aniabg1 27.03.12, 18:02 witam Waszym zdaniem który drapak lepszy? Z jakiego korzystają Wasze koty ? [img][/img] Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kontik_71 Re: który drapak 27.03.12, 18:07 Na fotkach ciezko jest ocenic wysokosc. W sumie im wyzszy drapak tym lepszy dla kota. Druga kwestia to solidnosc wykonania, byloby zle gdyby sie rozpadl po roku uzytkowania. Odpowiedz Link
babcia47 Re: który drapak 27.03.12, 18:15 ja nie pomogę..moje korzystają z sosnowej komody w przedpokoju..mimo dostarczenia stabilnego (tesciu zrobił specjalną podstawkę) metrowego pieńka ..w tym roku poszedł na opał Odpowiedz Link
mary_ann Re: który drapak 27.03.12, 18:31 Oba wyglądają fajnie. Zgadzam się z Kontikiem, że koty lubią drapaki wysokie (niekoniecznie tylko w funkcji drapaka, ale.... hmmm... półki skalnej?) W ich przypadku oczywiście istotna jest stabilność. Ja mam taki i jestem zadowolona ze stosunku cena/jakość. Jedyny minus - kotka olewa budkę (za nisko?) allegro.pl/ludwik-drapak-dla-kota-110cm-drapaki-capard-i2219526680.html Odpowiedz Link
aniabg1 Re: który drapak 27.03.12, 18:34 Jasny ma 130 cm a ciemny 160 cm i oba są przeznaczone dla dużych kotów typu maine coon, producenci mówią, ze są stabilne Odpowiedz Link
kontik_71 Re: który drapak 27.03.12, 18:38 Jesli mozesz to zapytaj producenta ile wazy podstawa drapaka. Im ciezsza tym oczywiscie lepsza. Odpowiedz Link
mary_ann Re: który drapak 27.03.12, 19:44 Mnie się ta podstawa jasnego wydaje podejrzanie cienka. I musiałaby cholernie dużo ważyć, żeby drapak o wysokości 130-160 cm był stabilny, kiedy ciężki, duży kot wskakuje lub przeskakuje z poziomu na poziom. Zwłaszcza, że tu poziomy nie są umieszczone jeden nad drugim - górna pólka jest wychylona w bok, czyli destabilizuje. Odpowiedz Link
salsadura Re: który drapak 27.03.12, 22:47 Ja musiałam drapak przykręcić do ściany(stoi w kącie),bo się niebezpiecznie kiwał.Jak kot duży i lubi bawić się na drapaku to naprawdę trudno znaleźć taki,który to wytrzyma bez uszczerbku lub większych lub mniejszych poprawek Odpowiedz Link
kontik_71 Re: który drapak 28.03.12, 08:43 Taki drapak ma szanse przetrwac bez wzmocnien i poprawek Odpowiedz Link
mary_ann Re: który drapak 29.03.12, 19:20 No, ten jest bezkonkurencyjny ))(przyśrubowany do sufitu i podłogi?) Szkoda że nie każdy może mieć drapak na 2,5 m. Twój kot to szczęściarz. Nota bene przepiękny. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: który drapak 27.03.12, 18:39 Jeszcze raz zerknalem na te drapaki i ten jasny nie sprawia wrazenia solidnego Odpowiedz Link
lauralay Re: który drapak 27.03.12, 19:13 Moim zdaniem bezapelacyjnie nr 2. Mam mainecoony, zatem mam orientację jako taką Odpowiedz Link
mary_ann P.S. opinie! 27.03.12, 19:45 I nie pytaj producenta, tylko w miarę możliwości sprawdź opinie użytkowników/kupujących Odpowiedz Link
karple Re: P.S. opinie! 27.03.12, 20:00 he he w sumie nie powinnam sie wypowiadać bo moje koty mają trzy drapaki i wszystkie jak nowe bo najlepszy drapak według kotów w moim domu to...... fotel no i czasem dywan i tapeta w kuchni pod oknem.... więc myślę że drapak to sprawa indywidualna..... Odpowiedz Link
thelma.333 Re: który drapak 31.03.12, 14:27 ten ciemny wyglada na bardziej stabilny; moje maja taki: www.zooplus.nl/shop/katten/krabpaal_krabmeubels/krabpaal_groot/sprookjesbos/185931 i jest super stabilny, ma juz rok czasu i oprocz klakow na drapaku jest jak nowy; takiego np nie polecam: www.zooplus.nl/shop/katten/krabpaal_krabmeubels/krabpaal_middel/verdere/66060 mam cos podobnego i strasznie sie chybocze; musi byc oparty o sciane; Odpowiedz Link