Dodaj do ulubionych

elodie details

05.09.14, 22:33
Dziewczyny czy ED retro revolution jest mega ciepły?
Mam jesienny i zimowy śpiwór od Magdy ale mąż mówi ze bedzie sroga zima więc może taki ED będzie jeszcze cieplejszy....
No i czy 1,5 roczniak o wielkości przeciętnego 2l będzie miał w nim wygodnie?
Chyba ze jest coś innego mega ciepłego wink
Obserwuj wątek
    • coco.roco Re: elodie details 05.09.14, 22:53
      Elodie uważam za najcieplejszy śpiworek jaki miałam (lodger jest znacznie cieńszy - zwłaszcza w strefie nóżek) 1,5 roczniakowi w ED będzie spokojnie wygodnie smile Cieplejsze od tych retro itp są te z futerkiem (chyba że się mylę, to mnie poprawcie! może różnią się tylko futerkiem wink), a teraz wyszły jeszcze puchowe i to jest to! big_grin Gdybym tylko miała młodsze dziecko....
      • izi-76 Re: elodie details 06.09.14, 09:18

Miałam przy starszej córce i sprawdził sie rewelacyjnie, nawet w bardzo mroźne dni , jeździła w nim do ok2,5l ale ona drobna jest.
        Teraz też przymieżam się do zakupu dla małej , mamy już lodgera ale Elodie moim zdaniem jest dużo cieplejszy wink
      • dominiczka87w Re: elodie details 06.09.14, 09:25
        A myślicie ze ten retro dla chłopca będzie ok?
        Gdzieś też czytałam ze te z futrem cieplejsze no ale....znalazłam nowy retro tańszy niż używany Black....
        • mamuskala Re: elodie details 06.09.14, 09:32
          Jeśli możesz zdradzić, napisz gdzie znalazłaś tańszy ED?
        • coco.roco Re: elodie details 06.09.14, 10:48
          Bierz retro big_grin ja też miałam z tej kolekcji tylko (czerwony w kwiatki i papużki) te śpiworki są naprawdę bardzo ciepłe! Nie miałam lepszego big_grin Jak najbardziej brałabym go dla chłopca! smile
        • hanna79 Re: elodie details 06.09.14, 20:30
          Ja miałam i mam retro właśnie dla chłopca. Jest super smile
    • mamuskala Re: elodie details 06.09.14, 11:34
      Dziewczyny, retro ma fajną cenę w Merlinie:

merlin.pl/Elodie-Details-Spiworek-do-wozka-Retro-Revolution/browse/product/206,1309146.html

Pozostałe wzory niestety już nie sad
      • izi-76 Re: elodie details 06.09.14, 12:12

Dzieki - właśnie zamówiłam cena rzeczywiście fajna wink
        Jestem ciekawa jak ten kolor wyglada w rzeczywistoąci.
        Odbieram w punkcie więc pewnie do poniedziałku bede go miała.
        • dominiczka87w Re: elodie details 06.09.14, 12:57
          Tak tak dokladni tu znalazłam i też zamówiłam wink
          • betty1234 Re: elodie details 06.09.14, 13:20
            Dziewczyny a jaka cena była? bo już niestety niedostępny sad
            • coco.roco Re: elodie details 06.09.14, 13:23
              249zł
              • betty1234 Re: elodie details 06.09.14, 13:28
                a to faktycznie niezła cena smile To ile ich na forum się pojawi? wink
                Ciekawe czy jeszcze w tej cenie będą mieli bo sama bym jeszcze jeden kupiła.
                • coco.roco Re: elodie details 06.09.14, 13:55
                  Ja jak kupowałam swój (czerwony w kwiatki i papużki) to trafił mi się fuksem i to za bezcen big_grin używany w idealnym stanie i to jeszcze z mojej okolicy (na /jeszcze wtedy tablicy/ dłuższą chwile wisiał i w końcu mówię a nóż zadzwonię i jeszcze był, normalnie czekał na mnie ha ha big_grin)
    • izi-76 Już mam ;) 08.09.14, 15:32
      ED retro revolution i zapp xtra2
      [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/aj/wb/vbad/1Et3yieyd6yawTrzeB.jpg[/img]
      • betty1234 Re: Już mam ;) 08.09.14, 16:00
        Fajowy wink Szybko no ale jak w Poznaniu go mieli to się nie dziwię smilesmilesmilesmile
        • dominiczka87w Re: Już mam ;) 09.09.14, 12:55
          I do mnie dotarł... w pierwszej chwili stwierdziłam ze bedzie za mały...wsadzilam synka i nie wiem czy to tylko takie odczucie bo ta wierzchnia warstwa jest mega gruba.
          Jak synek wstanie to mu założę buty i go jeszcze raz przymierze bo niby na dł. jest taki sam jak ten od Magdy wink
          Zdjęcia
          • alpil Re: Już mam ;) 09.09.14, 13:15
            Fajowy smile nie załapałam się na ten z Merlina, gdybyś chciała sprzedać, daj znać smile potrzebuję dla 6- miesięczniaka, w całości Twoje koszty zwrócę smile
          • kapit.anka Re: Już mam ;) 09.09.14, 13:25
            Miałam kiedyś ED i mimo, że wg wymiarów był taki sam, jak śpiwór szyty na zamówienie (w którym miał dużo luzu), to synkowi było w Elodie przyciasno. Nie wiem, czym to idzie. Może faktycznie ta gruba warstwa wierzchnia to powoduje. Wtedy myślałam, że przyczyną jest jego krój, taki zwężany ku dołowi.
            Tak czy inaczej, Elodie są superowe wink
            • dominiczka87w Re: Już mam ;) 09.09.14, 14:15
              Właśnie obawiam się, że w kombinezonie zimowym i kozakach będzie mu zaciasno. I też nie wiem czy to wina kroju czy grubości wierzchniej warstwy.
              Nie wiem może koleżance będzie bardziej pasował...
              A jest jakiś inny z tak gruba wierzchnia warstwa na 2 suwaki?
              • kapit.anka Re: Już mam ;) 09.09.14, 14:36
                Też miałam ten dylemat, a do mrozów jeszcze trochę, więc Maluch też podrośnie. Mnie uratował szyty na zamówienie + dostałam od siostry taki puchowy. Ale z marką nie pomogę, to było jakiś czas temu, nie zwróciłam uwagi na nazwę. Nie byłam jeszcze wózkomaniaczką wink
                • mamuskala Re: Już mam ;) 09.09.14, 20:54
                  Dominiczka, jak wyszedł pomiar z Pasażerem? Napalilam się na Elodie, ale po głowie chodzi mi jeszcze JJ Cole, też te śpiwory są fajne. Cholerka, nie wiem, który wybrać smirk
                  • coco.roco Re: Już mam ;) 09.09.14, 21:35
                    Bierz Elodie - miałam JJ Cole i ED jest zdecydowanie cieplejszy i ładniejszy big_grin Choć JJ Cole na rozpinany dół na wyjęcie brudnych bucików i na pewno na dłużej dzięki temu starczy, ale ED fajniejszy smile
                  • dominiczka87w Re: Już mam ;) 09.09.14, 21:47
                    W kozakach go nie wymierzylam bo nie mam ich w domu wink
                    Ale obawiam się że za te 2-3m to dla mojego wielkoluda będzie za mały...
                    Ale jak masz mniejsze dziecko to polecam bo faktycznie jest grubasny i śliczny.
                    • alpil Re: Już mam ;) 09.09.14, 21:52
                      Tylko proszę nie odsyłaj go do sklepu, daj znać, jeśli zdecydujesz się na sprzedaż smile
                      Mail: wojkon-78@wp.pl
                    • betty1234 Re: Już mam ;) 09.09.14, 21:54
                      Domi jakby co to z chęcią później go od Ciebie odkupię wink bo jak już pisałam wcześniej retro też bardzo mi się podoba.
                      Moja młoda się na razie w ED "topi" więc mam nadzieję, że długo nam posłuży.
                      • dominiczka87w Re: Już mam ;) 09.09.14, 22:21
                        Na razie to mąż musi przyjechać ocenić itd. smile
                        A jak coś to koleżanka się pisała smile
                        • alpil Re: Już mam ;) 09.09.14, 22:45
                          Tak, tak, potwierdzam smile czekam więc na decyzję po oględzinach męża smile
                          • alpil Re: Już mam ;) 10.09.14, 20:35
                            Dominiczka, jak już decyzja będzie podjęta, daj proszę znaćsmile jakakolwiek ona będzie wink
                            • dominiczka87w Re: Już mam ;) 10.09.14, 22:15
                              Kochanie źle napisałam koleżanka w sensie moja koleżanka tu w realu smile więc raczej tu nie będę sprzedawać.
                              • alpil Re: Już mam ;) 11.09.14, 09:33
                                No to żeśmy się dogadały big_grin ech, ten wirtualny świat wink
    • koala0405 Re: elodie details 22.10.14, 13:35
      używacie już śpiworków elodie? Czy jest jeszcze za ciepło na nie? Zadowolone jesteście? Zamówiłam w końcu cały czarny i teraz dumam czy go nie zwrócić. Zima bura, wózek ciemny, śpiworek czarny...hmmm
      • hanna79 Re: elodie details 22.10.14, 13:43
        Jeszcze nie, u nas (Pomorze) jest na razie za ciepło, cały czas ...naście stopni, dopiero od jutra ma się ochłodzić 7-10 st. Dopiero wczoraj założyłam polarowy, ale moje dziecko już mocno chodzące i nie sypia w wózku. W poprzednią zimę sprawdził się bardzo dobrze smile
        • her-morning-elegance Re: elodie details 22.10.14, 14:17
          może ja komuś pomogę, też szukałam bardzo ciepłego śpiworka i to na dłużej niż na rok tym bardziej że córka urodziła się z wagą 2,5 kg i ciągle tego nie nadrobiła, bardzo szybko ziębnie uncertain mam lodgera ale on nie jest za ciepły i zaczęłam szukać, koniec końców zamówiłam śpiworek ODENWALDER XL, bardzo ciepły, długi, ma odpinany dół i ortalion w miejscu gdzie są butki, zamówiłam używany z ebaya, ale w super stanie, zero śladów używania, zapłaciłam coś ok 250-300 zł, nie jest to mało ale nowy kosztuje 400-500 zł, naprawdę warto, takiego grubego śpiworka nie miałam jeszcze w ręku, jak ktoś jest zainteresowany to mogę podać namiary na sprzedawcę
      • dominiczka87w Re: elodie details 22.10.14, 18:33
        U mnie jeszcze za ciepło ja ostatnio zdjelam polarowy magdowy wink ale teraz znów się chlopdniej zrobiło i go założyłam. ED to chyba założę jak z -15 będzie tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka