Dodaj do ulubionych

uczulenie na kocia siersc

26.07.12, 11:55
witam, prawdopodobnie (jeszcze nie wiadomo) mam uczulenie na kocia siersc. do tej pory nic takiego nie bylo, w rodzinym domu mialam koty. bardzo czesto jezdze (na godzine, 2) do kolezanki ktora ma 2 koty i wszystko bylo ok. ostatnio musialam u niej zanocowac, koty spaly ze mna w pokoju. obudzilam sie z totalnie zatkanym nosem, cement po prostu.
czesto mam zapalenie zatok, ale tym razem objawy sa inne. totalnie zatkany nos, goraczka 39 (przy zapaleniu zatok nigdy nie mam goraczki)
czy sa jakies metody odczulania na alergen ? czy pozostaja mi tylko tabletki typu zyrtec i krople, za kazdym razem jak bede u kolezanki?
Obserwuj wątek
    • elzbieta.24 Re: uczulenie na kocia siersc 26.07.12, 12:58
      Jak dla mnie to te objawy są nie wyglądają na alergię , mój syn ma alergię na kocia sierść i objawy to katar sienny,łzawienie z oczu i ich swędzenie,kichanie.Nigdy nie miał gorączki.
      • pi.asia Re: uczulenie na kocia siersc 26.07.12, 19:27
        Zgadzam się z Elżbietą - to nie wygląda na alergię.
        Gdybyś była aż tak bardzo uczulona na kocią sierść, to reagowałabyś nawet przy dwugodzinnym kontakcie z kotami. I objawy byłyby takie jak pisze Ela - nie zatkanie nosa, a wręcz przeciwnie.
        Mnie się czasem włącza alergia na moje dwie ślicznotki. Nos swędzi mnie jak nieszczęście i leje się z niego jak z wodospadu. Na szczęście oczy nie reagują.
        Wysoka gorączka i zatkany nos świadczą o infekcji, prawdopodobnie wirusowej.
    • maryshaa Re: uczulenie na kocia siersc 27.07.12, 09:19
      Do mnie też przychodzą dwie osoby ewidentnie uczulone na koty - wygląda to tak, że po pół godzinie mają czerwone oczy, leci im z nosa, pokasłują.
      Ta zatkany nos hmmm a może w pokoju koleżanka ma za suche powietrze?
    • kadanka zadne uczulenie 27.07.12, 20:57
      zadne uczulenie, a polip w zatoceuncertain szczescie w nieszczesciu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka