Dodaj do ulubionych

Siedzisko Inglesiny Trip

25.04.14, 13:00
Witam serdecznie Wózkomaniaczki,
po dłuuuugich rozmyślaniach i wertowaniu forum w te i we wte kupiłam dla córki Inglesinę Trip 2014. Wydawało mi się, że jestem świadoma wszystkich jej wad i zalet. W sklepie woziłam małą, było super. Ale dziś po pierwszym spacerze mam jedno zastrzeżenie, o którym tu nie doczytałam.
Siedzisko wózka ugina się pod ciężarem małej dość znacząco i zapada się trochę, dziecko siedzi jakby "w dołku". Córka ma rok, waży 9 kilo. Czy tak to ma wyglądać??? Czy to norma dla parasolek??? Macałam siedzisko od spodu i tam nie ma żadnego usztywnienia ani stelaża.
Jakoś mi to przeszkadza i córce chyba też.. sad
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Siedzisko Inglesiny Trip 25.04.14, 13:03
      Z moich obserwacji to norma
    • martuska1982 Re: Siedzisko Inglesiny Trip 25.04.14, 13:03
      nie wiem jak inne parasolki, bo nie miałam ale maclareny też tak mają, bo to chyba norma. Nie może być usztywnienia, bo by się wózek nie złożył w parasolkę. Nie przeczytałas o tym jako o wadzie, bo to nie jest wada. Po prostu widocznie nie byłaś świadoma. Dla mnie np. to jest oczywiste, dlatego opisując swoje maclareny nie pisałam o tym fakcie i dziewczyny też pewnie z tego powodu to ominęły.
      • ella_2 Re: Siedzisko Inglesiny Trip 25.04.14, 13:09
        Macie rację, bo to moja pierwsza "prawdziwa" parasolka.
        Przy pierwszym dziecku miałam Chicco Enjoy i tam siedzisko było sztywniejsze.
        Czyli trudno - spróbuję do tego przywyknąć, bo generalnie wózek podoba mi się jak najbardziej.
        • magda79pn Re: Siedzisko Inglesiny Trip 25.04.14, 13:53
          niektóre wózki parasoliki mają pod siedziskiem dodatkowe usztywnienie, taki kawałek szmaty naciągniety na stelażu, na pewno ma to mac techno xt, xlr, quest chyba nie, ma tez inglesina trip i espiro meyo.
          • magda79pn Re: Siedzisko Inglesiny Trip 25.04.14, 13:55
            pomyliłam się... nie inglesina trip, tylko zooper twist - miało być smile

===
            magda79pn napisała:

> niektóre wózki parasoliki mają pod siedziskiem dodatkowe usztywnienie, taki kaw
            > ałek szmaty naciągniety na stelażu, na pewno ma to mac techno xt, xlr, quest ch
            > yba nie, ma tez inglesina trip i espiro meyo.
            >
            >
            >
            • martuska1982 Re: Siedzisko Inglesiny Trip 25.04.14, 14:12
              aaaa no taki kawałek szmaty, na którym opiera się tapicerka to mac ma, sądziłam ze słowo usztywnienie dotyczy czegoś sztywniejszego, niż tylko dodatkowa warstwa materiału pod tapicerką. Nie wiem jak to wygląda w rzeczonym wózku, więc tez nie wiem, czy tam jest inaczej niż w macu i nawet tej szmatki wzmacniajacej nie ma.
              Tak czy siak usztywnienia takiego stricte sztywnego jako podparcie pod pupą w parasolkach po prostu z racji konstrukcji nie ma.
              Pod pupą dziecka to się będzie zapadało i tyle, wazne, żeby się stelaż przy tym nie wyginał do środka.
              • ella_2 Re: Siedzisko Inglesiny Trip 28.04.14, 10:43
                Czy wyłożenie siedziska wkładką pomogłoby trochę na to zapadanie się?
                • my_way Re: Siedzisko Inglesiny Trip 28.04.14, 13:26
                  Ja mialam Inglesine Swift i siedzisko od dolu bylo mocowane do stelaza za pomoca srubek, ktorymi przebijalo sie tasme i dokrecalo do stelaza. Moze sprobuj te tasme bardziej naciagnac i dokrecic. Oczywiscie zakladam tylko, ze w trip jest tak samo mocowane jak w swift smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka