Dodaj do ulubionych

Leia i kubarczek

14.04.13, 18:46
Wprawdzie Leia miala ciecie boczne i tylko dwa szwy ( o co Kicia.Yoda ma teraz do nas pretensje :mrgreen: ) ale bardzo ja necila petelka i chcial sie jej pozbyc. Nie chca ryzykowac wyciagniecia szwu na szybko zrobilam kubraczek z rekawa i za pomoca wujka Starszego udalo sie diable jakos zakokardkowac:

https://lh4.googleusercontent.com/-7mq18q3oZIs/UWrGlITBvaI/AAAAAAAAAVA/fXrbZ5u0R5M/s640/Leia-portrait-21-vest.jpg

Po kilku nieudolnych krokach teraz wskakuje bez problemu na krzeslo. Z kuwety korzysta, jest na szczescie mniej ruchliwa.
Do zdjecia tych szwow ma sie zglosic 29 kwietnia.

Do bardziej doswiadczonych: ile ma byc w tym kubraczku? sciagac na noc? ubieranie bedzie ciezkie?
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Leia i kubarczek 14.04.13, 19:28
      ze ubieranie bedzie ciezkie to ja doskonale wiem tongue_out '?' byl nie potrzebny
      • wladziac Re: Leia i kubarczek 14.04.13, 19:35
        nie pomogę bo żadna z kotek po sterylce u mnie nie nosiła kubraczka,nawet dzikunki bo siedziały kilka dni w dużej klatce,moja wetka nie pozwala i ja się dostosowuję zresztą nigdy żadna się węzełkami nie interesowała,może były takie malutkie [węzełki]?czy ja wiem
      • circa.about Re: Leia i kubarczek 14.04.13, 20:12
        Jaką ma gustowną koronkę na szyi smile
        Moja Kiniula, jedyna którą udało się ciachnąć bocznie, w ogóle nie interesowała się ranką - szwów nie ściągałam, miała założone rozpuszczalne.
        Reszta dziewczynek, które się przewinęła przez mój dom niestety lądowała w kubraczkach.
        Raz, z nadzieją że nic się nie stanie, zostawiłam jedną koleżankę niezakubraczkowaną, i niestety rozlizała sobie brzuch, wdała się infekcja i biedaczka spędziła w ubranku 6 tygodni (+codzienna zmiana opatrunku) .
        Ostatnio steryzlizowałam Lucynkę i chodziła w kubraku przepisowe 2 tygodnie - przy zdjęciu szwów wet się dziwil, że wszystkie nitki na miejscu i ma tyle roboty smile.
        Tak czy siak, wszystkie zadziwiająco dobrze znosiły swój ubiór, szybko się przyzwyczajały i zachowywały normalnie.
        • salimis Re: Leia i kubarczek 15.04.13, 10:14
          Dama w koronkach smile
          • pi.asia Re: Leia i kubarczek 15.04.13, 18:03
            Ślicznie jej w tych koronkach wink

Żadna z moich dziewczyn nie nosiła kubraczka, żadna też nie miała wyciąganych szwów. Były szyte tzw. ściegiem śródskórnym, praktycznie nie pozostawiającym śladów, nicią rozpuszczalną.
            Żadna nie interesowała się raną. Tak że ja w temacie kubraczków jestem kompletny laik.
            • rapuntzel Re: Leia i kubarczek 15.04.13, 18:13
              O, jaka elegancka panienka wink Ja mam za sobą tylko jedną sterylkę (to znaczy, Różyczka ma wink ) i uznałam, że nie będę mądrzejsza od weterynarza. Mała chodziła w piżamce. Nigdy wcześniej ani nigdy później nie bya taka grzeczna wink
              • mysiulek08 Re: Leia i kubarczek 15.04.13, 19:02
                Asystentka weta proponowala kolnierze, ale jakos do nas nie przemowily (wyobrazacie sobie co by sie dzialo gdyby Kicia.Yoda "Kraken' zobaczyla na swojej drodze takie ufo?

Idei kubraczka nie znali, nie tlumaczylismy zbytnio o co w tym chodzi. Wydawalo sie, ze nie bedzie zreszta nic potrzebne, ale ta diablica musi, no musi skubac te petelke. Dzisiaj byla zdjelismy na chwile, zeby przemyc rane, a gdzie tam, zaraz zwiala i do skubania, No to znowu w pizamke weszla. Trudno.

Jest okrutnie obrazona tongue_out
            • mysiulek08 Re: Leia i kubarczek 15.04.13, 18:57
              Poswiecilam moja podkoszulke, zuzyta, troche juz przymala, ale o wartosci sentymentalnej tongue_out byla jedyna z waskim rekawem.
            • mysiulek08 Re: Leia i kubarczek 15.04.13, 19:04
              Mialy byc nici rozpuszczalne, dostal je tylko Klops-Luk. To tylko dwa szwy ale widac dla malej o dwa za duzo.

Kicia.Yoda z rozplatanym brzuchem nie nosila kubraczka, ale tez w ogole sie rana nie interesowala, Na drugo dzien juz chciala wlazic na regal.
              • elzbieta.24 Re: Leia i kubarczek 15.04.13, 19:39
                Diademik i będzie panna młoda w sukni z koronką.Kubraczek kuku nie robi i wygląda w nim ślicznie niech ponosi kilka dni będzie bezpieczniej.Moja Mila chodziła w kubraczku przez głupi skok na lodówkę prawie miesiąc.Głaski dla całej cudnej gromadki.
                • animus_anima Re: Leia i kubarczek 15.04.13, 21:09
                  Piękna Kiciunia, głaski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka