kusama 25.02.13, 22:34 Ailurofobia - strach, obrzydzenie przed kotami. Amychofobia - strach przed drapaniem czy byciem zadrapanym. Biedni, których to dotyka. Na tem forumie chyba nie występują, co? pzdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elle-joan Re: na kozetce u psychoanalityka 25.02.13, 22:49 Nie, nasza koteczka, nie odczuwa strachu przed drapaniem . Inne dolegliwości tu opisane też nas ominęły na szczęście. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: na kozetce u psychoanalityka 26.02.13, 00:51 Mamy znajomego z kocia fobia. Panicznie sie boi kotow, a nasza malpa zielona najwyrazniej to czuje. Potrafi albo polozyc sie tuz przy stopach albo wskoczyc na krzeslo naprzeciwko delikwenta i patrzec hipnotyzujaco lub cos podobnego wymysla. Znajomy dretwieje ze strachu, rece mu sie trzesa, pot leci ciurkiem, a my probujemy przekonac Kicie zeby jednak poszla i zajela sie swoimi sprawami. Zamkniecie jej przed przyjsciem znajomego jest awykonalne. Dziwne to jest o tyle, ze innych gosci, tych kotolubnych tez, olewa i nie zaszczyca ich swoja obecnoscia. Odpowiedz Link
fajnykotek Re: na kozetce u psychoanalityka 26.02.13, 08:28 U nas było tak jak pisze Mysiulek . Kotka (już dawno za TM) generalnie gości miała w nosie. Ale niech no ktoś wykazał lęk na jej widok! Do mojej mamy przychodziła na ploteczki pani sąsiadka nieco bojąca się kotów i w ogóle niezbyt je lubiąca. Kotki nie było nigdzie, ale jak tylko pani wygodnie usiadła z kawką na fotelu przy takim niskim stoliku - kotka się zaczajała i znienacka polowała na rękę . Pani zawsze wrzasnęła ze strachu. A kotka miała taką minę pełnej satysfakcji odchodziła z godnością, po czym za chwilę cichcem wracała i znowu polowała, aż ją mama w końcu w innym pokoju zamykała . Odpowiedz Link
lisek.chytrusek Re: na kozetce u psychoanalityka 26.02.13, 00:53 Moje koty żadnej mychofobii nie wykazują Odpowiedz Link
pi.asia Re: na kozetce u psychoanalityka 26.02.13, 05:53 > Moje koty żadnej mychofobii nie wykazują Kiedy do cholery oduczę się jeść i pić podczas czytania forum????? Odpowiedz Link
uleczka_k Re: na kozetce u psychoanalityka 26.02.13, 07:29 Mychofobia - tak, to się da zaobserwować. Jak tylko pojawi się jakaś w okolicy należy ją dorwać, przesłuchać i zlikwidować. Dokonuje się tego z najwyższą zaciekłością. Odpowiedz Link