Dodaj do ulubionych

Co wybrać?

13.11.13, 11:24
Witam. Mam wielki dylemat z wyborem wózka. Mój synek urodzi się za 3tygodnie czyli na zimę, posiadam BJCM GT i teraz, zastanawiam się czy dokupić do niego gondole, czy może kupić jako drugi na większych pompowanych kołach coś, nie wiem albo samą gondolę albo 2w1 podoba mi się bugaboo cameleon i joolz ale one maja małe kółeczka, więc nie wiem jak sobie poradzą na śniegu. Wiem, że można dokupić terenowe koła. Oczywiście jeśli kupię coś z tych wymienionych to używka, nie stać mnie na nowy za tą cenę.A może macie inne pomysły co do "zimowego" wózka, powiem szczerze, że młodego w spacerówkę chcę już przesadzić około 6m-ca czyli około maja więc nie chodzi mi o bardzo osłoniętą spacerówkę, zresztą jedna już mam BJCM GT. Z góry dziękuję za porady.PS. chodzi mi również o wózek w miarę lekki, "dyganie po pietrach z wózkiem i dwulatkiem może być uciążliwe uncertain
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Co wybrać? 13.11.13, 11:33
      baby joggery sa bardzo sztywne wiec jak nie bedziesz chodzic po mega dziurach, to gt da rade. zawsze taniej dokupic gondole za 600zl albo adaptery i gondole z quinny (nie wiem ktora wieksza) niz caly wozek, nawet uzywany
    • silke85 Re: Co wybrać? 13.11.13, 11:53
      Ja miałam właśnie cameleona dla zimowego dzieciątka, spokojnie dawał radę tylko jak była taka ciapa to przekładałam rączkę. BJCM też kupiłam jak mała miała 7msc, ale jak dla mnie to on się nie nadaje dla takiego malucha bo dupka się zsuwa. Także jeździłyśmy kubełkiem cama i bjcm zaczęłyśmy używać w sumie tak ok. miesiąć dwa temu, czyli jak mała miała 10msc.
      • anlov Re: Co wybrać? 14.11.13, 11:57
        wczoraj oglądnęłam sztywną gondole do BJ koszt 700zł, ale zastanawiam się nadal nad drugim wózkiem.Podpatrzyłam Quinny buzza i speeda jako wózek początkowy-gondola a później kubełkowa spacerówka ale nie wiem, czy to raczej nie za cięzki wózekuncertain jeszcze jest opcja, że stelaż będzie w aucie a sama gondola będzie znoszona, więc powstaje kolejny priorytet ważności łatwe zdejmowanie i montowanie gondoli. I nadal nie wiem na czym stoję. Może jeszcze jakieś sugestie?Please.
        • thea19 Re: Co wybrać? 14.11.13, 12:01
          allegro.pl/baby-jogger-gondola-twarda-do-city-mini-24h-i3687999160.html
          • anlov Re: Co wybrać? 14.11.13, 12:12
            thea19 napisała:

> allegro.pl/baby-jogger-gondola-twarda-do-city-mini-24h-i3687999160.html

Tak dokladnie taka ogladalam ale nie chodzi o cene bo jak cos to bym na all kupila. Ale według sugestii, ze spacerowka BJ na półroczne dziecko będzie jeszcze "nie pasująca" zastanawiam się nad opcją drugiego/pierwszego wózka
            • thea19 Re: Co wybrać? 14.11.13, 12:16
              gondola od quinny tez jest mala. duze gondole maja ponoc emmy (nie wiem czy sa rozne czy wymiary maja w poszczegolnych modelach takie same), jedo i mura (miescilam w niej roczniaka)
              • anlov Re: Co wybrać? 14.11.13, 12:31
                zle mnie zrozumiałaś.nie chodzi mi o dużą gondolę a wręcz przeciwnie, chciała bym już półroczne dziecko przesadzić w spacerówkę i myślę, że najodpowiedniejsza dla tego wieku będzie kubełkowa, nie wiem, może się mylę.
                • thea19 Re: Co wybrać? 14.11.13, 19:05
                  jak polroczne, to kazda gondola bedzie dobra wlasciwie. mialam rozne wozki ale nigdy kubelka wiec sie nie wypowiem. dziewczyny chwalily ale niektore dzieci kubelkow nie lubia i juz. ja swoje przesadzilam do spacerowki jak mial 5mcy ale rozkladalam ja na plasko.
                  • pomilak1 Re: Co wybrać? 14.11.13, 22:17
                    Uważam, że kubełek na ten okres (czyli dziecko 5-10mcy) to strzał w dziesiątkę!Miałam kilka kubełków w tym okresie życia moje córeczki i kilka wózków z normalnym siedziskiem, no i kubełki wymiatały big_grin

Szczerze? Nie dałabym za gondolę 700zł!!!To już bym wolała używanego froga kupićuncertain
                    • anlov Re: Co wybrać? 14.11.13, 23:00
                      pomilak1 napisała:

> Szczerze? Nie dałabym za gondolę 700zł!!!To już bym wolała używanego froga kupi
                      > ćuncertain
                      też nie zamierzam dać tyle, dlatego zastanawiam się nad buzzem ewentualnie speedem, nie wiem który lepoiej"pociagnie" po śniegu wink
                  • kar-ula Re: Co wybrać? 14.11.13, 22:28
                    Ewentualne nielubienie kubełków zaczyna się chyba dopiero, jak dziecko siedzi stabilnie, bo póki to jest taki maluch, co to w gondoli mu źle i nic nie widać, to kubełek jest wybawieniem - dobrze podtrzymuje kręgosłup i główkę dziecka i bez konieczności wychylania się z wózka dziecko dużo widzi.Przynajmniej u nas tak było. Kiedy natomiast mała stabilnie usiadła, już jej trochę kubelek zaczął przeszkadzać, bo ona chciała swobodnie siedzieć. Ale to było dopiero jak skończyła 6 miesiecy, a w okresie 3-6 jeździła Buzzem (aha, Speedi to nie kubełek).
    • clara84 Re: Co wybrać? 15.11.13, 10:45
      hej, to nie tak że mam jakiś interes w tym, ale znalazłam info o małopskich dniach bugaboo i tam promocje do 50% - bit.ly/17xDXrr jest jeszcze trochę czasu, jeżeli się zdecyduje na gondolę albo cały wózek od nich, chyba opłaca się skorzystać smile pozdrawiam
      • anlov Re: Co wybrać? 15.11.13, 10:54
        kurcze, niestety mam kawał drogi, bo jestem z Łodzi uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka