Dodaj do ulubionych

Co wybrac?

22.08.16, 07:50
Witam,

Trzecia ciąża nam się kluje, wózki po górkach sprzedane,a że technika poszła naprzód sama nie wiem czego chcesmile
Miałam jedo fyna i 2 maclaren xt i xlt

Plan taki: kupić nowego maca xlr z gondolka dla noworodka i nie isc w 2 w 1, a jesli gondolowy na pół roku to co? Nowy jedo trim,elea uzywka czy navington?
Spacery raczej asfalt plus ubite ścieżki leśne,Mac dawał radę ale przesadzalam starszaki,jak Mac z 2016 się sprawuje,czytałam że to już nie ta jakość co kiedys, dziecko urodzi sie wiosna

Niby mam plan a sama nie wiem,boje sie tej jazdy malym niemowlakiem przodem do swiata ale szkoda mi kupic 2 w 1 I sprzedac za bezcen

Ps na maca wchodzi jeszcze fotelik recaro?
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: Co wybrac? 22.08.16, 08:58
      jest tyle fajnych nowości a Ty chcesz maclarena?
      • agrafa83 Re: Co wybrac? 22.08.16, 10:02
        A co spacerowego od noworodka jako pierwszy jedyny wózek?
        • koala0405 Re: Co wybrac? 22.08.16, 10:21
          ja bym kupiła jedo bartatinę jako głęboki wózek ew. Maritę a później wypasioną spacerówkę
        • gochalodz Re: Co wybrac? 22.08.16, 10:37
          Może Britax go? Miękki jest i ma fajną spacerówkę.

Maclaren ma obecnie gondolę nie tyko do xlr, ale jest inna pasująca również do xt i quest big_grin od rocznika 2012. Nazywa się Carrycot Universal .
          www.maclaren.us/Carrycot_2?lang=en_US
          Dostępna w Europie.
          www.youtube.com/watch?v=jyvrys92gTI
          • gochalodz Re: Co wybrac? 22.08.16, 10:39
            www.pinkorblue.pl/maclaren-gondolka-carrycot-universal-a145874.html
            • thektoska Re: Co wybrac? 22.08.16, 11:52
              Podejzewam ze za cene tej gondoli mozna kupic pozadny używany głęboki wozek.

Amortyzacja maclarenow w moim odczuciu jest niewystarczająca dla niemowlęcia. No i gdzie pieluchy, ubranka na zmianę , Ewentualnie butelki i słoiczki zapakować? Kosz maleńki, a wozek nawet z lekka torba zawieszona na rączkach sie przewraca... Przewrotka z niemowlęciem nie przypiętym pasami do wozka... O zgrozo....
    • thektoska Re: Co wybrac? 22.08.16, 10:35
      Gratuluje!

Osobiscie bym w spacerówce niemowlaka nie woziła
      Kupujac używana markową gondole i dbając o nią, na pewno duzo nie stracisz, a będziesz pewna ze zrobiłaś wszystko co w Twojej mocy żeby zadbać o komfort i bezpieczeństwo maleństwa.

To ze w spacerówce dziecko bedzie przodem do świata i bedzie emocjonalnie zagubione to jedno, a drugie to kwestia amortyzacji. stawy noworodka i niemowlęcia nie sa gotowe znieść tyle wstrząsów ile dorosłej osoby czy odrobine starszego dziecka . Pozatym w moim odczuciu bujanie maleństwa do snu w wózku i robienie śmiesznych min nad gondolka to jedna z nagród za trudy ciężkich 9 miesięcy. Ja jestem uzależnionym bujaczem i jak sie zagadam lub zamyśle to bujam nawet pusty wozek....
      • agrafa83 Re: Co wybrac? 22.08.16, 17:32
        Moje starszaki nie bujane,zasypialy od jeżdżeniasmile, bartatina mnie nie kręci miałam fyna i muszę mieć skrętne przednie koła smile no właśnie Mac ma z wszystkich spacerowek ktore miałam najlepszą amortyzację jak na piankowe koła, no myślę nad nowym jedo trim a potem mac chyba jednak
        • thektoska Re: Co wybrac? 22.08.16, 20:48
          Podejzewam, ze jakieś 90,% dobrych wozkow głębokich ma możliwość odblokowania przednich kół , ale skoro wiesz czego chcesz ja nie będę sie narzucać .
          • ferrieha Re: Co wybrac? 02.09.16, 15:14
            Agrafa, jeśli zatrzymałaś się na etapie na którym parasolki miały "dobrą" amortyzację a gondole nie miały skrętnych kół, to chyba serio powinnaś najpierw się przyjrzeć rynkowi zanim zadecydujesz o wsadzeniu wiotkiego noworodka do maclarena i dokładaniu do rehabilitacji.
    • beszamela Re: Co wybrac? 23.08.16, 13:48
      My mamy Optimo, spacerówkę, ale wiem, ze też jest możliwość dokupienia fotelika i gondoli. Poza tym jeśli chodzi o spacerówkę możliwości montowania są dwie, przodem lub tyłem do kierunku jazdy. Ja jestem zadowolona, wózek dobrze wyposażony, dla dziecka wygodny, dla mnie też, bo dobrze się prowadzi i ma bardzo duży kosz, no i cena...jak dla mnie przystępna, bo nie stać mnie było na wózek za 2-3 tysiące.
      • agrafa83 Re: Co wybrac? 23.08.16, 16:58
        Wpadł mi w oko cybex callisto ma normalniejsza gondole niz mac ale wciąż rozmiar spacerowki zostaje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka