magda79pn 17.01.14, 12:22 tak na szybko zrobione, bo muszę wyjść wiecie co mnie zdziwiło? naklejka pod tapicerką, data produkcji i napis "made in italy" oraz drugi (nie chce mi się wstać i po Włosku napisać) "fabryka we Włoszech" normalnie dziś, gdy wszystko jest z Chin, a taka Aria jest Włoska... Młody już sprzęt do bagażnika zapakował Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_kas Re: Aria Oceano FOTKI 17.01.14, 12:31 Bardzo fajna ta aria. O wiele bardziej mi się podoba na Twoich fotkach niż tych katalogowych. Daj znać jak się będzie sprawować z synem na pokładzie. A w koszu młotek z Ikei? Odpowiedz Link
pinik Re: Aria Oceano FOTKI 17.01.14, 12:51 Super aria! Mam sentyment do tego niepozornego niby wozeczka. Jego waga i mocarnosc w uzytkowaniu! Moze wlasnie przez to, ze Pegi sa produkowane we Wloszech, a nie w Chinach? Odpowiedz Link
monikamar3-3 Re: Aria Oceano FOTKI 17.01.14, 13:18 Kolor cudny i wozeczek taki zgrabniutki. Bardzo mi sie podoba, chocby też z tego wzgledu że ma pełną rączkę! (nie cierpie typowych parasolek). Bardzo fajny, naprawde. Odpowiedz Link
magda79pn Re: Aria Oceano FOTKI 17.01.14, 13:25 młoteczek nie z ikei, ale też od przebijanki kolor też mi się podoba, bo typowego turkusu nie lubię, a ten jest ciemny, taki właśnie morski Monika, ja nim na tą chwilę nie planuję wyjechać, nie chcę go pobrudzić chyba że do galerii, ale to i tak rzadko jeździmy mnie się jeździ bardzo dobrze, ale to każdy musi sam spróbować, ja wiem co kupiłam, bo już arię miałam Odpowiedz Link
gabilu Re: Aria Oceano FOTKI 17.01.14, 13:35 Bardzo ładny wózeczek. Podoba mi się w nim hamulec. Lubię takie.Magda, pewnie zaraz strzelisz sobie do niego super śpiworek i będziemy wzdychać z zazdrością Odpowiedz Link
coco.roco Re: Aria Oceano FOTKI 17.01.14, 13:34 Po zdjęciach katalogowych nie kupiłabym go Ale na Twoich "real photo" wygląda świetnie! Odpowiedz Link
my_way Re: Aria Oceano FOTKI 17.01.14, 13:36 Tak, stelaze PP sa produkowane we Wloszech, ale juz tapicerka w Chinach No ale tylko te "made in Italy" sa widoczne Kolorek piekny, mi moja zielen sie juz opatrzyla! Ciekawa jestem czy i za trzecim razem bedziesz z niej zadowolona Odpowiedz Link
magda79pn Re: do my_way 17.01.14, 14:10 dopatrzyłam się na metce od tapicerki "coś tam (co oznacza chyba "uszyto") in Romania" czyli Rumunia to i tak lepiej niż Chiny Odpowiedz Link
basia752 Re: do my_way 17.01.14, 17:11 Ładny wózeczek, kolor super, miałam kiedyś w podobnym kolorze chicco pony xs Odpowiedz Link
my_way Re: do my_way 17.01.14, 18:44 Uuu, w Rumunii, no no. To rzeczywiscie juz cos jesli calosc jest produkowana w Europie Odpowiedz Link
magda79pn Re: do my_way 17.01.14, 19:25 europejczyk pełną gębą hi hi hi ========================== my_way napisała: > Uuu, w Rumunii, no no. To rzeczywiscie juz cos jesli calosc jest produkowana w > Europie Odpowiedz Link
my_way Re: do my_way 17.01.14, 18:43 Tak, mam takie zielone jabluszko, bodajze Myrtho, rocznik 2010 lub 2011. Odpowiedz Link
kaja_14 Re: Aria Oceano FOTKI 17.01.14, 21:07 magda79pn, dobra robota z tymi fotkami. Ja również przyglądam się spacerówkom pp. dla mnie to tak na przyszłość , dzięki. No, i ogromny plu=s dla mamy za wybór pięknego żywego koloru wózeczka A tak na marginesie, czy mogłabyś napisać w jakim wieku jest Twój synek? Odpowiedz Link
magda79pn Re: Aria Oceano FOTKI 17.01.14, 21:30 mój synek jest dużym 1,5 roczniakiem, dokładnie: 19 miesięcy, 88-89cm, 13,900kg osłona na nogi jest malutka, chyba uszyję z niej torbę mój mąż powiedział, że kółka kiepskie, ta nasza stara aria miała grubsze/porządniejsze a kolorek hmm... najtańszy jaki udało mi się znaleźć, i chyba dobrze, że nie było wyboru bo musiałybyście głosować najpierw miała być mokka, ale ktos mi ją sprzątnął sprzed nosa wszystkie inne są po 659zł Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: Aria Oceano FOTKI 17.01.14, 21:46 Mnie w kolorystyce Peg Perego 2013 najbardziej podoba się Mokka a jakbym miała brać Arię to chyba dla odmiany brałabym Zafiro...ale nie wiem...ostatnio to w ogóle zraziłam się do kupowania wózków... Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: Aria Oceano FOTKI 17.01.14, 21:49 Jestem ciekawa czy podbijanie będzie rzeczywiście takie ciężkie jak czytałam??? Tym bardziej, że Twój synek prawie 14 kg ma. Jakbyś go dobrze oceniała to może się skuszę na niego..... Odpowiedz Link
magda79pn Re: Aria Oceano FOTKI 17.01.14, 22:37 Opinii poczytaj na starym forum, mnie sie aria dobrze podbijała z 16kg, więc i z 14kg będzie OK ja polecam, ale trzeba się przymierzyć =============== sztucznamrowka napisała: > Jestem ciekawa czy podbijanie będzie rzeczywiście takie ciężkie jak czytałam??? > Tym bardziej, że Twój synek prawie 14 kg ma. > Jakbyś go dobrze oceniała to może się skuszę na niego..... Odpowiedz Link
kaja_14 Re: Aria Oceano FOTKI 17.01.14, 23:20 > mój synek jest dużym 1,5 roczniakiem, dokładnie: > 19 miesięcy, 88-89cm, 13,900kg .... obstawiałam. ze ok. 2 latek Fajny chłopak Odpowiedz Link
pinik Re: Aria Oceano FOTKI 17.01.14, 22:04 Moja aria miala takie same kolka jak ta twoja i swietnie wszedzie dawala rade. Przez trzy tygodnie byla codziennie przez wiele godzin i wszedzie eksploatowana. Przezyla wiele lotow, przesiadek samolotowych, jezdzila z nami statkami, autobusami i naprawde swietnie zdala egzamin. Jak sie zdejmie tacke i budke, to w bagazniku jest malusienka (mielismy problem z powrotem do domu z urlopu - wyladowalismy 400 km od miejsca zamieszkania i jedyne auto, jakie bylo jeszcze w wypozyczalni, to byl ford fiesta! Wpakowalismy sie w czworke z bagazem na cztery tygodnie czyli kilka duzych waliz i wozek wlasnie aria!) Odpowiedz Link
magda79pn sztucznamrowko... 17.01.14, 23:03 ile Twój synuś ma lat? tu masz fotkę mojego 3 latka w arii, miał wtedy 102cm wzrostu, waga 16kg, i dokładnie do 3 lat brakował mu miesiąc a tutaj porównanie z maclarenem triumphem (o ile dobrze pamiętam, masz toura) Odpowiedz Link
magda79pn FOTKI Aria ze śpiworkiem i złożona 18.01.14, 10:19 Z moim "do wszystkiego pasującym" śpiworkiem marki mothercare nie ma chyba wózka, do którego by on kolorystycznie nie pasował złożona Aria ma wymiary 50x90x30cm - w najgrubszym miejscu Odpowiedz Link
monika_kas Re: FOTKI Aria ze śpiworkiem i złożona 18.01.14, 12:44 no z tym śpiworkiem to już rzeczywiście BOMBA! Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: Aria Oceano FOTKI 18.01.14, 11:22 kurcze fajna ta aria - pamietam jeszcze poprzedni forumowy zachwyt nad nia - jak starszak był wózkowy... tylko caly czas zastanawiam sie czy ona jednak nie bylaby dla mnie za niska i martwie sie o kopanie w stelaz - magda - ty chyba jestes ode mnie jeszcze troszke wyzsza.. a arie chwalisz - nie chodzisz przy niej przygarbiona??? ja wszystkie swoje wozki ponizej 105 cm sprzedalam bo jakos nie moglam sie do nich przekonac... Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: Aria Oceano FOTKI 18.01.14, 11:54 Mój synek ma prawie 3 latka (za tydzień urodzinki) 14 kg i 96cm, na stanie mamy GT, M&P Tour i Cybexa Topaza. Kiedyś macałam Arię w Bobo Wózkach w Gdyni ale wtedy byłam bez dziecka i podobała mi się bo lekka no i pełna rączka... Musiałabym się do niej przymierzyć i syna wsadzić i sprawdzić jak to wygląda Odpowiedz Link
magda79pn Re: Aria Oceano FOTKI 18.01.14, 12:53 mi się arią dobrze jeździło, kopie się nie w koła, tylko w drążek od hamulca, można go wyjąć, ja kiedyś wyjęłam, a potem włożyłam z powrotem, bo nauczyłam się z nią chodzić mi pełna raczka na tej wysokości nie przeszkadza, inaczej się taki wózek prowadzi niż parasolkę (quest czy volo) wysoką na 103cm... w moim EW mam rączkę ustawioną na 103cm a w Arii jest jakby jeden poziom niżej ta rączka jest też troszkę wygięta, np w b-agile ona jest prosta, tak jak w zwykłym BJCM, i chyba przez to wygięcie aria się dużo lepiej podbija niż b-agile. nikogo na ten wózek nie namawiam, bo trzeba się samemu przymierzyć, mi kiedyś pasowała i teraz też kupiłam nie jest to super komfortowy wózek, po prostu taka przewozówka właśnie coś, czego ja szukałam, coś zamiast parasolki, wygodne, lekkie, małe, zgrabne, amortyzowane, z dużym koszem i pełną rączką ten wózek jest taki niby niepozorny, a ma amortyzację na 4 koła i wcale nie małe siedzisko, szerokość materiał 33cm, a między podłokietnikami 34cm, głębokość 26cm, siedzi się wygodnie jak na krzesełku Odpowiedz Link
magda79pn ostatnie FOTKI, w kurtce 18.01.14, 13:02 dla Moniki i innych zainteresowanych mały w kurtce, na pierwszym zdjęciu lekko się zsunął, bo szykuje się do ucieczki Odpowiedz Link
monika_kas Re: ostatnie FOTKI, w kurtce 18.01.14, 13:09 fajnie. dzięki sporo miejsca ma widać, mój synek ciut mniejszy więc też byłoby super dla niego... myślę coraz więcej o ten arii... a jak ona ma podnóżek...? regulowany czy nie? Odpowiedz Link
magda79pn Re: ostatnie FOTKI, w kurtce 18.01.14, 13:49 nie ma podnozka, tylko taki kawałek materiału wisi Odpowiedz Link
pomilak1 Re: ostatnie FOTKI, w kurtce 18.01.14, 19:58 Magda kolor SUPER! Siedzisko obszerne tylko oparcie krótkie Mi się źle podbijało z 12kg dzieckiem więc co użytkownik to inna opinia Przypuszczam, że po przesiadce np z BJCM byłoby ok, ale wówczas miałam magic'a który się super podbijał Odpowiedz Link
magda79pn Re: ostatnie FOTKI, w kurtce 18.01.14, 20:15 oparcie ma 47, a ta moja stara M&P miala 49 Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: Aria Oceano FOTKI 18.01.14, 20:25 Magda - a jak z "rozklekotaniem" stelaża w tym modelu??? Czyżby było lepiej niż w innych pegach Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: Aria Oceano FOTKI 18.01.14, 20:51 Podoba mi się ta Aria ale może poczekam na nową kolekcję 2014 - widziałam, że fajne kolory tapicerek mają być Odpowiedz Link
magda79pn Re: Aria Oceano FOTKI 18.01.14, 21:03 stelaż nie jest rozklekotany Morelka, pamiętam że mialas arie, i chicco londona, czesto twoj maz chodzil z mala po arenie Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Aria Oceano FOTKI 18.01.14, 21:20 Mi się ten london - nie wierzę, ze tomówię, bo to chicco - podoba. Ma on jakąs amortyzajcę? Ta w xt była dla mnie ok, quest jest dla mnie sztywniakiem prosto z kostnicy. Odpowiedz Link
magda79pn Re: Aria Oceano FOTKI 18.01.14, 21:40 london ma amortyzację, poszukaj mojego wątku miał dwie wady, był ciężki i mial waskie siedzisko Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: Aria Oceano FOTKI 20.01.14, 13:20 O,oo to dla mnie ważna informacja, że stelaż inny niż w Si A ja mam na Arię ochotę chociażby z tego powodu, że serwis Peg Perego jest SUPER! Odpowiedz Link
pinik do sztucznamrowka 18.01.14, 21:20 A gdzie widzialas nowe kolory pega na 2014? Bo podobno ma byc rozowe mini (gdzies go raz w necie widzialam, ale pozniej juz znalezc nie moglam, a chcialabym obejrzec). Mnie pan w glownym sklepie Pega w Pradze mowil, ze to nowe mini powinno w lutym byc do kupienia, czyli zaraz. Odpowiedz Link
pinik Re: do sztucznamrowka 18.01.14, 21:51 Aaa, znalazlam juz to rozowe mini! Ten nowy rozowy bedzie sie nazywal Fleur! www.albeebaby.com/peg-perego-pliko-mini-lightweight-stroller-fleur.html Odpowiedz Link
magda79pn Re: do sztucznamrowka 18.01.14, 22:37 Pinik - bardzo ładny ten róż, podoba mi się dajcie linki do tych kolorów arii ja i tak nie zmienię, bo mi zależało żeby była nowa i tania tylko z ciekawości chciałam pooglądać Odpowiedz Link
morelka80 Re: Aria Oceano FOTKI 18.01.14, 20:57 Ale śliczny Na starym forum, po wszystkich zachwytach kupiłam Arię dla Michasi jako ostatni wózek i sprawdził się rewelacyjnie dla 3 latki. Teraz dla drugiej córki, jak już podrośnie też napewno kupię Arię Odpowiedz Link
magda79pn nie ma nowych kolorów Arii 18.01.14, 23:44 global.pegperego.com/admin/archive/downloads/2014_PegPerego_BabyProducts_EUROPE.pdf są te same, brąz, granat, czerwona i morska Odpowiedz Link
gleana Re: nie ma nowych kolorów Arii 19.01.14, 15:00 A jaki jest ten materiał w dotyku? Czy jest taki sam jak w wersjach sportivo innych modeli? Odpowiedz Link
magda79pn Re: nie ma nowych kolorów Arii 19.01.14, 16:43 nie mam pojęcia, nie widziałam na żywo innych modeli, ten wózek kupiłam w necie Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: nie ma nowych kolorów Arii 20.01.14, 13:22 Podoba mi się w firmie Peg Perego, że nowa kolekcja jest zaraz z początkiem roku a nie tak jak z Maclarenem prawie latem.... Odpowiedz Link
hortensja_1 Re: nie ma nowych kolorów Arii 29.01.14, 12:15 Magdo, czy Ty szyjesz jeszcze śpiworki? www.suwaczki.com/tickers/2nn33e3k5ufedy69.png Odpowiedz Link
magda79pn Re: nie ma nowych kolorów Arii 29.01.14, 13:48 na górze w wątku dla sprzedawców jest mój wątek Odpowiedz Link
the_isabelle Re: Waga Arii 14.05.14, 14:17 Ja nie Magda, ale mam magdowa arie i na mojej lazienkowej wazy 6,8 kg Odpowiedz Link
basia752 Re: Waga Arii 14.05.14, 15:55 Dzięki, w takim razie wymienię moje Tempo na Arię , tylko widzę, że z używkami szału nie ma, na allegro jest teraz Aria z 2005r bez koszyka za 200 zł Odpowiedz Link
bad_girl10 Re: Waga Arii 14.07.14, 21:59 yYy.... a moja aria z m&p wazy niecałe 6 kg. Zdarzało mi się ja wnosić z 11kg dzieckiem w środku na... 4 piętro Odpowiedz Link