06.12.18, 14:17
Mam zaburzenia obsesyjno-kompulsywne, więc już zaczynam szukać wózka na wiosnę big_grin Żartuję oczywiście, ale lubię sobie zrobić "rekonesans" z dużym wyprzedzeniem. Myślę o jakimś lekkim wózku w typie parasolki, takim raczej miejskim, na czas jak już zejdą śniegi. Realia są takie że:
1. Dziecko teraz ma rok i cztery miesiące, jakieś 83 cm wzrostu i ok 13 kg, czyli w marcu-kwietniu będzie mieć rok i osiem miesięcy, pewnie ponad 86 cm.
2. Nie dość, że jest dość duża, to ma raczej niedługie nogi, za to długi korpus (takie proporcje trzyma od urodzenia, w ciuszkach rozmiar różnicy jest). Wysokość siedziska jest tu dość istotna.
3. Wózek nie jest specjalnie eksploatowanym sprzętem u nas w domu - w tygodniu jest wożona do żłobka samochodem, więc jedyne spacery to w zasadzie w weekendy i ewentualne urlopy. Urlop pewnie w maju nad naszym morzem, a w lato jeszcze bez sprecyzowanych planów.
Parasolek jest zatrzęsienie, nie wiem co jest tandetne, a co ok. Chciałabym żeby nie robił wielkiego hałasu podczas jazdy i nie sprawiał wrażenia, że zaraz się rozleci smile
Radźcie! smile
Obserwuj wątek
    • kubek290713 Re: Parasolka 06.12.18, 22:15
      Maclaren Mark jak dziecko już nie sypia, ew. mark II bo ma rozkładane lekko oparcie
      Może maclaren Triumph - zależy czy chcesz ciężki czy najlżejszy wózek
      • martishia7 Re: Parasolka 07.12.18, 10:58
        Dziecko teraz jeszcze sypia bardzo, zakładam, że jeszcze przez jakiś czas będzie, więc wolałabym rozkładany. Raczej nie będę fetyszyzować jak najmniejszej wagi - mnie 3 czy 5 kg raczej nie robi różnicy.
        • martishia7 Re: Parasolka 07.12.18, 11:00
          Mignął mi kiedyś w internetach taki wózek, typu parasolka, który siedzisko miał zrobione z takiej jakby plecionki, trochę jak siatka na zakupy - kojarzycie może co to za model?
          • karioka1985 Re: Parasolka 10.12.18, 19:43
            Z siatką to mi się quinny yezz air skojarzył...
            • martishia7 Re: Parasolka 11.12.18, 10:19
              On to jest! Dzięki, chciałam o nim poczytać, a kompletnie zapomniałam nazwy.
    • seaborgium Re: Parasolka 05.03.19, 20:41
      Może cybex callisto? Rozkłada się na płasko, ma odpinane boki, żeby był latem przewiew, ma połączone rączki, więc da się jedną ręką prowadzić, duża buda. Całe zeszle lato przejezdzilismy w nim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka