Dodaj do ulubionych

Czy wypada jeszcze raz do niego napisać?

30.03.15, 17:35
Witam,

Ostatnio poznałam fajnego chłopaka, łączą nas tylko relacje koleżeńske. Widzieliśmy się kilka razy na różnych imprezach, pisaliśmy trochę ze sobą. Ogólnie dobrze nam się rozmawia, mamy podobne zainteresowania. On niedługo wyjezdza na rok do Kanady. Ostatnio napisał do mnie, czy chciałabym się z nim spotkać na kawe przed jego wyjazdem. Odpisałam cos w stylu ok, to moze w weekend, jeśli masz czas. No i on nic nie odpisał do tej pory. Czy wypada jeszcze raz do niego napisać i się przypomnieć?
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 30.03.15, 17:49
      Piłka niby jest po jego stronie, ale korona ci z głowy nie spadnie, jeśli się odezwiesz. Jakoś tak pretekstowo, typu 'będę w południe tu i tu, jeśli spotkanie nadal aktualne bedę wolna po 14tej, co ty na to?'

Być może mu zależy, ale nie chce w nic brnąć przed tak dlugim wyjazdem.
      • kora3 Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 30.03.15, 17:58
        Popieram (znów) Bene - na luzaku i bez ciśnienia - możesz tak się odezwać
    • kweri Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 30.03.15, 18:38
      Oczywiście, że wypada.
      Mówię to jako facet.
    • triss_merigold6 Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 30.03.15, 19:22
      Wypada, ale jeśli Ci nie odpisze, to odczytaj sygnał poprawnie i nie narzucaj się.
    • mim_maior Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 30.03.15, 21:54
      Też bym napisała - coś w stylu, że robię plany na weekend i jeśli chce się ze mną spotkać, to teraz ostatnia szansa. Ale trzeciego smsa już nie planuj smile
    • annthonka Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 30.03.15, 22:55
      Mogło być tak, że w nawale spraw do załatwienia przed wyjazdem umknął mu Twój sms, dlatego myślę, że spokojnie możesz napisać do niego jeszcze raz. Ale jeżeli tym raze nie odpowie, to już więcej nie pisz.
      • minniemouse Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 31.03.15, 09:17
        ja bym sobie darowala. albo chce sie ze mna spotkac albo nie.
        jak nie pamieta aby zadzwonic to niech sie wypcha.
        ja za nim latac nie bede.

Minnie
        • pavvka Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 31.03.15, 13:29
          Mnie przyszło do głowy, że taki komunikat jaki wysłała autorka "ok, to moze w weekend, jeśli masz czas" wygląda trochę jak odpowiedź wymijająca, a w każdym razie robi wrażenie, że dziewczyna niezbyt się pali do spotkania. Więc IMO, jeśli faktycznie chciałaby się z nim spotkać, to warto o sobie przypomnieć żeby dać znać że faktycznie tak jest.
        • croyance Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 17.04.15, 00:23
          Nie rozumiem takiego podejscia.
          Jak by to powiedziec ... facet to tez czlowiek tongue_out i nie musi byc tak, ze w fajnej znajomosci roznica plci nagle przeslania zdrowy rozsadek. Gdyby to byla kolezanka - a relacje, z tego co autorka watku pisze, sa kolezenskie, nie nagly romans - to czlowiek by normalnie napisal 'hej, co z ta kawa, zdazymy sie spotkac przez twoim wyjazdem? Daj znac, byloby milo sie zobaczyc' etc.

Nie widze zadnego powodu, dlaczego mialoby byc inaczej.
    • james-jazz Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 31.03.15, 13:48
      Wypada, ale ja bym sobie darowała. Jakby chciał, to by pamiętał.
      • majaa Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 31.03.15, 15:22
        Też tak uważam. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że chłopak, któremu zależy na spotkaniu z dziewczyną może ot tak o tym zapomnieć, nawet jeśli ma sporo zajęć.
        • aqua48 Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 31.03.15, 15:50
          majaa napisała:

> Też tak uważam. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że chłopak, któremu zależy na sp
          > otkaniu z dziewczyną może ot tak o tym zapomnieć, nawet jeśli ma sporo zajęć.

Jestem podobnego zdania.
          • liliawodna222 Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 02.04.15, 14:47
            Ja też.
    • raj-ana Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 01.04.15, 22:33
      Myślę, że chłopak przed wyjazdem ma mnóstwo rzeczy do załatwienia i pewnie wyleciało mu z głowy.
      Pytanie jeszcze kiedy ma być ten wyjazd? Bo jeśli niebawem to pamietaj, ze najbliższy weekend to weekend świąteczny, stąd może nie być zainteresowany spotkaniem w ten dość specyficzny czas.
      • minniemouse Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 02.04.15, 00:19
        Wyleciec z glowy to moze wyniesiene smieci, ale nie dziewczyna ktora sie podoba.
        no wez.

Oczywiste jest ze o osobie na ktorej nam zalezy nie zapomina sie, a zwlaszcza przed wyjazdem.

Warto poczytac sobie choc cytaty ze swietnych ksiazek Grega Behrendta,
        guru obdzierania kobiet ze zludzen:

Nie oszukuj się mówiąc, że on tak dużo podróżuje, ma mnóstwo spraw na głowie, pełni taką ważną funkcję... Autorzy książki „Nie zależy mu na tobie” przeprowadzili ankietę wśród mężczyzn, w której wszyscy (!) przyznali, że nigdy nie byli zbyt zajęci, aby zadzwonić do kobiety, na której naprawdę im zależało. Jeśli do ciebie nie dzwoni (albo nie pisze), to znaczy, że o tobie nie myśli.

Gdyby mi na tobie zależało, byłabyś jasnym punktem w moim niemożliwie pełnym zajęć dniu. Nigdy nie byłbym zbyt zajęty, żeby do ciebie zadzwonić.
        Greg Behrendt.

nic dodac nic ujac.

Minnie
        • annthonka Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 02.04.15, 08:49
          Ale nie wiemy, czy dziewczyna mu się podoba i czy mu na niej zależy. Z opisu w pierwszym poście wynika, że to dość świeża i luźna znajomość. Wielce prawdopodobne, że chłopak traktuje ją po prostu jak kumpla.

Za to, sądząc po rozterkach wątkodawczyni, chłopak podoba się jej.
          • pavvka Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 02.04.15, 16:27
            annthonka napisała:

> Za to, sądząc po rozterkach wątkodawczyni, chłopak podoba się jej.

Dla mnie z jej postów nie wynika (choć nie można też wykluczyć), że chciałaby czegoś więcej niż kumpelstwa, a jedynie że chciałaby tę znajomość kontynuować. I zupełnie nie uważam w tym przypadku za uzasadnione bawienie się w podchody i rozkminianie kto do kogo powinien napisać pierwszy, drugi i trzeci.

A swoją drogą mam pytanie dla wszystkich odradzających pisanie do chłopaka: czy Wasza rada byłaby taka sama gdyby odwrócić płcie bohaterów historii?
            • annthonka Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 02.04.15, 17:01
              pavvka napisał:

> annthonka napisała:
              >
              > > Za to, sądząc po rozterkach wątkodawczyni, chłopak podoba się jej.
              >
              > Dla mnie z jej postów nie wynika (choć nie można też wykluczyć), że chciałaby c
              > zegoś więcej niż kumpelstwa, a jedynie że chciałaby tę znajomość kontynuować. I
              > zupełnie nie uważam w tym przypadku za uzasadnione bawienie się w podchody i r
              > ozkminianie kto do kogo powinien napisać pierwszy, drugi i trzeci.

Z postów wprost to nie wynika, ale moja intuicja mówi, że gdyby to był zwykły kolega to dziewczyna już dawno by zadzwoniła z pytaniem "No to jak z tym piwem w weekend?".

Rozkminianie zazwyczaj wskazuje na to, że w grę wchodzą cieplejsze uczucia smile
              • minniemouse Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 02.04.15, 23:10
                annthonka napisała:
                Z postów wprost to nie wynika, ale moja intuicja mówi, że gdyby to był zwykły kolega to dziewczyna już dawno by zadzwoniła z pytaniem "No to jak z tym piwem w weekend?".

wlasnie, albo w ogole nie dzwonila a na forum nie pytala o rade.

natomiast gdyby role sie odwrocily - pytal chlopak - to oczywscie ze doradzilabym inaczej
                tzn ze tak, moze zadzwonic.
                bo mimo rewolucji, emanszczypacji itd i tak zawsze inicjatywa nalezy do chlopaka, mezczyny.
                pod tym wzgledem jestem starej daty.
                jesli dziewczyna wyjezdza, a jemu zalezy, to niech sie stara.

Pomysl z czapla tez jest dobry, ale tu mamy konkretna oferte ze 'zadzwoni' - i brak tego telefonu jest wyrazna wskazowka jak wazna jest dziewczyna w jego zyciu.
                tym bardziej ze wyjezdza.

Minnie
                • kora3 Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 04.04.15, 11:13
                  Minnie, generalne TEŻ jestem starej daty w sprawach damsko-męskich. I np. gdyby dziewczyna napisała, ze spędzili upojna noc i sytuacja jest też taka, to odradzałabym odzywanie się. ALE tu jest inaczej - ich znajomość to zwyczajnie w każdym razie póki co (luźne) koleżeństwo. A wg mojej oceny w takiej fazie znajomości nic nie stoi na przeszkodzie o przypomnieniu zalatanemu koledze, który sam prosił o spotkanie o tymże. Tak samo koleżance poniekąd. W tym właśnie rzecz, że jeśli komus się ktoś podoba, to przypisuje jego zachowaniom różne sprawy, których ni ma smile
                  Dziewczynie się podoba, bo gdyby tak nie było, to nie miałaby oporów napisać "No i co stary z tą kawa? Idziemy czy nie?" A że wiesz iż jej się poidoba, to już dopisujesz, ze gdyby mu zalezało... a inni, ze może nie chce się angazoac przed wyjazde. A chłopak najprawdopodobniej zwyczajnie o tym zapomniał zalatany przed dłuższym wyjazdem dalekosmile Owszem, to znaczy, ze pewnie mu szaleńczo na owej pannie nie zależy, ale też trudno wymagać, by koniecznie zalezało po pisaniu z sobą i kilkakrotnym widzeniu się. Nie ma co dopisywać na razie ideolo - teraz mu jakoś bardzo nie zależy, ale to nie znaczy, że nie zacznie smile ie wszystkie miłość sa "od pierwszego wejrzenia" smile
                  Dlatego właśnie uwazam, ze normalne odezwanie się jak wyżej, na luzaku, nie byłoby zadnym narzucaniem się ze strony dziewczyny, tym bardziej, ze wcześniej spotkanie proponował chłopak.
        • raj-ana Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 03.04.15, 10:52
          minniemouse napisała:

> Wyleciec z glowy to moze wyniesiene smieci, ale nie dziewczyna ktora sie podoba
          > .
          > no wez.
          >
          > Oczywiste jest ze o osobie na ktorej nam zalezy nie zapomina sie, a zwlaszcza p
          > rzed wyjazdem.

Racja wink tyle, że z postu autorki wynika raczej luźna znajomość, a nie kwestie gdzie komuś na kimś zależy, stąd takie moje przypuszczenie wink
    • kwerii czapla 02.04.15, 19:54
      A znacie bajkę "przychodzi czapla do żurawia"?

Po co sobie niepotrzebnie komplikować życie?
      • kora3 :) 03.04.15, 08:41
        Nie znamy, bo takowej nie masmile Bajka, o której pewnie myślałeś to "Żuraw i czapla" autorstwa J. Brzechwy
    • kora3 Re: :) 03.04.15, 11:22
      Gdybym była przewrażliwioma Kwerii, to mogłabym uznac Twój wpis za niegrzeczny. I to bynajmniej nie dlatego, jakobyś mnie do kwoki porównał smile tylko dlatego, że umieszczając fragment tego wierszyka pod moją wypowiedzią sugerujesz, jakobym się wymądrzała zwracając Ci uwagę, ze wiersz poprzedni nosi inny tytuł, niż ten, który podałeś. Można by tak uznac, ale akurat nie w stosunku do ciebie, bo wszak Ty sam chetnie i często zwracasz innym uwagę na pomyłki i błędy. Zatem zwrócenie jej tobie powinieneś traktować jak normę i być za nie wdzięczny.

Przy okazji przypomniało mi się cośsmile Otóż podczas jakiejś dyskusji, nie pamiętam już z kim i kiedy mój adwersarz uzył argumentu "Pewnie nie słyszałaś nigdy znanego przysłowia o psie, który dużo szczeka, a mało mleka daje?" ....w pierwszej chwili mnie zatkało, a w następnej nie mogłam opanować smiechu smile opanowawszy odpowiedziałam. "Być może to wyda się dziwne, ale w istocie nie słyszałam takiego przysłowia o psie i dawaniu mleka" smile
    • liza_s Re: Czy wypada jeszcze raz do niego napisać? 17.04.15, 16:31
      Chętnie przeczytam, jak rozwinęła się ta historia - odezwałaś się do tego chłopaka, spotkaliście się?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka