Dodaj do ulubionych

Imiona Waszych kotów

• a.g.n.i Re: Imiona Waszych kotów 02.11.12, 19:48
      Hipolit Draptus, Vivianna Mrouh i Filemon Drugismile

Było sporo zabawy przy wpisywaniu imion (wszystkich, a jakże) do książeczki szczepień.

Na co dzień: Hipek, Wiwka i Filek. Mają też "pieszczotliwe" przezwiska. Hipek i Wiwka brzydko i do rymu (Pipek i Dziwka), Filek zwany jest Popierdółką. Przezwisko pasuje do tego stopnia, że niektórzy znajomi potrafią się nawet teraz zdziwić: "o, to Popierdółka ma jakieś inne imię? Filemon? No co ty..."

U mojej mamy jest Walentyna, bo urodziła się 14 lutego, zdrobniale Wala. I Molly, z tym imieniem już do mamy przyszła. Też ma przezwisko - Kurdemolasmile
    • mary_ann Re: Imiona Waszych kotów 02.11.12, 20:24
      Kiedy kocica zawędrowała w nasze progi, starsza córka zapisana była w gimnazjum do grupy realizującej projekt na tematy historii polskich Żydów. Stąd wzięła się Esterka. Nie ukrywam, że czasem czerpiemy małoduszną satysfakcję z obserwowania reakcji osób, które - jeśli wykażą lekkie zdziwienie tym imieniem - są informowanie, że po prostu kot jest z pochodzenia Żydem i tyle.
      • sol_ Re: Imiona Waszych kotów 02.11.12, 21:52
        mary_ann - zachwyca mnie Twoja małoduszna satysfakcja smile Nie trafił Ci się jeszcze nikt wtajemniczony, który by dociekał czy aby na pewno po kądzieli? big_grin

Moja kotka nie ma imienia i chyba już za późno żeby to zmieniać. Usiłowałam przypasować mnóstwo imion ale żadne nie leżało "jak ulał". Najdłużej chyba utrzymał się "Strzępiel" ale to obejmowało tylko kocie dzieciństwo smile
        • mary_ann Re: Imiona Waszych kotów 02.11.12, 23:41
          sol_ napisała:

> mary_ann - zachwyca mnie Twoja małoduszna satysfakcja smile Nie trafił Ci s
          > ię jeszcze nikt wtajemniczony, który by dociekał czy aby na pewno po kądzieli?
          > big_grin

E, nieee. Tym, u których imię budzi "patriotyczną czujność", zwykle brakuje wiedzy o takich subtelnościach.
        • babcia47 Re: Imiona Waszych kotów 05.11.12, 16:49
          oj tam, oj tam..w czasach słusznie minionych planowalismy emigrować do RFN-u.. "na pochodzenie"..w koncu mieliśmy w rodzinie owczarka niemieckiego wink)
      • miriam_73 Re: Imiona Waszych kotów 03.11.12, 05:45
        No proszę. Idealne imię dla Królowej wink
    • rapuntzel Re: Imiona Waszych kotów 03.11.12, 14:02
      Kicia ma na imię Różyczka, ale oczywiście w użyciu jest mnóstwo określeń wink Często mówię do niej "Groszku", bo zdrabniając jej imię, mówiłam do niej często "Rożku", a stąd już prosta droga do Groszka. Więc jest Groszek, Gronio, a kiedy udaję, że jestem zła, to mówię per Grochu.
    • maby-baby Re: Imiona Waszych kotów 03.11.12, 22:51
      Puma, Pumcia, bo to taka czarna, dostojna parwdziwa puma smile
    • fajnykotek Re: Imiona Waszych kotów 06.11.12, 09:02
      U nas jest obecnie 7-letni Ciciek (bo wołamy ci, ci, ciiii) zwany Tłustuchem, Baryłką albo Szafą z racji gabarytów.
      Drugim kotkiem jest roczny Kleofas (takie imię dostał w DT) na którego wołamy Kicontko, Kiciuś, Ciciuś. Kleofasek wygląda jak młoda kotka w ciąży suspicious.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka