Dodaj do ulubionych

Valco Tri Mode X/Quad X

02.02.17, 21:13
Od szukania wózków jestem już zielona. Muszę przesadzić z gondoli do spacerówki niesiedzące niemowlę. Potrzebuję wózka idealnego tongue_out nie do końca terenowego, ale też nie typowo miejskiego. Mieszkam w mieście, ale za ogrodzeniem mam las. Chodników i ulicy doczekamy się w przyszłym roku. Potrzebuję więc czegoś co: pojedzie po nierównościach (ulica w budowie, konary, piach, błoto) bez wylania tony potu; da się prowadzić jedną ręką (druga zarezerwowana dla starszaka), będzie bezpieczne dla niemowlaczka (czyli nie wytrzęsie go za bardzo, zależy mi na amortyzacji).
Od zawsze marzyłam o BI i już dawno postanowiłam, że to do niego się przesiądziemy, ale nowa cena mnie zabiła. Szukam więc, sprawdzam, porównuje. Brałam pod uwagę: MB Swift, TFK Joggster Twist Lite, BJ City Elite. Aż nagle trafiłam na terenową wersję Valco.
Wiem, że wózki Valco są polecane na forum, wózek odpowiada mi wizualnie, podobno ma amortyzację, buda jest wielgachna (co jest dla mnie ważne), wózek ma jakąś wkładkę (co wydaje się być fajne przy 7-miesięczniaku), dobrą regulację oparcia i podnóżka.
Czy ktoś ma osobiste doświadczenia z tym wózkiem? Jak jeździ, jak się sprawuje? Która wersja jest godna uwagi, 3 czy 4 kołowa?
A znacie inny model, który odpowiada moim potrzebom?
Obserwuj wątek
    • uszatekk Re: Valco Tri Mode X/Quad X 04.02.17, 13:29
      Ja mam aktualnie valco tri mode x. Wózek ma fajna amortyzację,ogromna budę. Jest wygodny dla dziecka regulowana rączkę. Jest zgrabny (np. w stosunku do boba ). Dziecko ma dobra widoczność. Mam tez na działce staruszka tfk twist i to tez niezły wozek,tyle ze b.ciezki i wielki po zlozeniu. Wersji lite nie znam.
      Elitem nie miałam okazji jeździć za to. Baby joggerow polecam summita ! Na zimę jest rewelacyjny.
      • glajdusia Re: Valco Tri Mode X/Quad X 04.02.17, 16:37
        A myślisz, że Tri Mode nada się dla niemowlaka (nie siedzi jeszcze samodzielnie)? Mam na stanie BJ CM GT i dziecko się w nim dosłownie gubiło. W Tri Mode podobno jest jakaś fajna wkładka.
        • uszatekk Re: Valco Tri Mode X/Quad X 05.02.17, 09:42
          Bez miękkiej gondoli kiepsko. Wkładka n iemowlakowi nie wiele da, ja kupiłam gondole z britaxa miękka ze sztywnym dnem z myślą o niemowlaku właśnie i tak zamierzam stosować. Bez czegoś w środku średnio to widzę. Będzie podobnie jak w gt tyle ze podnozek będzie podniesiony.
          • nablaanbu Re: Valco Tri Mode X/Quad X 09.02.17, 13:20
            Jak kupiłaś Tri mode? Czy jest gdzieś do zobaczenia stacjonarnie? Ja też się przymierzam do przesiadki z gondoli do właśnie Tri Mode lub Joie 4 Air. Moja córeczka ma 7 miesięcy i siedzi samodzielnie, po galerii śmiga w BJCM 4W. Oprócz tego co pisze glajdusia chciałabym z nim jechać nad morze więc składanie mnie zastanawia, czy dużo miejsca zajmuje?
            • uszatekk Re: Valco Tri Mode X/Quad X 09.02.17, 19:47
              Kupiłam od forumki. Na pewno zajmuje mniej miejsca po zlozeniu niż wielki wozek 2w1. Jak bede miała okazje zrobię zdjęcie w bagażniku. Na moim blogu znajdziesz foto złożonego w poście tri mode vs snap. Po zdjęciu kol nie jest ogromny. Jeździłam tez joie air i jest fajny dla takiego maluszka ale zauważ ze ma 43 cm oparcie wiec do końca wózkowania może być ciężko. Tri mode moim zdaniem da rade do końca i będzie wygodny-wielka buda ❤ amortyzacja, podnoszony podnóżek, pałąk.
              • nablaanbu Re: Valco Tri Mode X/Quad X 10.02.17, 22:45
                Dzięki za odpowiedź, super opis na blogu, w sumie już jestem zdecydowana na tri mode tylko jeszcze sprawdzam czy mi za siedzenie kierowcy wejdzie bez kół smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka