fajnykotek Re: oooo Kicia 05.09.12, 14:20 Zwykle nie wypowiadam się w wątkach dotyczących aktualnie nam panujących naszych Piękności, bo dla mnie wszystkie są przepiękne do wymiziania i wycałowania . Ale Kicia Yoda jest wyjątkowa! Te oczyska niebieskie! I to spojrzenie! I futro wspaniałe! Mysiulku masz wspaniałą Kocicę, zazdroszczę. Aż trudno uwierzyć, że z takiej bidy wyrosła tak piękna panna. Odpowiedz Link
olinka20 Re: oooo Kicia 05.09.12, 19:49 To fakt, taka bidulinka była, a wyrosła tak dumna kocia królowa! Odpowiedz Link
klaryma Re: oooo Kicia 05.09.12, 17:28 jest oczywiscie piekna, jasne, ale ja czuje przed nia wielki respekt - dla mnie to nie jest kot, ktorego mozna bezceremonialnie calowac w nos czy porwac znienacka na rece. To jest kot do ktorego nalezy podchodzic z nalezytym szacunkiem - takie mam zawsze odczucia, gdy patrze na jej zdjecia Odpowiedz Link
pi.asia Re: oooo Kicia 05.09.12, 19:43 Klaryma, doskonale to ujęłaś - to nie jest miziasto-przytulaśny Mruczek, to jest Kot, Który Chadza Własnymi Drogami. Jest przepiękna (regularnie wygrywa konkursy na Miss), dostojna, taka królewska i budząca szacunek. Bida z niej była faktycznie przerażająca. A proszę co wyrosło! Że zacytuję kogoś z Zakątkowiczów: co to miłość robi z kota Dla mnie Kicia.Yoda ma geny prawdziwego kuguara. No sami zobaczcie: Odpowiedz Link
andy3458 Re: oooo Kicia 05.09.12, 20:47 Dla mnie co prawda wszystkie koty są piękne, ale Kicia Yoda ma w sobie to coś czego inne koty nie mają. To po prostu kocia miss. Odpowiedz Link
elzet58 Re: oooo Kicia 05.09.12, 21:41 Nie będzie to oryginalne, ale jest to śliczny kot. Odpowiedz Link
miriam_73 Re: oooo Kicia 05.09.12, 21:47 A takie toto było chuchro, zabiedzone Teraz Dostojna Kocica z Cudownym Ceglanym Noskiem. Odpowiedz Link
mary_ann Re: oooo Kicia 05.09.12, 22:34 Boże, co za cudo? Ona ma naprawdę takie oczy? Eee, przyznaj się, to photoshop... Piszecie, ze to bidulka była - jaka jest jej historia? Wygląda na nieprzeciętnego rasowca. Odpowiedz Link
barba50 Re: oooo Kicia 05.09.12, 23:03 Mysiulek pewnie odezwie się później (różnica czasu ) - poczytaj może wątek Kici.Yody na miau dowiesz się wszystkiego Kicia.Yoda z końca świata Odpowiedz Link
grazyna1605 Re: oooo Kicia 06.09.12, 10:27 Yoda-kicia o bardzo oryginalnej urodzie. Urzekajace oczy, sliczny kolor futerka i poza kociej modelki. Uroczy, piekny kotek. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: oooo Kicia 06.09.12, 18:58 W dniu, w ktorym zgarnelismy Kicie z drogi, kupilismy tez nasza Madzie czyli Mazde, obie dziewczyny sie nam udaly Trzeba bylo jeszcze totolotka wtedy wyslac Klarym ma swieta racje. Kicia to nie jest taki sobie koteczek, to naprawde Kot. Owszem mozna ja pomiziac jak spi, ale tez tylko wtedy gdy laskawie pozwoli, od czasu do czasu zaszczyca kolana MD swoja obecnoscia, no ale on jest Wielka Miloscia Kici. Kicia sypia tez w lozku, bezceremonialnie zgarniajac wieksza czesc. Wiecie, to jest moj praktycznie pierwszy kot w zyciu i obie sie siebie uczylysmy. Teraz nawet jako tako sie rozumiemy. Kicia jest zwierzakiem, ale smiem twierdzic, ze jest bardzo ludzka, madra w naszym rozumieniu. Bardzo szybko sie uczy, przyjmuje nasze zwyczaje, ktore staja sie jej rytualami. Chocby lazenie z pokoju do pokoju okolo 21 i zwolywanie nas na kanapy bo czas obejrzec jakis film. I ona z nami ten film nawet oglada, lezac sobie na kanapie, badz miedzy nami badz na oparciu Lubi pic wode z prysznica w wannie i gdyby nie bylo kurkow kreconych tylko taki na 'wajhe' to sama by sobie wode puszczala Inny przyklad, zima paruja nam okna, a ona w kazdym oknie ma swoj punkt obserwacyjny rano niestety zaparowany i zlizuje te skroplona pare. Czesto ktos z nas wyciera jej szybe w w koncu Kicia tez zaczela lapa! szybe wycierac Nie idziej jej to najlepiej, ale powtarza gest Jest Wielkim Mysliwym i Amazonka, wiele razy Wam opowiadalam jak pilnuje swojego terytorium przed obcymi kotami. Inny kot to wrog publiczny numer 1! A przedwczoraj zdolowala psy sasiada Te psiaki zna od malego, czasami sobie przez plot cos tam pogadaja (to inne niz te, przez ktore zginal Puma), ale chyba miala zly dzien bo jak psiska podbiegly pod plot to z Kici zrobila sie dzika puma Powiekszyla sie trzykrotnie, polozyla uszy plasko i zaczela prychac, syczec naprawde bardzo serio. Psy ( a nie sa to pudelki ) podwinely ogony i poszly jak niepyszne. Absolutnie z cala stanowczoscia wypraszamy sobie insynuowanie uzywania fotoszopa do zniebiesczenia oczat Kici! Kicia.Yoda ma je niebieskie od urodzenia, to jest tutaj zreszta niespotykane. Owszem czasami sa gleboko blekitne, czasami stalowoniebieskie. No i komu by sie chcialo kazda fote czy video poprawiac, he? Odpowiedz Link
pi.asia Re: oooo Kicia 06.09.12, 19:39 Matko i córko, na widok tego pierwszego zdjęcia aż mnie cofło od laptopa! Aż się zrobiłam mniejsza! Jakbym spotkała coś patrzące na mnie w taki sposób w jakimś lesie, to bym chyba pobiła rekord świata w tempie zakopywania się pod ziemię! Aż ciary po plecach chodzą, co za spojrzenie. Oj nie są to niewinne błękitne ślepka, nie. A w ogóle wywlokłam z archiwum opowieść Kici.Yody przez nią własnoręcznie (własnołapnie) napisaną: Hej futrzasta braci! Jestem Yoda, Kicia.Yoda. Yoda to moje oficjalne imie, do dokumentow, bo moje Malpy i tak nazywaja mnie Kicia, co mnie sie nawet podoba. Nie pamietam czy mialam dom, rodzenstwo, nie pamietam mamy. Pamietam tylko, ze bylo strasznie, przestawalam widziec, szlam na oslep, przedzieralam sie przez jakies krzaki, w koncu bylam juz tak zmeczona, ze usiadlam i zaczelam plakac. Uslyszalam jakis szum, chcialam isc w jego kierunku ale COS kazalo mi zostac tam gdzie bylam. Poczulam, ze cos mnie chwyta i podnosi, zabiera gdzies i swiat mi ucieka. Jestem cichutko ale czuje ciagle to COS i choc troche sie boje to wiem, ze bedzie dobrze. Minela chyba cala wiecznosc az stanelam na wlasnych lapach i nawet siusiu zrobilam. Przy oczach poczulam cieplo, cos bylo miekkie i cieple i odzyskalam wzrok! Widzialam! Co zobaczylam? Zobaczylam trzy duze Malpy, ktore pochylaly sie nade mna, cos mowily cicho, spokojnie, radosnie. Chwile potem dwie Malpy znikly a ja zostalam z ta trzecia, ktora wziela mnie na rece i caly czas wycierala mi futerko czyms miekkim i cieplym. Wrocily dwie malpy i za chwile dostalam cieple, smaczne jedzenie, ale nie umialam jeszcze sama jesc, to jedna Malpa wsadzala mi cos do pyszczka i cieple i smaczne blogo rozlewalo sie po pyszczku i szlo do brzuszka. Potem tez bylo milo, wsadzili mnie do pudelka, gdzie bylo miekko i bardzo, bardzo cieplo, przypomniala mi sie moja mama. Zaplakalam cichutko i zasnelam. Przysnilo mie sie owe COS, co kazalo mi sie nigdzie nie ruszac i mowilo, ze bedzie dobrze. Teraz wiem, ze to byl moj Koci Aniol Stroz i ze mial racje. JEST DOBRZE, ba jest BARDZO DOBRZE! Nie jestem glodna, widze, jest mi cieplo i w ogole tak jakos spokojnie ale radosnie. I tak oto 18 lutego 2008 roku znalazlam swoj dom i swoje trzy Malpy. Wlasne Malpy. Okrutnie fajne Malpy. Malpa Marysia wprawdzie przyznala sie, ze ona tak za kotami zbytnio nie jest ale to juz przeszlosc, nauczylam ja ze koty to super zwierzaki, nie ma lepszych na swiecie. Jest Malpa Starszy, w porzo Malpa, wprawdzie nie ma go calymi dniami, ale jak juz jest to fajnie sie z nim bije. No i jest Moja Ukochana Malpa, a wlasciwie Malp. Nauczyl mnie wszystkiego, pokazal do czego sluzy pudelko z piaskiem, nauczyl lazic po drzewach, pokazal ze odkurzacza i wiertarki bac sie nie nalezy, pozwolil lazic po silniku i obwachiwac narzedzia, super sie na niego poluje. Raz tylko na mnie krzyknal, gdy chcialam wbic pazury w taka oblednie pachnaca skore w jego ulubionym Dziadku. Hmm, tej skory ruszac mi nie wolno ale te na kanapach w pokoju juz tak. OK, skoro Mojej Ukochanej Malpie ma sprawic przyjemnosc to tej skory drapac nie bede.. A tak naprawde to Moja Ukochana Malpa jest jak kotem, tylko chyba o tym nie wie. Bardzo chaotycznie sie rozgadalam, ale szybko chcialam skonczyc opowiadac o moich poczatkach i zaczac mowic o moich Malpach bo to ciekawszy temat. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: oooo Kicia 06.09.12, 20:15 Pi, masz u Kici jeden, jeden glask za wykopanie opowiesci "Co milosc robi z kota' to moje wlasne slowa w przypadku Kici na wage jej zycia, gdyz Kicia ze swoim charakterem nie jest byle jakim kotem i potrzebna jest milosc i szacunek by dobrze sie nam wspolzycie ukladalo. No, Kicia jest dwukrotna miss miau, ma koncie jedno pierwsze vice i jedno drugie vice Bo ona lubi pozowac i zawsze wejdzie MD w kadr fota z laptopem jest z nowej serii, pozniej bedzie wiecej Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: oooo Kicia 06.09.12, 20:50 Olinko,no co Ty, ja przeciez jestem slodkim koteckiem Odpowiedz Link
olinka20 Re: oooo Kicia 06.09.12, 21:01 Tia Slicznym o tak, ale czy słodkim koteckiem to bym polemizowała. To spojrzenie zabija Odpowiedz Link
olinka20 Re: oooo Kicia 07.09.12, 19:19 O dziekuje pieknie, tutaj to cud miód i orzeszki Odpowiedz Link
fajnykotek Re: oooo Kicia 07.09.12, 11:00 Kicia spojrzenie ma rzeczywiście zabójcze . Ale mój Ciciek też tak na mnie czasem spoziera, na przykład jak podchodzę z maścią sterydową na palcu, żeby Mu posmarować liszaje na pyszczku . Powiem Wam w sekrecie, że ja też potrafię TAK spojrzeć , przeważnie, po takim spojrzeniu, nie muszę już nic mówić, he, he. Stosuję rzadko, zwykle w urzędach różnych . Odpowiedz Link
agnes-05 Re: oooo Kicia 07.09.12, 11:39 Olinka ma rację..to dziki zwierz. Choć faktycznie przepiękny.))) Odpowiedz Link
zielistka00 Re: oooo Kicia 06.09.12, 22:47 Kicia jest olśniewająco piękna, taką urodą eleganckiej damy, nie tam żadnego podlotka Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: oooo Kicia 07.09.12, 18:31 Noooo.... (to pomruk szacunku) Takiej pannie się narazić, to kurczę wiadomo, kara i w dodatku puma wyegzekwuje, w ogóle po co się właściwie sprzeciwiać. Wystarczy jedno karcące i groźne spojrzenie... Odpowiedz Link
mitta Re: oooo Kicia 08.09.12, 08:33 Czy te oczy mogą kłamać? Już wiem, jak je robisz!!! Dajesz do jakiegoś fotoszopa, klikasz w opcję "nasycenie kolorem" i dajesz na maksa niebieski. Przyznaj się, że mam rację Śliczna kicia, pozdrawiam. Odpowiedz Link
kr_ka_11 Re: oooo Kicia 08.09.12, 08:43 te oczy są po prostu obłędne. Kicia jest niesamowicie piękna i dostojna Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: oooo Kicia 08.09.12, 20:02 Mitta, za niecne insynuacje otrzymujesz karne spojrzenie Kici.Yody Odpowiedz Link
pi.asia Re: oooo Kicia 08.09.12, 21:16 O tak, ja bym dobrowolnie do niej nie podeszła.... To już ten kuguar kilka zdjęć powyżej ma więcej łagodności w oczach Odpowiedz Link
salimis Re: oooo Kicia 09.09.12, 14:57 A ileż to ta piękność waży bo kawał koty z niej Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: oooo Kicia 10.09.12, 16:31 W watku o szczuplach kotach pisalam tez o Kici, bo sie w sumie kwalifikuje. Waga 5- 5,5 w zaleznosci od pory roku (zima wazy wiecej bo futro grubsze a mniej siedzac na dworze troche wiecej je) wymiary: dlugosc liczona od ucha do nasady ogona : okolo 42 cm wiadomo wartosc zmienna wysokosc liczona do karku okolo 28 cm ale to tez jest zmienne obwod liczony za przednimi lapami okolo 37 cm Kicia ma bardzo geste, grube futro, nie jest futerko typu piorkowego a takie pumiaste i to robi z niej duzego kota. Gdyby Kicie obstrzyc na zero i zrobic plastyke brzucha (ta falda dobrobytu) to bylaby niemal anorektyczna Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: oooo Kicia 10.09.12, 16:43 Kicia Aniolek: czyli : Diabeł w przebraniu Wyglądasz jak anioł Chodzisz jak anioł Mówisz jak anioł Ale mam wątpliwości Jesteś diabłem w przebraniu Och tak, jesteś Diabeł w przebraniu Uczyniłaś mnie wariatem swoimi pocałunkami Oszukałaś mnie i uknułaś plan Raj wie jak mnie okłamywałaś Nie jesteś taka, na jaką wyglądałaś Wyglądasz jak anioł Chodzisz jak anioł Mówisz jak anioł Ale mam wątpliwości Jesteś diabłem w przebraniu Och tak, jesteś Diabeł w przebraniu Myślałem, że byłem w niebie Ale miałem pewną niespodziankę Raj mi pomógł, nie widzę Diabła w twoich oczach Wyglądasz jak anioł Chodzisz jak anioł Mówisz jak anioł Ale mam wątpliwości Jesteś diabłem w przebraniu Och tak, jesteś Diabeł w przebraniu Elvis Presley - Devil In Disguise Odpowiedz Link