko się pochyla do tyłu, no chyba, że się wychyla żeby coś zobaczyć, ale to wówczas odległość jest i tak mniejsza smile
                                    Moja córka ma ok 90cm i spokojnie się mieści smile

Wózek prowadzi się super. Wczoraj szłam po starszaka na basen i pod górkę spokojnie go wprowadziłam smile Przetestowałam na parkowych ścieżkach (ale nie ubitych tylko z kamieniami, dość dużymi) i jedzie super. Na pewno amortyzację czuć lepiej niż UJsmile
                                    • jesuisunpapillon Re: Błagam...BI czy UJ? 08.10.13, 08:55
                                      no to mnie dobiłyście wink akurat wczoraj wieczorem już powiedziałam TŻ że biorę na 99% BI ...wchodzę dziś o 5 rano na stronę a tam nie ma już tego z 2012. Ja to mam jakiegoś pecha chyba
                                      • koala0405 Re: Błagam...BI czy UJ? 08.10.13, 08:59
                                        poczekaj aż się dziewczynom znudzi...
                                        • basia752 Re: Błagam...BI czy UJ? 08.10.13, 09:13
                                          BI po nierównych chodnikach jedzie super, wcześniej miałam w aucie parasolkę M&P Tempo, a teraz wożę BI, mimo, że cięższy o jakieś 2,5-3 kg, za to komfort prowadzenia niebo a ziemia. A wczoraj młoda chwilkę była w szkolnej szatni, bo po starszą musiałam lecieć na plac zabaw i pani "szatniarka" była zachwycona jak BI leciuteńko jeździ smile
                                    • gniesia007 Re: Błagam...BI czy UJ? 08.10.13, 09:07
                                      Ja zmierzyłam u siebie w uj tę odległość i mi wychodzi 56-57cm przy maksymalnym możliwym wgnieceniu siedziskasmile
                                      Na oparciu gdzie kończy się różowa część śpiworka jestnkoniec oparciasmile
                                      Moim zdaniem młoda teraz może mieć jakieś maksymalnie koło 4cm zapasu w zwykłej czapce, nie więcej, chociaż jak siedzi przy ścianie wyprostowana to ma dokładnie 57cm, wiec zapas jest tyle co pomilak mówi ile dziecko się zegniesmile
                                      Wrzucam fotki
                                      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/09/37/08/01dba5befc.jpg
                                      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/07/37/08/019ee86fec.jpg
                                      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/05/37/08/01432fb01d.jpg
                                      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/04/37/08/012a0c5ff8.jpg
                                      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/02/37/08/01081fac34.jpg
                                      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/97/36/08/01da0998b9.jpg
                                      • jesuisunpapillon Re: Błagam...BI czy UJ? 08.10.13, 09:10
                                        koala - poczekałabym chętnie ale nie mogę bo sprzedałam swój duży wóz a potrzebuję na przyszły tydzień mieć coś dużego na nasze dłuższe wyprawy...

gniesia dzięki, nie wygląda to najgorzej, chociaż nie widzę za bardzo małego w śpiworze w nim jakoś, ps. uroczo wygląda z tą wkładką smile
                                        • gosia_mrufka Re: Błagam...BI czy UJ? 08.10.13, 09:45
                                          Zobacz ile miejsca miał w summicie mój synek jakiś miesiąc temu, a ile miał w swifcie. Jeśli nie musi być to mały i zgrabny wózeczek, to summit będzie ok. Ma naprawdę wysokie siedzisko.
                                          https://images57.fotosik.pl/108/e68f535419393dbemed.jpg
                                          https://images58.fotosik.pl/109/379569b6880152afmed.jpg
                                          https://images57.fotosik.pl/108/2073d47c5c20ad47med.jpg
                                          https://images58.fotosik.pl/109/790bb3d722aa6747med.jpg
                                        • gniesia007 Re: Błagam...BI czy UJ? 08.10.13, 09:47
                                          Wiesz moja młoda waży prawie 16kg, pod pupą ma śpiworek polarowy, jak uda mi sie włożyć pod ten zimowy to będzie fajnie, ale tak naprawdę ile będziesz jeździć tym wózkiem? Moja jest z lutego więc mamy dzieci prawie w tym samym wieku a moja w wózku jedzie tylko jak idziemy na zakupy albo gdzieś dalej, więc siłą rzeczy nie jest to codziennie być może Ty masz inne potrzebysmile
                                          Póki co patrząc na opinie pomilak i gosi to UJ jest w stanie tylko BI zastapić pod względem właściwości jezdnych, bo z tego co słyszę o to ci właśnie chodzi. Niestety nie mówią o tym czy odczuwają wagę dziecka prowadząc wózek bo póki co nie mają zbyt ciężkich dzieci i do ilu kg jest BI, odnoszę wrażenie iż czym bardziej miekki wózek tym gorzej się prowadzi, ale to tylko moje spostrzezeniesmile
                                          Ja mówię, że mojego prowadzę bez użycia siły, pod górkę wiadomo jednak coś czuć, ale nie tak jak w poprzednich wózkach. Byłam miesiąc na wiosce i tam ciąglę pod górę chodziliśmy, po terenie żwirowym z dziurami i kamieniami, nie odczułam tego w rękach pomimo, że amortyzacja w Uj jest minimalna bo ja mam ten stary model z one tree hill.
                                          Ja doszłam do wniosku, że u nas amortyzacja w chwili obecnej jest zbędna ponieważ koła terenowe oraz siedzisko podwieszane są wystarcające aby stłumić miastowe dziury chodnikowesmile
                                          Na chwilę obecną, chciałam zmienić wózek najlepiej na terrainasmile ale po przeróbkach Uj doszłam do wniosku, że spokojnie się przezimujemysmile a później pójdę w parasolki.
                                          • jesuisunpapillon Re: Błagam...BI czy UJ? 08.10.13, 10:39
                                            gosia_mrufka ogromny ten wózek, dla roczniaka to w ogóle kosmos, podoba mi się...żebym tylko mogła się przymierzyć do niego, ech!
                                            Chyba żałuję że BI nie kupiłam jak wyprzedawali wink ... mogłam odsprzedać jakby był przymały,
                                            kiedy któraś z Was sprzedaje BI? big_grin big_grin

Gniesia u mnie mały waży 16kg i ma 98cm, jest z końca stycznia. W zimę chcę trochę pojeździć, bo będziemy wyjeżdżać do Niemiec, później na wiosnę też do Francji planuję - gdzie chcę dużo na dworze być więc chcę by miał sporą powierzchnię do spania bo zasypia w dzień. Poza tym codziennie gdzieś chodzimy, samochodu nie mam więc chcę by idąc gdzieś na zakupy był bardziej zabudowany co by mu nie wiało i nijak mi z parasolką fajnie bo w micralite on nie pośpi sobie a już w ogóle mogę zapomnieć co to zakrycie przed wiatrem bo nawet kocyk majta w każdą stronę.
                                            No coś w tym jest, że im bardziej miękki tym bardziej czuć ten ciężar dziecka, u mnie jest mega wyboisty chodnik do parku i na dodatek pod górę (przy niezliczonej liczbie krawężników choć to tylko kilka minut drogi) więc trochę się namacham stąd szukam też czegoś fajnego...a mały leniwiec nie chce iść pod górę, bo po co jak matka za niego pomacha nogami troche. Gdybym tak mogła i BI i UJ i jeszcze BJ to bym była szczęśliwa ... wtedy bym wybrała co zostawić wink
                                            • aga_1980_31 Re: Błagam...BI czy UJ? 08.10.13, 11:42
                                              To ja napiszę tak miałam UJ mam Tetrraina i absolutnie nie napiszę że bardziej amortyzowany Terrain gożej jedzie podbija z dzieckiem. Napiszę coś zupełnie odwrotnego bo to w UJ bardziej była odczuwalna waga dziecka. Także ja zupełnie nie potwierdzam tej teorii smile
                                              • aga_1980_31 Re: Błagam...BI czy UJ? 08.10.13, 11:43
                                                Sory za chochlika oczywiście miało być gorzej :p
                                            • pomilak1 Re: Błagam...BI czy UJ? 08.10.13, 12:22
                                              A skąd jesteś?może u jakieś forumki być zobaczyła BI czy UJ smile
                                              Dziś postaram się zrobić fotkę mojemu 5 letniemu synkowi - mierzy jakieś 105cm i waży może 16,5kg big_grin

Jak chcesz coś dużego to chyba brałabym tego summita smile Szkoda, że Gosia już go nie ma to by zrobiła porównawcze fotki z BI smile
                                              • jesuisunpapillon Re: Błagam...BI czy UJ? 08.10.13, 15:47
                                                ze Szczecina

UJ wygląda super tylko ma mniej miejsca niż summit jak widzę teraz. Ja mam taki dość duży śpiworek więc martwię się o jego istnienie wink
                                                widziałam dzisiaj summita XC na mieście, przyznam...że zrobił na mnie wrażenie, jechała w nim dziewczynka mniej więcej (może trochę wyższa) wzrostu mojego małego i wyglądała w nim na prawdę fajnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka