Dodaj do ulubionych

kocia uroda :)

01.09.11, 21:08
Ilekroć pojawi się w Zakątku ktoś Nowy i przedstawia swoje pazurzaste skarby, wszyscy piszą z autentycznym entuzjazmem - o jaki piękny kot, śliczna kicia, matko, sama chciałabym takiego mieć, co za piękność - i tak dalej w tym duchu.
Wiem, że są to zachwyty absolutnie szczere, bo kociarze po prostu tak mają, że zachwycają się wszystkim co ma wąsy, futro (albo nie), pazury, miauczy i mruczy.

I przypomniało mi się, jak oglądałam u koleżanki zdjęcia kotów w necie, i piszczałam z zachwytu przy każdym kolejnym egzemplarzu, a ona popatrzyła na mnie bystro i celnie spytała
A widziałaś kiedyś brzydkiego kota?

No właśnie....
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: kocia uroda :) 01.09.11, 21:15
      Coz poradzic jak dla mnie nie istnieją brzydkie koty czy psy? ( no oprocz jamników, przepraszam, ale mam złe wspomnienia).
      Zawsze znajdę jakis piekny punkt zaczepieniawink
      • invisible7 Re: kocia uroda :) 02.09.11, 01:34
        Pewnie się powtarzam, ale nie ma brzydkich kotów, są tylko zaniedbane wink
        • arim28 Re: kocia uroda :) 02.09.11, 09:04
          Moja byla brzydka ale krotko smile
          W czasie dojrzewania, zmienialy sie jej proporcje ciala i poszczegolne czesci jakos nie pasowaly do siebie. Mordke miala wydluzona i byla strasznie chuda.
          Teraz jest futrzakiem ksiazkowym smile Dojrzala, mloda matrona, wie czego chce i jak to dostac.
          Acha i chyba zna sie na zegarku smile smile
    • the_kami Re: kocia uroda :) 02.09.11, 09:50
      Oj, znam dwie brzydkie kocice.
      Są cudne, kochane, charakterne. Ale obie niewymiarowe, nisko osadzone. Wiecie - krótkie łapki, grubaśnie korpusiki, krótkie grube ogonki... I jeszcze umaszczenie mają troszkę takie, jakby ktoś czyścił o nie brudne pędzle, szaro-buro-wybrudzone big_grin
      Moja Klucha też do pięknych nie należy - głównie przez "figurę" - ma połamany, krótki i gruby ogonek, i bary jak NRD-owska pływaczka.
    • seidhee Re: kocia uroda :) 02.09.11, 11:40
      Miałam brzydką kotkę na tymczasie.
      Miała nieładny pyszczek, z dziwną wysuniętą do przodu brodą i chyba lekkim przodozgryzem. Ale trafiła do domu, który się zachwyca, jaka to piękna kotka. Zwracają uwagę głównie na jej futro, nieco dłuższe niż zwykle u dachowców. Więc jest to rzecz gustu li i jedynie smile
    • sadosia75 Re: kocia uroda :) 02.09.11, 12:00
      Nie ma brzydkich kotów smile Nawet te najbardziej poszkodowane przez człowieka są cudne.
      Wg. mnie najpiękniejszym kotem jest sfinks. piekny w swojej brzydocie smile
      Koty mają w sobie to coś co sprawia, że sa piękne smile
      • ibelin26 Re: kocia uroda :) 02.09.11, 12:47
        Nie ma brzydkich kotów. I koni.
    • 0ffka Re: kocia uroda :) 02.09.11, 15:40
      Racja smile Jak głupieję na widok każdego kota!
      • mitta Re: kocia uroda :) 02.09.11, 17:17
        Mnie, niestety, sfinks nie powala. Kot to dla mnie futro.
        • yenna_m Re: kocia uroda :) 02.09.11, 19:55
          a ja uwielbiam łyse smile
          i uwazam, ze cudne są smile
          • 0ffka Re: kocia uroda :) 02.09.11, 20:13
            tijakie gacoperki big_grin
            • 0ffka Re: kocia uroda :) 02.09.11, 20:18
              i jak tu nie kochać takiego gacoperka:

https://wszystkookotach.republika.pl/images/sfinks23.jpg
              • yenna_m Re: kocia uroda :) 02.09.11, 22:33
                a taki gumiak z małymi gumiaczkami? smile cud-miód-orzeszki smile
                • yenna_m Re: kocia uroda :) 02.09.11, 22:37
                  https://szokblog.pl/Graphics/Pictures/1272180736606236536.jpg
                  zdjęcie pochodzi stąd
                  śliczności smile
    • futrzaczek11 Re: kocia uroda :) 02.09.11, 18:57
      Koty są piękne, duszą i ciałem.
      Jednak jest mi bardzo smutno bo znam taką kicię, której nikt nie chce być może dlatego, że trochę odbiega od powszechnych kanonów kociej urody. Kicia bardzo wiele przeszła, właściwie została odratowana od niechybnej śmierci. W wyniku walki z KK ma uszkodzone jedno oczko i wiadomo – nie wygląda ono najlepiej. Za to podobno z charakteru jest aniołem. Już rok czeka w hoteliku na swoją ludzką miłość a ona nie nadchodzi…
      Chciałabym ją wziąć do siebie ale teraz nie mogę. Moja kotka ma nowotwór... (przerzuty) sad i nie mogę jej narażać na stres związany z dokoceniem.
      Przytaczam jej wątek na Miau, właściwie fragment wątku, są tam jej zdęcia. Ta koteczka to Willow. Sami zobaczcie. Jest piękna mimo, że nietypowo.
      forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=112425&start=690
      Marzę o dobrym człowieku, który by ją pokochał. Może znacie takiego?...
      • 0ffka Re: kocia uroda :) 02.09.11, 20:24
        Trzeba ją wrzucić na FB. Ona musi mieć domek.
      • 0ffka Re: kocia uroda :) 02.09.11, 20:38
        Dałam coś takiego:
        www.facebook.com/rivka.auebauch?v=wall#!/pages/Koty-nasz-ma%C5%82y-koci-zak%C4%85tek/111229995612612
        Niestety jestem kiepska z FB sad Dałam tekst Futrzaczka i fotę Willow z Miau z linkiem.
        Może mnie ktoś poprawi dając lepiej zredagowaną informację ze zjęciem i to skasujemy?
        • futrzaczek11 Re: kocia uroda :) 03.09.11, 20:18
          Offko, bardzo Ci dziękuję smile smile
          Cieszę się, że Willow ma miejsce na FB. Ja tam dopiero raczkuję i próbuję się połapać jak to działa.
          Może ktoś wypatrzy Willow i zakocha się, bo kicia jest tego warta.
          Dziękuję raz jeszcze smile
          • 0ffka Re: kocia uroda :) 03.09.11, 21:08
            Ja też smile Ktoś z Kociego Zakątku dał mi prawa "administratora" i kombinuję jak mogę.
            Ważne aby koteczka znalazła swój prawdziwy dom do zamieszkania na stałe!
    • sootball Re: kocia uroda :) 03.09.11, 11:52
      Tak. Nie podobają mi się persy i koty bez sierści.
      • kasiak37 Re: kocia uroda :) 03.09.11, 22:04
        no akurat moje koty sa niskoskanalizowane,maja krotkie krepe lapki i sa miskowate ale to taka rasa jest.I sa najpiekniejsze na swieciebig_grin
        Znaczy Petis jest w sumie najmniejszej urody ale ma fajowe umaszczenie(kremowy szylkret z niebieskim) i jest kochana,gadajaca dziewczyna z charakterkiemsmile
        Kocham je wszystkie cztery bez wyjatkusmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka