Dodaj do ulubionych

Spacerówka poszukiwana

10.11.14, 19:15
Dziewczyny czy możecie pomóc mi w wyborze spacerówki?
Za 2, góra 3 miesiące mój synek wyrośnie z gondolki a usypia zazwyczaj w wózku dlatego szukam takiej która nie jest kubełkowa i rozkłada się na płasko.
Ideałem dla mnie był stary x lander xq ale po przeczytaniu wielu niepochlebnych opinii na jego temat rozmyśliłam się z zakupu.
Chciałabym żeby nie był to trójkołowiec i żeby można było wozić dziecko przodem/tyłem naprzemiennie.
Dobrze by było również gdyby miał duże koła bo spacerujemy w większości po polnych ścieżkach i jedną rączkę. Czy taki wózek w ogóle istnieje?
A może znacie x landera xq i możecie się wypowiedzieć na jego temat?
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: Spacerówka poszukiwana 10.11.14, 19:23
      Na płasko jest emmaljunga Nitro i ma przekładane siedzisko, Mamas&papas Sola le ona twarda więc na wertepy raczej się nie nadaje
      • norah Re: Spacerówka poszukiwana 10.11.14, 20:08
        Rozważ, czy naprawdę jest Ci niezbędne przekładane siedzisko, bo mało jest takich spacerowek naprawdę fajnych. Ja przy starszej córce tez nie wyobrażalam sobie wozenia jej tyłem do siebie, a teraz mlodszego wsadziłam jak miał pół roku do MB i jest bardzo zadowolony, wszystko widzi.
        • hope.dies.last Re: Spacerówka poszukiwana 10.11.14, 20:35
          Znalazłam coś takiego GRACO EVO XT, słyszałyście może?

norah może i masz rację ale dopóki synek jest maleńki nie wyobrażam sobie inaczej, na dodatek usypia mi w wózku bo nie chce inaczej i przodem do mnie jest wtedy niezbędne.
          • liveveb Re: Spacerówka poszukiwana 10.11.14, 21:03
            Slyszalam- same zle rzeczy.... Evo to juz szczegolnie nie polecam.
            Graco ma niezly marketing, ale to chyba jedyny plus tej marki wink
            • kar-ula Re: Spacerówka poszukiwana 10.11.14, 23:58
              Na polne drogi to Emmaljunga City Cross.
          • gochalodz Re: Spacerówka poszukiwana 11.11.14, 06:41
            Zamiast graco (w podobnej cenie!!!) lepiej już Baby Jogger City Versa GT z pompowanymi kołami i przekładanym siedziskiem.
            Jeśli z tego zrezygnujesz to masz znacznie większy wybór i ja od siebie dorzucę (jak zdarta płyta) tfk joggster i wkładka dla maluszka(siedzisko duże, starczy do końca). Tutaj nadal wyprzedaż
            www.marko-baby.pl/wozek-tfk-x3-brazowy,10115,p.html
            Waga nie powinna przerażać,bo wózek się lekko prowadzi nawet po lesie,a graco zawsze zaniża wagę (11kg to on ma pewnie samego stelaża,bez kół i siedziska) i graco jest sztywny i w żaden sposób nie widzę go na wsi, po lesie itd.
            Graco to taki wytwór dla hameryki, która wozi dzieciaczki w fotelikach samochodowych zamiast gondoli, na spacery jeździ samochodem,a za trudny teren uważa alejki parkowe...
            • hope.dies.last Re: Spacerówka poszukiwana 11.11.14, 07:51
              gochalodz napisała:

> Zamiast graco (w podobnej cenie!!!) lepiej już Baby Jogger City Versa GT z pomp
              > owanymi kołami i przekładanym siedziskiem.
              > Jeśli z tego zrezygnujesz to masz znacznie większy wybór i ja od siebie dorzucę
              > (jak zdarta płyta) tfk joggster i wkładka dla maluszka(siedzisko duże, starczy
              > do końca). Tutaj nadal wyprzedaż
              > www.marko-baby.pl/wozek-tfk-x3-brazowy,10115,p.html
              > Waga nie powinna przerażać,bo wózek się lekko prowadzi nawet po lesie,a graco z
              > awsze zaniża wagę (11kg to on ma pewnie samego stelaża,bez kół i siedziska) i g
              > raco jest sztywny i w żaden sposób nie widzę go na wsi, po lesie itd.
              > Graco to taki wytwór dla hameryki, która wozi dzieciaczki w fotelikach samochod
              > owych zamiast gondoli, na spacery jeździ samochodem,a za trudny teren uważa ale
              > jki parkowe...

Ale ten wózek Versa GT to chyba kubełek? I czy on się rozkłada zupełnie na płasko?
              Tak jak już wspominałam nam wózek będzie służył głównie do usypiania dziecka i krótkich spacerów po wyboistych/dziurawych polnych drogach dlatego chciałabym żeby był wygodny i w miarę szeroki w środku.
              • gochalodz Re: Spacerówka poszukiwana 11.11.14, 08:08
                Zobacz tfk, obszerny jest naprawdę (nawet wkładkę zmniejszającą warto mieć na początek) i idealnie nadaje się do spania. Obracane siedzisko nigdy nie będzie tak duże!
                • hope.dies.last Re: Spacerówka poszukiwana 11.11.14, 09:11
                  gochalodz napisała:

> Zobacz tfk, obszerny jest naprawdę (nawet wkładkę zmniejszającą warto mieć na p
                  > oczątek) i idealnie nadaje się do spania. Obracane siedzisko nigdy nie będzie t
                  > ak duże!

Takie jak w x landerze zupełnie by nam wystarczyło. Te trójkołowce strasznie mi się nie podobają a jak jest z funkcjonalnością?
                  • atwar1 Re: Spacerówka poszukiwana 11.11.14, 14:18
                    Zobacz wózki Hartan, Teutonia, emmaljunga
                    To sa pozadne firmy i warto kupic uzywany w dobrym stanie- na pewno dlugo posluzy.
                    Ewentualnie polski jedo fyn- do usypiania znosny
                    • hope.dies.last Re: Spacerówka poszukiwana 11.11.14, 19:26
                      atwar1 napisała:

> Zobacz wózki Hartan, Teutonia, emmaljunga
                      > To sa pozadne firmy i warto kupic uzywany w dobrym stanie- na pewno dlugo poslu
                      > zy.
                      > Ewentualnie polski jedo fyn- do usypiania znosny

Właśnie takiego wózka szukałam jak Jedo fyn, spełnia wszystkie me parametry.
                      Jednak...
                      Czy można kupić samą spacerowke, bo na all same wielofunkcyjne a gondolki już nie potrzebuje.
                      • koala0405 Re: Spacerówka poszukiwana 11.11.14, 20:03
                        ja mam emmaljungę nitro jakby co do sprzedania - idealna do usypiania
                      • ela.dzi Re: Spacerówka poszukiwana 11.11.14, 23:35
                        Fyna nie kupisz bez gondoli. Jak lubiłam gondolową wersję, tak spacerówka nie nadaje się dla niesiedzącego dziecka. Chyba, że z jakąś wkładką, ale ja zmieniłam wózek i do Fyna wracam na zimę z roczniakiem.
                        • hope.dies.last Re: Spacerówka poszukiwana 12.11.14, 08:44
                          ela.dzi napisał(a):

> Fyna nie kupisz bez gondoli. Jak lubiłam gondolową wersję, tak spacerówka nie n
                          > adaje się dla niesiedzącego dziecka. Chyba, że z jakąś wkładką, ale ja zmieniła
                          > m wózek i do Fyna wracam na zimę z roczniakiem.

No nie sad
                          A co myślicie o takim wózku, znalazłam na bobo: Taki
                          • edek.z.krainykredek Re: Spacerówka poszukiwana 12.11.14, 09:50
                            odnośnie bebetto nico mogę ja się wypowiedzieć. nie jest to wózek polecany tutaj. Niemniej ja go kupiłam bo szukałam taniej spacerówki, której nie szkoda mi będzie dobić. na wertepy. Na początku olałam jak pan mi go zaproponował ale jak go przyprowadził czarnego na czarnym stelażu nawet mi się spodobał. I o dziwo jak sama zaczęłam go dotykać i oglądać nawet mi się spodobał smile i choć wg mnie ma paskudne koła i tak go kupiłam smile Miałam jedo, już nie mam. Nico mam od kilku miesięcy i mogę coś powiedzieć. Podoba mi się. Amortyzację i bujanie ma zarąbiste (lepsze niż w Jedo). Buda - super bo powiększana i sięga do pałąka. Na razie w tym wózku nic mi nie przeszkadza, może taki egzemplarz mi sie trafił bo póki co nic nie skrzypi nie piszczy nie rwie się i nawet fajnie mi się prowadzi. I jeszcze się nie rozleciał wink Jest ciężki, dlatego do wnoszenia to on w ogóle się nie nadaje, dla dwulatka pewnie też już nie, chociaż kto wie.... Jest stosunkowo mały co mi odpowida bo ja jestem mała , jest niższy zgrabniejszy niż Jedo (on to był krowiasty) i krótszy. i ta buda nie wisi beznadziejnie z tyłu.
                            No to tyle. Nie będę porównywać do innych wózków (z większych wózków mam też summita ale to inna inszość).
                            • hope.dies.last Re: Spacerówka poszukiwana 12.11.14, 12:47
                              edek.z.krainykredek napisała:

> odnośnie bebetto nico mogę ja się wypowiedzieć. nie jest to wózek polecany tuta
                              > j. Niemniej ja go kupiłam bo szukałam taniej spacerówki, której nie szkoda mi b
                              > ędzie dobić. na wertepy. Na początku olałam jak pan mi go zaproponował ale jak
                              > go przyprowadził czarnego na czarnym stelażu nawet mi się spodobał. I o dziwo j
                              > ak sama zaczęłam go dotykać i oglądać nawet mi się spodobał smile i choć wg mnie
                              > ma paskudne koła i tak go kupiłam smile Miałam jedo, już nie mam. Nico mam od kil
                              > ku miesięcy i mogę coś powiedzieć. Podoba mi się. Amortyzację i bujanie ma zarą
                              > biste (lepsze niż w Jedo). Buda - super bo powiększana i sięga do pałąka. Na r
                              > azie w tym wózku nic mi nie przeszkadza, może taki egzemplarz mi sie trafił bo
                              > póki co nic nie skrzypi nie piszczy nie rwie się i nawet fajnie mi się prowadzi
                              > . I jeszcze się nie rozleciał wink Jest ciężki, dlatego do wnoszenia to on w ogó
                              > le się nie nadaje, dla dwulatka pewnie też już nie, chociaż kto wie.... Jest
                              > stosunkowo mały co mi odpowida bo ja jestem mała , jest niższy zgrabniejszy ni
                              > ż Jedo (on to był krowiasty) i krótszy. i ta buda nie wisi beznadziejnie z tyłu
                              > .

A powiedz mi bo nie mogę doczytać nigdzie, pałąk w jedo można odpiąć czy jest zamocowany na stałe i trzeba ew. rozkręcać?
                              No kupiłam bym ten wózek ale na diabła mi gondolka, ani to sprzedać ani nie mam gdzie tego trzymać! Dlaczego nie puszczają do sprzedaży samych spacerówek???
                              Dzięki za opinię.
                              > No to tyle. Nie będę porównywać do innych wózków (z większych wózków mam też s
                              > ummita ale to inna inszość).
                              • edek.z.krainykredek Re: Spacerówka poszukiwana 13.11.14, 05:30
                                pałąk jest wypinany i w jedo (w memo,a jak inne modele to nie wiem) i nico. Porównując te dwie spacerówki nico bardziej mi się podoba tongue_out
                                • hope.dies.last Re: Spacerówka poszukiwana 13.11.14, 07:59
                                  Okazało się że niedaleko w sklepie z wózkami mają nico, pojadę oblukać, jak mi się spodoba to kupię.
                                  Biorę jeszcze pod uwagę tego x landera xq bo wizualnie to bardziej mi podchodzi niż nico ale tyle złych opinii na jego temat że się boję sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka